Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amerika-İran her an patlak verecek savaş üzerine fikirler...

diablotg

Öne çıkan mesajlar

evet arkadaşlar yorumlarınız nedir?

İran a artık gireceğinden şüphem yok ama ne derece başarılı olur İran gibi bir ülke zamanında pers inden tut büyük imparatorluklara krallıklara ev sahipliği yapmış ülkemiz gibi köklü bi yeri nasıl ele geçirir geçirirse ne kadar kaybı olur sonuçları ne olur sonrası vs vs.

bence iyi bir tartışma platformu olur hem bilgilenelim hem öğrenelim bilinçlenelim.[signature][hline]1 Kişi tüm insanlığa bedel olabilir.Tek başına Dünyayı ve insanlığı değiştirebilir.O sadece ve sadece gerçeği bilen bir Bilim Adamıdır.
Tuğrul Güner(diablotg)
Sosyal ağlarda paylaş

amerika ırak+iran+afganistan topraklarında çin e karşı bir sınır karakolu ve cephe oluşturmak istiyor diye duymuştum. eğer bu doğruysa battığımızın resmidir.

umarım türkiye yi bulaştırmazlar. ayrıca umarım iran'ı da işgal etmezler.
[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!

[Bu mesaj Rahan tarafından 02 Ocak 2006 20:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

malik:iyi de bu tam olarak bi siyaset tartışması sayılmaz, bu olası büyük bir operasyonun tartışılmasıdır, herhangi bi politik görüş bildirmeye gerek yok.

bence amerika allem edip kallem edip, sahte iddialar, sahte raporlar üretip istediğini elde edecektir, iran'ı kafasına koyduysa yine bütün dış seslere kulaklarını tıkayıp işgal edecektir. ancak ırak'takinden çok daha fazla kayıp verecektir. üstelik hem içerden hem dışardan, geçtiğimiz yıllara oranla çok daha yoğun bir tepkiyle karşılaşması da muhtemeldir. bekleyip görücez.[signature][hline]BabacumMostors, 30 Kasım 2005 23:32 tarihinde demiş ki:
Rapperzâde Ceza Efendi'den geliyor diss mâkâmından;
yoğurt koydum dolaba, oy sagopam, o telekler boğazına kaça
Sosyal ağlarda paylaş

amerikanın bize saldıracak cesareti olcağınıda sanmıyorum açıkcası yoksa şimdiye kadarda bizede bir bahene uydururdu yada nato ülkesi olduğumuz içinmi bi problem çıkmıyor ama bunuda hiçe saydıkları durumda oldu bizim askerlerın kafalarına çuval geçirdiler...[signature][hline]karşıyız biz savaşa
ne gerek var sınırlara
fırınlara gireceksek
lanet olsun politika...
Sosyal ağlarda paylaş

baya bi katılım var herkesin baya bi umrundaymış ya öğrendik iyi oldu[signature][hline]1 Kişi tüm insanlığa bedel olabilir.Tek başına Dünyayı ve insanlığı değiştirebilir.O sadece ve sadece gerçeği bilen bir Bilim Adamıdır.
Tuğrul Güner(diablotg)
Sosyal ağlarda paylaş

Iran, ozeliikle Ahmedijinad saolsun, Amerika'nin cok tersine gitmeye basladi...
Hele ki Amerika'daki koklu ve oldukca guclu Yahudi koalisyonunu dusunursek Amerika'nin Iran'a savas acmasi gercekten de an meselesi...
Ancak hersey kagit uzerindeki gibi olmuyor, size benim etrafimda duydugum ve kendimce yorumladigim 2 teori ortaya atayim. Ilkinde savas olmuyor, ikincisinde ise savas oluyor.
1- ABD Iran'a savas acamaz. Iran, Irak gibi bir diktator tarafindan yonetiliyor bile olsa, halkin devletine guveni cok daha yuksek. Yani, Irak'ta su anda sahit oldugumuz gerilla savasinin belki on mislini Iran'da gorecegiz. Bu sebeple, ABD'nin Iran'i bir hamlede almasi gbi bir durum soz konusu degil... Ha, bir de Iran Sii, Pers kokenli ve yandasi Irak'a gore cok daha fazla olacaktir. Ayrica, ABD Irak'ta yeterince kayip verdi, askerlerini cephelerden cekmeye calisiyor, Bush yonetimi ozellikle bu sebeple Republicanlardan bile tepki almakta.

2- Savas olacak. Bush son 3 yilina girdi. bu demek oluyor ki, tarihe adini yazdirabilmesi icin radikal bir yonteme basvurmak zorunda. Orta Dogu'ya demokrasiyi getirmek, Bush a gore yeterince radikal bir karar ve bu prensibine sadik kalmak icin elinden geleni yapabilir. Nukleer bomba olayi ise tamamen farkli bir durum. Iran'in nukleer faaaliyetlerini devam ettirdigi IAEA tarafindan da tasdikli. Tabii bariscil yontemler icin mi nukleer faaliyetlerin devam edip etmedigi sorusturulmali. Benim kendi dusuncem, Iran'in nukleer basliga cok ama cok yakin oldugu ve elbet kullanmakta cekinmeyecegi.[signature][hline]2 yillik Turkiye ozlemi...
ve en az bir bu kadar daha ulkesinden irak
zor bu hayat be...
Sosyal ağlarda paylaş

Petrol fiyatları tavana vurcak,
Yine savaş çıktı diye doğu anadoludan göç başlıycak batıda yığılma artıcak,
Ekonomimiz bozulcak,
Amerikanın ekonomisi bozulcak,
Bizim siyasetçiler yağcılık olsun diye İran a sırt dönüp Amerikayı destekliycek,
Bu desteklemeler üzerine islami terör örgütlerinin listelerinde Top 10 a giricez,
Sonra terör faaliyetleri bize gircek,
İran ı desteklememizi isteyen dinciler yine azıtçak, kargaşa filan çıkıcak,
Amerika İran a girebilse bile ciddi anlamda asker ve para kaybedicek,
Eğer İran a giremezlerse ciddi anlamda itibar kaybedicekler, karizmaları çizilcek,

Bişiyler daha olcak işte[signature][hline]
beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
hep dedim dinsizlikte bir din olmalı.

sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
"allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol
Sosyal ağlarda paylaş

benim düşünceme göre ahmedinejad mıdır nedir o kesin amerikanın bi adamı.amerika buna amerikaya sataşması üzerine talimat vermiş adam da bunu yapıyor..amerika ya olup olmadık yerlerde laf ediyor..kısaca amerika bu adamı kullanarak savaş nedeni çıkartmak istiyor..yoksa aklı başında bi devlet başkanı çıkp da öle açıklamalr yapmaz bence[signature][hline]I CrY wHeN AnGeLs DeSErVe To DİE and I wanT aNgelS to cry When İ diE..
Sosyal ağlarda paylaş

dünyadaki her büyük veya küçük gücün gözü ortadoğuda ve mezapotamyadadır niye çünkü dünya nın toplam alanına kıyaslandığında pekde kayda değer bir alan işgal etmesede gerek yeraltı kaynakları gerek insan gücü gerek jeopolotik konumu açısından dünyaya bedel bir yerdir ki bunların arasında bir yer vardırki oraları değerli kılan toprak esas orasıdır o da TÜRKİYE. Peki sen dünyanın en büyük gücü olsan böyle biryere sahip olmak istemezmisin istersin tabiki ve bunu yapmanın yolu nedir direk hedefe saldırmaktansa etrafını kuşatıp hiçbir kaçma yolu bırakmadıktan sonra yavaş yavaş çemberi daraltıp istediğinizi avucunuzun içine almak.
Tabi bunu yapmanın çok yolu var nasılki zamanında irana karşı nükleer depo olarak kullanılan ırak atık amerikan toprağı (amerikanın resmen türkiyeyle sınır komşusu olması demektir) şimdide irana karşı propagandalar başlatıldı işte gazetelere ve din adamlarına para bile veriliyormuş kendi tarafından yazı yazmaları açıklama yapmaları için şuan bilinen amerikanın psikolojik savaş için ayırdığı para 400 milyon dolar. adamların tek yapmak istedikleri biraz daha az tepki çekmek aslında çekicekleri tepkiler umurlarında değil işte nükleer bomba var dediler girdiler yokmuş dediler çömdüler bukadar basit sıkıysa kafa tut sadece sonun yaklaşır bukadar iran belki biraz dayanır belki amerika birazdaha fazla tepki alır belki birazdaha fazla kaybı olur ama umrundamı her adım birazdaha petrol birazdaha türkiyeye yaklaşmak demek[signature][hline]We all shine like stars
Then we fade away
Sosyal ağlarda paylaş

umarım çıkmaz savaş bidaha.[signature][hline][b]porsuk, 03 Ekim 2005 23:10 tarihinde demiş ki:
herkez kopmuş yarılmış iptal olmus ama biz ingilizce bilmiyoz
bu ne kültür boyle. bu nasıl bir bilimsellik bu nasıl evrensel yaklaşım bu nasıl yitirilmemiş felsevi birikim betime uyum ahenk lisan skuhut u fosforik cümle kapitalitik osturafyon
[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

Evet İran da bayağı kaşındı yani...

İsrail haritadan silinmeli ne demek yaaa...
Hemen tercüme ediyoruz:
"Amerika apiii benim arkam kaşınıo bi gelsene kaşı beniii"[signature][hline]
beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
hep dedim dinsizlikte bir din olmalı.

sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
"allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Gerab, 02 Ocak 2006 21:39 tarihinde demiş ki:
dünyadaki her büyük veya küçük gücün gözü ortadoğuda ve mezapotamyadadır niye çünkü dünya nın toplam alanına kıyaslandığında pekde kayda değer bir alan işgal etmesede gerek yeraltı kaynakları gerek insan gücü gerek jeopolotik konumu açısından dünyaya bedel bir yerdir ki bunların arasında bir yer vardırki oraları değerli kılan toprak esas orasıdır o da TÜRKİYE. Peki sen dünyanın en büyük gücü olsan böyle biryere sahip olmak istemezmisin istersin tabiki ve bunu yapmanın yolu nedir direk hedefe saldırmaktansa etrafını kuşatıp hiçbir kaçma yolu bırakmadıktan sonra yavaş yavaş çemberi daraltıp istediğinizi avucunuzun içine almak.
Tabi bunu yapmanın çok yolu var nasılki zamanında irana karşı nükleer depo olarak kullanılan ırak atık amerikan toprağı (amerikanın resmen türkiyeyle sınır komşusu olması demektir) şimdide irana karşı propagandalar başlatıldı işte gazetelere ve din adamlarına para bile veriliyormuş kendi tarafından yazı yazmaları açıklama yapmaları için şuan bilinen amerikanın psikolojik savaş için ayırdığı para 400 milyon dolar. adamların tek yapmak istedikleri biraz daha az tepki çekmek aslında çekicekleri tepkiler umurlarında değil işte nükleer bomba var dediler girdiler yokmuş dediler çömdüler bukadar basit sıkıysa kafa tut sadece sonun yaklaşır bukadar iran belki biraz dayanır belki amerika birazdaha fazla tepki alır belki birazdaha fazla kaybı olur ama umrundamı her adım birazdaha petrol birazdaha türkiyeye yaklaşmak demek

1. Nokta virful paragraf vs. kullanirsan daha rahat okunabilir...
2. Pek gercekci degil yazdiklarin, boyle bir megolo-idea tarzi emperyalist gorus, Amerika'nin su anda yaptiklarina ne kadar cok uysada, Turkiye'yi cevrelemek tarzi bir plan bence ABD nin ajandasinda olan bir sey degil. Sonucta Turkiye'nin kuzayi Rusya, batisi Avrupa ona bakarsan. Ayrica, ABD su anda Cin ve Kuzey Kore'yi goz ardi ederse ve senin dedigin gibi Mezopotamya'ya odaklarsa butun ilgisini yakin gelecekte bas buyuk derde girecek...[signature][hline]2 yillik Turkiye ozlemi...
zor bu hayat be...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wizardofoz, 02 Ocak 2006 21:27 tarihinde demiş ki:
Cunhuriyetciler iste...
Bush yandaslari, kirmizilar, demokrat olmayanlar...
buydu degil mi sordugun, yoksa isim mi istiyorsun

buydu saols[signature][hline]karşıyız biz savaşa
ne gerek var sınırlara
fırınlara gireceksek
lanet olsun politika...
Sosyal ağlarda paylaş

ben amerikanın güven özveri ve tecrübesinin irana saldırmaya yeteceğine inanmıyorum. silah desen var teknoloji desen zaten var. ıraktaki gibi ülkesini satacak, işgalciler meydanlarda devlet adamlarının heykellerini indirirken kameralara el sallayacak bi halk da deiller zaten. bence yemez. zaten ırakta boğuldu kaldı.[signature][hline]Brothers Everywhere,
Raise Your Hands Into The Air,
We're Warriors,
Warriors Of The World!
Like Thunder From The Sky,
Sworn To Fight And Die,
We're Warriors,
Warriors Of The World!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Cintonik, 02 Ocak 2006 21:41 tarihinde demiş ki:
umarım çıkmaz savaş bidaha.

herkezin ortak düşüncesi sanırım hayatda bir tek budur[signature][hline]karşıyız biz savaşa
ne gerek var sınırlara
fırınlara gireceksek
lanet olsun politika...
Sosyal ağlarda paylaş

ASlinda cok geriye degil, on bes yirmi yil oncesine bakarsak, Iran'in Batililasmadan bir anda nasil sogudugunu gorebiliriz. Iran Sahi reza Pahlavi'yi alt eden bir Molla Ayetullah Khomeni var. O gun bi gundur Iran seriatin derin pencesinde can cekisiyor...
Ben bir bakima isterim demokrasi Iran'a gelsin... sonucta su anki haliyle anarsist bir devletten pek farki yok... Zinciri ha koptu ka kopacak bir kuduz kopek gibi havlayip duruyor.
Ancak demokrasi maalesef savasla getirilmiyor. ABD bunu Irak'ta gordu. Gerek 10 yil oncesinde gerek bu gun.[signature][hline]2 yillik Turkiye ozlemi...
zor bu hayat be...
Sosyal ağlarda paylaş

bunu bir strateji oyunu olarak gorurseniz, olayi kavramanaza yardim eder. siz oyunda super guc'sunuz. bir sure sonra kendi oz kaynaklariniz kendinizi daha da gelistirmeye yetmiyor veya elinizdeki kaynaklarin yerine diger bolgelerdeki kaynaklari kullanmak istiyorsunuz. ne yaparsiniz?
ben olsam amerikanin yaptigini yapardim.[signature][hline]su daglarda kar olsaydim..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...