Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Chip'ler PS2'ye Zarar Veriyor!

Lethious

Öne çıkan mesajlar

Kopya Cd'leri okutmak için takılan chipler cd okuyucusuna zarar veriyor.Mesih chip'ninin kaç kere optic okuyucuya zarar verdiğini kendi gözümle gördüm (Bu işten ekmek yiyen bir insan olarak).Hemen bir zarar vermese bile bir aman sonra DVD ve orginal oyun Cd'lerini okumaz hale geliyor.PS2 olan arkadaşlara tavsiyem Chip felan hiç taktırmasınlar.Orginal oyun alıp oynasınlar.Belki pahalı ama makineyi 2 sene sonra çöpe atmaktan iyidir. (Yasin Elektronik - Tahtakale)...[signature][hline]www.otostopcu.org
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam haklısın olabilir, ama bir de şu yönden düşün.
PS 2' yi aldın chip taktırdın ömrü kısaldı diyelim, ama kopya oyun oynuyabiliyorsun.
O zaman içerisinde orjinal oyunlara vereceğin parayı bi köşeye atsan, o alet bozulana kadar yenisini alırsın.
Hatta yeni nesil konsollardan dahi alabilirsin.

Kimse örnek almasın bu yazımı, tamamen kafadan uydurmadır!!! Hep orjinal oyun alın.[signature][hline]Seni Senden Başka, Kimse Affedemez... Minke
(,,.(
(=' :' )
(,(" )(" )
Sosyal ağlarda paylaş

Korsan/orjinal olayı değil bu.
"Takmayı bilmiyorsan, zarar verirsin" tabi.
Ben daha bugüne kadar hiç duymadım çip yüzünden zarar gören PS2 aleti.
Hep "takmayı beceremeyenler" yüzünden hasar olduğunu duyduk.

Çip aletin ömrünü yemez, ömründen yese o çip satılmazdı.
Mantıklı yorumlayın biraz.

İnceleyin, www.kanection.co.uk...
Adamlar İngiltere'nin en büyük modlayıcısı. Sizce çipler alete zarar veriyor olsa, hem de tamamen illegal olsa, ingiltere gibi bir memlekette barınmaları, iş yapmaları mümkün mü?[signature][hline]
Türkiye'nin en geniş anime ve görüntü kalitesi en iyi arşivi...
Binlerce CD ve yüzlerce DVD tutan arşivi...

3000 oyunluk PC oyun arşivi...
İsteyene itinayla kafa ayarı yapılır... Beyin sahibi olmanız tercih sebebi...
mail: [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

Chip takıldığında makinaya normalde lensin okuyamadığı kopya oyunları lense zorla okutturmaya uğraşıyorsun. Buda lensin ömrünü kısaltıyor.Chip düzgün takıldığı taktirde ilerde oluşabilcek tek arıza budur. Tabiki chip in hatalı takımı sonucunda başka arızalar meydana gelebilir..[signature][hline]www.forumum.org
Anime takası yapılır, satılır ilgilenenler özel msg atsın..Listem
Efsane topic
Sosyal ağlarda paylaş

Çip ile lensin hiçbir alakası yok.
Çip sadece kopya arayüzünün anakart üzerinde işlenmeden atlamasını sağlar.
Lens, DVD okuyucu göz falan, zerre kadar alakası yok.

Tamamen programsal birşey...

O zaman bu "Cine5 çözmeyin, monitörünüz bozulur" ya da "Hotmail adreslerini hacklemeyin, adsl çöker" demek gibi bir şey olur...[signature][hline]
Türkiye'nin en geniş anime ve görüntü kalitesi en iyi arşivi...
Binlerce CD ve yüzlerce DVD tutan arşivi...

3000 oyunluk PC oyun arşivi...
İsteyene itinayla kafa ayarı yapılır... Beyin sahibi olmanız tercih sebebi...
mail: [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

Problem çipte değil benim bildiğim kadari ile kullandığımız dvdlerde ben normal arkası mavi dvdleri kullanıyorum. 2 senedir.

İlk kullanmaya başladığımda ps2 min 1 seneyi bile çıkaramayacağı arkası sarı olan dvdlere çekmem söylendi o dvdlerin tanesi 1.5ytl 3ytl arası benim kullandıklarım 0,5ytl normal oyun almaya kalksam 10ytl.Çekmeden orj alsam D&R da harrypotter'in son oyununu 100ytl nin üzerinde satıyorlar ben onu 0,5ytl lik dvdye çekmeye kıyamadım.

Anlatmak istediğim 2 seneden beri kullanmama rağmen ps2 min lensinde bir problemim yok orjinal kullansam 3 oyuna zaten makinayı alırım tekrardan.

Sanırım ilk kullanmaya başladığım tiplerde onlardan alıyodum ve sarı yüzeyli dvdleri bulmak zor beni korkutmak için söylediler sarı dvd hikayesini.

Yalandır diyemem dvdlerin bozduğu konusunda ama chip tam bir hurafe bozuyomuş daha neler.Titan'ım var ilk çıktığı zaman aldım makinayı tık yok.

not:Bu benim fikrim'dir siz katılmıyor olabilirsiniz,lütfen ben alıyorum sende almalısın diye forumu şişirmeyin.Kopyasına baktıktan sonra eğer onun arsivlik olduğunu düşünürsem orjinallerini alıyorum(örn: Tekken 5,GTA:Sa) .[signature][hline]-i am not fat, my mom says i'm big boneddd.
-screwww you guyssss i'm going hoomee.
eric the cartman
Sosyal ağlarda paylaş

bilmiyorum problem bende ozaman.3senedir PS2 kullaniyorum nerdeyse.Mesih kullanıyordum uzunca bir sure hicbir problem yasamadim sonra dms3 taktirdim hatta abarttim gidip dms4 aldim harddiskle birlikte download ettigim oyunu yukluyorum dvd yi pek kullanmıyorum hatta dvd lensi artik sirf divx player olarak kullanıyorum ddts-100 decoder+ thx 5500 ile optik baglanti nefis. ve 1 tek dvd veya cd okumamazlık yapmadı. 1 defa sanırsam The Cell filminin divxini almıstım usenip onu okumadi arkasina baktigimda hakikaten buz pateni sahasi gibiydi.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Birincisi makinaya chip taktırmak illegal değildir.Nedeni ise mod chip takarken kopya oyun oynatmak amacıyla değil ; DVD bölge kodu sorununu ortadan kaldırmak , NTSC-PAL vs. sorununu ortadan kaldırmak yani mod-chip takarak makinayı universal hale getirmek amaclanmaktadır.

Fakat mod-chip taktırdığınız zaman kopya oyun çalıştırma şansınız da olur.Çünkü makine üzerindeki tüm kısıtlayıcı öğeleri kaldırırsınız (DMS-3 bunu yapıyordu) .

Makinenin chip takıldıktan sonra bozulma nedenleri ;

-tahtakaledeki amcaların çinde üretilen 3-4 dolarlık chipleri alıp size 70 80 dolarlık bir ücretle sanki orjinal chip'ler onlarmış gibi itelemesi.Messiah 2 chipi de bu kategoriye girer.Kopya chiptir ve normal maliyetinin %10ununa malolur.
-Tahtakalede daha önce ışıldak satan satarken de bitik akü veren ; tekrar geldiğinizde bunun sizin hatanız olduğunu söyleyip akü değişme parası alan insanların şimdi PS2 mod-chip olayınag girmiş olmaları...
-Chip doğru düzgün takılmış olsa da orjinal olsa da vs. vs. her koşulu sağlasa da ; cd satıcıların tanesi 10.000 liraya malolan dandik cdlere oyun basması basarken steril koşulların sağlanmaması ve sizler bunları ucuz diye aldığınızda ve makinenize taktığınız da PS2lerinizin onu okumak için ömründen ömür yemesidir...

Chipli makinayı uzun ömürlü kullanmak için ;

-Kopya oyun oynamayın.
-Kopya oyun oynasanız bile en azından DVD oyunlar alın.
-Chipinizi taktırdığınız yerin güvenilir olduğundan emin olun.
-Bir yerde size 60 dolar diğerinde 80 dolar deniyor diye gidip 60 dolarlık yerden ne idüğü belirsiz bir şeyi almayın.

Mod-Chipler kopya oyun oynamak için değildir ve legaldir.İllegal olan bunları taktırıp kopya oyun oynamaktır.[signature][hline]pff aklıma yazcak bişey gelmiyor...
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...