Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Back to Bedlam - James Blunt

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Yarın sabah kalkıp okula gitmeliyim. Dün gece 3'te yattım. Uykusuzluktan ölüyorum. Ama elim stop tuşuna gitmiyor. Kaç kere dinledim tüm albümü acaba? 15-20? Çok üstündedir sanırım.. Sabah kalkıyorum hemen albümü açıyorum, yüz yıkama duş falan hep Back To Bedlam ile.. bağımlılık yapan bir albüm.. İşin kötü tarafı bunca süre gözümüzden kaçmış olması bu yeteneğin (James Blunt) ve bu albümün. Oturmuyoruz ki ingiltere de hemencecik haberimiz olsun böyle bir albümün varlığından. Üzücü... Geç olsada dinleme imkanı bulduk ya.. O da teselli sonuçta. Aslında albüm hakkında pek bişi yazmadım ben yukarıda gözüktüğü üzre.. Copy/paste yapıcam heman; keza yorumu yapan fazla söze mahal bırakmıyor. (Hem artıkın yatağa gitme vakiti gelmiştir, bu yorgun beden dinlensin biraz) C/P den önce son sözler.. Uzun zamandır dinlediğim en abartısız,içten ses diyebilirim James Blunt için. Acı çekmiş ama gururlu, güçlü,cesur bir havası var. Albüm de bu çizgide, abartıdan uzak ve çok içten... Türkiye'ye gelse de çok küçük bir kitleye konser verse (hayal kuruyorum tabi..)

temmuz ayının başlarında vh1'da bir adam gördüm. çok güzel bir şarkı söylüyordu, şarkının sonlarına doğru obsesif-kompulsif hareketlerde bulunuyor, şarkı biterken de "now it's time to face the truth, i will never be with you..." diyerek kendini denize bırakıveriyordu. adamın adı james blunt'mış. şarkısı da you're beautiful. son yıllarda duyduğum en güzel birkaç şarkıdan biri olan you're beautiful'u duyduktan sonra elbette bu adamın kim olduğuna, neci olduğuna, neler yapıp neler ettiğine merak saldım. bir albümü varmış, aslında 2004'te yayımlanmış: back to bedlam. kanımca 2000'li yıllarda yayımlanmış en güzel albüm. genellikle akustik gitarların ve piyanoların (zaman zaman elektrik piyanoların*) sürüklediği britanya havaları (havaları derken ciddi anlamda "hava"ları: bulutlu, bolca yağmurlu, serin, hoş); zaman zaman davul ve basın groove!uyla bizi kendimize getiren "güzel" şarkılar. insanın içine işleyen melodiler, insanı bir tuhaf yapan sözler, değişik, ilginç ve güzel bir ses. allahaşkına başka ne isterim ki?

albüm high'la açılıyor. akustik gitar ve elektrik piyanoyla gayet sakin açılan şarkı nakaratıyla beraber insanın içinde bir depreme sebep oluyor. sallanıyoruz, akorlar değişiyor, piyano aynı akorda sabit kalmakta ısrarlı (sallanmamaya çalışıyor?); ama bizi sallıyor. peşinden you're beautiful geliyor; hakkında konuşmanın bile manasız kaldığı bir şarkı. onlarca, yüzlerce, binlerce kez dinlense bıkılmayacak bir güzellik. wisemen'i nefis bir "groove" (türkçesini bulan varsa, bir zahmet) sürüklüyor; şarkıdaki davul ritmine ve cross'lara özel dikkat! duyduğuma göre goodbye my lover kalp hastalarına ve çok şey paylaşılmış bir ilişkiyi henüz bitirmiş olanlara yasaklanmış britanya'da. piyanonun ve james blunt'ın o içten sesinin açık yaralarımıza tuz basmamıza yol açtığı bir delilik. tears and rain'de gerçekten yağmur yağıyor, "teselliyi acıda bulmak"tan bahsediyor blunt. hep böyle acıdan, yaradan, hüzünden, melankoliden falan bahsettim ama, şarkılar kesinlikle "ağlak" değil. ne james blunt'ın sesi ağlak çıkıyor, ne de şarkılar iğrenç bir ağlaklık sunuyor. aksine her türlü acının üstüne cesaretle gitmeyi, onlarla yüzleşmeyi salık veriyor james abimiz. omuzlar dik, gözler ileride; hey yavrum be, ortaokul beden dersi mübarek.

out of my mind, ilk başlarda albüm içinde çok dikkat çekmeyen bir şarkı. fakat dinledikçe o kadar lezzetli ve etkileyici bir hale geliyor ki, sürekli dozunu artırma ihtiyacı hissediyor insan. burdaki depremin şiddeti high'dakinden bile yüksek. out of my mind'ın "we all need a pantomime to remind us what is real." sözleriyle blowup'a bir göndermede bulunup bulunmadığı merakımı mucip olsa da so long jimmy'deki gönderme gayet açık. şimdi "gayet açık" diyorum fakat ben de bu duruma albümü en az 20 kere dinledikten sonra uyanmışımdır. şarkının sonunda riders on the storm'dan bir org riff'i duyuyoruz, sonra sözlere bakıyoruz ve diyoruz ki; "ha**** ulan, adam jim morrison için yazmış bu şarkıyı."

"billy bugün terk ediyor buraları, nereye gideceğini bildiğinden değil; gün olur, keder ruhuna çöreklenir dostum; budur." billy'yi kim için yazdığını bilmiyoruz ama tahmin edebiliyoruz: sen, ben, o; biz, siz, onlar. james blunt'ın, albümün son iki şarkısı cry ve no bravery'yi kosova barış gücünde görevli olduğu günlerden etkilenerek yazdığı çok açık. cry'da "huzuru gördüm, acıyı gördüm", "doğumu gördüm, ölümü gördüm", "korkuyu gördüm, güveni gördüm"; diyor. doğru söylediğine hiç kuşku yok. no bravery'nin sözleri daha da açık; "gözyaşları yüzünü kurulayan" çocuklardan, mezarlığa dönmüş sokaklardan, tek bir ipucu bile bırakmadan kaybolmuş insanlardan, kendi utancına yabancı kalmış bir ulustan, havadaki ölüm kokusundan, yaralanmış, tecavüz edilmiş kadınlardan bahsediyor. "yes, he has been here" derken kendisinden söz ettiğine ne şüphe!

albüm baştan sona harika melodilerle, riff'lerle örülü. james blunt bu melodik altyapıya rağmen şarkıları zaman
Mesaj tarihi:
gerçekten çok içten, çok "hissederek" yazılmış ve insanda bağımlılık yaratan bir albüm. arkadaşım tavsiye ettiğinden beri sık sık dinler oldum, you're beautiful, high gibi hit şarkıların yanında wiseman, out of my mind gibi gizli ama çok güzel şarkılara da sahip bir albüm. "vasat" denebilecek tek bir şarkı bile yok, 2000li yılların en özgün, kaliteli albümlerinden biri. şiddetle tavsiye ediyorum, ne tarz dinlerseniz dinleyin.
aa asıl goodbye my lover var ki..onun yeri apayrı, harika bi şarkı.
[signature][hline]Xaenin, 26 Eylül 2005 19:26 tarihinde demiş ki:
Yat
Lütfen

[Bu mesaj sir tarafından 06 Ekim 2005 10:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
goodbye my lover nasıl vurucu bir parçadır... Yakın tarihlerden, henüz kapanmamış bir gönül yaranız veya özlediğiniz birisi varsa tren çarpmışa dönebilirsiniz.. Dozajı aşmayın, sakin bir şekilde dinleyin "ah ulan ah!!" demeye başladığınız anda stop tuşuna basın, kendinizi açık alanlara vurun...[signature][hline]MONO(b)LOG
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
uplamak istiyorum.

BEN BU ADAMA TAPIYORUM.
şuana kadar cok nadirdirki tüm albümü begenerek dinleyim.[signature][hline]yeni geldin ve hiçbişi bilmiyosan buraya alalım sizi
bana bişimi dicen koçum
[u]beni buralarda bulabilirsiniz

1-2-3-4
-5
ama en çok burda bulabilirsiniz
herkezin bi efsane topiği vardır
ben, 10 Kasım 2005 16:38 tarihinde demişimki ki:
kadınlar çiçektir en kaktüsünden

ve son söz
yakın olmak için uzak dur (ne alaka deme)
Mesaj tarihi:
uplarsam kızmasıınız dimi :D[signature][hline]Yerde Cenx
World Of Warcraft Cenx

Ophelia Quel. Elven Sorcerer (Fifth Age)
Elastros Silverblade Moon Elf Arcane Archer (FR)
Lia Silverblade (Daughter of Elastros) Harper Agent (FR)
Kith-Karus Human Monk (FR)
Sithas-Silvanos CG/CE Darkelf (Ultima Online)
Mesaj tarihi:
İnsanın içine işleyen şarkılar...Özellikle Cry adlı şarkı beni benden alıp götürüyor..[signature][hline]D'akmor
so 80's
İnanmıyorum Mike!Gerçekten karın kaslarını mı çalıştırıyor?
Mesaj tarihi:
butun sarkılarını hergun bin defa dinliorum.biturlu bıkmadım[signature][hline]yeni geldin ve hiçbişi bilmiyosan buraya alalım sizi
bana bişimi dicen koçum
[u]beni buralarda bulabilirsiniz

1-2-3-4
-5
ama en çok burda bulabilirsiniz
herkezin bi efsane topiği vardır
ben, 10 Kasım 2005 16:38 tarihinde demişimki ki:
kadınlar çiçektir en kaktüsünden

ve son söz
yakın olmak için uzak dur (ne alaka deme)
Mesaj tarihi:
good bye my lover çok güzel ztn you are beatifull dan hiç bahsetmiyorum bile[signature][hline] estranged
I knew the storm was getting closer
And all my friends said i was high
But everything we've ever known's here
I never wanted it to die
Mesaj tarihi:
valla yeni kesfettim kendisini dedim bi patiya bakam ne demişler(aramaya inandım)..sesi cok tatlı adamın[signature][hline]Her dişi antiöstro olarak dogar,onu ailesi veya cevresi ostrolastırır:..........
Mesaj tarihi:
you are beatiful.[signature][hline]rotflmaowjjtumaasipbtdbuma:
rolling on the floor laughing my ass off with jenna jameson's tits up my ass and screaming in pain because tits don't belong up my ass

Its Stiflers Time, Baby!

Mesaj tarihi:
simdi hazırda kavga etmişken..
gozyasıyla dinliyorum..

[spo1=Goodbye My Lover]
James Blunt - Goodbye My Lover Lyrics

Did I disappoint you or let you down?
Should I be feeling guilty or let the judges frown?
'Cause I saw the end before we'd begun,
Yes I saw you were blinded and I knew I had won.
So I took what's mine by eternal right.
Took your soul out into the night.
It may be over but it won't stop there,
I am here for you if you'd only care.
You touched my heart you touched my soul.
You changed my life and all my goals.
And love is blind and that I knew when,
My heart was blinded by you.
I've kissed your lips and held your head.
Shared your dreams and shared your bed.
I know you well, I know your smell.
I've been addicted to you.

Goodbye my lover.
Goodbye my friend.
You have been the one.
You have been the one for me.

I am a dreamer but when I wake,
You can't break my spirit - it's my dreams you take.
And as you move on, remember me,
Remember us and all we used to be
I've seen you cry, I've seen you smile.
I've watched you sleeping for a while.
I'd be the father of your child.
I'd spend a lifetime with you.
I know your fears and you know mine.
We've had our doubts but now we're fine,
And I love you, I swear that's true.
I cannot live without you.

Goodbye my lover.
Goodbye my friend.
You have been the one.

And I still hold your hand in mine.
In mine when I'm asleep.
And I will bear my soul in time,
When I'm kneeling at your feet.
Goodbye my lover.
Goodbye my friend.
You have been the one.
I'm so hollow, baby, I'm so hollow.
I'm so, I'm so, I'm so hollow.

[/spo][signature][hline]rotflmaowjjtumaasipbtdbuma:
rolling on the floor laughing my ass off with jenna jameson's tits up my ass and screaming in pain because tits don't belong up my ass

Its Stiflers Time, Baby!

• 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
normal sevgilinle aran iiken bile insanda böyle garip bi his bırakan ama ayrılmışsanız acı verdiğini bile bile dinlediğin bi şarkı goodbye my lover ayrıca klibi de çıkmıştır ki klipte mischa barton(yani marissa)oynamaktadır[signature][hline] estranged
I knew the storm was getting closer
And all my friends said i was high
But everything we've ever known's here
I never wanted it to die
Mesaj tarihi:
said:
dasaaa, 07 Ekim 2005 00:31 tarihinde demiş ki:
goodbye my lover nasıl vurucu bir parçadır... Yakın tarihlerden, henüz kapanmamış bir gönül yaranız veya özlediğiniz birisi varsa tren çarpmışa dönebilirsiniz.. Dozajı aşmayın, sakin bir şekilde dinleyin "ah ulan ah!!" demeye başladığınız anda stop tuşuna basın, kendinizi açık alanlara vurun...

açıkçası hiç bir özlem duymaya bile gerek yok her dinleyişimde bir garip oluyorummm[signature][hline]"la fée aimée"
  • Yeni Oluştur...