Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Silmarillion

Utterable

Öne çıkan mesajlar

Yapamazlar...

Güçleri yetmez...

Kalkışırlarsa onun da içine sçarlar, berbat bir uyarlama & güzel bir film kombinasyonu yaparlar ki hiç yapmamaları daha iyi...

Fingolfin'in Morgoth'la düellosunu hiçbir yönetmen benim hayalimdeki gibi canlandıramaz...[signature][hline][b]nille vakt-i zamanında msn'de demiş ki:
bi keresinde cok gothic giyinmistim. annemle beraber yürüyorduk. iki amele gecti, seytaaaaan diye laf attilar
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SoulCube, 26 Aralık 2005 21:04 tarihinde demiş ki:
Olamaz
olursa dizi olur
film olmaz film yapmaya kalksalar 15 film olur heralde.

+1
lotr bile film başına 5.5 saate denk geliyorudu ve kese kese bişey bırakmadılar. silmarillion çok daha görkemli ve çok daha kapsamlı olmalı ki bunuda bence yapılacak bir film diil kişilerin lendi hayal güçleri yaratabilir.[signature][hline]Mendoza, 03 Şubat 2005 03:58 tarihinde demiş ki:
Hayatimda bu kadar "hastalikli" bir film gormedim...

kanberdim bi zamanlar
Sosyal ağlarda paylaş

bence butun kitaplar kitap olarak kalmalı. Kitaptan uyarlama filmler her zaman kotu olmustur bence. Kotu derken ktaba kıyasla kotu. Hayal dunyamı yıkan bir lord of the rings izledikten snra Manwe yi bole ucube bir sekilde gormek istemem acıkca solemek gerkirse. artık kitaptaki hayal ettiğim tiplemeler gitti ve yerini ian mc., liv, elijah vs aldı delircem. Ama bunlardan en kotusu de su oldu. Sanki bir cocuk oyuncagıymıs gibi bunların 3+ yas ustu oyuncaklarını cıkarmya her seyde pazarlamaya basladılar. Yok oyunuydu yok hamburgeriydi yok oydu buydu...[signature][hline]Soulless - Blazing Phoenix - Bloody Lock!!! (Burning Legion)
Nestle - Gank Me - Owerpowered Huntah!!! (The Maelstorm)

Join me! Together we can rule the galaxies father and son!!!
Sosyal ağlarda paylaş

silmarillionu yapmak biraz zor olur bence.mesela kitabın en başında tanrıların dünyayı yaratışı var onu nasıl yapcaklar.lotrı bile eksik yapmışken silmarillionu hiç yapamazlar galiba[signature][hline]asla aptallarla tartışma!!!seni önce kendi seviyelerine çeker,sonrada tecrübeleriyle yenerler...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unac, 28 Aralık 2005 19:48 tarihinde demiş ki:
bence bazı seyler kitap olarak kalmalı

Çok doğru bir görüş,kitaptakiler tamamen filme aktarılamıyacaksa bence hiç birşekilde bunun filmi çekilmemeli hem Harry Potterde hemde The Lord Of The Rings te bunun örneklerini gördük Tom Bombadil gibi önemli bir karakter atlanarak film çekildi bunların unutulmaması lazım.Bu kitaba karşı yapılan bir saygısızlıktır bence...[signature][hline] _Kusuk_

Aut disce aut discede.
Sosyal ağlarda paylaş

"kitaplar filme çevrilmemeli" "tüm hayallerimi öldürdü" "berbat bir filmdi" gibi düşünceleri cidden anlamakta zorlanıyorum.
kitabı çok eskiden okumuştum, filmi çıkacağını duyduğumda tekrar okumuştum, filmi çıkmadan önce tekrar okumuştum.
filmi izlediğimde de çok etkilenmiştim..
kitapta okurken hissettiğiniz duyguları filmde de aynı sahnelerde hissetmiştim mesela. herşey çok gerçekçi gözüküyordu. adamların filmdeki tek hatası sadece senaryoyu çok eğip bükmüşler. tek kötülüğü bu. ama sırf böyle birşey yaptılar diye "rezil bir filmdi, kitaplar asla film yapılmamalı" gibi fikirlere kapılmak biraz "önyargılı" giriş yapmak gibi olur. Arwen, Eowyn'e bu kadar ağırlık vermek yerine Tom Bombadil'i göstermelerini, Gimli'ye daha çok sahne vermelerini ben de isterdim tabii ki, o ayrı konu. Ancak hakkını yemeyelim, adamlar epey emek sarfetmiş, sahnelerdeki işçilik ve tasarımlar muazzam. Sıradan bir Holywood filmine de dönüşebilirdi ama öyle olmamış.

Hani karakter, sahne, kostüm tasarımları felan Alan Lee tarafından hazırlanmış diye duydum. Ki bu Alan Lee eminim "lotr fan'ları" tarafından bilinen bir isimdir. Lotr çizimleri ve resimleri hazırlayan ve birçok kitaptaki resimlerin babası olan kişi işte bu. Sahnelerin bu kadar güzel olmasında bu adamın parmağı var.
"Hiç hayallerimdeki gibi olmamış" demek büyük hakaret olur bence. "Kırmızı kostümlü gandalf, Mavi Balrog, kaslı frodo" gibi şeyler düşünmediniz herhalde kitabı okurken :) Üç aşşağı beş yukarı da aynen kitaptaki gibi tasarlanmış herşey.

[Bu mesaj Warhero tarafından 06 Ocak 2006 03:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...