Mephinx Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 @rahan -Sorunu kendin dile getirmişsin senın eger ınancın yoksa o dınde neyın batıl neyın dının gereklılıgı oldugunu da bılemezsin.Ben Kuran'ı Kerim'in neler içerdiğini biliyorsam bunun dısında kalan ınsanlar tarafından uretılmıs cesıtlı hurafelerı de bılırım.Bunlar batıl ınanctır.Benım ınancıma gore realitesi yoktur. - Inanmayan ve baska bır dıne mensup bırı ıcın bır anlam ıfade etmemesı bunu kullanabılecegını ve o dının kurallarına aykırı bır şekilde belırtebılme hakkını vermez. - Maalesef herkes saygılı olamıyor olsa zaten bunların hıcbırı olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 huunun her dediğine katılıorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 rahan hocam sen benim yolladigim karikature ne diyosun? bu karikaturler basilabiliyorsa yahudilerle / zencilerle / topo$larla (ifade ozgurlugumu kullaniyorum) ilgili her karikatur de basilabilmelidir. amma velakin medeni avrupada bunlar suc. ee nerde ifade ozgurlugu? ayrica, AIHM in hz. isa ya soven kitabi yasaklayan ulke lehine karari var. durum boyle olunca AIHM'den ne cikacagi belli (tabii iki yuzlu avrupalilar hz. muhammed ile hz.isa ya ayri muamele cekerlerse onu bilemem.) karikaturlerin yayinlanmamasi gerekirdi AIHM kararina gore. adamlarin yaptiklari cahil islam alemini provoke edip, "yaramaz cocuk" durumuna dusurmekten baska bisey degil. [ Mesaj 07 Şubat 2006, Salı - 09:34 tarihinde, wanderer tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Berfin Yayınları tarafından basılan Ali Rıza Ergüven tarafından kaleme alınmış ve Peygamber Efendimiz'e hakaretler içeren "Yasak Tümceler" adlı kitap Türkiye Cumhuriyeti tarafından yasaklanınca ve yazara 2 yıl hapis cezası verilince (sonradan para cezasına dönüştürülmüş) yayınevi ve yazar AİHM ye başvurmuş. AİHM yaptığı incelemeler sonucu bu kitabın ifade özgürlüğüne girmediğini "Article 10" i ihlal ettiğini ve T.C. nin kararının doğru olduğunu belirtmiş. (En azından gazeteler böyle yazıyor) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 ne ozgurlugu ya, ozgurluk lafi su dunyadaki en yalan laf. eger birinin benim inanclarimla dalga gecme ozgurlugu varsa benim de olay cikarma ozgurlugum olur. insanlar tek tarafli dusundukce sorunlar bitmez. hassas konular bunlar, sonucu bilinerek yapilan biseyse art niyet vardir. fikir ozgurlugunu kabul ediyosan bugun yarin karsilasicagin seylere hazir olman lazim. tukurdugunu yalatirlar yoksa ( gerce kim yalaticak)... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Arkadaşlar napıyorsunuz ya, afedersiniz ama aç kurtlar gibi dine saldırdığınızın farkında mısınız? Yazılarınızı okudum sizin amacınız karikatürü veya ifade özgürlüğünü savunmak değil. Din karşıtı bir şey olsun da doluşup hemen dine küfür edelim inananlara sataşalımdan başka bir şey değil. Ne karikatürü çizenlerin ne de etrafı yakanların, elçilik basanların savunulacak bir yanı yok bu ortada!! Ama marjinal olmak uğruna konuyu böylesine başka yerlere çekmeye, milletin değer verdiği şeyleri aşağılamaya gerek var mı? Ha sen hala o intihar bombacılarını, teroristlerini tüm islam öyle sanıyorsan, bunları bazı kişilerin dini istismar ederek yaptığını bilmiyorsan, islamı böyle bişi sanıyorsan o zaman gerçekten hiçbir bilgin yok demektir. İnsanın bilmediği bi konu hakkında fikir yürütmesi, karikatür çizmesi ya budalalıktır ya da kasıtlı yapılmıştır. Bunda saflık aramayın kendinizi "saf" durumuna düşürürsünüz. Fikir özgürlüğünü de dini de istismar edenler "insanlar" burada kızacağınız şeyler varsa bunlar da doğru hedefe gitsin, rica ediyorum arkadaşlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 niye batı batı diyorsunuz ? ingiltere hiç yayınlamadı ve kınadı ardından gecikmeli de olsa aynısını amerika da yaptı. bu bir. özgürlük yalan, mahkeme yalan, şu yalan, bu yalan olmaz. belki de haklı oldugunuz konuyu bile savunamıyorsunuz, kimseye kızmayın! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 hocam nasi mahkeme yalan karari var adamlarin bu konuda. kendi kararini ihlal eden kendileri yine. sonra da ozgurluk diye ahkam kesen yine kendileri. buna en hafif tabirle iki yuzluluk denir. 11 eylulle beraber hakikaten yeni bi donem basladi. huntington i okuyunca iyice ikna oldum zaten. ne zaman olur bilemiyorum ama (cok yakin gelecekte degil) 3. dunya savasina kadar gidebilir islam uygarligi - bati uygarligi catismasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 hehe amerikanin irakta 200k askeri var, yayinlasalar gunluk olen asker sayisi 3 e katlanir. yayinlamak isine gelmedigi icin yayinlamiyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Hindular için de inekler kutsal. Bundan sonra hakaret anlamında birine inek derseniz direk elçiliğe haber yollayalım, bütün hindular ayaklansın sağı solu yakıp yıksın o zaman? Şimdi abartıyorsun diye bir kaç kişi itiraz edecek ama işte çoğu kişinin anlamadığı şey şu, özgürlük dediğiniz kavram gerçek anlamda bir kelebeğin kanatları gibi bir kez dokunursanız bir daha uçamaz. Özgürlük üstünde yapılan en ufak bir oynamanın bile sonu gelmez. Siz bugün Muhammed'e yapılan hakaret özgürlük kapsamında olamaz derseniz, yarın başkası da sizin bazı özgürlüklerinizi başka mazeretlerle kısıtlar. Ben Muhammed gerizekalıdır yada İsa beş kuruş etmez delinin tekiydi yada Buda fazla ot içmiş işe yaramaz herifin tekiydi diyebileceğim bir dünyada yaşadığım için çok mutluyum. Karikatürlere laf eden insanlara sesleniyorum, siz de faşistsiniz. Bu sözümü de bir hakaret olarak değil, terim anlamı olarak kullanıyorum. Bu mantalitede de ısrarcıysanız hadi geri dönelim düşünce suçluluğuna, karanlık çağlara, konuşamayan insanlara, endişe içinde bir dünyaya. Tekrar ediyorum, kendi inançlarınızla çeliştiği için kas gücü kullanarak karşı tarafı susturmaya çalışmak barbarlara yakışır, zavallının da ötesinde bir harekettir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 zaten sadece bu dunyada mutlu olabılırsın boyle düşüncelerle,hiç sanmıorum dığer dunyada da mutlu ol (buna da inanmazsınız buyuk ıhtımal yıktur dimi özgür düsüncenıze göre)!!!!!!!!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bega Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 France Soir published the cartoons under the headline, "Yes, one has the right to caricature God." antimodes'e ve üstteki söze +1. çizilen muhammed degil de tanrı olsaydı kim ne kadar tepki gösterirdi merak ediyorum... Fanatiklerin işine geliyor bu gibi ufak tefek şeylerden mesele çıkarmak. Ama çizerin de içinde ufak da olsa beni gelin sokak ortasına kurşunlayın mesajı verdigini düşünüyorum, fanatikleri kışkırtmak da ne kadar akıllıca bir hareket olabilir? Bu arada, şimdi aklıma geldi, zamanında RTÜK cnbc-edeki south park dizisinde tanrı resmedildigi için yayından kaldırtmıştı...işte böyle bir ülkede yaşıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 antismondantanes bu kadar dusunce ozgurlugunden yanaysan birisi gelip anana babana bacina sovdugunde pismis kelle gibi siritip "vay kardesim ne guzel sovdun" diye bir tepki verdigini varsayiyorum . oyle adami tutup dovmeyeceksen bile agzini acip bir kelime bile etmemen lazim . malum dusunce ozgurlugu . ama allahtan dunyanin gerikalani senin gibi dusunmuyor . boyle adamlari evire cevire dovdugunde agir tahrik sebebiyle iyi bir indirim aliyorsun cezandan . demek ki neymis ? sen saclamiyormussun . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Ben değil miyim arkadaşım eğer varsa öbür dünya orda bunu çekecek olan? Yada güncel olaylardan bahsedersek o karikatürü çizecek olan adam değil mi? Siz mi çekiyorsunuz onun günahını? Hayır... Kur'an-ı Kerim'de Muhammed'e saygısızlık edeni kesin biçin diyor mu? Dese bile yapmanızı haklı çıkarmaz bu ama, bunu bile demiyor. Şu anda olan biten tek şey hristiyan ve müslüman cemiyetleri arasındaki bir "benim pipim daha uzun" "olabilir ama ben daha uzağa işiyorum" muhabbetidir. Bu muhabbeti destekleyen herkes de birer fanatikten, gözü kapalı birer koyundan farksızdır. Normalde umrumda bile olmayacak bir tartışmadır hatta bu, ancak bu tartışmada iş çığırından çıkmıştır ve müslüman cemiyeti resmen dünyadan özgürlüklerini kısıtlamasını talep etmiştir, işte bu noktada hop der ben ve benim gibiler, hiç kimsenin sidik yarışı yada varolup olmadığı kanıtlanmamış inancı için benim özgürlüklerimi elimden alamaz kimse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 yanlış bişey yapıp nasıl olsa hukuk beni cezalandırcak, bu dünya da kurtulsam, ahirette çekerim cecasını deyip bu zihniyetle yaşamak evt pek güzel düşünceler... iyi de neden kötü bişey yapıyorsun, nedir zorun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 antismondantanenes , hz isa hakkindaki bir kitabi aihm yasaklamis demisler yukarda . sonra hz. muhammede hakaret ettigi icin toplatilan ve yazarina verilen bir karari aihm onaylamis demisler . bunlara bir cevap vermeden once muslumanlar dunyadan ozgurluklerini kisitlamalarini istiyor diye bir yorum komik kacmiyor mu ? ne yani aihm musluman mi ? ayrica topici cigrindan kimlerin cikardigi ortada . sacma salak yorumlarinizla ortaligi toza dumana kattiniz . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Pardon, post yazdım o kadar internal server error dedi hepsi gitti asd yazdım şimdi editliyorum postu:) Bahsettiğim sidik yarışı ve fanatisizme kendinizi o kadar kaptırmışsınız ki, yanınızda yer almayın herkesi size karşı zannediyorsunuz. AİHM'nin o kitabı yasaklaması benim için otomatik olarak justify edilmiş bir hareket değildir, benim için olsa olsa başka bir yanlış karardır. Benim savunduğum tek şey özgürlüktür. Hristiyan cemiyetinin de, Avrupa'nın da, AİHM'nin de aldığı kararlar beni bağlamaz. Siyaset ve politikayı bireysel düzeye indirgeyip dünyanın en klişe muhabbeti olan "senin anana bacına sövseler suscak mıydın kiyea?" olayına gelince, benim anama babama sövseler karşımdaki kişinin ağzını burnunu kırardım ama bu benim yapmış olacağım bir hata olurdu, bu hataya bağlı olaraktan ya 3-5 kişinin daha ağzını kırmam gerekirdi yada paşa paşa dayak yerdim. Ancak sorun şu ki siyaset ve politika bu kadar basit işler değil. "Anama sövdü bacıma sövdü" diyerekten haksız şekilde insanlara zor kullanarak bir şeyler elde etmeye çalışamazsınız. Zaten başından beri dediğim, böyle yapmaya çalışmanın barbarlık ve basitlik olacağıdır. Eğer ciddi kararlar verebilecek bir toplumsak bunu göstermemiz lazım. [ Mesaj 07 Şubat 2006, Salı - 11:53 tarihinde, Antimodes52 tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 işte hatan orda zaten sawunduğun tek sey özgurluk,inanclarımızı fıkırlerımızı soyledğimizde asıl sız hemen barbarlık!! yapmayın sıze peygamberınıze sövsunler ses cıkarmayın hede hödöö dıyıp duruyosunuz özgurluğe bu kadar taktıysan ozaman bıze de saygı gösterceksın ozman o adamlar da öldurulur sawas da cıkar bız ıstemesek de... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 antismontantenenes , guzel aihm nin kararini yanlis buluyorsun kendinle celiskiye dusmuyorsun ama senin dusuncenin fazla marjinal oldugunu ortaya koyuyor bu kararlar . niye ? avrupali dahil kimse birisinin dinine hakaret etmemek gerektiginde hem fikir . konu bu ? isa yapiyorlar muhammed e yapmislar cok mu argumanini -senin degildi bu ama var onlardan da- bosa cikariyor bu durum . e geriye ne kaldi ? danimarka adam gibi ozur dilesin bundan sonra sacmalayacak olanlara iyi bir ders olsun ve konu kapansin . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Ben zaten karikatürü eleştiren, kötü bulan insanlara saygı duyuyorum sonuna kadar. Ancak, inancınıza karikatürle dil uzatan birine verilecek cevap onun dilini kesmek değil, susmasını sağlamak değil, sağı solu ateşe verip suçu bile olmayan rahipleri vurmak değil, düşüncelerinizi dile getirmektir. Şiddetin olduğu yer iletişim kopukluğunun olduğu yerdir diyebiliriz ve açıkça söylemek gerekirse o karikatürleri çizen kişi medya aracılığıyla bir iletişim kurarken müslüman cemiyeti iletişim sağlayamıyor, bunu yerine bir avuç barbar gibi sağı solu yakıp yıkıyor. Bunu destekleyenler ise daha da zavallı diyebilirim gönül rahatlığıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 antimodes52 , ne kadar guzel . bizler de zaten heryeri atese verelim onumuze gelen rahibi oldurelim demiyoruz . bunlari yapanlari siddetle kiniyor kendilerini terorist olarak adlandiriyoruz ama konumuz en basindan beri bu degildi zaten . konumuz islam inancina sahip insanlari asagliyan karikaturler ve ozur talebimiz . terorizm baska bir konu ve onu da tartisirken dogru gozlemler yapmak lazim . mesela muslumanlar teroristtir diye konuya girmek yanlistir ve dahi konumuzla alakasi yoktur hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Yani umarım yanlış anlaşılmamışımdır. Karikatürler için Danimarka özür dilesin diyen insanlara da saygım var. Çünkü onlar da kendi fikirlerini ortaya koyuyorlar, kendi düşüncelerini söylüyorlar. Ancak yaşanan şiddet olayları tam bir barbarlık ve geri kalmışlık gösterisidir. Demek istediğim, inancınıza dil uzatıldığını ve saygısızlık edildiğini düşünüyorsanız çıkın "şu şu şu argümanları bu bu bu örneklerle destekliyorum, bundan dolayıdır ki bu karikatürler için özür dilemelisiniz" demenize saygım sonsuz. Ancak "yakarlar yıkarlar abicim, laf ettiler bize" diye bir savunmayla karşıma çıkan adama o yakıp yıkma eylemini yapan barbardan farklı bir gözle bakmam bunu söylüyorum sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 pamuk gibi oturalım insanlar ölmesin 20 yıl sonra dünyanın nufusu 10milyar olsun o zaman görürüm ben sizi :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 aihm'in bir kararı daha vardı. şu an adını hatırlamadıgım bir dinci manyak "türkiye'de nikahların resmi olarak devlet memurlarınca kılındıgını bu yüzden türkiye'deki herkesin piç oldugunu" söylemişti. bu şerefsizi hapsettiği için türkiye'yi mahkum ettiler. düşünce özgürlüğü gerekçesi ile. demek istediğim o ki; bu adamların kendilerince bir hukuk anlayışı var. biz bunu sevsek sevmesek anlasak anlamasak v.s. de bu böyle. adalet sadece bizlerin arzularına uyunca adalet olmuyor! kişinin hukuğu olmaz toplumların devletlerin hukuğu olur. kendi kendinize verdiğiniz kararların bir manası yoktur. bunlar hukuğa da adalete de girmez. kişiler belirli bir hukuğa tabi yaşarlar. bu bu ülkede bellidir. bunun dışında bir hukuk anlayışı suçtur. devlete karşı çıkıştır. kişilerin vicdanı olur. o da bağnazlarda olmaz, normal bireylerde olur. [ Mesaj 07 Şubat 2006, Salı - 12:29 tarihinde, armra tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 huun anlıyorum seni zaten başından beri sen ve senin gibi insanlar değil sözlerimi söylediğim. Danimarka özür dilemeli mi konusuna gelince de o konuda da özür dilememeli diye düşünüyorum ben şahsen ancak bu sadece benim fikrim kimse de benimle aynı fikirde olmak zorunda değil. Başından beri bu kadar sinirle ve inatla savunduğum tek nokta yaşanan şiddet olaylarının savunulacak bir yanı olmadığıydı yoksa Danimarka'nın özür dilemesi konusu siyah beyaz bir konu değil kişiden kişiye değişen değerlere göre tartılacak bir konu dolayısıyla sonuca ulaşmanın forum üstünden tartışmayla olacağını da sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar