Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tv out...


Sorj

Öne çıkan mesajlar

E sen söölemişsin, hiç denemedim diye. TV'nin arkasındaki girişlere bak... 3 tür olsa gerek, bi anten girişi vardır, bi scart girişi vardır (dikdörtgenimsi), bi de 3'lü giriş (renklidir bunlar sarı siyah kırmızı, değişebiliyo da tabi). Eğer yeni modellerdense bi de şööle yuvarlak bi giriş vardır... Senin elindeki kablonun uçları da muhtemelen yuvarlaktır. Doğrudan bağlayabilirsin ama genelde uzunluk yeterli olmaz... Bu yüzden Yazıcıoğlu'na gidip, pasajın girişindeki, soldakiydi sanırım (istediğimi genelde bulurum orda), derdini anlat, adam sana yardımcı olsun... Ama gitmeden önce, TV'nin arkasına bakıp girişleri mutlaka öören ki farklı çözüm yolları üretebilsin adam. (Muhtemelen sana bi ucu yuvarlak, diğer ucu 3'lü kablo verecek, ama dediğim gibi görüntü kalitesi düşmesin diye farklı çözüm yolları da üretebilir)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi genelde ekran kartlarının arkasında Svideo çıkışı oluo. Eski klavye tipi girişin küçüğünden.

Ekran kartının yanında bir kablo gelmiş olması lazm. Tek bir kablo ikiye ayrılıo. o tek olan kabloyu ekran kartına takıosun. Svideo girişi varsa tv nin arkasında, gidip bir elektronik mağzasından svideo uzatma kablosu alıosun. O tv kartına bağladığın kablonun bir ucu svideodur işte ona bağlayıp tv ye uzatıosun ve takıosun.

Svideo girişi yok diosan o zaman scart çevirin lazm. Diğer dişi jack için bir uzatma kablosu alıosun uçları sarıdır. İki ucuda erkek olan bir kablo alıcan. Onu scart çeviricinin video girişine bağlıcan. onuda scart'a takıcan. O kadar.

Sonra bilgisayardan Nview ayarları yapıcan. Büük ihtimal Pal-D dir tv nin tipi. Ama ntsc desteklio diosan onuda seçebilirsin.[hline]This Cat Scratches Free.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya 2 tarafıda yuvarlak kablonun dişleri var ortada bi tane pilastik gibi garip bişe var doğrumu?
adım adım anlatırmısınız napiyim?
1-
2-
3-

diye anlatırsanız sevinirim[hline]Kekliği hö?...

[Bu mesaj Erutan tarafından 26 August 2003 16:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle sana verilmiş olması gereken S band kablosunu (mouse veya klavye ucuna benzer) karta ve diğer ucuda televizyona tak. Televizyonda büyük ihtimal ön tarafta kapaklı kısımda saklı durur. Daha sonra ekran kartının özelliklerinden görüntüyü nmonitörden TV seçeneğine al. Bende böyle yapınca oluyordu. Yalnız genede monitör kalitesini bulmayı beklema. Oyunlarda belki ama özellikle okuma falan gerektiren şeylerde çözünürlükten dolayı pek işe yaramıyor.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Makina olsa resmini çekicem kablonun yaw. Dişli taraf video kartına olması lazm. SOnra o kablo 2'ye ayrılması lazm. Tabi riva kartlarda gelen kabloyu bilmiorum.

Ama dediğimiz gibi eski tip klavye girişlerine benziosa kablo onu bişekilde tv ye uzatman lazm
bunun içinde uzatma kablosu lazm eğer kablo yeterince uzun deilse. O kablo işte sband mı svideo mu tam bilmiorum. Tv de ya arkada yada önde olur arkadaşın dediği gibi. Eğer o yoksa gene scart çeviriciler var o svideo kabloyu scart çeviriciye takıp o çeviriciyide tv ye bağlaman lazm.

Aslında o kablo ile bir elektronikçiye gitsen sana yol gösterir. Yada televizyoncuya. "Bu kablonun şu ucunu bilgisayara takıom işte öbür ucunu tv ye nasıl bağlarım" diye sorarsın.[hline]This Cat Scratches Free.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgisayar çalışırken monitör kablosunu çıkarma ekran kartından.

Kompozit işte hani ses kartına taktığın hoparlör girişi gibi dimi. Ucu sarı. O kabloyu ben scart çeviriciye takıorum. Onuda tvye. Sonra PAL B miydi PAL D miydi nview dan ayarlıosun tv tipini. Chineese olan işte. Chineese yazdığını iyi hatırlıorum :D[hline]This Cat Scratches Free.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...