Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Skareboarding a.k.a Kaykay...Nasil yapilir, siteler vs?


Draven

Öne çıkan mesajlar

Bu olaya girismek istiyorum ancak ayni anda girismemek isteniyorum, arkadaslardan oneriler:

"Birak abi kirilmadik yerin kalmas!"

"Kicini kirarsin 6 ay yatarsin!"

vs.

Ama yinede amatorcede olsa ugrasmak istiyorum, oyle bir maymun istahliligi varki suan canim cok istiyor ugrasmak.

Bu yuzden burada ilgilenen kisilerden oneriler, fikirler vs. istiyorum.

Lutfen konu caymasin jackass a veya 'birak kaykayi paten yap' falan gibi :)[hline]Can't rain all the time.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de istiyorum deli gibi
abi sana Giger.com da satılan boardları tavsiye ediyorum
en azından düştüğünde board a şöyle bi bakıp vay bee dersin o kadar güzel ehe :)
giger dizaynlı board daha ne isterim ? :)[hline]:: arcane ::::::::hp:hss::::::::1::::::::2::::::::3::::::::
Dreaming of Zion awake Sleeping awake Dreaming of Zion awake Can't stop sleeping awake
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bildigim bişey var kazaları baya kıl oluyo :)

2-3 arkadaşım vardı uzun süre kullanmışlardı sonra bıraktılar

birisi dolmuşun arkasına takılmış bişey olmuş o ara düşmüş
bileginden kemik çıkmıştı elemanın

kazaadan falan skate movielerinde kazaları goruyosun ( kazaa ve kaza karışmasın okunurken ehe ) acaip sakatlıklar var

ama işin zevk kısmına gelince kaza geçiren arkadaşlarımda cok zevkli diyodu
alışınca bırakmak zormuş sanırım :)[hline]Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım ben...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok ya, korkak olsam bu fikir aklima gelmezdi. ancak dedigin gibi belki pek fazla zaman harciyamiyabilirim, o yonde haklisin dresquin.

paten yaptim, gayet zevkli ama patenin surekli ayagina yapisik olmasi biraz rahatsiz. cikarip takilanlar var onlari dusundum ama yinede kaykay biraz daha cazip geldi.[hline]Can't rain all the time.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben kaykay diilde paten yapmıştım
oxygen patenlerım vardı özgürlüğe giderdım
sora pazarcılar gelip
''la siz nebiçim erkeksiniz bol pandalon köpe takıyonz diyip''
rampamızı kırana kadar çok eğlendim ama araba arkasına takılmam sevmem[hline]Wiss lvl 48 Armswoman Kay
Darkonn Grenhart lvl 30 infiltrator Kay
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de başlicam öyle gazım var hem İstanbul Univeristesi kazandım içerisi acayip boş ( hatırladığım kadarıyla) kayarak giderim derslere :P ilk b.ktan 30 milyonluk bebe aleti alıcam öğrenip kırana kadar onla kasarım sonra parada kasıp alırım düzgün bir alet kuzenim epey anlıyor aslında kendisi zamanında ayağında patenler barbaros heykelinin hizzasına çıkıp selam vermiş bir adamdır :P ama az daha sınıfta kalıyordu o dönemler :)))[hline]SatanJager[RE] ICQ
RedEye CLAN ruhunu yaşatan tek isim :)http://diablokiller.cjb.net ( yakında bir ara açılır bakılır )
Bayan X: Mangodan okul eteği aldım dur gösteriyim.*çantadan torba çıkarılır ilk bir s-shirt görülür*
aente : Eee hani etek? *kumaş parçası gösterilir*
aente : Etek nerde?
Bayan X : Etek bu!*bir kopulur yerlere yatılır*
aente : Anaaa! dükkanın adı iks asdasa*ölünür*
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiyedeki yollarda kayamazsın en iyi kayılacak yerler alışweriş merkezleri orada da kaydırtmazlar zaten çık E-5 orada yap hem pratiğin artar :P bi zamanlar benim vardı büyük hevesle başladım daha sonra boyumun ölçüsünü aldım onun için kaymak gibi yol lazım...

Sir Lancelot[hline]İCQ::yapma:
MAİL::hrr:
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lol deamon

evet londradayim, burda kayicak baya yer var. oturdugum yere uzak olsada.

oturdugum yer genelde zenci agirlikli mahalle. Cogunluk beyaz, ama baya hiphopcular dolu. ilk geldigimde cok garip gelmisti ama simdi alistim.

Bu herifler baya kro yani ne kaykaydan ne boktan anlarlar. tek bildikleri hirsizlik, silah, sex, altin kolye vs. o yuzden oturdugum ortamda kaykayci bulamam, gidecegim mesafe guzel ortam icin en azindan 45 dakka (bir tren bide ustune metro ile gitmem gerek) o yuzden baya stres. sanirim arka bahcege halfpipe monte edicem :-P[hline]Can't rain all the time.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oha dela bilmezdim snowboardcu oldugunu :P

o olay cok komplike abi, gidicende bulucan bilmem nerenin dagina cikican, hem karda olmasi lazim, bide bunun alistirmasi lazim, ohhooo, olme essegim olme.

walla bilmiyorum kaykayida napicam. butun kemiklerim saglamken vazgecmek gibi bir durumum var ama... emin degilim.[hline]Can't rain all the time.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gamepro da tony Hawk Proskater bilmem kaç ın incelemesini okurken Tony ile bi söyleşi tarzında bişey vardı nasıl başlamalarını anlatan işte önce kaykayla beraber ufak zıplamalara çalışsınlar diyodu Ollie denilen olay daha sonra Flip yapmaya çalışsınlar fln diyodu arada sürekli ufak yüksekliklerden denge kaybetmeden atlasınlar fln diyodu zevkli gibi duruyo ama kazık baya bende aynen pateni tavsiye ediyorum....daha güzel :)[hline]I hold you in my arms dimmed by scarlet morning red
I whisper in your ear
Do you dream of me?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

78'de İtalya'dan peder getirmişti. Öyle yayvan ve geniş olanlarından değil. Hani şu daha ince ve kısa olanlarından. 86'ya kadar ne işe yaradığını anlıyamamıştım. Üzerine otur ellerini kürek gibi yanlarda salla gibisinden atraksiyonlarla kullanmıştım. Fazla uca oturup altından fırlasın kaseyi çatlat falan bunlarda ilk kazalardan. Birde yüzü koyun yatarak kullanıyordum. O zamanlarda da parmaklarımı az kaptırmadım tekerleklerine. Bir ara da oyuncak olarak kullandım. Tır görevini üstlenmişti.

Çok sonra bir gün üzerinde ayakta durarak kaymayı denedim. İlk aşama ayakta durmaktı tabi. Pek zor olmadı. Doğuştan zoraki olarak dengem çok iyidir. İlk ayakta dengede kalma çalışmalarını tek ayak üstünde yaptım diyeyim gerisini siz anlayın. Sonraları masa sandalyeden hız alarak kaymak oldu. Artık zamanı gelmişti. Kaykayı sokakta denemek lazımdı. Evin hemen önündeki hafif eğimli beton üzerinde kaymaya başladım. Çok zevkli idi. Ne var ki kısaydı. Sonra az ilerideki asfaltı denemeye başladım. Bu daha uzundu ve eğlence uzamıştı. Millet cins cins bakıyordu, bu çocuk napıyor diye. Benden başka kaykayı olan yoktu sonuçta. Tv'de göremek ne mümkün sonuçta 1 tane kanal var.

Sonraları o mükemmel yokuşu buldum. Çok dikti ama sonraları eğim çok azalıyor ve uzunca bir yola bağlanıyordu. Bundan ala adrenalin mi olur edasıyla kendimi yokuşa attım. Hiç bu kadar hızlı gitmemiştim. İyiden iyiye korkuyordum. Ne varki üzerinden atlamak için çok geçti. Yokuşu bitirip düzlüğe geldiğimde rahatlamıştım ama hala hızlıydım. S'ler çizerek yavaşlamaya çalıştım. Ama ne mümkün. Derken karşımda o dodge fargo belirdi. Ekmek arabası. Ya arabaya yapışacaktım yada atlıyacaktım. Tabiki atladım. Kaykay Dodge'nin altından geçip yolun kenarında kaldırıma çarpıp havalandı. Bense taklalar ata ata bir marketin önüne yığıldım. Sağ elimin bileği inanılmaz sızlıyordu. Çevredekilerin ve market sahibinin yardımıyla ayaklandım, temizlendim ve kaykayı alıp eve yollandım. Tabi nasihat ve tavsiyeleri es geçiyorum.

Kaykayı annem sakladı. 2 hafta elim çeşitli merhemler ve hatta soğanlı zeytinle sarılı dolaştım. Bileğim burkulmuştu. Derken bir gün salonda koşarken ayağım halıya takıldı ve yere yapıştım. Kadere bak ki kafamı kaldırdığımda koltuğun altından kaykayımın tekerlekleri görünüyordu. Macera yeniden başlıyordu. Kaptığım gibi sokağa attım kendimi. Artık sadece kaymıyor üzerinde zıplayıp haraketler yapıyor fırıldak gibi dönüyordum. Sonra oradan taşındık ve bir daha hiç kullanmadım kaykayı. Şimdi kim bilir nerelerde.

Sonuç: Eğer oranın buranın ağrımasını, kırılmasını, burkulmasını ve belkide önemli derecede sakatlanmasını göze alıyorsan vereceği eğlence ve adrenalin tartışılmaz derecede güzel. Hele birde kendini yerden kestin mi adamın ben özgürüm diye bağırası geliyor.

Paten mi kaykaymı dersen kaykayda belki bir kere düşersin belki o düşüş pir olur ama patende düştükten sonra doğrulmaya çalışırken bile düşersin. Yani zaten bir kere düşerek maymun oluyorsun sonra defalarca tekrar ederek bonzi oluyorsun. Kaykayda ise ondan ayrıldıktan sonra ayakların tamamen senin. Ayrıca, kişsel görüşümdür, kaykay daha karizmatik gelir bana. Öyle her yiğidin harcı değil kaykay kullanmak.[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...