sharky Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2003 FreeBSD Free bir Unix olduğu için, OpenBSD Secure ve Free bir Unix olduğu için iyi.. NetBSD de var aynı zamanda. Fakat BSD ler genel olarak PC üzerine kuruluyorlar. Bir PC de SPARC 'ın stabilitesine ulaşamıyor elbette. Solaris ise direk olarak SPARC 'ı desteklediği ve SPARC üzerine geliştirildiği için, en stabil sunucu olarak görev görüyor.. Ha Solaris veya BSD ler ile oyun oynayan arkadaşlara da öpücük dağıtasım geliyor..[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.
Ra_d Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2003 ahahaha :lol: öpücük süperdi? bende öpeyim bari.[hline]And Ra'd glorifies and praises Him, and so do the angels because of His Awe.
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2003 :)[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.
Catscratch Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2003 Eh sunucu üstünde oyun oynamakta ilginç olurdu tabi.[hline]This Cat Scratches Free.
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2003 Eh oyun yine baya extreme bir şey.. Çoğu sunucu, sunuculuk görevini yaparken X kullanıyor. Acınacak bir durum. Tabii bunları sunucu değil, genel olarak sunucuyu yönetenler kullanıyor :) Daha da acınacak bir durum.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.
Thalion Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Öğrenene kadar X window kullanmakda bir sakınca görmüyorum ama zaten sonuçta server amaçlı çalıştıracağın servislerin %80+ 'inin GUI'si olmadığı için o kadar da sorun değil eninde sonunda yaptığı işi öğrenen birisi X'i aradan çıkartır setting'lerini yapar linux makinayı da çalışması için bi kenara koyar sonra da unutur ;) ( hardware'in düzgün olduu varsayımı ile ) Bende şu anda çalıştığım şirkete geçene kadar pek linux ile işim yoktu, ama tüm sistemler linux olunca adam ister istemez öreniyo başlarda bende X ile kullanıyordum daha sonra nerelerde neler ile oynamam gerektiği vs. gibi şeyleri öğrendikten sonra set ettiğim server'Larda bir daha X kurmadım ama başlangıç için insan alışana kadar grafik arayüz kendisini rahat hissetmesini sağlıyo.. Kaldı ki zaten biraz akıllı olan biri server olarak kurduğu linux makinada birşeyler değiştirmesi gerektiğinde X'in onun işini kolaylaştırmaktan çok daha zorlaştıracağını kısa sürede farkeder.. Linux sistemin kullanım amacına gelince... Evinde desktop sistem olarak kullanmak bana o kadar da akıl karı gelmiyo, ha keyif olarak kullanırsın öğrenmek amacıyla vs. ama MS kullanmak en mantıklısı.. Iş ortamında ise linux'un üzerine ( orta boy işletmeler için ) tanımam, kur adam gibi ayarlarını yap bırak update'lerini de adam gibi yaptığın sürece de unut o makina orda çalışsın.. sende 1 yıl sonra girer uptime'a bakar keyifle sırıtırsın.. veya birkaç ayda bir sistem odasına gider makinanın üzerindeki örümcek ağlarını fln temizlersin..[hline] IT Geek, NooBi C# Developer, Network Associate, System Admin, VoIP Technician, Ex Online Gamer.. Addicted to Paticik.. Love to penguin
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Eh sunucu olarak RedHat, SuSE, Mandrake, v.s. gibi distrolar kurulunca, elbetteki ilk kurulumda "Neymiş bu X ?" deniliyor.. İlk Linux'u kurduğumda X bir hayli sorunluydu, daha o zamandan ısınamamıştım, hala da ısınabilmiş değilim. Ayrıca sunucu makinanın olayı bellidir, yapıcağı görevler bellidir, sadece görevini yapar, daha fazlasını yapmakla yükümlü değildir. Eh sunucu bir makinayı yönetmek, aynı zamanda o işletim sistemi hakkında uzmanlık gerektiren bir konudur. Gelip de benim işe aldığım bir sistem yöneticisi, "Bi dakka patron bey, ben daha Linux'a pek aşina değilim. Öğrenioz işte, sonradan kapatırım X'i." derse, o arkadaş, o şirkette fazla barınamaz. Ha şöyle de bir handikap var. Eh o zaman nasıl uzmanlaşacağız ? Bu soruya da ancak şu soru ile cevap verilebiliyor sanıyorsam, "Eh X kullanmadan uzmanlaşanlar nasıl uzmanlaştı ?". X, başlarda olayın kolayına kaçmak olarak gözükebilir. Ama aslında Thalion'un dediği gibi işleri oldukça zorlaştıracaktır. Aynı zamanda bir sunucu makinası oynanmak ister, üzerinde periyodik olarak uğraşılınmasını ister. Yani iki satır crontab yazıp up2date -p; up2date -u ile işler bitmiyor. Sonradan bir Solaris veya *BSD 'nin başına geçtiğinizde bakarsınız ekrana. Hem ayrıca sunucu bir makina ile oynanılmasından daha zevkli ne olabilir ?[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net]www.ekohost.net
Thalion Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Sunucu bir makina ile oynanılmasından daha zevkli ne olabilir ? Oynadığın o sunucuyu patlatıp da tutuşmuş bir şekilde onu tekrar up hale getirmeye çalışmak ;) Bu arada sharky imza hoş Think Geek Rullaz ;) adam gibi baskı yapan bi yer bulsam yaptırıcam o T-Shirt'lerden de henüz bulamadım : Sipariş edeyim dedim T-Shitr 19 dolar cargo 25 :P [hline] IT Geek, NooBi C# Developer, Network Associate, System Admin, VoIP Technician, Ex Online Gamer.. Addicted to Paticik.. Love to penguin [Bu mesaj Thalion tarafından 27 August 2003 10:08 tarihinde değiştirilmiştir]
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Ben de T-Shirt konusunda aynı sorunları paylaşmaktayım. Günün birinde düzgün baskı yapan bir yer bulursan, beni de haberdar ediver. :)[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net]www.ekohost.net
Öne çıkan mesajlar