Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hz. İsa'nın yaşadığını kanıtla ...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Shimana sen yokluğunu kanıtlamak için boşuna kasıyon. Gereksiz. Birileri (yani var olduğunu iddia edenler ) varlığını kanıtlamakla yükümlü.

Hem yazdıkların pek kanıt sayılmaz. Mucize diye bişi var. ^_^[signature][hline]Kulaklara bak o_O
":)"":)"
Mesaj tarihi:
ewt son cümle harbi ii ..

bu arada bence bunun kantı incildir çünkü o donemde hz.isanın oğrencileri tarafından yazılmıştır ve incilden yararlanılarak Onun yaşadıını kanıtlayabilirlermiş ama nie bole kasmışlar annamadım[signature][hline]Biz albümde g.t diince herkese batıo ama tv lerde sabahtan akşama kadar g.t goruorus ..
Mesaj tarihi:
abi mucize diosunuz da anasını sattıımın mucizeleri niye globalleşmeden önce kimsenin birbirinden haberi yokken çıkmış? hani biri çıksın şimdi tv ye ahanda bu da benim mucizem desin. diyemez, yok çünkü mucize diye bişey...[signature][hline]if u kill a man you are a murderer
if you kill thousands you are a leader
if you kill millions you are a god
Mesaj tarihi:
eheh mucizeler yaratiyorum diye TV ye çiksa, sanirim insanlarin tek tepkisi " bu şaklaban kim la TV hileleri ile bizi kandirmaya çalişiyo lavuk.." gibi düşünülür herhalde[signature][hline]Meshcharakou -ElitE-
Mesaj tarihi:
yıllardır ınsanlar ınanmış demekkı var bişey diye dusunuyorum yani..[signature][hline]--Borgır--
[ quote ]zydar, 14 Ekim 2005 11:41 tarihinde demiş ki:

chip var ayağın daha az kokucak. yada daha rahat olucak. e o zmn bu chipten bide götümüze takalım, osur osur kokmasın.. [ /quote ]
Mesaj tarihi:
hayret bisey yaw neresi zekîce. bir diyorum iki diyorum yok herkes zekîce zekîce. gelin ben size yarın güneşi göstereyim. siz bana tanrıyı göstersenize. ha tanrı yok demiyoruz ama cümlenin zekîce bi yanı yok...[signature][hline]if u kill a man you are a murderer
if you kill thousands you are a leader
if you kill millions you are a god
Mesaj tarihi:
o davayi acan ateist bozuntusu 1000 sene sonrasina yasadigina dair nasil bir delil birakmayi dusunuyor acaba merak ettim !!!

1000 sene sonra luciano di ateisto nun yasadigina dair bir delil bulunamayacak diye bu davayi actigi gercegi degisecek mi ?

yoksa delil yok diye tarihsel dogru !!! olmayacak mi ?

bu arada mr. pent ,

orda miydin isa hastalari tedavi ederken ? yoo degildin gormedin . tek yaptigin bugun hastalari mucizevi bir sekilde tedavi eden bir insan gormediginden yola cikmak . mantik bu mu ?[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Mesaj tarihi:
anlayamadığım bir nokta var ki, adam niye dava açıyor? "kınama" eylemi suç mu oluyor neydir ben çıkaramadım ki. rahibin yaptığının adama yazara etkisini merak ettim ben.

isa nın varlığına dair kanıt yoksa, isanın varlığı bilgisini dayanak olarak kullanıp bilimsel falan bişiler yapılmaz herhal. ama yokluğunun da ispatı olmadığına göre herkesin kafasına göre takılması doğal.[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!
Mesaj tarihi:
said:
huun, 05 Ocak 2006 00:10 tarihinde demiş ki:
o davayi acan ateist bozuntusu 1000 sene sonrasina yasadigina dair nasil bir delil birakmayi dusunuyor acaba merak ettim !!!

1000 sene sonra luciano di ateisto nun yasadigina dair bir delil bulunamayacak diye bu davayi actigi gercegi degisecek mi ?

bu arada mr. pent ,

orda miydin isa hastalari tedavi ederken ? yoo degildin gormedin . tek yaptigin bugun hastalari mucizevi bir sekilde tedavi eden bir insan gormediginden yola cikmak . mantik bu mu ?

mantikla dini mi bagdastiriyosun bi kere onu kavrayamadim.. Açabilir misin?[signature][hline]Meshcharakou -ElitE-
Mesaj tarihi:
Ya mantık yok din yok hepsi inanma isteğimizi doyurmamızı sağlayan bişey ben btün bu konuları aştım din açı değilim, yani isteğim köreldi benim.Önemli olan bunu yapabilmektir,

Ayrıca olmayan birşeyin olduğunu kanıtlamadan olmadığını söyleyemezsin lafı tamam,
Ama gerçek olma ihtimali diye birşey vardır, bir cinayette adamın nasıl cinayet işlediğini bulmak varsayımlarla gider sonra gerçek perdenin arkasında biryerde bulunur.Ve bence bu organize bir iş, örneğin buda, veya isa.O günün romasını düşünün, isayı düşünün, arapları düşünün,muhammedi düşünün.Güzel dünyam yüz yıllardır nedense tanrıdan bir iz görmüyor hahahah :) Bence düzen getirmek için yaratılmış birşeydir din.

Günümüzde yapabileceğimiz işlerin sınırını görebiliyoruz, ikiz kulelere bir boeing çalıp dalabilen bir usame var, bunun gibi terör olaylarından insanların potansiyelini görebiliriz ya çok mu zor anlamak neden ısrarcısınız ya. Bir adamın grup kurup organize edip ben peygamberin diyerek adam kiralaması çok mu zor bişey.Biyerden ışık çıkartırsın bişey yaptırırsın, sonra etrafındaki insanlar aa evet bu peygamber hemen anneme söyliyim inanmaya başlasınlar gerçek tanrılar sonunda geldiler demeye başlarlar.Eski zaman insanları , 1. yüzyıl ya , insanların kimisi çok sivri zekalı, kimisi saf.Kimisi paragöz. Basit işte bu kadar NOKTA ya...[signature][hline][b]"Sevgi düşmanınızı arkadaşınıza çevirebilicek tek güçtür." BOb marley amcamız
Mesaj tarihi:
Acı gerçeği yavaş yavaş farkediyorsunuz zaten, ama sonra fazla üzülmüyosunuz.Ne ruh var ne başka bişey, yani öldükten sonra hiçbişey hissetmiycez, gözümüzü başka bir insanın gözünden açıcaz, çünkü şuan kendi vücudumuzdan bakıyoruz görüyoruz duyuyuruz.Kendimizde yaşıyosak öldüğümüzde yaşamaya devam ederiz.Yani varlık sürdüğü için bizim bireylerin varlığı yok olmaz bence, çünkü biz hepimiz aslında 1 (bir) varlığız, İnsanlar yok insan var.Reankarnasyonla karıştırmayın bunu, ben ruh da yok diyorum, sadece bir insan doğduğunda gözleri dünyaya açtığında biten varlık olmayacağı için o varlık (ölen, o varlık aslında herkesin içindeki varlık hepimiz biriz) o gözlerden görmeye başlayacaktır. Falam filan işte hım ???

Anlatması gerçekten çok zor bu olayı , yani kelimelerle olmuyo gerçekten inşallah anlatabildim.hmm güzel bir teori oldu bunu biryere göndersemmi buna küçüklüğümden beri inanırdım.[signature][hline][b]"Sevgi düşmanınızı arkadaşınıza çevirebilicek tek güçtür." BOb marley amcamız
Mesaj tarihi:
said:
huun, 05 Ocak 2006 00:10 tarihinde demiş ki:

bu arada mr. pent ,

orda miydin isa hastalari tedavi ederken ? yoo degildin gormedin . tek yaptigin bugun hastalari mucizevi bir sekilde tedavi eden bir insan gormediginden yola cikmak . mantik bu mu ?

deliller saklanabilir internet ortamında falan, herşey kayıt altına alınıyo günümüzde, büyük bi felaket yaşamazsak 1000 yıl sonra günümüze dair herşey kanıtlanabilir. o zamanlar saklanamazdı, böyle oturmuş bir sistem yoktu. ayrıca şunu da biliyoruz ki 2000 yıl önceki insanların yaşadığı dünyada aynı fizik kanunları geçerliydi, şu halde mucizeler mantıkla açıklanmaz, bu yüzden de adına inanç denir zaten.[signature][hline]BabacumMostors, 30 Kasım 2005 23:32 tarihinde demiş ki:
Rapperzâde Ceza Efendi'den geliyor diss mâkâmından;
yoğurt koydum dolaba, oy sagopam, o telekler boğazına kaça
Mesaj tarihi:
hz.isa'nın yaşamadığını nasıl kanıtlayacakmış peki?birde isanın roma devrindeki yahudiyle karıştırılmasını nasıl kanıtlayacakmış?HII??[signature][hline]16'sında ve paticik'te bir kişi=>FIRAT!!
Mesaj tarihi:
Yokluğun kanıtlanamıyacağı daha önce söylenmişti.

Varlığını kanıtlayamadan var sayarsanız bu gerçek olmaz, sadece inanç olur.
Ancak yokluğunu kanıtlamadan yok sayabilirsiniz. Sonuçta böyle birşey gerçekten yoksa, olmayan birşeyi kanıtlayamazsın.[signature][hline]
beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
hep dedim dinsizlikte bir din olmalı.

sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
"allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol
  • Yeni Oluştur...