Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kurban Bayramı Yaklaşıyor.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Denizfeneri alternatifsiz. Herşey ortada. İsteyen istediğine verir yeterki İNSANLAR birbirinin üzerini karalamasın.
Eğer bütün kurumlar üzerine düşeni yapıyorsa kimin nereye verdiği önemli olmaz.
Ayrıca penth eminimki senin o yeşilciler dediklerin bu konuda Türkiye de rakipsiz. Eğer bir yanlışlıkları olsa medya hemen bulur çıkartırdı.
Neyse bu güzel konuyu dağıtmaya gerek yok, Allah herkesin kurbanını kabul etsin, ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını nasip etsin.[signature][hline]Gölgelerin Yutucusu
Her Zaman Arkanda...
---ASSASSIN---
Mesaj tarihi:
Tabii blackrose un dediğini de unutmamak lazım. İnşallah orası da nasibini alır.[signature][hline]Gölgelerin Yutucusu
Her Zaman Arkanda...
---ASSASSIN---
Mesaj tarihi:
Önemli olan Deniz Feneri yada THY değil arkadaşlar. Ben bunu örnek olarak yazdım. Siz isterseniz Deniz Fenerine yarım yapın isterseniz THY'ye. sonuç olarak ben Deniz Fenerinden Bir komisyon almıyorum ya :)

Emin olun siz bunu yardım için yapmak istediğinizde allah onu kabul decektir inşallah.[signature][hline]Gerçek Taraftarın Sitesi Sakaryaspor / Tatangalar >>
O Bir SakaryaLı >>
Mesaj tarihi:
geçen sene "cumhuriyet karşıtı şeriatçılar" aracılığıyla kurbanımı afrika'da kestirmiştim. kurbanlar kesilirken, vekalet için isimler okunurken ve dağıtım yapılırken video kaydı yapılmıştı. "cumhuriyet karşıtı şeriatçılar" tarafından benim adıma kesilen koyunun, derisi kemiğine kaynamış kapkara bir ihtiyar afrikalı tarafından alındığını seyrederken gözlerim dolmuştu. benim cumhuriyetim bununla zarar görmez. bu sene de büyük ihtimalle deniz feneri aracılığıyla ya yine afrika ya da pakistan'a göndereceğim. babam da her sene yaptığı gibi kendininkini çocuk esirgeme kurumuna bağışlayacak.

deniz feneri için "yeşil sermayeye para akıtıyor" gibi kolay alkışlanır sözler söylemek için önce ne tür bir sahtekarlık yaptığını ortaya koymak lazım. aksi durumda söylenen sözler hiçbirşey ifade etmiyor. hele ki deniz feneri gibi insanların güvenini ve sevgisini kazanmış bir kurum için afaki iftiralar çok sevimsiz kaçıyor.

lösev de akılda olması gereken bir başka üst sıra seçenek.

ayrıca da bağışlamak bir gönül meselesidir. kimin vicdanı nereyi arzu ederse oraya bağışlar.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005
Mesaj tarihi:
kim nereye isterse oraya bağışlar. amacın allah rızası olması lazım bu yüzden allahın rızasını kazanabileceğimiz bir yere bağışlamalıyız. böyle biryerin olmadığına inanıyorsak bu işi bizzat kendimiz yapacağız. benim için ölçü şu: bağışımın tamamı ihtiyacı olan insanlara mı gidiyor yoksa kendi aralarında balolar mı düzenliyorlar ya da ister şahsi ister kamu için olsun lüks harcamalara mı gidiyor?, ya da benim kurban paramla bir kişi paraşütle mi atlıyor? kurban bayramının tek hedefi direk aç insanlar olduğu için ben bu işi yapanları tercih ederim. yok insan hakları derneğiymiş yok thy'ymiş yok çağdaş yaşamı destekleme derneğiymiş bunlara bağış yapılmasına karşı değilim ama kurban bağışı yapılmasına karşıyım. deniz feneri derneğini çok iyi biliyorum bizzat. yardımların yüzde yüzü direk ihtiyaç sahiplerine gidiyor ve sanıyor musunuz ki bunların yaptıkları tv de seyrettiklerinizle sınırlı... o kadar çok yardım yapıyorlar ki aklınız durur. endonezya depreminde kanallar daha yoldayken deniz feneri orada yardıma başlamıştı bile.
iddiasını ispatlayamayan iftiracıdır. varsa bir iddianız ispatlayın eyvallah diyeyim.

bilmeyenler için bir daha söylüyorum:
kurban bayramının tek amacı aç insanları allah rızası için doyurmaktır. oraya buraya hayır yapmak değildir. zaten müslüman insanın hayatı hayır yapmakla geçer. kurban bayramında sadece et yiyemeyen insanlara et yedirilir. bunu yapmadıktan sonra istersen şeriat severler derneğine bağış yap kurban yerine geçmez. deniz feneri uygundur bu iş için. emin olun ki tamamı aç insanlara ulaşır ve isminiz okunarak kesilir kurbanınız.
Mesaj tarihi:
said:
Penthesilea, 01 Ocak 2006 22:57 tarihinde demiş ki:
Hayir, yapmayin nolur.

Denizfeneri ile ilgili hicbir bagis vs. yapmayin, paranizi yesil sermaye'ye kaptirmayin, en temiz duygularla yapacaginiz bagislarinizin dagitilirken T.C. karsiti emellere alet edilmesine izin vermeyin allah askina.
+99999999999999[signature][hline]AliceRoxx, 28 Eylül 2005 22:03 tarihinde demiş ki:
uyarıcı kesim de az post kasmıo.....
elvyn, 09 Ağustos 2005 23:37 tarihinde demiş ki:
demeyin öyle gotum kalkıyo sonra
Mesaj tarihi:
birilerini kötülemek ya da hakkında konuşmak en kolay şeydir.
şöyle düşün: sen bilgisayarının başında vakit geçiriyorsun ama o kötülediğin kişiler tam sen bu yazıyı okurken şu anda birilerinin derdine derman oluyorlar. hadi git o derman olunana anlat derdini, kus kinini. bugün kaç kişiyi doyurdun, kaç kişinin derdini dinledin, kaç kişiye derman oldun? nereden buluyorsun harıl harıl bu işi yapanların arkasından konuşma hakkını? nereden biliyorsun niyetlerini gördün mü herhangibirşey? gördüysen söyle bilelim çağdaş pent. sen çağdaşlıkla uğraşırken o adamlar birilerine kış gününde kömür taşıyorlar. ne diyeceğini biliyorum; kandırmak için yapıyorlar diyorsun di mi... kardeşim seni tutan mı var? sen de yap kandırmak için ya da birilerine kendini beğendirmek için... yap ama birilerine derman ol. para yediklerini mi düşünüyorsun? bu senin en doğal hakkın tabi git soruşturma açtırt burası bir hukuk devleti. ama soruşturma açtırtmak için sıra beklemen gerekecek çünkü senin gibi binlerce laf yiğitleri zaten fırsat kolluyorlar merak etme. birşey olsa senden önce birileri mutlaka bulurdu.
neden rahatsızsın anlamadım. bu insanlar bu işi allah rızası için yapıyorlar diye mi? sen de yap bilmemkimin rızası için yap ama yap. madem yapamıyorsun o zaman atıp tutma. senin tuzun kuru benimki de kuru. buradaki herkesin tuzu kuru. aç deniz fenerini bir tanesini seyret sonra oradaki yardım edileni bul ve ona anlat derdini buradakilere anlatma.

ben güzel bir ülkede güzel bir sistemde yaşıyorum ve. bu ülkenin insanlarını seviyorum. seni de seviyorum bak fıtı fıtı nasıl da celalli celalli yazıyorsun:) niye sevmeyim ki. kısacası her haliyle mutluyum ve bana tanınan süreyi kendimce yaşıyorum ve mutluyum.
ama sen şeriatçi bir ülkede zorla şeriatle yönetiliyorsun. bu ülkenin yarısından fazlasını sevmiyorsun. beğenmiyorsun ülkeyi. camiler deli ediyor seni günde beş kere. milletin fikirleri deli ediyor seni. ne yapacağını kime sataşacağını şaşırmış durumdasın. öyle ki yardım edene bile tahammül edemiyorsun.
sana tavsiyem kasma bu kadar relax ol. bak sen de rahatlayacaksın. bak çoğumuz zaten hayatımızın yarısını tamamladık ve göz açıp kapayana kadar geçti bu zaman. inan bundan sonraki yarısı da öyle olacak. inandığın gibi yaşa ama karışma insanlara sen de mutsuz olursun karıştığın kişi de.
Mesaj tarihi:
Yobazlığın her türlüsünü kınıyorum ![signature][hline]Ayağa kalk, uyumak için
önümüzde sonsuzluk var..
---------------
Kim demiş haram nedir bilmez Hayyam?
Ben haramı helalı karıştırmam:
Seninle içilen şarap helaldir,
Sensiz içtiğimiz su bile haram
Mesaj tarihi:
nedense ben kurban bayramını hiç sevmiyorum =([signature][hline]Mu Online, Navy Field, RF Online, Space Cowboys, D&D Online, DaoC, Dark n Light, Dofus Online, Goonzu Online, Guild Wars, Silkroad Online, Ultima Online, WoW... Mmorpg portalı her türlü bilgiyi buradan alabilirsiniz ve yukardaki oyunların forumları bulunmaktadır.
www.mmoturk.com

Mesaj tarihi:
Rexarcim, hayatim hakkinda yaptigin yorumlar icin saol ama hepsi yanlis.

Ben ülkemi cok seviyorum her ne kadar milletimin bir kismi beni sogutmak icin her seyi yapsa da. Hayatimdan cok ama cok memnunum. Asla bu ülkeyi seriatin ele geciremeyecegini biliyorum, en azindan sana göre o yaridan az kesim ayakta oldugu sürece. Düzene ve Atatürk'e bagliligini bildigim 1 adamin varligi, gerici 9 adamin varligini korkulmaz hale getiriyor benim gözümde. Ama korkmamak asla önemsememek olmamali. Korkmayacaksin ama önemseyeceksin, savasini vereceksin. Her zaman böyledir bu.

Beni hicbir din, din boyutunda kaldigi sürece deli etmez. Bir cami beni deli etmiyor, Göztepe Parki'nin ortasina yapilmaya kalkilmadigi sürece. Benim kendi inancimi dominant yapma gibi bir cabam yok. Inanci günlük hayata empoze etmek gibi bir cabam yok. Inanci kendi yararlarim ugruna sömürmek gibi bir cabam yok.

Tanrinin beni herkesten cok sevdigine ve dünyanni etrafimda kurulu olduguna inaniyorum, neden mutlu olmayayim : )

Neyse, konu gercekten cok sapti, bagis tabiki istedigin yere yapilir, yine de ben uyarmak istedim farkinda olmadan böyle bir hataya düsmeyin diye. Ne yapacaginizi tabiki en iyi siz bilirsiniz.[signature][hline]WoW EU - Magtheridon / Pain Train
Penthesilea, Level 60 Night Elf Priestess
Emilo, Level 60 Gnome Warrior
Elandra, Level 60 Night Elf Huntress
Suark, 30 Aralık 2005 12:15 tarihinde demiş ki:
Bence tauren rogue açsın.En temizi, yalnız Stealth yok
Mesaj tarihi:
islam'ı kendine kalkan edinip arkasında saçmalayan çok oldu bu ülkede. o yüzden ben pek bi çekinceliyim deniz feneri konusunda.[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!

[Bu mesaj Rahan tarafından 02 Ocak 2006 17:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Sufi'nin bahsettiği video kaset görüntülerini biraz açmak istiyorum.
geçen sene sufi, ben, eşim, eşimin ailesi toplam 8-10 kişi kurbanlarımızı Hocaefendi'ye yakın bir kurum tarafından afrikaya gönderdik. içimde bir kuşku olmamasına rağmen "acaba kurbanlarımız ne oldu" demekten kendimi alamadım. her insanın aklına gelir bu doğal olarak. aradan 2-3 hafta gibi bir zaman geçti. bu arada eşimin mesleği video editing ve post-prodüksiyon şirketi var. sonra bu bahsettiğim kurumdan kısa bir tanıtım filmi işi geldi. işe başlandı. kurgulanmak üzere ham çekim bantları taranırken ne görelim: nijerde kurban kesim alanı ve kapkara afrikalılar sıradalar. bağışlayanın ismi listeden okunuyor ve kurban oracıkta kesilip sıradakilere o anda dağıtılıyor seri bir şekilde. sonra kamera listeye zoom yaptı. ne görelim; sayfada hepimizin ismi yazıyor. tesadüfen binlerce bölge ve yüzlerce sayfa arasından bizim isimlerimizin yazılı olduğu sayfaya zoom yapmışlar ve isimlerimiz okunuyor. sonra kömür gibi iki büklüm bir afrikalının verilen eti alırken çekilmiş görüntüsünü seyrederken o içimden fısıldayan sesin kime ait olduğunu anladım.
gördüğüm kadarıyla o ses bazılarına fısıldamıyor. avaz avaz bağırıyor. bu yüzen anlattım bunu. kim ne anlarsa artık.
insanlara güvenip güvenmeme konusunda şüpheci olunması çok doğal. sadece insanların tipine ve suratlarına bakın. çirkinse ona güvenmeyin ama güzelse tereddüt etmeden güvenin. ve insanlara güvenmekten korkmayın unutmayın ki güvenilmez insan karşısındakine güvenmez.
Mesaj tarihi:
Neyse, konu gercekten cok sapti, bagis tabiki istedigin yere yapilir, yine de ben uyarmak istedim farkinda olmadan böyle bir hataya düsmeyin diye. Ne yapacaginizi tabiki en iyi siz bilirsiniz.

İşte olay burada kopuyor zaten, bazılarına göre hata bazılarına göre hata değil.
Bana göre de hata değil orası ayrı.[signature][hline]Gölgelerin Yutucusu
Her Zaman Arkanda...
---ASSASSIN---
  • 2 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:
forgiver said:
ben gayet eminin ne kadar doğru bir iş yaptıkları konusunda şüphesi olanlar gidip kendi gözleriyle ne yapıldığını görebilir zor deil

oke gördük.
Mesaj tarihi:
haha olsun örümcek kafalı yobaz arkadaşlarımızın fikirleri değişmez ama.2 sene önce deniz feneri için yanıp tutuşmuşlar simdi de XYZ için ölesiye bağlancaklar...Hayatları akıl almaz şeylere bel bağlamakla geçiyo
Mesaj tarihi:
doğrudur. zeytinburnu iyi çalışıyor olabilir, daha bir ton şubesi deposu muhteşem çalışıyor olabilir de yine de kendini "dindar" addederek nerdeyse "din" adına yardım toplayana ekstra dikkatli ve şüpheci olmak gerek.

bundan sora bu tip kurumlardan kıllanınca derdimizi anlayın hele diye yazıyorum bunu.
Mesaj tarihi:
kurbalığınızı duyacaklara bizzat dağıtın.
senelerdir tanıdık, bildik kişilere kestiririz ve dağıtımını bizzat biz yaparız.ister adak olsun ister akika kurbanı dağıtımını aracıya bırakmadan, ihtiyaç sahiplrine siz yapın. biraz yorun kendinizi ama en azından doğru bir iş yapmış olun
Mesaj tarihi:
Rexar said:
Sufi'nin bahsettiği video kaset görüntülerini biraz açmak istiyorum.
geçen sene sufi, ben, eşim, eşimin ailesi toplam 8-10 kişi kurbanlarımızı Hocaefendi'ye yakın bir kurum tarafından afrikaya gönderdik.

Sufinin tarikat bağlantısını Arena ekibi ortaya çıkardı, hem de belgesiynen.

İlişkiler ağı az sonraaa...
  • Yeni Oluştur...