FIRAT Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 biraz saçma bir soru ama kafam da karıştı.isimleri yunan isimleri gibi us'lu as'lı bitiyor,ama italyanca konuşuyorlar.nedir bunun aslı???[signature][hline]16'sında ve paticik'te bir kişi=>FIRAT!!
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 italyandılar sanırım.[signature][hline]Vücudundan kurtul, sadece zihnin ve ruhunla yaşa, o zaman toprak altında da nefes alabilirsin. Cüneyt Arkın, Dünyayı Kurtaran Adam
Sly-One Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 italyan olmaları daha olası. yunanlarla savaştığımı hatırlıyorum ben rome total war da : )[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendoa.k.
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Romalıların atası Etrüsklerdir. Ama ben Romalılar Türktür demiyorum. :)[signature][hline]---Ön-Türk Uygarlığı Araştırmaları Merkezi---
Sly-One Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 aslında truvadan kaçanlar mısır üzerinden italyaya gidip kurmuşlar diye bir efsaneler de yok değil.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendoa.k.
byzasz Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 İtayanlardır diye biliyorum fakat parçlandıktan sonra bi taneside anadolu ve yunanistan üzerinde kalmıştı sanırım sadece[signature][hline]Yaa nedir bu otorite durumu!!!
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 mılattan once 6. yuzyılda ıtalyan kabıleler kuruyor romayı ıtalyanlar ve sabıne ler kurucular tabı baska pek cok ıtalyan kokenlı kabıle katılıyor koken o yanı ha roma ıtalyanmıdır degıldır roma bır ımparatorluktur tıpkı bızansın rum ıslam ımp. arap buyuk bırıtanyanında ıngılız olmadıgı gıbı[signature][hline]Roy Mustang, fi tarihinde demiş ki: On the dawn that i become fuhrer, ill make all women in the military wear miniskirts! "If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang
sir Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 peki asterix alman mıdır?[signature][hline]BabacumMostors, 30 Kasım 2005 23:32 tarihinde demiş ki: Rapperzâde Ceza Efendi'den geliyor diss mâkâmından; yoğurt koydum dolaba, oy sagopam, o telekler boğazına kaça
Solgunadalet Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Roma latindir... İtalyan veya yunan değil. Romayı da italyanın yerleşik kabilleri değil bu latinler kurar. ama sanırım ırk olanarak dor veya da daha önceki yunan kolanilerinden olabilirler.... örnek: adamlar ilk önce yunan falaksı kulanıyordu... bu avrupa kabillerinin bilmediği bir şey. onların yakın komşuları Etrüskleri yenip gelişiyorlar latinler sonra birazda büyür roma şehri. Ama asıl gelişmeleri kartaca savaşlarından sonra. İmparatorluk olayınıda ise romada herkes romalıdır aksi olmaz aksi olan ölür. zaten romada herkes kendini romalılaştır. iki nesil sonra en ateşli germen bile kibar bir romalı olup oğlanlar ile yatmaya başlar bakınız: Kartacayı işgal eden gotlar gibi... Bu devleti diğer devletler ile karıştırmayın... Romalıar , tekrar, latin dirler. Sanırım kafanızı karıştıran oraya italya denmesi. İtalyanlar, orayı işgal eden ve latinler ile karışan got kavimlerinin kurduğu krallıklara denir. Roma latindir. asterix de kelt asıllı galyalıdır. Bu gün büyük britanya denir ama ingilterede britonların üstüne orayı 6 kavim daha işgal etmiştir. Son olarak, Latinceyi kim konuşurdu, Romalılar. Peki romalıların konuştuğu dil neden latincedir çünkü onlar latindir. ÖNEMLİ NOT: Latinleri, amerikan latinleri ile karıştırmayın sakın. onlara neden latin denmiş bir fikrim yok ama belkide parlak avrupa zekası örneği olan kızılderililere indian(?) olmaları gibi
paspatur Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 said: sir, 04 Ocak 2006 10:17 tarihinde demiş ki: peki asterix alman mıdır? Galyalı onnar[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır arap atasözü oldu mu?
Asteroth Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 said: Sly-One, 03 Ocak 2006 21:03 tarihinde demiş ki: aslında truvadan kaçanlar mısır üzerinden italyaya gidip kurmuşlar diye bir efsaneler de yok değil. Mitoloji de böyle diyo valla...[signature][hline][b]nille vakt-i zamanında msn'de demiş ki: bi keresinde cok gothic giyinmistim. annemle beraber yürüyorduk. iki amele gecti, seytaaaaan diye laf attilar
raider Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Doğu romada yunanlık var.[signature][hline]Guide our hammers,Strengthen our axes, in the name of Dwarf father Moradin.
toggie Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 said: Sly-One, 03 Ocak 2006 20:59 tarihinde demiş ki: italyan olmaları daha olası. yunanlarla savaştığımı hatırlıyorum ben rome total war da : ) Oyunuma güveniyorum diyosun :)[signature][hline]Holigan Team The Paticik Cup =o= II
huun Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 said: DiabloTyrael, 03 Ocak 2006 21:02 tarihinde demiş ki: Romalıların atası Etrüsklerdir. Ama ben Romalılar Türktür demiyorum. :) roma kulturu etrusk kulturunun devamidir ama romalilarin kokeni etruskler degildir .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Solgunadalet Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 doğu romada yunanlık yok halkı yunan
Cafein Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Asterix Galyalıdır (Doğru biliyorsam da Galya Fransa sınırları içinde, çizeri Fransız ne de olsa). Bir nevi Cermen(germen) kavmidir, fakat Germen = German = Alman değildir, ikisi ayrı şeyler. Roma, italyan kavimlerinden gelen bir imparatorluktur. Yunanlılara kültürel yakınlık gösterse de(biraz almışlar şundan bundan diyelim) Yunan veya Yunan asıllı değildir. Doğu Roma imparatorluğu, sınırları içerisinde Yunan halklarını barındırdığı için daha yunanlılara yakındır evet, ama imparatoruluğun çıkış noktasının alakası yok.[signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester VOLVO - Steady As a ROCK Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 Roma'lılar Romalıdırlar :) İtalyanlardan onlar çıkmadır. Yunan kültürünü benimsemişlerdir ama daha sonraları geliştirmişlerdir.[signature][hline]Eamer, 14 Kasım 2005 01:56 tarihinde demiş ki: Superman'ın neden donunu dışarı giyeceğini ilerki bölümlerde öğrenebilecek miyiz? Tık
THARKAS Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 yunan olmadiklarindan eminimde italyan olduklarida supheli. gerci yunanlar her iyi seyi kendilerine malettikleri gibi roma imparatorlugunuda kendi tarihleri gibi anlatirlar ya neyse. ha biz yapmiyormuyuz? yapiyoruz geyigine ancak tarih kitaplarimizda osmanlidan gayri birsey yok. gidip romali biziz amerika bizim demiyoruz.
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 size bu konu hakkında çok sıradışı bir açıklama yazayım. gündüz. büyük iskender filmine baktım. orada diyorki iskender: anadoludan güneye babile mısıra oradan kuzeye pers e (iran)ve hindistana gideceğim sonra kızıl deniz oradan akdeniz vasıtasıyla italyaya gideceğim ve romalılarla savasacağım. yani yunan değil anlaşılıyor. iskender devletine film yunan devleti diyor. sonra makedonlarla kaynaşıyor falan...............
THARKAS Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 o zaman buyuk yalan olmus iskenderin yunan larla hic bir alakasi yoktur.
turambarturin Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 ilahi komedyada bi dipnotta okuduğuma göre, bu truva tıkıldıktan soora burdan kaçan karizma bi adam -ki adı mennes miydi neydi ona benzer birşey- gelip cemaatiylen kuruyor romayı. eğer bu doğru ise romayı truvalılar kurdu... ancak truvalılar köken olarak yunan mı emin değilim...
Delidumrul Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Imparatorluklarin milleti yoktur. Sadece kuruculari olan milletler vardir ki bunlar da o imparatorlukta kullanilan resmi dilin sahipleridir. Bugunki italayanlar Bati Roma Imp nu yikan Gothlardir.
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 yunan olmadıkları kesin. ama italyan oldujkları şüpheli ama önce o zamanlar italyan kavramı varmıydı? ben hiçbiryerde duymadım italyan kavramı. moğolistan da eskiden türk devletleri vardı o zaman moğolistanı türkler kurdu???? mantığı var diye sezinliyorum italyanların işine birde milletleri ırklarına bakarken dilleri çok önemlidir. bir ırkı bozmada dahi gidipte dnalarını o millete aktarmazsın direk dillerini bozarsın. onlarda dna larına rağmen yabancılaşır. latin dili olmasıyla ne italyan ne de yunan diyorum ben bir de o zaman milletler kaynaşıyorlar. o zamanın roma kurucularının dna ları kim bilir dünyaya homojen şekilde dağılmıştır belkide. illaki italya ile roma aynı yerde kuruldu araların da bağ var diyorsanız bu bana biraz saçma gibi geliyor( kaynaş ma bölgeleri için) ben de diyorum ki romalıları iskitler kurmuştur. hadi bunu aksini ispatlayın?
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 sundua eklıyelım roma yı ıncelerken zamanımıza donup amerıkayıda bırı nceleyın amerıkanın kurucualrı kımler bakın bı amerıka romanın yenıden canlanmıs halı gıbı pek cok sekılde o donemde roma tıpkı oyle butun soylu aıleler veya refah ıcınde hayat yasamak ıstıyen ortahallıler romaya gıdıyor romadakı soyluları gectım bızzat jul sezar ın aılesı julii lar yunan kokenlıdır ama romada onemlı olan kokenelr degıl roma olgusudur butun vatandaslar roma ıcın calısır roma ıcın savasır tıpkı gunumuz amerıkası gıbı o yuzden romada bınbır etnık kokenden ınsan vardır
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 @viktor hersey roma için gibi bir kavram vardı? sence neden hersey istanbul için diye bir kavram yok.
Öne çıkan mesajlar