Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

cnn'in karikatür anketi

Pessimist

Öne çıkan mesajlar

Tepkiyi gösterenler kelle kesenler adama demezlermi sen insanların kellesini keserken ben senin düşüncene nasıl saygı duyayım diye ? Ayrıca sırf insan olduğu için kimse kimsenin inancına saygı göstermek zorunda değil.
Kelle keserken müslümanlar nerdeydi niye tepki göstermediler müslümanlıkta böyle bir şey yok insanları kellesini kesemessiniz diye? Altı üstü bi karikatür bu kadar abartılmasına gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

insan oldugu icin birisinin inancina saygi gostermiyorsan zaten sana diyecek birsey yok . etki tepkide neden etki muslumanim diyenlerin yaptigi oluyorda tepki gosteriyoruz diyenlerin yaptiklari etki olmuyor bu arada ?

ravoc sallliyorsun sen muhammedin diri diri yaktigi insanlar var diyerek ? sen benim soyledigimin aksini soyleyebiliyor musun ? soyluyorsun . ben de senin soylediginin aksini soyluyorum . ee nereye vardik . bence sen yalancisin .

[ Mesaj 04 Şubat 2006, Cumartesi - 04:06 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

konu katliamdan açılmışken ve bir arkadaşın "salladıgımı" iddia etmesi üzerine,
maide suresi ayet 33:
"tanrı ve peygamberleriyle savaşanların cezası: öldürülmeleri, ya da asıllmaları, ya da el ve ayaklarının çapraz olarak kesilmesi ya da bulundukları yerden sürülmeleridir. bu onlar için dünyada bir rezilliktir. ahiretteyse daha büyük acı veren ceza hazırlanmıştır"

Açıkla bu nasıl iştir huun rahman ve rahim olan tanrı neden bunları da söylüyor
neden islam gılgamış destanından ve amonun güneş dininden esinlenmiş..
işte bu nedenlerle burada konuşmak istemiyordum, adam gibi tartışılabilecek bir yer sundum sana, gerçekten bir şeyleri saygılı bir şekilde tartışmak adına..
Sosyal ağlarda paylaş

Nasıl kimse satanistlerin inancına saygı göstermiyorsa en azından bizim toplomumuzun %99,9 u müslümanlarınınkinede göstermiyebilir bu kadar basit .
Kestikleri insanların hesabını nasıl verecekler onu düşünsünler. dediğim gibi altı üstü karikatür. Basın özgürlüğü var sende ona saygı göster ozaman ;)
Sosyal ağlarda paylaş

olayın tamamını şu anda yazamayacağım ama Buhari ve Müminin hadis kitaplarının içinde yazar bu olay
peygamber kendilerine iyilik yaptıgı bir kaç insanın onu aldatması ve onlara yardım eden bir çobanı öldürmeleri sonucunda sabah haberi alan peygamber öglen yakalr bunları ve ( kuranın buyurdugu biçimde) ellerini ve ayaklarını capraz kestirir kesilen organlardan kan akmaması için uygulanan yontemler uygulanmaz. sonra da peygamberin buyruguyla gözleri oyulur. suclular sonra son derce sıcak bir yere konur- Harre_ güneş sıcagına bırakılırlar ve içmek istedikleri su verilmez ve ölünceye dek öyle bırakılırlar
bak işte bu olayların biri kaynak da Buhari ve Müslimin e's sahih'lerinin de içinde bulundugu hadis kitapları..
Sosyal ağlarda paylaş

Kim bir canı, bir can karşılığında veya yeryüzünde bir bozgunculuğu olmaksızın öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur.

Kim bir insanın hayatını kurtarırsa, bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur." (Maide 5/32)

geciniz birader inanmadigin birseyi bana referans gosterip uste cikmaya calisma . sen istedigin yere cekersin tabii maide suresini .

bu arada satanist adamin dusungu seye saygi gostermem ama tutupa satanist adamin suratina sen yaramaz adamsin birader diyip dalga gecmem . dusunce ozgurlugunun karsidaki insanla dalga gecmek olmadigini ya da hakaret etmek olmadigini bilecek kadar uygarim ben sagolun .
Sosyal ağlarda paylaş

ne demek istedigin anlamadım
zaten mantıklı olan konular tartışılmaz mantıksız akla uymayan ve havada kaln yerler sorundur insan için
hala senin yazdıgın ayetle ne anlatmka istedigin anlamadım olay dedin olayı anlattık , kaynak dedni kaynagı verdik ve kayda deger bir şey soylemeden cekip gidiyorsun..
Sosyal ağlarda paylaş

Rovac konuyu saptirmasaydin keske. Tartisilan Muhammedin karakteri veya neler yaptigi degil , cizilen karikaturler.
Ben karikaturlerin biraz saldirgan oldugunu ve kotu zamanlama yapildigini dusunuyorum ama isteyen istedigini yazar, cizer. Biz Turkiye`de ifade ozgurlugunden yeteri kadar istifade edemedigimiz icin abartili geliyor herhalde ama buda ifade ozgurlugudur.Begenmeyen okumaz veya protesto eder ama tehditler veya gercekten cinayetler olursa buyuzden gene kaybeden muslumanlar olacak.
Belki bazilariniz bilmiyor ama Isa`ninda binlerce karikaturu cizildi simdiye kadar.Kimse kimseyi oldurmedi bildigim kadariyla buyuzden.
Muslumanlar kendi inanclari yuzunden baska seylere inananlarin ne yazip ne cizecegine ne soyleyecegine karar verebileceklerini dusunuyorlar.Yapmayanlarida olumle tehdit ediyor hatta olduruyorlar.Hollandali yonetmen gibi..
Bukadar kapali olmayin olacaksanizda baskasina saldirmayin kendi kendinize olun.Bu dinler yuzunden insanlik daha nekadar aci cekecek acaba.
Sosyal ağlarda paylaş

ya dimi ne kadar masumlar o karikatürü cizenler bugün dinime peygamberime yarın ülkeme hakaret etsinler bende eyvallah diyim nede olsa "medeni" batının bir üyesi olcaz dimi alısalım bunlara geniş olalım nede olsa biz "barbarız" hala medeni olamadık sansa bakın ABD yakınımızada gelmiş bırakın bizide "özgürleştirsin" 80 sene önce "medeni" batının yapamadıgını o yapsın hepimiz özgür bir ülkede yasayalım ne güzel hayal gibi deil mi !!!
Sosyal ağlarda paylaş

Yok kendi icimize kapanalim.Insan hayatinin degeri olmasin.Uc kurusla karin tokluguna calisip fikrimiz malum birilerini rahatsiz ederse hapislerde curuyelim.Ya sevelim ya terkedelim.Oruc tutmazsak hastanelik olana kadar dayak yiyelim.Kadinlari ikinci sinif gorup kemiklerini kiralim hatta oldurelim.Banka hortumcularini ve politikacilari besleyelim.Hirsizlari katilleri afla 3 yilda sokaga salalim.Yesil ulkeyiz diye kendimizi kandirip apartman golgelerinde yasayalim.Rusvette , gazeteci olumlerinde hala basta gidelim.Insanlarin fikirlerine hic tahammulumuz olmasin.Surekli paranoyak birsekilde herkesten ve herseyden uzak duralim.

Ister kabul edin ister etmeyin ilkel ve cahil cogunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

bir ülkenin,bir kitlenin,bir kişinin değer yargılarını aşağılamak çok da anlam ifade etmez.yanlıştır,ayıptır. basın özgürlüğü perdesinin arkasına sığınmak ne kadar aptalcadır orası da ayrı bir sorunsaldır.

hiçbir yerde tek bir resmi olmayan birisinin karikatürü sadece ortalığı karıştırmak için çizilir.en azından benim aklıma bu geliyor.karikatür dediğin güldürür sadece veya en çok düşündürür.dünyayı karıştırmamalı bence hiçbir zaman.

dünyadaki müslümanların tepki göstermesi beklenmeli zaten.oturup karikatüre mi gülecekler?
Sosyal ağlarda paylaş

saygı denen bısey var ondan verılıyor bu tepkıler

uyuzluguna bugun bır turk gazetesı cıksa adolf hıtler rullz dıyıp karıkaturle nazı propagandası yapsa odamı basın ozgurlugu olucak

veya ateıstelr cıksa hz isa ıle ılgılı boyle bı sey cızse basın ozgurlugu olucakmı sızce

ellerını yılan delıgıne sokuyorlarlar arapalrın kafası atsa petrol muslugunu kapasalar o zaman anca donup kıclarına gulerler

ama arapalr salak tum ulkelerını eptrol ustune ınsaa etmısler satıslar dursa adamalr batar yemıyo o yuzden
Sosyal ağlarda paylaş

thelegbra kendi kurduğun cümlenin dışındasın arkadaşım:
"çünkü insanlar başkalarının düşüncelerine saygı duymayı öğrenmeleri gerekiyor artık."

Karikatürün takdir edilecek bir yanı , arkasına saklanacağı bir kılıfı yok; dümdüz şımarıklık. Zaten bunu çizen de basan da budala değilse, yaklaşık böyle bir tepkiyle karşılacağını tahmin edebilirdi. Adı ne olursa olsun, insanların arasını açmak için kasıtlı yapılan bir şımarıklık. Böyle saf niyetli göstermeye çalıştıkları "oyun"larla dini ayrımcılığı körüklüyorlar, daha sonra da tü kaka müslümanlar diyorlar...

Farklı masal, farklı kahramanlar, arka planda bildiğimiz avrupa..

[ Mesaj 04 Şubat 2006, Cumartesi - 16:11 tarihinde, mardox tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Iyide bu danimarkali adamin birini niye baglasinki? Musluman olanlardan bu olayi ciddiye alanlar resmetmezler Muhammedi olur biter.Niye butun dunyanin sizin inanciniza gore yasamasi gerek? Gerekmez...
Ha begenmezsiniz saygisizlik gibi gelir vs.Olur oyle.Biri ornek vermis ateistler isanin resmini cizse diye.

Buyrun http://video.google.com/videoplay?docid=-2566269671806009973

Elestirmeye hakkiniz var ama elestirirken adilesmemek gerek.Veya bazi ruh hastalarinin pesinden gidip tehdit etmemek..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...