Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

anestezi ve sigara.


Black-ice

Öne çıkan mesajlar

ha ben yanlış anlamışım. yalnız genel anesteziyi bana ameliyat olurken iğneyle yapmışlardı, narkoz değildi.
narkoz kullanılacağına emin misin?

ayrıca ameliyattan önce sanırım bi sorgu kısmı vardır ve orada sigara içiyor musun diye sorarlar, ki bana da sormuşlardı. o vakit yanında aile olmazsa belki daha hayırlı olur.

narkoz-sigara bağıntısını çözmek için buradakiler gibi potansiyel hastalardan ziyade bir bilene danışmakta yarar var, doktor gibi yani. qui buralardaysa ona danış diyeceğim de, öms de çalışmıyor ki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 sene önce babam mide kanaması dolayısı ile ameliyat edilmişti.hastanede ameliyat sonrası konulduu odada bi adam vardı adamın ayak baş parmaını hazin bi şekilde kesmemiş direk almışlardı(oyuk bi bölge idi bi pansumanı seyretmiştim)ve adamın aynı zamanda kaba et tarafındanda büyük bi kısım alınmıştı.sebep ise adamın zaten var olan basurunun sigara içmesi dolayısı ile iileşememesi idi.ve adam hala sigara içmeye dewam ediodu.iirenç bişiydi.şimdilerde yaklaşık 4 senelik bir sigara tiryakisi olarak içerken bu mevzu aklıma geldiinde kendimden nefret ediyorum.bi gün benide böle kesicekler biçicekler parçalicaklar ve anestezimi o andan sonra bi önemi yok galiba...

anestezi mevzuundaki o olayı bence seni korkutma amacı ile söylemişler ama şöyle bi durum var.ameliyat öncesi doktor sigara içip içmediini soruyo.yaraların iileşmesi amacı ile sana telkinde bulunucak çünkü.ameliyat sonrası sigara içmemeni tembih edicek.

bide başlarda cidden güzel gelen bu lanet olasıca(sigara) ilerleyen zamanlar (bronşit faranzit etc) gibi hastalıklara sebep olunca yada insanı hayatından bezdirio.tiryakilere diecek bişi yok da yeni başlayan patiler lütfen (bu bi yalvarıştır) lütfen lütfen lütfen yolun başında bırakın vaz geçin unutun gitsin... eer beceremiosanız bi hastaneye gidin bu sigara nedeni ile ameliyat edilmiş bi adamın iniltilerini dinleyin.en güzel yolu.içerken tiksinio en azından adam ve bi gün bırakmak için psikolojik alt yapı oluşuo...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok oyle birsey .

narkoza allerjsi olanlar olabiliyor ama ben gunde 2 pakete yakin sigara iciyorum yaninda hemen her gun narkoz cekiyorum .

tupcuyum efendim ben . hastahanelere n2o da satiyoruz . artan tuplerden bazen sinif sinif yaptigimiz oluyor .

aslinda narkotik bir madde burda boyle itiraf ettim ama ...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...