Rahan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 özel mesaj atacaktım da çalışmıyor. said: rahan hocam sen benim yolladigim karikature ne diyosun? bu karikaturler basilabiliyorsa yahudilerle / zencilerle / topo$larla (ifade ozgurlugumu kullaniyorum) ilgili her karikatur de basilabilmelidir. amma velakin medeni avrupada bunlar suc. ee nerde ifade ozgurlugu? o karikatür kendini gayet güzel anlatıyor ve bir bakıma haklı da. önceki mesajlarımdan birinde söyledim. bombalı olan karikatür, hukukçu değilim ama bütün müslümanları terörist gibi gösteriyor, (sonuçta müslümanlar muhammedi izleyenlerdir) ve bu ayrımcılıktır ve olmaması gereken bi durum. ancak ancak ancak.. orda ki bir karikatür var ki (eşekli olan) gayet oturaklı ve gayet güzel bir çizim. hani bu adam aynı resimde beni çizse çerçeveletip duvarıma asarım. hatta ve hatta karikatürlerden birinde farsça "jyltem posten(işte o gastenin adı) gazetecileri bir avuç provakatördür" yazıyor. bu da pek muhammed'e hakaret sayılmaz. şunun ayırdına varmak gerekli; bütün muhammed çizimleri hakarettir diyemezsiniz. ama konu dışında bi site var drawmuhammed.com mu ne, ordaki resimlerden bazıları tam anlamıyla hakarettir. [ Mesaj 07 Şubat 2006, Salı - 13:43 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
only_devil Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 bence o karikatürleri çizmek mantıksız bir davranıştı.çizen kişi belki bunu özellikle bu kadar olay çıkması için,belki de sadece egosunu tatmin etmek için,bunu yayınlayıp,Mislümanlara hakaret edip rahat edecekti belki de kendi çapında,sonrasında olacakları düşünebilen devletler ise reddetti bunu gazetelerinde yayınlamayı,artık devamını da Danimka düşünsün. Danimarka büyükelçiliklerinde suçsuz ve olayla ilgisi olmayan sadece kimliğinde uyruğu "Danimarkalı"yazdığı için ve ölenler olursa karikatürist kendine hesap versin...vicdan diye 1 şey var değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 e be guzel kardesim rahan , hurafelerin ne oldugunu tartismaya acarken o karikatur yanlis ama bu karikatur deme hakkini nerden kendinde buluyorsuz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 e be kardeşim huun, senin inanç dediğin şeyle hurafe dediğin şey arasında objektif olarak bir fark yok diyorum. ikisi de ispatlanmamış. ikisi de inanılan şey. karikatürde farsça "muhammed karikatürü yayınlamak isteyen gazeteciler bir avuç provakatördür" yazıyor diyorum. bu nasıl muhammede hakaret olabilir???? bi açıklar mısın bana bunu? gayet güzel bir çizim yapmış adam hiç bir kötü anlam yok(eşekli), bu nasıl hakaret olabilir? ha diyorsan eğer, "ben kendime göre hakaret tanımı yaparım, yere çizgimi çeker, aşanın ağzına sçarım" o olmaz. hakaret için genel geçer veya buna yakın kriterler olmalı. yarın öbürgün birisi televizyonda "yehova" dedi diye yahudiler mi ayaklanacak?? ben konuşurken "yehova" diyemeyecek miyim? kitaplara yehova yazılamayacak mı? kişiye özel hakaret kriteri olmaz, bir insanı saygı sınırları içerisinde resmetmek de hakaret sayılamaz. hayır böyle duruma/kişiye/inanca özel kriter konursa "ramazanda yemek yiyen müslümana hakaret etmiş olur" denirse? tanrı yoktur demek hakaret sayılırsa? ya da tam tersini düşün allah birdir demek benim inançsızlığıma hakarettir denirse? cidden olmaz bu böyle. 3 güne kalmaz dünya birbirine girer. yasalar hakaret kriterleriyle dolar. jedi dini bile var yau. [ Mesaj 07 Şubat 2006, Salı - 22:40 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jabba Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 yapılan şey resmen kendini yok etmek ile aynıydı.. nitekim bunu başardılar ve sonuçları aslında yeni başlıyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TinerciTim Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Yahu bir insanda hiç mi mantık olmaz ? İfade özgürlüğü dene bişey var. Tabii ki öyle ama Bazı konularda da kısıtlamaları var bunun. Diyelim senin annen, baban, kardeşin veya değer verdiğin birisi, bi düşünür, sevdiğin bi sanatçı o karikatür içinde yer alsa yine aynı şeyi düşünür müydün? Anne ,babanın ne ilgisi var diyeceksin. bazı insanlar için peygamberleri kendi canlarında bile önemlidir . Din bireyseldir. neyse burayı geçtim buna ifade özgürlüğü mü denir. düpedüz hakarettir. buna hala daha ifade özgürlüğü demek ne derece doğrudur? herşeyin sansürlendiğinden bahsetmişisn. diğer ülkelerin ne halde olduğunu biliyor musun ki böyle bi karşılaştırma yapabiliyosun? Fransa bugün (sözde) ermeni soykırımı olmamıştır demek suçtur. fransa'nın en azından nerede yer aldığını biliyosundur. e hani nerede ifade özgürlüğü? insan hakları dernekleri yokafrika yardımı fln hepsi faso fiso bunların. kendi sömürdükleri, içine ettikleri ülkere şimdi yardımda bulunmak isteyen insansılardan bahsediyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 said: TinerciTim demiş ki; Diyelim senin annen, baban, kardeşin veya değer verdiğin birisi, bi düşünür, sevdiğin bi sanatçı o karikatür içinde yer alsa yine aynı şeyi düşünür müydün?dünyadaki herkes birilerinin annesi birilerinin babası ve birilerinin kardeşi. eğer ki sen bir insanın karikatürünü çizmeyi hakaret sayarsan bütün sanatın içine edersin. 1000lerce hakaret davası açılır. karikatür çizerek hakaret sınırları aşılabilir burası tamam, ve bunun yaptırımı olmalıdır bu da tamam, ama bir insanı resmeden her karikatür hakarettir diyemezsin. said: diğer ülkelerin ne halde olduğunu biliyor musun ki böyle bi karşılaştırma yapabiliyosun? Fransa bugün (sözde) ermeni soykırımı olmamıştır demek suçtur. fransa'nın en azından nerede yer aldığını biliyosundur. e hani nerede ifade özgürlüğü? bana ne güzelim ülkelerden yaptıklarından? ben avrupayı mı savunuyorum?? ben insanları ülkeleri kıtaları medeniyetleri değil FİKİRLERİMİ savunuyorum. isviçre'de yapılana ben de en az herkes kadar tepki gösterdim (forumda da vardır tepkilerim biraz eşelersen bulursun), TTK başkanının tutuklanması ifade özgürlüğüne tamamen aykırı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TinerciTim Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 ben ztn sana ithafen söylemedim bunları. tabii ki karikatür olmalı. herkes eleştirilebilir. ama bazı konular (din gibi)var ki bunun hakkında bu denli terbiyesizce karikatürler çizmek hangi aklın ürünü olabilir ki? ztn yaptıkları şey belli. ardı ardına bu kadar karikatürün çıkması, bu zmna kadar çizilen karikatürlerin böyle bir plan içierisnde yapılmayışı ilginç biraz. insanlar tepkilerini gösterebilirler. dinlerine bağlı olanlar için alttan alınması mümkün olmayan bişey olabilir. ancak kasıtlı yapıldığı da bir o kadar açık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TinerciTim Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 ben ztn sana ithafen söylemedim bunları. tabii ki karikatür olmalı. herkes eleştirilebilir. ama bazı konular (din gibi)var ki bunun hakkında bu denli terbiyesizce karikatürler çizmek hangi aklın ürünü olabilir ki? ztn yaptıkları şey belli. ardı ardına bu kadar karikatürün çıkması, bu zmna kadar çizilen karikatürlerin böyle bir plan içierisnde yapılmayışı ilginç biraz. insanlar tepkilerini gösterebilirler. dinlerine bağlı olanlar için alttan alınması mümkün olmayan bişey olabilir. ancak kasıtlı yapıldığı da bir o kadar açık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 When Words Are Not Enough Bir danimarka gazetesi tarafından bugün Rasmussen'in 12 adet karikatürü yayınlandı. Haberin ingilizcesi: said: FREEDOM OF SPEECH »We are up against uncontrollable forces...«, »we must see to, that we practice our freedom of speech without demonizing anyone«, »I will not comment on the motive, since that would only derail the debate«, »Personally I would never make such drawings my self«, »I cannot interfere in Danish newspapers' editorial choices«, »I must admit that this debate now has taken a different course... It now concerns the blessed feelings of a whole lot of muslims« Not only muslims have difficulties in decoding the messages from Denmark's prime minister. Even we are beginning to have our doubts. This is why we have asked twelve cartoonists, illustrators and litografic artists to offer us their version of how our prime minister has handled the matter of the twelve cartoons of the Prophet. Each of them has been given absolutely free hands to interpret this task. We have offered them full anonymity - all of them have bravely declined. [ Mesaj 08 Şubat 2006, Çarşamba - 11:46 tarihinde, asinanyavuz tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
iMaNCoRe Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Konu başlığı altındaki yorumları okuyabildiğim kadar okudum ve dikkatimi çeken nokta, ateistlerin, zındıkların veyahut gayrimuslimlerin yorumları daha ağır basıor, öncelikle bu Muslumanları ilgilendiren bir konu diğer marjinalleri, entelleri ilgilendirdini pek sanmıorum. Dikkatimi çeken ikinci nokta şu ifade özgürlüğü zırvalayanlar. Ne zamandan beri provokasyon içeren ve insanların veya belli kısmının kutsal kabul ettiği kişilere düşüncelere saldırı ifade özgürlüğü oldu? Kimse özgürlük zımbırtısından bahsetmesin mümkünse özgürlüğün tanımını bir gözden geçirsinler. Eğer karşımdaki insanın özgürlük adı altında yaptığı beni rahatsız ediorsa bu özgürlük deildir. Bu olayın altında yatan tamamen siyasi gerçeklerdir. Bazıları orhan pamuk ifadelerine de ifade özgürlüğü kılıfını uydurmuştu. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 ..ve yine tekrar dön başa. aslında önce famy'nin +1 demesi gerekiyor, ondan sora başa dönmüş olacaz [ Mesaj 08 Şubat 2006, Çarşamba - 13:03 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar