Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kürt Tarih Yaziciligi ve 30'li yillar Türk Tarih Teziyle Benzerlikleri

Udinen

Öne çıkan mesajlar

Şunu iyice kabul etmek lazım. Türkiyede yaşan türklerin sayısı gerçekten azdır. Neden mi? Çünkü orta asyadan andoluya gelip de, soyunu koruyabilmiş olanların sayısı çok azdır. Gerçek anlamıyla türk, o aşiret dediğimiz türkmenlerdir.

İmparatorluk coğrafyasının sonucu olarak buradayız biz. Atalarımız çerkezlerle, bulgarlarla, arnavutlarla, rumlarla kim bilir kaç kez karıştı? Bu yüzden osmanlıda "milli" bir bilinç oluşamadı. Atatürk bunu gördü ve sıfırdan, o koskoca dünya devletlerini yenmiş ve bu uğurda aynı bayrak altında birleşmiş insanlardan bir milliyet bilinci üretti. Bu böyledir. Neredeyse herkes benimsedi bunu. İhtiyaç da vardı böyle bir moral desteğe.

Kısacası, bana sorarsanız türkiye sınırları içinde "ırk" tartışması yapmak oldukça saçma.[hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasina karsiyim ben...
Sosyal ağlarda paylaş

Gimli atatürk kısmında yanlışsın. Tam tersi oldu hatta. Osmanlının ümmetçiliği dönem hasebiyle fayda sağlamadığı için özellikle o dönemde başarısı kanıtlanmış olan milliyetçiliğe başvurdu atatürk. ozamn için başarılı bir yöntemdi. fakat sonradan değiştirilmesi gereken bir şeydi. tıpkı kanuninin kapütilasyon imtiyazları gibi. hatta daha da önemli. fakat ömrü vefa etmedi heralde.[hline]Böyle de kültürlü bi insanım yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Beyler önyargıyla yaklasıorsunuz ben her yaz memleketım hakkarıye akrabalara falan ugrarım ve gercekten bı cok seyı yasadım pkk-asker catısmaları bıle duyulabiliniordu bi dönem.

kürtce türkceyle alakası olmayan apayrı bi dil oraya gittigim icin biliorum cok az benzerligi war fransızcaya benzeyen bi dil türkce gibi deil.

ha birde bazıları türk kürt kardeştir diyor ondan sora ıraktaki türkmenler söledir böledir dior kardeşim madem kardesiz nie ıraktaki kürtleride savunmuyorsunuz? orda bir ikilem oluyor türkiye nerdeyse saddamı kürtlere tercıh edıcek bu polıtıkayı begenmedım.

lütfen seviyeli cevap werin isteyene detaylı bi sekılde kanıt gostererek bı takım seylerı cevaplayabılırım.
Sosyal ağlarda paylaş

ıraktaki kürtler bizim hiçbir şeyimiz deyildir oradaki Türkmen kardeşlerimize soydaşlarımıza yaptıklarını bedelini ödemeliler oradaki Türkmenlere Türkiye acil olarak silah dağıtmalı ama elçilik ne yapıyor sakin olun diyorlar sonra ertesi gün üç beş Türkmen demeye gerek yok üç beş Türk daha ölüyor belki gizli gizli dağıtmaya başlamışlardır silah falan :)

[Bu mesaj TheSilver tarafından 27 August 2003 11:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
arcane, 27 August 2003 10:34 tarihinde demiş ki:
ırak kürdüyle türkiye deki kürtlerin mentalitesi çok farklı
inanmıyorsan şu son olaylarda ölen 7+3 türkmen e sorabilirsin[hline]:: arcane ::::::::hp:hss::::::::1::::::::2::::::::3::::::::
I'm the Evil Smurf !

yahu hala ayni muhabbet suruyor. turkmenleri irakta yasayan kurtler oldurmedi ki. gucu elinde bulunduran yoneten kimselerin emir verdigi IKI UC essogluessek oldurdu. artik hangi orgut oldugu tartisilir. amac da zaten dusmanlik yaratmak. siradan vatandas adam oldurmez, dusmanlik yapmaz. gidin bi markete bakalim, KAC tane insan bulabileceksiniz birrine ates acmis. aile babalari, issiz gencler, kucuk veletler... bunlar insandir sizin benim gibi.

turkiyede boyle, yunanistanda boyle, suriyede boyle, tarih boyunca boyle olmus. insanlar dusmanlik yapmaz, YONETENLER yapar.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

bak kendin soyledin agzinla. `talabaninin pesmergeleri` vurdu. kurt halki degil, filanca sokagin kosesindeki kurt bakkal da degil. talabaninin pesmergeleri. aynen Duk william in askerleri der gibi. anlatabildim mi :[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

peki talabanin peşmergeleri o sokakta yürüyüş yapan silahsız Türkler deyilde kürtler olsa üstlerine mermi yağdırırmıydı tabiki yağdırmazdı peşmergeler kürt ve ayrıca oradaki hiç kürt yokken bu talabanin denen şey yönetime geldiğinden beri yoğun bir kürt göçü var oradaki Türkleri sindirmeye çalışıyorlar tapu dayrelerindeki tapularını yırtıp nüfus dağrelerini yakıyorlar
ve şimdide Türkleri öldürmeye başladılar oradaki Türkler ne yapıyor eylem yürüşüy :) ırak çok demokratik olduğu için seslerini devlete duyuruyorlar oradaki yamyam kılıklı kürtler insanlıktan anlamaz daha kötüsü gerçekleşmeden önce Türkiye ıraktaki soydaşlarımıza silah göndermeli.

[Bu mesaj TheSilver tarafından 27 August 2003 20:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Unity haklı.Dogruyu yanlisi ayirdetmek lazim.Birkac yunanlı kötü birsey yapınca bütün yunan halkına düsman , birkac kürt yapınca bütün kürtlere , birkac italyan yapınca bütün italyanlara... böyle giderse birsüre sonra herkese düsman olursunuz , sonrada türkün türkten baska dostu yoktur sacmalıgı yutturulmaya calisilir.Kimse milliyeti yüzünden digerinden daha alcak yada üstün degildir.Her milletten , dinden , ırktan rezil insanlar cikabilir.Asıp kesmeye bukadar hevesli olmayın.

Hem niye Iraklı türkmenler biranda kardesimiz! oluverdi aciklayacak birkisi varmı?Bu olaylar cıkmadan önce kimsenin iraklı türkmen kardeslerimiz dedigini hatırlamıyorum.Bunlar siyaset,propaganda,yalan,dolan...Gazete/TV'lerin verdigi herseyi sorgusuz sualsiz yutmayin.[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change

Sosyal ağlarda paylaş

said:
TheSilver, 27 August 2003 20:33 tarihinde demiş ki:
peki talabanin peşmergeleri o sokakta yürüyüş yapan silahsız Türkler deyilde kürtler olsa üstlerine mermi yağdırırmıydı tabiki yağdırmazdı peşmergeler kürt ve ayrıca oradaki hiç kürt yokken bu talabanin denen şey yönetime geldiğinden beri yoğun bir kürt göçü var oradaki Türkleri sindirmeye çalışıyorlar tapu dayrelerindeki tapularını yırtıp nüfus dağrelerini yakıyorlar
ve şimdide Türkleri öldürmeye başladılar oradaki Türkler ne yapıyor eylem yürüşüy :) ırak çok demokratik olduğu için seslerini devlete duyuruyorlar oradaki yamyam kılıklı kürtler insanlıktan anlamaz daha kötüsü gerçekleşmeden önce Türkiye ıraktaki soydaşlarımıza silah göndermeli.

[Bu mesaj TheSilver tarafından 27 August 2003 20:38 tarihinde değiştirilmiştir]

soyledigin tum bu seyleri yapan `gozu donmus kurt aile babasi - market sahibi` degil. kuzey irakta gucu eline gecirmek isteyen talabanidir, bilmemnedir sahislarin emirle gonderdigi kendi adamlari. boyle adamlar dunyanin HER YERINDE vardir. ve amaclarina ulasmak icin genel olarak kullandiklari metot da PROVOKASYON dur. su anda senin yaptigin ise onlarin istedigi sey. sen kurtler boyle diyip kizacaksin bagiracaksin, orada onlar kurtler denilen halki turkler denilen halka karsi kiskirtacak, arada bu adamlarin istedigi olacak.

sen siradan bi dukkan sahibi bi kurtsun. bi baktin talabaninin adamlari sirtlarinda kalasnikof geldi, turkmenleri evlerinden atiyor. ne yaparsin ? noluyoz ulan diye atilip mermileri yer misin ? yoksa sessiz mi kalirsin.

tarih boyunca, azinliklarin yaptigi hareketleri toplumlara malettirip dusmanlik, sonra da savas yaratmaya calismak, bunlardan istifade ederek kendi amaclarini yerine getirmeye calisan gruplarin en cok kullandiklari metod olmustur.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
TheSilver, 27 August 2003 20:54 tarihinde demiş ki:
ıraktaki Türkmenlere saddam zamanında saddam Türkmen demiştir onalarda bize Türk diyinde nasıl derseniz diyin diye kabul etmişlerdir onalar bizim gibi Türktür ben kan dökülsün demiyorum ama dökülüyor hemde bizim kanımız oradaki Türklere sahip çıkmalıyız.

ha soyle bak bu baska tarz bi laf, dogru olan da bu.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
TheSilver, 27 August 2003 11:46 tarihinde demiş ki:
ıraktaki kürtler bizim hiçbir şeyimiz deyildir oradaki Türkmen kardeşlerimize soydaşlarımıza yaptıklarını bedelini ödemeliler oradaki Türkmenlere Türkiye acil olarak silah dağıtmalı ama elçilik ne yapıyor sakin olun diyorlar sonra ertesi gün üç beş Türkmen demeye gerek yok üç beş Türk daha ölüyor belki gizli gizli dağıtmaya başlamışlardır silah falan :)

[Bu mesaj TheSilver tarafından 27 August 2003 11:48 tarihinde değiştirilmiştir]

Buyur silver bey sen önden gidebilrsin çok da zor olmaz ha bulunduğun yerden bi antep bileti al birde antepte silah birazda kurşun isteğe bağlı bomba çok kolay bir şekilde sınırı geçebilirsin sana temin ediyorum çok zor olmaz sonra çatış oralarda...
Öyle bilgisayarın başında sanal alemlerde chat çut yapmaya forumlarda memleket kurtarmaya benzemez...
Memletekim sanal alemlerinde bir ırkıçılıktır gidiyor nerede bir forum görsem nerede tarihtir,genel kültürtür felan tartışılıyor hemen ırkı kardeşler atlıyor...Neler var neler;
Neymiş efendim telefonu bulan lavuk ecnebi bir adammış o yüzzden telefonun simgesi çanmış (Graham Bell'den bahsediyor) bizim üstün medeniyetimiz ve ırkımız (ve diğer bulabildikleri bilimum üstünlüklerimiz) var niye biz çanı kullanıyomuşuz bunu bize dayatıyolar biz artık kendi simgemizi bulalım vs vs vs...
Adamlar TİT(Türk İntikam Tugayları)'i internet aleminde de kurdular (Türk İnternet Tugayları diye) ama sadece bunlar olsa...
Neyse sanal alemin ırkçı saldırıları ile ilgili "şimdilik" bu kadatr laf yeter konuy7u fazla dağatmayalım...
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam silver tamam.
Gel sen de beni vur.
Anca için böyle rahatlayacak ne diyim ya.
Senin kürtlere düşmanlığın nerden kaynaklanıyor anlamıyorum,anlıyamıyorum.İnsan olan zaten daha çıkıp ateş etmez.Örnek Deniz,Yusuf,Hüseyin...[hline]Dracula Mager[Humanity]
Cesur Yurek = Ulrich Honorsword,WhiteOne [Army of Freedom]

Herşey Moonglow içindi...
Nasıl imza seviyoruz?-Paticik
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaslar konumuz dagilmasin. Siyasi kaygilarimizi ve mesajlarimizi kendimize saklayalim.Bu esnadaki konumuz 30'lu yillarda görülen yanlis ve milliyetci tarih yaziminin son yillardada yeniden ortaya daha popüler olarak cikmasi.Bastaki yazimdada belirttigim gibi tartisilanlar irklar veya milletler degil , tarih literatürüdür.
Sosyal ağlarda paylaş

sacmalamayin.
adam iraktaki kurtleri oldurelim mi demis.
abartiyorsunuz.

bana kalirsa da iraktaki kurt gruplar bizim hicbir seyimiz degildir. eger orada turkiye'nin cikarlarina karsi bir hareketlenme yaratiyorlarsa mudahale de edilmelidir. bu olayin kurtlerle alakasi yok.
oradaki grup arap olup ayni seyi yapsa yine mudahale etmeliyiz diyecektim.

lutfen artik her lafi irkcilga, kurt dusmanligina yormaktan vazgecin.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning

Sosyal ağlarda paylaş

bakın ben ırkcılık yapmıyorum yada hadi savaşalım keselim demiyorum demokrasinin olmadığı anarşinin hüküm sürdüğü ıraktaki Türklere sahip çıkalım diyorum silah dağıtılmasından yanayım çünkü düzenin olmadığı bir yerde kendilerini çeşitli tehtitlere karşı korumalarının tek yolu benim düşüncem bu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...