Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pardus Kullanan Varmı?

Lethious

Öne çıkan mesajlar

• 1 yıl sonra ...
her sey hepsinde aynen yapilir yapilmasina. degisen sey yapma yontemi. ubuntu'da program yuklemek icin apt-get ve synaptic kolayligi var, ne bileyim fedora'nin paket yonetimi ubuntununki kadar kolay/hizli/basarili.

ama bence aralarindaki en onemli fark kolay bulunabilen destek.
amaciniz server kurmaksa red-hat veya debian gibi isletim sistemleri icin cok daha saglam destek bulabilirken amaciniz 3d masaustu kurmak, film izleyip muzik dinlemekse ubuntu en kolayi.

bir bakima gnome mu daha iyi kde mi daha iyi tartismasina benziyor bu da. amaca ve zevke bagli.
Sosyal ağlarda paylaş

pardus da pratik aslında ama pek tabii ubuntu kadar destek bulamazsın çünkü yeni.

bununla birlikte birileri kullanacak ki destek için kaynak bulma şansımız da artacak değil mi? pardus'un ülkemizden çıktığını düşünürsek, pardus iyidir derim ;)

ben 2 aydır geçeceğim diyorum da bir nasip olmadı =) tembellik yapmazsam, en yakın zamanda inşallah.

bu arada pardus'u merak edenlere bir öneri. vmplayer'ını bularak, test amaçlı da kullanabilirsiniz pardus'u. beğenirseniz de tamamen geçersiniz ;)
Sosyal ağlarda paylaş

bildiğim kadarıyla pardusun livecdsi yok.

pardus güzel, evlere şenlik birşey. vmware vasıtasıyla bir süre kullandım, çok şirin, çok tatlı.

manyakça şeyler yapmaya çalışmadığınız sürece tamamen kullanıcı dostu. PiSi'den yüklemek istediğiniz programı yazıyorsunuz, internetten direkt indirip kuruyor, siz başka bir tuşa tıklamadan.

eğer az biraz linux üzerinde uğraşmak istiyorsanız ve korkuyorsanız pardus iyi bir başlangıç olabilir. ama sorun çözme süresi bilgi yetersizliği nedeniyle uzun. onun çözümü de forumlarını kullanmak. mümkün olduğunca yardımcı oluyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...