paspatur Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 N'oluyo bee!!! yoksa İsa diye biri yok mu ... [spo1=Eteresan bi haber buyrun...]İtalya'da Hz. İsa'nın 1'inci yüzyılda yaşadığının kanıtı olmadığını öne süren bir ateist, bir rahiple mahkemelik oldu. Rahibin ateisti kınaması üzerine yargıç, din adamını Hz. İsa'nın yaşadığını kanıtlamaya davet etti. Her şey bir ara din eğitimi almaya başladıktan sonra ateizmi tercih eden emekli ziraat uzmanı Luigi Cascioli'nin birkaç yıl önce "Hz. İsa Masalı" diye bir kitap yayınlayıp Hz. İsa'nın yaşadığına dair kanıt olmadığını savunmasıyla başladı. Bunun üzerine rahip Enrico Righi, konuyla ilgili kaleme aldığı bir yazıda Hz. İsa'nın 2000 yıllık bir gerçek olduğunu savunarak, aksi görüşteki Luigi Cascioli'yi kınadı. Cascioli ise "yaygın inancı suistimal ettiği" gerekçesiyle rahipten şikayetçi oldu ve Hz. İsa'nın yaşadığının kanıtlanmasını istedi. Yerel mahkeme başvuruyu kabul etmezken, geçtiğimiz günlerde Yüksek Mahkeme, davaya bakılabileceğine karar verdi. Bunun üzerine Viterbo'daki yargıç da, ay sonuna kadar rahibi Hz. İsa'nın yaşadığını kanıtlamaya davet etti. Cascioli, ilk Hıristiyan yazarların, İsa'yı, 1'inci yüzyılda Filistin'de yaşayan ve Roma karşıtı Yahudi bir isyancı ile karıştırdığını, kilisenin birini başka birinin yerine koyarak halkı kandırdığını öne sürüyor. Romalı tarihçiler Tacitus ve Suetonius'un da İsa anlamına gelen "Christus" ile "Chrestus" isimlerini kullandıkları biliniyor. Rahip Righi ise hem dini belgeler hem de o dönemde yazılmış din dışı belgelerde Hz. İsa'nın varlığından söz edildiğini belirterek, "Eğer Cascioli gün ortasında güneşi göremiyorsa, ben gördüğüm için beni dava edemez" diyor.[/spo][signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır arap atasözü oldu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quivalen-soth Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 son cümle harikaymış güneşle ilgili olan ve gerçekten haklı bir düşünce.[signature][hline]ema abla bi gel de forumun haline bak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 ehah hadi bakalım, merak ettim sonucu ne çıkıcak..[signature][hline]BabacumMostors, 30 Kasım 2005 23:32 tarihinde demiş ki: Rapperzâde Ceza Efendi'den geliyor diss mâkâmından; yoğurt koydum dolaba, oy sagopam, o telekler boğazına kaça Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 valla helal olsun hodri meydan:D[signature][hline]Viva La SémiH irin, 09 Ekim 2005 14:58 tarihinde demiş ki: EVERYTHİNG OUT!LEXİUS İN !! bLackcha0s, 09 Ekim 2005 02:54 tarihinde demiş ki: kaç kişi lexius a yazılıyor ? anlamadım ben bunu herkes aşık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ji_Ber Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 bu ispatmı şimdi????[signature][hline]nick/lwl/karakter/server/ırk rodrigueztr/60/ezikmage/ares/human Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 söz güzel ama adam saçmalamış. güneş gün gibi ortada falan değil.[signature][hline]Vücudundan kurtul, sadece zihnin ve ruhunla yaşa, o zaman toprak altında da nefes alabilirsin. Cüneyt Arkın, Dünyayı Kurtaran Adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ji_Ber Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 bencde söz güzel olabilr ama bu bi ispat saylmaz;)[signature][hline]nick/lwl/karakter/server/ırk rodrigueztr/60/ezikmage/ares/human Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kenjuro Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 varmı yokmu şimdi :hmm:[signature][hline]Kenjuro olympia Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ji_Ber Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 belki var belki yoğğ[signature][hline]nick/lwl/karakter/server/ırk rodrigueztr/60/ezikmage/ares/human Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 birşeyin varlığı ispatlanana kadar o şeye yok denebilir mi?[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır arap atasözü oldu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Ya varsa bile, ölüleri ayaga kaldiran, yaralari bi dokunusuyla iyilestiren vs. bir kisi incile göre. Inanan inanir yani de, fazla mmorpg falan oynamamak lazim.[signature][hline]WoW EU - Magtheridon Penthesilea, Level 60 Night Elf Priestess Emilo, Level 60 Gnome Warrior Elandra, Level 60 Night Elf Huntress Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ji_Ber Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 belki var belki yok denir :horace:[signature][hline]nick/lwl/karakter/server/ırk rodrigueztr/60/ezikmage/ares/human Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 lol pent[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendoa.k. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 kurtuluş isada[signature][hline]DeviantArt gallery Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 said: paspatur, 04 Ocak 2006 11:15 tarihinde demiş ki: birşeyin varlığı ispatlanana kadar o şeye yok denebilir mi? trık trık trık... yanıt bekliyorum[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır arap atasözü oldu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horten Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 karizma sözlerle bişeyler ispatlansa "ateş olmayan yerden duman çıkmaz" derim hakkında dava açılan herkes suçlu olur vs. kaldı ki isteyen istediğine inansın canım kime ne =)[signature][hline]hatalarından ders almıyorsan, onlardan zevk al Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Dini bir konu yani... İsterse yalanın daniskası olsun, insanları bir arada tutuyosa ses çıkarmamak lazım. Ona bakarsanız Tanrı'nın varlığını da kanıtlıyamazsınız. Ama inanan inanıyo. Şimdi ben bütün müslümanlara,hristiyanlara,yahudilere ve tanrıya inanan bütün dinlere inanan insanlara dava açsam "Yaa ispatlayın da gelin" desem beni taşlarlar:D İsteyen inanır, isteyen inanmaz. Buarada dava olayı komik yani. Bu olay sidik yarışına döner gibi geliyo Ama rahip kötü başlamış... (Gün ortasında güneş mi? Gün biteli 2000 yıl olmuşsa o ateistin güneşi görmesini bekliyemezsin. Ancak aydan yansıyanları görebilir ki bu durumda ay ancak o rahip olur.Ki o ışığın güneşten geldiğini nası ispatlıycak o ayrı konu=))[signature][hline] beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki: hep dedim dinsizlikte bir din olmalı. sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki: "allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol [Bu mesaj ShadowFury tarafından 04 Ocak 2006 11:31 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zamo Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 said: paspatur, 04 Ocak 2006 11:15 tarihinde demiş ki: birşeyin varlığı ispatlanana kadar o şeye yok denebilir mi? Yasalara göre öyle kabul ediliyor.Bence de mantıklısı bu. Tabii ki tanrının varlığını kanıtlanmasını bekliyemezsin.İnanç meselesidir o.[signature][hline]Mike, 26 Ağustos 2005 17:26 tarihinde Fenerin Şampiyonlar Ligi kurası için demiş ki: rahat 2.yiz bunu imza yapın 3-4 ay sonra hatırlatın bana. Bonjo da ardından demiş ki: avrupadada başarı gelince nereye kaçacaksınız hangi köşeye saklanacaksınız mrk ediyorum... az kaldı az bekleyin. [Bu mesaj zamo tarafından 04 Ocak 2006 11:35 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 said: paspatur, 04 Ocak 2006 11:15 tarihinde demiş ki: birşeyin varlığı ispatlanana kadar o şeye yok denebilir mi? peki bişeyin yokluğu ispatlanana kadar o şeye var denebilir mi?[signature][hline]BabacumMostors, 30 Kasım 2005 23:32 tarihinde demiş ki: Rapperzâde Ceza Efendi'den geliyor diss mâkâmından; yoğurt koydum dolaba, oy sagopam, o telekler boğazına kaça Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sixoms Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Denilemez. Bir şeyin var olduğunu öne süren ispatlamak zorundadır. Fakat yok olduğunu ıspatlamak diye birşey yoktur.[signature][hline]Sigara iç dedeni gör , sigara içme torununu gör. BabacumMostors, 29 Haziran 2005 22:20 tarihinde demiş ki: aserehe ha hede hedelemune esemiyayay gayibaba gudubede budibibi.. asere e aha ehe ehenume vestiyerede bune bube gudubede dubibibi... las ketchup dök dök yi [Bu mesaj Sixoms tarafından 04 Ocak 2006 11:39 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 bence bişeyin yokluğu ıspatlanamaz bişey, bişeyse zaten vardır... ps:hep yannış yazdım asacaklar beni[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır arap atasözü oldu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kenjuro Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 varmı yokmu halaa anlamadım :hmm:[signature][hline]Kenjuro olympia Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelotti Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 oh my savior ![signature][hline]. v a n i l l a . m i x e d . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 bişeyin olmadığını öne sürebilirsin ve yan gelip yatarsın yani..e güzel güzel..[signature][hline]BabacumMostors, 30 Kasım 2005 23:32 tarihinde demiş ki: Rapperzâde Ceza Efendi'den geliyor diss mâkâmından; yoğurt koydum dolaba, oy sagopam, o telekler boğazına kaça Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matematik Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 said: paspatur, 04 Ocak 2006 11:15 tarihinde demiş ki: birşeyin varlığı ispatlanana kadar o şeye yok denebilir mi? Elbette denebilir. Biz buna inanç özgürlüğü diyoruz. İsteyen olmadığına inanır, isteyen olduğuna.. Mesela ben gökte, bulutlara gizlenmiş, görünmez ve fırtınaları yöneten bir tanrının (diyelim ki Zeus) olduğunu iddia etsem... senin Zeus'un olmadığına dair bir kanıtın var mı? Zeus'u var mı kabul edeceksin? Elbette hayır. Bu gibi inanca giren konularda İsteyen istediğine inanır. Ne inanan inanmayanı dava edebilir ne de inanmayan inananı. Ha gerçek kanıtlar sunulursa o zaman başka tabi.[signature][hline]Kulaklara bak o_O ":)"":)" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar