Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

KIA Sorento sizce nasıl ?

Sephrioth

Öne çıkan mesajlar

bir de mercedes'in efsane G serisi var (galiba :p yanlış hatırlıyor olabilirim), o da tuğla gibidir dışardan ama kemikli bir arazi taşıtıdır, ikinci eli bile çok değerli şu anda[signature][hline]Halatsız A3

.:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi bunu daha oncede solemistim

G serisi RR bmw cart curt hic biriyle karsilastirilamaz:)

Hani bazi seyler vardir digerlerinden farklidir G serisi ole birsey. Ayri bir sinif.

Onun gelistirdigi teknolojileri 5 6 sene sonra falan kullaniyor RR bmw vs

ama tam bir kutu designi berbat ama arazi araci ve essekkk gibi pahali:)
Sosyal ağlarda paylaş

ve benim 87 model RR vogue 1800 kg gelirken bu araç 2.5 tondan daha fazla çekiyor (yine aynı modelleri kıyaslıyorum)

şöyle bir uzaktan ikisine de baksanız yanyana getirip, kesinlikle yavrusu gibi duruyor RR'ın ama nedense eşşek kadar ağır, şöyle bir el atarsanız sağına soluna, aracın her yeri kütür kütür ses çıkarıyor sanki dolu kesitmiş gibi, sanki bir kütük demirden dışına hafifçe şekil verilerek üretilmiş gibi :D

RR'ı ben 10 milyara sattım, aynı model bir G serisini 20den aşağı alamıyosun :p ben bulamamıştım, zaten satan da yok[signature][hline]Halatsız A3

.:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

G serisinin değişik bir karizması var ancak bu karizmadan anlayanlarda çok kısıtlı. Genellikle bune lan böyle dandik jipmi olur fln diyordur =) Ayrıca içi çok dar rahat bir araba olduğunu sanmıyorum fakat arazi kabiliyeti açısından aşmış.

BlackRose RR'ı satma sebebin bezginlik falanmıydı? Hatırladığım kadarıyla çok temizdi o neden kenarda dursun demek yerine sattın çok merak ettim =)[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

çok temizdi evet
bir ton masraf da yaptım komple kaporta yenilenmişti falan
ama artık bıkkınlık vermişti evdekilerin "bu eşşek kadar yakıyor, sürekli de bir şeyler çıkarıyor sat şunu" baskıları

tabi ben bunu yaparken "iyi, satarım ama yerine sıfır jip isterim" şartıyla kabul etmiştim ama otomobil fuarında gezdirdikten sonra birkaç ay kendine gelemeyen ailemi bir kenara bırakıp A3 aldım onun yerine :)

yoksa...
aaah ah çokzel bir jipim vardı benim...

*!fırk*[signature][hline]Halatsız A3

- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

arazi aracında ekonomik seçenekler için kia almak çok mantıklı değil bence. nissan 4x4te kendi binip kullandığım araçlarıyla çok başarılı. kia da ise sorentoya bindim konfor olarak güzel. dizel motor güzel. ama arazi aracı 4 çeker koymakla olunmuyor. tabi sorento parasıyla bir pathfinder alınmıyor ama ben şahsen sorento alıcağıma nissan navara alırım 175 bg 2.5dizel ve ayrıca daha ucuz. bu araç pathfinder'ın arkası kasalı modeli ve 2 milyara arkasına takılan orjinal kasa kapamalarıyla pathfinder'dan bile güzel oluyor.

eğer ki arazi performansını çok önemsemiyorum dersen kia modellerini düşünebilirsin. onun dışında pek hak etmedikleri noktadalar bence.
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

pick-up ile jip konsetpleri kardeş gibi görünse de farklıdır. bir kere çift kabin pick-up'da arka bölme kapısından itibaren oldukça kullanışsızdır. bir "aile" veya "bayan" arabası havasına terstir.

bence kia iyi seçim. ben de 4-5 ay evvel peder için bakmıştım. şehirdışı seyahatlerde köy yollarına giriyor çünkü hep ve fena da değildi araç ;)

saygılar.[signature][hline]Vorsprung durch Technik
1997 A4 1.8T quattro 150HP manuel
Sosyal ağlarda paylaş

Kia Sorento kötü araç diyemem ama 2.el fiyatlarına baktım şöyle bir,Kia Sorento alacağıma 3 aşşağı 5 yukarı aynı fiyatlara sahip bir Lincoln Navigator alınmasının daha uygun olacağını düşündüm.Bilenler bilir 4X4 hastası,kullanıcısı ve takipçisi olarak benim fikrim budur.Bu arada kendi şahsi görüşüm olarakta şuan bir 2001 Thao kullanmaktayım ve herkese tavsiye ederim.Kendi bilgisayarımdan yazmadığından resim koyma olanağım yok ama internetten bulduğum 3 modeli içeren 1'er resmi sizlerle paylaşmak isterim.
[spo1=Thao 62.000 $][/spo]
[spo2=Lincoln 55.000 $][/spo]
[spo3=Sorento 45.000 Euro][/spo][signature][hline]Acıyıda,tatlıyıda,insan kendi hazırlar,kendi yer;değişen sadece seçilen malzemelerdir.

Sosyal ağlarda paylaş

o araçlara hem çok yüksek vergi ödüyorsunuz, hem çok yakıt parası veriyorsunuz, hem de satarken inanılmaz değer kaybederler. ülkemizde bu yakıt ve vergi fiyatları nedeniyle çok ağır satılır ve sonunda araba değiştirirken yok pahasına satılırlar. ha bana sorarsanız karamurat'ın dediklerini alırım, zevkim bu acımam parasına. zaten v8 grand cherokee var bir tane, değiştirirsek yine v8 alırız. şahsen ben 3.18 kullanıyorum uğraşamam onun benziniyle filan. ama karşılayabilecek param olsa hiç acımam öyle bir zevk için. sırf sesi yeter herşeyden önce :)

kia sorento iyi bir araç olabilir ancak uzak doğulu olması bana yeteri kadar itici geliyor. birde dizel olunca olay bitiyor. ama altın gibi istediğiniz zaman direk paraya dönüştürülür.
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

keşke sadece konfor veya sadece yakıt tüketimi gibi değerlerle araç değerlendirsek. ozaman top10 gibi bir listeyi yapmak çok kolay oldurdu. ama malesef birçok etken söz konusu ve bu rakamlar silsilesinin içinde duygusal bir katsayı olan zevk ve sempati de giriyor. o yüzden sadece fiyat ile değerlendirmek yanlış.

bana göre navigator alana kadar mercedes veya vw minibüs çok daha mantıklı :) jip namına hiçbir özellikleri yok bence. büyük iyidir açıklaması taşıyan, amerikan zevkine göre üretilmiş bir araç ve sadece motor ve ağırlıktan ötürü gelen vergilerle fiyatının yükselmesi sonucu kendini bir anda lüks araçlar statüsünde bulan koca görünümlü araç :) amerikan acaçlarının NCAP test sonuçlarını merak ediyorum. en son ford pick-up'ın durumu çin işi jip ile aynıydı çünkü.

saygılar.[signature][hline]Vorsprung durch Technik
1997 A4 1.8T quattro 150HP manuel
Sosyal ağlarda paylaş

Lincoln Navigator: Amerikan malı olma ve ökküz gibi motora sahip olması sonucu vergileriyle fiyatı şişen, alanların genelde benzin istasyonuna sahip olduğu veya "olmaz ki bu kadar kardeşim" diye isyan edip satmaya çalıştığı, 2. eli olmayan, arazi performansı olmayan, siyahtan başka rengi işe yaramayan tuhaf bir araçtır. Bu bakımdan Kia ile falan kıyaslanmaz, Kia alır götürür.[signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester
VOLVO - Steady As a ROCK
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

yani işte bu zevk meselesi. bana göre navigator'un o kadar büyük ve amerikan oluşu ve içindeki amerikan hatları zevk verebiliyor, keza bir tahoe'da öyle. paramecium gidip bunun yerine minibüs alabiliyor. cafein gereksiz bulup sorento daha iyidir diyebiliyor kendi değerlerine sığınarak. yani değişiyor bu insandan insana. audi sevgisi nasılsa buda öyle birşey olsa gerek ;)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...