Horrible Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Tür Dram / Romantik Gösterim Tarihi 3 Şubat 2006 Yönetmen Joe Wright Senaryo Deborah Moggach , Jane Austen (Kitap) Görüntü Yönetmeni Roman Osin Müzik Dario Marianelli Yapım 2005, İngiltere , 127 dk. -- ''18. yüzyılın sonlarında İngiltere de bir genç kızın başına gelebilecek en iyi şey seçkin ve zengin bir koca bulabilmektedir. Evlilik yaşına gelen beş genç kızı için de Bayan Bennet benzer endişeler taşımaktadır, komşu malikaneye zengin ve bekar Charles Bingley taşınana kadar. Bingleynin biçilmiş kaftan bir damat adayı olduğuna karar veren Bennet, damat adayı büyük kızı Janeden hoşlanınca bir plan yapar. Janei yağmur altında atla Bingleylere gönderecek ve o havada geri dönemeyecek olan Jane geceyi malikanede geçirmek zorunda kalacaktır. Ancak planda ufak bir değişiklik olur ve Jane hastalanır. Komşu malikaneye ablasına yardım için giden Elizabeth de aynı köşk de misafir olan Bay Darcynin takibine girer. Kendisiyle ilgilenen ilk erkek güzel Lizzieyi heyecanladırsa da gönlünü bir askere, Bay Wickhama kaptırır. Ancak gurur aşkın önüne geçecek ve kız kardeşlerin hayatları planlara sığmayacaktır. Küçük kardeş Lydia, Wickhamla kaçtıktan sonra Lizzienin hayatı geri dönülmesi zor kararların önünde pişmanlıklara mı mahkum olacaktır?'' (beyazperde.com'dan alıntıdır) ---------------------------------------- Arkadaşlar bu filme giden varmı?Giden varsa beğenen vs. var mı? Şahsen çok merak ediyorum,oscar'a aday gösterildiğini duydum. [ Mesaj 03 Şubat 2006, Cuma - 19:45 tarihinde, Horrible tarafından güncellenmiştir]
Truwan Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Ben izledim dün pride and prejudice, fakat 2002 yapımıydı, günümüzde geçiyordu ama senin yazdığın isimler aynı, Elizabeth Bennet, Jane ,darcy, charles. Konu da aynı ama iste günümüz de geçiyor. Hiç te oscarlık birşey diildi açıkçası ama senin dediğin muhtemelen başka bir film :)
cerebralis Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 edebiyat dersinde okuduk romanını..tabi final zamanı sıkışınca filmi yetişti imdadıma:))
irin Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 sevmiyorum sevmiyorum kendisi okullarda odev olmaya devam ettiği surece de kolay kolay sevilmez sanırım
Auberon Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 2005 yapımı filmi ben izledim oldukça da hoşuma gitti yenisinde elizabeth bennet'i Keira Knightley oynuyor bence çok da güzel oynamış.Torent rapid fln bi erden bul izle bence
Öne çıkan mesajlar