Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

KIA Sorento sizce nasıl ?

Sephrioth

Öne çıkan mesajlar

selam,

kuyumcu vitrininde bir çok altın set vardır. 18,20,22 ve 24 ayar setler. hepsinin de bütçesi dahilinde alıcısı vardır. gidip 18 ayar ile 24'ü kıyaslamak olmaz.

gidip de RR ile kıyas yapmak bence abes olmakla beraber katliamdır :P misal bmw quattro değilse günahı ne :P değil mi ama ;)

saygılar.[signature][hline]Vorsprung durch Technik
1997 A4 1.8T quattro 150HP manuel
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
said:
Redogski, 26 Aralık 2005 23:36 tarihinde demiş ki:
fakir jipi
çürük jip işe yaramaz.o alıncaına daha doru düzgün araba alınır.jip almış olmak için alınan bi alet.bence.

Nasil yazacagini bilmeyen bir kullanici mesaji bu. Silerdim normalde ama cevaplar gelmis bende ornek olsun diye alinti yapayim.

Efendim bok atmayiniz araclara. Kullananlar sevenler vardir. Hele hele bilip bilmeden konusmayin. Bu konuda nekadar bilginiz var neye göre cürük arac? Kullandiniz mi? kac km de sorun cikardi? ses mi geliyor? Deneyimlerinizi yazarsaniz sevinirim ha yok ise mesaj atmayin malum söz gümüsse sükut altindir.

Bizde Kia Sportage var oldukca memnunuz. Verdigimiz miktar icin ise gayet yeterli geliyor. Sehir icinde 200 basmiyoruz ki cayanne alalim, araziye gidip debelenmiyoruz ki hummer alalim.

Araclari kullanima uygun alacaksin ki ise yarasin yoksa asil lüks asil gormemislik paranin yettigi kadar bir arac almaktir.

Buzda kaymaktan 3 kere ciddi kaza yaptik. Memlekete giderken kis mevsimi sorun oluyor. Senede 1 veya 2 kere karli havada il disina cikariz (bazen 3-4) onun disinda baska zorlayici kullanim yok. Sehir icinde ise 3000cc ve üstü jipler gibi cok yakan arac kullanmak icin saglam bir kazancin olmali hele hele benzin fiyatlarini goz onune alir isen.

Bunlari hesaplamadan konusmak gayet kolay ama saksiyi az calistirmak lazim bu konuda.

Ayriyetten sinifinda honda olsun hyundai olsun urettikleri jiplerden daha üst düzey konfor ve secenek sunuyor sportage ve fiyat olarakda ciddi bir avantaj söz konusu. Hatirlatayim tr ye geldiginde bayilerde 6 aydan fazla suren sira olustu. Sakaryadan aldik biz ve burdada tek kalmisti.

TR ye gelen kia jipler max donanimla geliyor yani diger bir tabir ile full+full.[signature][hline]*
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DynamicK, 27 Aralık 2005 15:57 tarihinde demiş ki:
said:
fakir jipi
çürük jip işe yaramaz.o alıncaına daha doru düzgün araba alınır.jip almış olmak için alınan bi alet.bence.

Nasil yazacagini bilmeyen bir kullanici mesaji bu. Silerdim normalde ama cevaplar gelmis bende ornek olsun diye alinti yapayim.

Efendim bok atmayiniz araclara. Kullananlar sevenler vardir. Hele hele bilip bilmeden konusmayin. Bu konuda nekadar bilginiz var neye göre cürük arac? Kullandiniz mi? kac km de sorun cikardi? ses mi geliyor? Deneyimlerinizi yazarsaniz sevinirim ha yok ise mesaj atmayin malum söz gümüsse sükut altindir.

Araclari kullanima uygun alacaksin ki ise yarasin yoksa asil lüks asil gormemislik paranin yettigi kadar bir arac almaktir.

Bunlari hesaplamadan konusmak gayet kolay ama saksiyi az calistirmak lazim bu konuda.

Ben sağdan soldan duyduklarımı söyledim.Bu benim görüşümdü ve söyledim aksini iddia edebilir herkez bişey diyemem.Nedion sen öle holaley diye kavgada çıkarmam.
İmpreza ya fakir Ferrarisi denilen anlarda oldu büyük bir Subaru fanı olmama rağmen bişey demedim çünkü herkezin herşeyi söylemeye hakkı var kişiye hakaret etmedikçe.[signature][hline]Görmesende duymasanda
Yaşardım yine,bu aşkı seninle;)

G&A
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DynamicK, 27 Aralık 2005 15:57 tarihinde demiş ki:
said:
fakir jipi

Bizde Kia Sportage var oldukca memnunuz. Verdigimiz miktar icin ise gayet yeterli geliyor. Sehir icinde 200 basmiyoruz ki cayanne alalim, araziye gidip debelenmiyoruz ki hummer alalim.

Buzda kaymaktan 3 kere ciddi kaza yaptik. Memlekete giderken kis mevsimi sorun oluyor. Senede 1 veya 2 kere karli havada il disina cikariz (bazen 3-4) onun disinda baska zorlayici kullanim yok. Sehir icinde ise 3000cc ve üstü jipler gibi cok yakan arac kullanmak icin saglam bir kazancin olmali hele hele benzin fiyatlarini goz onune alir isen.

Ayriyetten sinifinda honda olsun hyundai olsun urettikleri jiplerden daha üst düzey konfor ve secenek sunuyor sportage ve fiyat olarakda ciddi bir avantaj söz konusu. Hatirlatayim tr ye geldiginde bayilerde 6 aydan fazla suren sira olustu. Sakaryadan aldik biz ve burdada tek kalmisti.

TR ye gelen kia jipler max donanimla geliyor yani diger bir tabir ile full+full.

+1[signature][hline]Sephrioth
Sosyal ağlarda paylaş

selam,
said:
Redogski, 27 Aralık 2005 16:23 tarihinde demiş ki:...çünkü herkezin herşeyi söylemeye hakkı var kişiye hakaret etmedikçe.

evet haklısın. zaten kişiye hakaret değil söz konusu olan, o araç sahiplerinin veya almayı planlayanların rencide olması. biri senin emeklerinle(çok popülist olacak ama) kazandığın parayla aldığın bir araç veya geç aracı bir eşya için bu tarz yorumlar yapması hoşuna gider mi? şahsen benim gitmez. ses çıkarmam ama incinirim. bu sebeple o ince nğans farklarına dikkat ederek yorumlamamız gerekli.

otomobil zevkten önce yurdum koşullarında maddiyat işidir. yapılacak olan yorumlarda bu sebeple daha dikkatli ve seçici olmak gereklidir. bana göre senin yaptığın biraz uç bir eleştiri olmuş. dynamick bana göre moderatör sıfatından çok araç sahibi sıfatıyla yazdı bunları. kaldı ki ortada verdiği aşırı bir tepki de göremedim :)

29 harf kombinasyonu ile oluşan kelimeleri iyi seçtiğimiz takdirde ne insanları kırarız, ne de bu tarz tatsızlıkları yaşarız :)

otomobiller yerine birbirimizin yazdıklarını yorumluyoruz. hedeften kaçtık. cafein rotayı düzenle lütfen ;)

[Bu mesaj paramecium tarafından 27 Aralık 2005 16:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi altımızda 15milyarlık olmasına ragmen bu kia sorentoyu gördüğümüzde arkadaş arasında olsun babamla olsun direk yorumu koyarız.
aha adama bak kia jip almış nası kasılıyo ya da jip alcam diye kasmış bunumu almış, fakir jipi ekieki gibi.yalanmı söliyim şimdi.
he bu zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış değilde başka bişey söz bulamadım şimdi.gerçi o adamda parası olsa grand cherokee almasınıda biliyordur heralde :)=[signature][hline]FİLTHY PLAY
when it rains the ground gets wet!
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Asiri tepki diye bir olay sözkonusu degil. Etki nekadar ise tepkide odur. Fizik kurallarina aykiri davranmam nede olsa fizikci sayilirim.

Bölüm olarak diger alanlara göre biraz daha ciddiyetli ve bilincli mesaj atilmasi gerek. Bilip bilmeden yapilan yorumlar dayanagi olmadigi icin fazlasi ile gereksiz kaciyor. Aracla ilgili yorum yaparken aracin ozelliklerine gore kelimeler sarfedilebilir. Amma velakin jip almak icin alinan bir arac, çürük vb demeden önce bir düsünmekte fayda var.

Afedersiniz ama kimsede oda dolusu para yok, insanlar parayi alin teri ile kazaniyor ne zorluklarla biriktiriyor.. Sen tutupta birisinin kac yilda biriktirdigi para ile aldigi bir sey hakkinda " jip almak icin almis" gibi bir yorum getirir isen o noktada tek sorulacak husus bu konuda nekadar bilginin oldugudur.

Ha su su su nedenlere göre diye fikrini saglamlastirman gerekiyor ki eyvallah deyip hak verelim. Fakat laf olsun torba dolsun pek hos olmuyor..

Hakaret etmemeyi madem mesaj atmak icin tek kriter olarak kabul ediyorsunuz, ozaman da bu arac severlerine ve sahiplerine karsi bir hakaret iceren mesajiniza da dikkat etmeniz gerekiyor.

kaldi ki ortam gerilmesi diye bir olay yok dönem dönem böyle mesajlar atilir. arada topic icinde uyari yapmak diger kullanicilarinda gormesi gerektiginden yararli olmakta.

Patinaj bölümü pek cok bölüme göre daha ciddi icerikli ve daha düzgün topiclerle doludur. Lütfen icerik acisindan da destek olup bu cizgiyi bozmamaya ozen gösterelim.

yaptigim uyariyi agir bulan[signature][hline]*
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DynamicK, 27 Aralık 2005 17:14 tarihinde demiş ki:
Afedersiniz ama kimsede oda dolusu para yok, insanlar parayi alin teri ile kazaniyor ne zorluklarla biriktiriyor.. Sen tutupta birisinin kac yilda biriktirdigi para ile aldigi bir sey hakkinda " jip almak icin almis" gibi bir yorum getirir isen o noktada tek sorulacak husus bu konuda nekadar bilginin oldugudur.

ben onu derken o jipe verilen paraya kaliteli bir araba alınabilir onu söylemeye çalıştım.
said:
Hakaret etmemeyi madem mesaj atmak icin tek kriter olarak kabul ediyorsunuz, ozaman da bu arac severlerine ve sahiplerine karsi bir hakaret iceren mesajiniza da dikkat etmeniz gerekiyor.

bu olayı bu kdr abartan tek kişisin galiba.

said:
kaldi ki ortam gerilmesi diye bir olay yok dönem dönem böyle mesajlar atilir. arada topic icinde uyari yapmak diger kullanicilarinda gormesi gerektiginden yararli olmakta.

Patinaj bölümü pek cok bölüme göre daha ciddi icerikli ve daha düzgün topiclerle doludur. Lütfen icerik acisindan da destek olup bu cizgiyi bozmamaya ozen gösterelim.

+1[signature][hline]Görmesende duymasanda
Yaşardım yine,bu aşkı seninle;)

G&A
Sosyal ağlarda paylaş

valla burada kimin altında ne olduğundan yüzde yüz emin olamadığınıza göre bir araç için "fakir jipi" demenin hiçbir geçerli yanını göremiyorum ben, dolayısıyla "mod yalakalığı" yapıp Dynamick bence tepkisinde haklı diyecem

bu direkt bir hakaret olarak düşünülmese de paramecium'un da dediği gibi insanları rencide etme olasılığı da yüksek bir tabir olduğundan lütfen kelimelerimizi daha dikkatli seçelim, çünkü istesek bunun yerine yazabileceğimiz şeyler varken bunu böyle ifade etmek kasten bunu yapmaya giriyor, "öyle demek istemedim" e değil (bkz başbakanın sözleri)[signature][hline]Halatsız A3

.:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

Herkesin ihtiyaçları farklıdır. Ben şahsen bayanların otomobil kullanmasından yana değilim. Eşim'e bir araba alacak olsam gider jip alırım. Hah işte burada düştümmü Kia ya. Tamam çok kaliteli deildir malzemesi, 2 yıl sonra sağından solundan ses gelmeye başlar (ki sıfır km astra'nın bile zaman zaman biyerlerinden ses gelirken kia dan ses gelmiş çokmu) o fiyata daha iyi arabalar fln da alınabilir. Ama BMW de alsan Mercedeste alsan allahın krosu beyaz şahini ile sıkıştırabilir. Bütün bunların yerine bir Kia Sorenton olsa kırarsın üstüne çıkarsın tepesine. Tabi sıkıştıramaya cesaret edebilirse..

Bayan sürücüler için yüzeysel bir örnek. İllede bayan olmak gerekmiyor tabiki, erkeklerinde kendilerine göre bahaneleri olabilir. Hani şu Albeni yemek için gereken bahaneler gibi..[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

o kadar param olsa bu arabayı almazdım diorum benim görüşüm bu merak ediyorum cidden su ana kadar kialar hep sorunlar yasadı bu arabayla cidden önleri açıldı fakat bu sadece 2 3 sene mi böle gidecek ? yani saglam mi birisi su önyargılarımı çürütsün ya :) ben deil diorum motr olarak fazla dayanmaz diorum bu kadar
Sosyal ağlarda paylaş

birincisi benim çok param da olsa cherokee almam yazık olur burda ki yollarda. ikincisi bana göre kia kendini artık tr de kanıtlamış bir marka. bakıyorum da sadece sorento de değil cerato da falan da bayağı bişeyler var. en basitinden megane 2 dci ile cerato 1.5 crdi arasında motor olarak megane de 8 subap var cerato da 20 subap var iç donanım da da megane a göre üstünlükler var. ama megane 37 küsür milyar , kia ise 30 milyar
bu durumda ben de tabi ki kia ya yönelirim.[signature][hline]laverda yalan oldu..
Sosyal ağlarda paylaş

Pati ben de diyorum ki, sonuçta aldığın şey Kia. Buna göre değerlendireceksin, sana o fiyata o aleti veriyorsa getirisine götürüsüne bakacaksın.

Kendimden örnek verirsek, 50 milyar gömdükten sonra niye A3 diye tutturmuşken gidip Volvo aldım? Yine tercih meselesi, ki gereksinimlerimi belirtmiştim, şu an gayet de memnunum. Evet Volvo belki A3 kadar çevik değil (dahaa duur, çıkın lan karşıma), yok efendim genç arabası değil kodaman arabası (ne var kafamda saç kalmadı 40 yaşında gösteriyorum), yok efendim 1.6 motor mu aldın S40 alıp (köpek gibi gidiyor şerefsiz) şeklinde eleştiriler getirebilir, ama ben o 50 milyarı bir kere verebilecektim, kararımı iyice gözden geçirip S40 aldım.

Aynı şekilde, Kia alacak biri de bunları gözden geçiriyordur. Aha gel bak TATA denen markaya. Hint malı, ucuz, ve Telcoline kamyonetleri peynir ekmek gibi satıyor. Onların da motor problemi var, 1 sene içerisinde motor dağıtan TATA Telcoline çok gördüm, napıyor sahipleri, yenisini alıyor. Demek ki onların ihtiyacını TATA karşılıyor ve motoru dağıtması göz önüne aldıkları bir durum.

Daha da inat ederseniz, beni yoldan çıkartıp Kia bakmaya götüreceksiniz, o zaman işler çığırından çıkacak :D (Sonrasında Cüneyt Arkın'lı reklam gibi KİAAAAAAA diye foruma dalacağım)

Bu arada paracım, Q7 "arazi taşıtı" sayılmaz şehir cicisi olur ancak, ayrıca destursüz BMW adını ağzına alıp kullanıcılarını rencide etme, bir de Volvo Audi'yi yer(kafa kafaya tokuşursak, nihohahahahahaha).[signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester

Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

şehir cicisi olmayan jipler klasmanında ne bmw, ne vw, ne audi, ne chrysler ne de porsche kendine yer edinebilir :) bana göre RR bile bir yere kadardır. saf olanlar ilk jeepler ve RR discovery modeli. bir de tuğladan esinlenmiş olan hummer.

o sebeple yoktur aslında birbirimizden farkımız ;)

Sosyal ağlarda paylaş

RR Defender denen konforu olmayan ama keçilerin bile imrenerek baktığı aleti de unutmamak lazım.

Hep bu Amerikanların başının altından çıktı bu koca koca arazi aracıyla şehirde benzin yakarak gezmeler.[signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester

Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...