thelegbra Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 her 2-3 günde bir birileri arama yapmadan hep aynı konuyu soruyor, en basit çözümü yazıp faq topicine eklemek en mantıklısı olur diye düşündüm. durup dururken şehirlerinizin guard zonelarının bozulması veya safe olması vs vs gibi durumlar, 55i zamanında colored sysmessage olmadığı için bronxun nebula script packinde gelen özel sysmessage functionlarının region flaglerini aynı anda server variablelarına kaydetmesi kaymasına sebep olabiliyor. neyse, sorunu commands.scp ve page.scp dosyalarındaki aşağıdaki functionları silip yerine verdiklerimi yazarak en hızlı şekilde çözebilirsiniz. veya çok titiz iş yapmak istiyorsanız tüm scriptlerdeki sysmsg türevlerini sysmessage @color,font,unicode şekline çevirebilirsiniz. [commands.scp] said: [function smsgx] if !(>) sysmessage @>,1,1" else sysmessage endif [function sysmessageua] if !(>) sysmessage @>,1,1" else sysmessage endif [page.scp] said: [function pg_smsgx] if !(>) sysmessage @01eb,1,1" else sysmessage endif not: nebula script packdeki bulduğum sysmessage türevleri bunlardı, gözümden kaçtığım varsa pm ile ulaştırırsanız onları da ekleriz. üstteki functionları eskileri ile değiştirmek sorununuzu çözecektir, önceden bozulmuş region flaglerini, oraya gidip .region.guarded 1 .region.safe 0 falan gibi oynamak yerine, sorunu kökünden çözdüğümüzden emin olduktan sonra save alıp sunucuyu kapatıp spheredata.scp dosyasında en alttaki custom region flagleri olduğu gibi silip, dosyayı kaydedin. böylelikle sphere scriptlerin bozduğu veya sizin ayarladığınız flagleri değil, olması gerektiği gibi yani sphere_map.scp dosyasından okuyacaktır flagleri. [signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers. [Bu mesaj thelegbra tarafından 18 Kasım 2005 23:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Charsi Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Bu dediklerinizi yaptiginizda unicodede sorunlar cıkıyor bunu nasıl düzelticez?
thelegbra Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 hayır çalışıyor şimdi test ettim. siz scriptlerinizin utf-8 signaturelarını kontrol edin bence :)[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers. [Bu mesaj thelegbra tarafından 28 Ekim 2005 18:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Zorack1 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 Ben serwerımda bi türlü calimportu safezone yapamadım verdiginiz komutlarıda yaptım ama olmadı galiba bende safezone scripti yok sizde varsa lütfen bana gönderirmisiniz msn:[email protected]
bosphorus Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 evet unidoce dalarda hata cikio ı cıkmıoo mesela .d[signature][hline] What does not kill you will make you wish it had..! |Visual Basic 6.0||ASP||Uo Scripting| a.k.a NumberØne
thelegbra Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 oyun içinden .smsgx ııığğüüü yaparsanız functionda problem olmadığını görürsünüz. dosya içine kayıtlı olan unicode karakterleri görüntülemek için dosyanızı utf-8 formatında kaydetmeniz gerekmektedir.[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Albert Mesaj tarihi: Kasım 18, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 18, 2005 said: 02:54:ERROR:(commandz.scp,151)Undefined symbol '' 02:54:ERROR:(command.scp,151)Undefined symbol 'Game' 02:54:ERROR:(command.scp,151)Undefined symbol '' 02:54:ERROR:(command.scp,151)Undefined symbol 'Game' 02:54:ERROR:(command.scp,151)Undefined symbol '' 02:54:ERROR:(command.scp,151)Undefined symbol 'Game' command.scp [151] -> [function inf] sysmessage @0481,3,3 simdi sysmessage @color,font,unicode seklinde kullandimda, scriptler icinde kullanildiginda bu sysmessage font'unda cikiyor, yani unicode'u algilamiyor. oyun icerisinde .inf hede seklinde kullandigimda istedigim formatta yaziyi aliyorum, fakat script icinde 'src.inf bunu yapamazsiniz.' seklinde kullandigim zaman normal sysmessage tipinde yazi aliyorum bu nedendir? p.s: utf-8 formatinda da denedim ;) edit: smiley iptali.[signature][hline]'Halk icinde muteber bir nesne yok, devlet gibi, Olmaya devlet cihanda bir nefes, sihhat gibi.' [Bu mesaj Math- tarafından 18 Kasım 2005 21:12 tarihinde değiştirilmiştir]
thelegbra Mesaj tarihi: Kasım 18, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 18, 2005 hardcoded bir problem var, bugün çok uğraştım üstünde, çok alakasız bir şekilde yanlış algılıyor, sonuçta format @color,font,unicode şeklinde ama sallıyorum kafadan sysmessage @0845,1,1 * hello gibi birşey yazıldığında (mesela nebula page sisteminde * page falan yazıyor ya) font nedense bozuluyor. * karakterini falan da mı katıyor da farklı bir font numarası mı elde ediyor anlamadım gitti ama, sysmessage @color,font,unicode" şeklinde yapınca hiç hatasız çalıştığını gördüm (ilk veya son karakter unicode ile başlamamak şartıyla) sphere 56b'de de böyle bir bug var, ilk veya son karakter unicode olduğu zaman dialoglarda bile göstermiyor. utf-8 signatureda bir problem olduğunu söylediler. maksat workaround olsun şu an değiştiriyorum ilk mesajı, bu şekilde problem çıkmaz sanırım? math bir deneyebilir misin?[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
wolcano Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Hocam Simdi Söyle Bişi Var Örnekle Aciklamaya Calişacagim; Simdi Sysmessage @0809,,1 Yaptimiz Zaman Bunlari Sayua Gibi Görüyor Ve Forntlar Bozuluyor. Yapacagimiz Tek Sey sysmessage @0809 sysmessage @50,,1 Basindaki Sifirlari Kaldirmak Yada Yanlarindaki ,,1 Eklentilerini Kaldirmak Ozaman Düzeliyor.Ben Sorunumu Böyle Halledim Ayriten Bir İki Tane Arkadaşlarima Page Sistemi V.s Gibi Konularda Yardimci Olsun Diye Bir Function Hazirladim.. [function pg_smsgx] sysmessageua 01ea 0 0 1 Gayet Düzgün Calişiyor...!!! [FUNCTION smy]////////////////Renk Fasalitesi 1 SYSMESSAGEUA 50,0,0,1 [FUNCTION sms]////////////////Renk Fasalitesi 2 SYSMESSAGEUA 0e9,0,0,1 [FUNCTION smg]////////////////Renk Fasalitesi 3 SYSMESSAGEUA 0482,0,0,1 [FUNCTION smx]////////////////Renk Fasalitesi 4 SYSMESSAGEUA 90,0,0,1 [ITEMDEF i_colored_hayde_olm] Name=~ Id=i_memory Type=t_eq_script ON=@Timer remove [function dene] src.smy Owner Wolcano Yaparsin Smy src.smx Owner Wolcano Sen Smx src.smg Owner Wolcano Bu Smg src.sms Owner Wolcano isi Sms Bunlari Böyle Halledebilirsiniz. Herkes Allaha Emanet olsun.İyi Calişmalar. Küçük Bir Hatirlatma Birde Britain Civarlarindaki Tarlalari Temizletin Onlarda Safe Sebebi Olabiliyor...!!! [Bu mesaj wolcano tarafından 02 Ocak 2006 12:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Kortez Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 said: Zorack1, 29 Ekim 2005 12:07 tarihinde demiş ki: Ben serwerımda bi türlü calimportu safezone yapamadım verdiginiz komutlarıda yaptım ama olmadı galiba bende safezone scripti yok sizde varsa lütfen bana gönderirmisiniz msn:[email protected] map.scp ye gir orda delucianın regıonu ve eventsı neyse onu ekle.[signature][hline]http://fantastic.phpbb3.net
Black_Lupin Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 sysmessage @color,font,unicode girdilerinden sonra eğer * sembolunu kullanırsanız şunu yapmanız gerekiyor canlar . sysmessage @color,font,unicode, <-- buraya dikkat unicode'dan sonra tekrar , (virgül) giriniz ondan sonra düzelicektir ...[signature][hline]| Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !! | -------------------------------------------------------------- Evrende bir toz bile sayılamayacak ufaklıkta bir yer kürenin üstünde küçüklüğü belki hesaba bile katılamayacak bir varlığımız var;ne var ki aklımızla büyüğüz . Aklımıza güvenelim -------------------------------------------------------------- | Sahip olduğun gücü asla gösterme ! |B_L
bosphorus Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 yada 2 kere ** bu sekilde koymak basina :) Visual basic de de bisi ismine & koyarsan alt cizgi && koyarsan tek & seklinde gozukuo :D[signature][hline] What does not kill you will make you wish it had..! |Visual Basic 6.0||ASP||Uo Scripting| a.k.a numberøne
Heimdall Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 gerek yok. sayua'yla aynı şekilde çalışan sysmessagua functionı var. [function smsgx] sysmessageua >,0,0,enu şeklinde yaparsanız sorun kalmaz.[signature][hline]thelegbra, 30 Kasım 2005 19:15 tarihinde demiş ki: yok o teot11x değil 13x tahminimce.. k-Potti, 30 Kasım 2005 19:17 tarihinde demiş ki: evet 13x te olabilir.
Öne çıkan mesajlar