Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Arkadaşlar Script Komutlarını Bilinçli mi Sallıyonuz???

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merak ettiğim forumlarda herkes bir şekil söylüyo ve scriptleri yazarak anlatıyo yaptıklarınız scriptler bilinçlimi yazılıyo o anda yoksa kaba taslak mı?
Mesaj tarihi:
bilmeden çalışacak bir script yazmanın imkanı var mı? :)

elbetteki insanlar mevcut bilgileri dahilinde yazıyorlar. kendi adıma ben bilmediğim birşeyle karşılaşsam bile biraz araştırıyorum ve genelde yabancı kaynaklı sitelerde bulup öğreniyorum. bu bağlamda burada genele sorulan sorular bile benim pratik yapmamı sağlıyor :)[signature][hline]is all that we see or seem
but a dream within a dream?

Edgar Allan Poe
Mesaj tarihi:
anladım.ben bir süre ara verdim.birde benim bağlantım dial-up tı.ama artık adsl aldım yaşasın.artık araştırıcam çünkü dial-up olunca araştıramıyon çok kötü.neyse yinede cevapladığın için saol:)
Mesaj tarihi:
said:
havok, 22 Aralık 2005 14:16 tarihinde demiş ki:
neyse yinede cevapladığın için saol:)

Cevap yazlıp yazılmayacagınımı Denıyorsun[signature][hline]İf i will die a day, You will be last girl in my life!!!
Mesaj tarihi:
arkadaşlar siz benim derdimi anlamadınız.ben daha önce dial-up tım.şimdi adsl e geçtim.önceden çok araştıramıyodum yani net e çok bağlı deildim.dolayısıyla biri soru sorduğunda yeterli cevap veremiyodum.yani merak ettiğim siz bir kaynağa bakarak mı yazıyonuz şak diye yoksa kafanızdan ezbere mi bunu merak ettim???
Mesaj tarihi:
herşeye rağmen yapıcı bir mesaj yazma ihtiyacı içinde hissettim kendimi...
pek tabii buraya yazacaklarım, kendi adıma geçerlidir. başkalarının farklı yönetemleri olabilir.

öncelikle kod yazmak, mantık gerektirir. daha sonra syntax bilgisi ve yaratıcılık. mesela aklıma "town crier" kodu yazmak geldi diyelim. öncelikle şunu biliyorumki town crier (çığırtkan) bir npc'dir. elbise giyer, selam verir konuşur vs. vs... buna göre mevcut bilgim dahilinde normal bir insan npc yaratıyorum; "[chardef ...]". daha sonra bu npc'nin özelliği ne olacak? bu npc'ye gm'ler duyuru girecekler, oyuncularda farklı şehirlerdeki town crier'lardan bu duyuruları okuyabilecek. bunun için ne lazım? duyuru girmek için bir menü yapmak istersem, dialog yazmayı bilmem gerekir değil mi?.. Dialog yazıyorum... Sonra bu dialogun diğer oyuncular tarafından okunmasını istiyorum pek tabii... Bu normalde "tag" kullanılarak yapılır. Farzedelim ki ben "tag" nedir bilmiyorum (tag'i biliyorum ama bir kodu nasıl yazdığımı tüm örnekleriyle anlatmak amacım) ... Hemen giriyorum sphereserver.com'a (bir çok sphere scripti bulabileceğin site var internet üzerinde, burası da dahil) ve forumlarında aratıyorum "town crier" diye... örnek bir town crier scripti buluyorum, duyurunun nasıl yapıldığını anlamaya çalışıyorum. mesela adam orda "tag" kullanmış ve bende tag nedir bilmiyorum. hemen bu seferde "tag" anahtar kelimesini kullanarak aramalar yapıyorum (ya da sphere manual'a bakıyorum) ve sonuçları gözden geçiriyorum. bundan sonra tag'in anlamını bilmenin rahatlığıyla town crier scriptini yazmış bulunuyorum :) ha bu arada ben kendi town crier'ıma farklı özellikler eklemek, özgün ve güzel olmasını isteyebilirim; bunlarıda arada gözden geçiriyor ve hoşuma giden özellikleri yazıp ekliyorum vs. vs...

valla karışık oldu galiba ama ben böyle yapıyorum :)

ama şunu belirteyim; ilk başta başka kodları incelemekle geçen zaman bir süre sonra zaten kendi bilgin dahilinde hiç bir koda bakmadan (ya da ufak syntax verilerine bakarak) yazdığın kodlara dönüşüyor ;)[signature][hline]is all that we see or seem
but a dream within a dream?

Edgar Allan Poe
Mesaj tarihi:
al bende sallıyorum

[function dieoperoperdie]
newitem i_tirtladikmi_genne
act.equip

[ITEMDEF i_tirtladikmi_genne]
Name Noluo olm
TYPE t_eq_script
id i_memory

ON=@Create
TIMER 5

ON=@TIMER
cont.serv.allclients disconnect
cont.serv.allclients sysmessage@0482 Defolun lan serverimdan
REMOVE
RETURN 1

tabi bu script bi işe yaramaz hatta çalışmaz :D

al bak ne güzel salladım[signature][hline]Diemaster never kill , never destroy and never forgive

Game Console || LegendTurk UO || DIEMASTER || MSN

[Bu mesaj DIEMASTER tarafından 03 Ocak 2006 17:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Yok hemen disconn olmaz. Sonra ayıp olur :)
[plevel 6]
uzayinbakiim

[function uzayinbakiim]
serv.allclients stone
serv.allclients go scripts
serv.allclients sysmessage @33 Diemaster cagiriyo len gelin bakem.
endif
endif

[plevel 6]
ozurdileyinbakiim

[function ozurdileyinbakiim]
serv.allclients say Dimaster bab affet bizi[signature][hline]fantastic.phpbb3.net
Mesaj tarihi:
[function yilbasipartisi]
dorand 8
serv.allclients anim 11
serv.allclients anim 12
serv.allclients anim 13
serv.allclients anim 20
serv.allclients anim 21
serv.allclients anim 22
serv.allclients anim 5
serv.allclients anim 7
enddo
serv.allclients sysmessage Yeni yiliniz kutlu ve mutlu olsun .p

script yazarken o anki ruh halime bagli oluyor benim. bazen sphere'i actigim ve 5 dakika sonra kapattigim oluyor. ractamanius'un dedigi gibi yapamadigim veya o kismi bitirmem icin gerekli olan satirlari revision.txt veya sphereserver.net forumlarinda arastiriyorum. mesela pin sistemine baslamistim 10/2004'te daha hala bitmedi. ;)

[signature][hline]su daglarda kar olsaydim..

[Bu mesaj Albert tarafından 03 Ocak 2006 21:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
_Tidus_, 03 Ocak 2006 21:02 tarihinde demiş ki:
Bilmeden script yazılmaz ki ?

bilmen icin ilk once biseyleri kurcalaman lazim + en onemlisi istek olmasi lazim.[signature][hline]su daglarda kar olsaydim..
Mesaj tarihi:
said:
Chernobel, 03 Ocak 2006 21:42 tarihinde demiş ki:
oda aksini söylememiş zatii :)
bu arada sysmessage 'ı dorandın dışına aL :p

eheh evt duzeltelim :p
bi yandan dizi izliyorum ole oldu ;)[signature][hline]su daglarda kar olsaydim..
  • Yeni Oluştur...