Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

KIA Sorento sizce nasıl ?

Sephrioth

Öne çıkan mesajlar

Bence çok güzel bir jip. Ben kullandım onu yaklaşık 50km kadar çok hoşuma gitmişti. Çekişi bence o kadarda kötü değil sonuçta 2.5dizel motor jipi götürmeye çalışıyor. Fiyat/verimlilik oranı yapıldığı zaman çok karlı bir jip.
Ayrıca bugün kar yağdığı zaman jipin yararlarını gördüm, arkadaş ile hadımköye gittik bostancı dan, jip bana mısın demedi. RAV4 tü jip. Bmw- mercolar yavaş giderken biz uçuyorduk. Neyse dağılasın:)
Bence çok güzel bir jip.[signature][hline]Gölgelerin Yutucusu
Her Zaman Arkanda...
---ASSASSIN---
Sosyal ağlarda paylaş

Çok satılmasının sebebı ıyı bır jıp olması dııl .Cunku jip dedikmi ulkemızde sayılı markaların ıyı jıplerı vardı ama fıyatları cok pahalıydı Kia bu fıyatı 42bin€ 44bin € arasına dusurebılınce tabiki ulkedekı jıp ego tatmını ıcın mıllet kia ya yuklendı.Kia Sorentoyu test etme ımkanım oldu aracın yerden yukseklıgı cok ıyı ve gercekten ıcınızde normal arabaya gore + bır guvenlık hıssı duyuyorsunuz.İcinde zaten standart donanım olarak neredeyse hersey var.Rahat bir araba konforluda sayılır.Birazdaha ıc malzeme kalıtesı ıyı olabılırdı mesela ahşap goruntu verılıcegıne metal alemınyum tarzı bı alana kayıp daha guncel bı goruntu saglanabılırdı.Aracı cruıse ıle belırlı bır hıza sabıtlemessenız birazda ıcınızde genclık kıpırtısı varsa gercekten dızel goruntusunu kaybedıp delıler gıbı yakmaya baslıyor.Araba tabiki o fıyata o kalıteye okadar cok hızlı gıtmıyor ama guvenlı sonucta jıp.Genclere tavsıye etmem hayatında artık hızını yasamız tutkusunu bıtırmıs kısılerın kulanacagı bır turden jıp.Jıp dedıgın zaten guclu ve cok yakar bu arac daha cok jip ego tatmın olayı.Pek tavsiye etmıyorum en azından alıcaklar test surusune cıksın aracın cok ıyı gıtmedıgını goruceksınız bırazda yuklendınızmı buseferde yakıt sarfıyatının co karttıgını goruceksınız gercek jip alıcak kısının 45bin€su diil 100bin€ su olmalı bence tabi bunun vergileride ona gore goruslerımı belırtmek ıstedım[signature][hline] [b]Faruk Ka 24.05.2004 tarihinde saat 13:00 da demiş ki :
honki ponki torino
çalına bimbo porino
muşi muşi popopo kozizo
çıkı çıkı şayne tikitak tok
Sosyal ağlarda paylaş

Mesela 330 YTL ye Tommy den bi süveter alabilirsiniz. Çokmu kaliteli? Yoksa marka mı satıyor. Tommy mi kaliteli ve pahalı? Yoksa Esprit mi dandik ve ucuz?

Marka satıyorlar arkadaşım. Hemen ucuz diye dandik demeyeceksin. Tamam 4x4'ü quattro kadar gelişmiş bir sistem değildir fakat bukadar ucuz olması anormal demek doğru değil. Belkide diğerlerinin pahalı olması anormaldir. Ne dersin?[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

yahu bir de fakir jipi çürük jip falan diye nasıl direkt basmışsın damara?

ne demek fakir jipi? bir ara da amele porşesi deyimi vardı bir otomobil için, ayıp yani burda birinin sorentosu olsa ezik fakir çürük adam muamelesi görecek[signature][hline]Halatsız A3

.:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

unutmayın, kimse size yüzü suyu hürmetine birşey vermez.
nekadar ekmek, okadar köfte :)

o paraya onun sunduğu imkanları başka bir araç sağlayamıyor veya aşamıyorsa, o araç kendi sınıfında iyi araç demektir. kafanızdaki sizin için önemli olan kriterleri belirleyip, markaları test edin. daha sonra da kendinize göre puan verin. en yüksek puanı alan araç sizin için uygun demektir. ama mutlaka bu puanlamayı siz yapın, aracı siz kullanacaksınız. benim excel'de bu tarz değerlendirmelerim vardır :P

aracı yorumlarken bazen kantarın tozu kaçıyor ve kastedilmeyen şeyler söyleniyor. otomobil para ile alınan bir eşyadır. herkes bütçesine göre hareket etmek durumundadır. çok uç yorumlar kişileri rencide edebilir. o yüzden yorum yaparken bu ince çizgiye dikkat etmenizi rica ediyorum. kaç yapalım derken, göz çıkarmayalım.

saygılar.[signature][hline]Vorsprung durch Technik
1997 A4 1.8T quattro 150HP manuel
Sosyal ağlarda paylaş

o arabayı 2 sene kullanın derim heryerinden ses gelmeye başlar o arabanın kia sorento 2 sene sonra pert diorum tama simdi ilk aldıında cok guzel gidiodur performansı belki cok iidr ama bi zömandan sonra araba kendini göstermeye baslar bi sey sorcam kia sorento ilk kaç senesinde cıktı bi 2 sene oluyor mu ? bi danışına bakalım 2 senedir kia sorento sahibi bir kimseyle merak ediorum ne diyecek ? ben de burda örenmiş olurum
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bir saniye... bir saniye....

Arada Paramecium'un da dediği gibi topuzun kantarı kaçmakta. Arkadaşlar, burası Top Gear programı değil, hiçbirimiz de Jeremy değiliz, burada bir çok kişinin de öyle inanılmaz parası olduğunu sanmıyorum.

Bence bir araçta, fiyattan vsden önce bakılması gereken şey fiyat- getiri oranıdır. Bu bağlamda, fiyatı 30.000 YTL civarı olan bir araç fiyatı 60.000 YTL olan bir araçtan aradaki 2 kat fiyat farkına rağmen çok daha tatmin edici olabilir. Burada kişisel tercihler öne çıkmaya başlasa da, belli sınırlar içerisinde sağlıklı sonuç almak mümkündür.

Gelelim nedir ne değildir... Şimdi, düzgün bir arazi aracı (jip veya Jeep demiyorum sonuçta o marka, jilet-traş bıçağı gibi) istiyorsanız, TR sınırları içerisinde 100.000 Euro'yu gözden çıkartacaksınız. O zaman Rover'ın arazi araçları olsun, Cherokee'nin Jeepleri olsun, Mercedes, BMW, VW'nin yüksek sınıf arazi kabiliyetli araçları olsun alırsınız.

Daha az paranız varsa, o zaman uzakdoğu malı RAV4, CVR falan almalı ki bunların da doğru biliyorsam 70.000 YTL altında olanı yok. İyi para.

KIA Sorento, donanım açısından çok zengin. Ha nedir, Kia çok tanınan bir marka değil Türkiye'de. Daewoo falan gibi biraz daha teneke araç üretip üretmediğini kimse garanti edemez. Ama aracın güvenlik testleri olumlu, gerçekten ödüller aldı, donanımı fiyatına göre sağlam. O bakımdan fakir jipi demek çok komik.

O zaman Lada Niva denen araca ne diyeceğiz? Madem fakir jipi arıyorsunuz buyrun, ama düşünürsek Niva'nın da özelliği basit olması, bozulmadan her türlü kötülüğe göğüs germeye çalışması, demek ki ona da "Huaa bu ne lan?" demeden önce getirisini gözden geçirmek lazım.[signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester

Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
_Mordrac_, 27 Aralık 2005 09:05 tarihinde demiş ki:
60.000$ da ucuz birşey değil çok zengin arkadaşlar mı var aramızda Cayenne'den RRS'ten aşağısına binmemişler?

yok lan bende araba alcak para bile yok:D
belkide ulaşamadığım ciğere mundar diyorum ama bilmiyorum bana sahte jip gibi gelio.[signature][hline]Görmesende duymasanda
Yaşardım yine,bu aşkı seninle;)

G&A
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...