Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zamanda Yolculuk Mümkün mü? (Rölativite Teorisini Anlamak)Bölüm 1

Finrod

Öne çıkan mesajlar

selam,

sen zamanı bu sefer de mekanik bir düzene indirgedin ve dediğin şekilde vektörel olarak tanımladığın zamansal harekete ivme ve hız uyguladın kaldı ki aynı zamanda etki eden bir vektör doğurdun.

sonuçta yaptığın ölçüme etkin oldu.

saygılar.[signature][hline]Vorsprung durch Technik
1997 A4 1.8T quattro 150HP manuel
Sosyal ağlarda paylaş

Zamanda yolculuğu gerceklestirmek için gereken herhangi bir koşulun yada teorinin aksi kanun olmadıkça imkansız olup olmadığını söleyemezsiniz sadece şuanki bilinen teknolojiyle yada bize açıklanan diyelim, böyle bir şey mumkün değil çünkü ışık hızına çıkılamıyo tıpkı mutlak sıcaklığa inilemediği gibi -273 K. da maddenin nasıl bir hal aldığı bilinmediği gibi ışık hızındada nolucağı bilinmiyo teori hatta hurafe olsa bile ki ben dünaynın dönüş hızını yada ışık hızını falan geçince maddede bir değişiklik olucanı idda etmiyorum siz zamanda yolculuk yapıp yapılamicanı söleyemezsiniz kaldıki evrende farklı boyutlar vardır bizim gecmişimiz olduğu gibi 100 sene sorasını yaşayan bi toplum içinde biz geçmiş kabul ediliriz (olayları benmerkezli bi biz varız kralız gelecek daha yazıılmadı hua gibi düşünmeyin :) - tabi tum bu sölediklerimi düşünücek olursak gelecekteki zavallı adamların hayatlarıda gecmiş biz oldumuza göre bizim elimizde o ayrı konu) :)[signature][hline]Blind Guardian
[Ophélia, Human Warlock - Ragnaros]
Sosyal ağlarda paylaş

Zamanda yolculuk olayı demek, en azından bu günkü bilimin tartışabildiği, 3.sınıf sci-fi filmlerinden biraz değişik :)

Yani öyle bir ileri gideyim, 5 geri gidip babannemi ip atlarken göreyim olayı değil.

Kabul edilen ( varsayılan diyelim ) zamanın her zaman ileriye doğru aktığı, sorun hangi referansa göre nasıl gözlemleneceği.

@paramecium :

Bir önceki post'umun amacı, altını çizdiğin üzere, bir vektör olarak tanımlanmış zaman üzerinde ivme, hız ve diger olası dış kuvvetlerin olası etkilerini düşündürmek.

Yoksa zamanda yolculuğun sırrını açıklamak, Leonardo Da Vinchi ile sidik yarıştırmak gibi bir amacım yok ;-)

Sevgiler ve saygılar efenim.[signature][hline]Quod non mortiferum, fortiorem me facit.
Sosyal ağlarda paylaş

[Mesajınız bölümün formatına uymadığından, oldukça güzel ilerlemekte olan mevcut tartışmayı yolundan saptırabileceğinden kaldırıldı. Yazdıklarınızı bilimsel formata sokarak ve uygun kaynaklar göstererek tekrar yazabilirsiniz.]

[Bu mesaj Qui tarafından 30 Aralık 2005 16:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

bir an vektörel düşünceye ben de hak verdim ama düşünce kısmı ilerleyince ürktüm ve "yok böyle birşşey olamaz" dedim :)

aslında zaman da fiziğin bir parçası olduğuna göre vektörel bir gösterimi olabilir. yoksa olmaz mı? bu bölüme fizikçileri üye yapalım. şuncacık aklımızla neleri kurcalıyoruz :))

saygılar.[signature][hline]Vorsprung durch Technik
1997 A4 1.8T quattro 150HP manuel
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kanix, 09 Aralık 2005 23:36 tarihinde demiş ki:
Bana zamanı nasıl kontrol edebileceğini söyle, bence 1 saniye bile geriye gidemezsin.

Uzaya çıkınca damarında akan kan duruyomu veya marsa çıkınca akışı yavaşlıyomu, dünyada nasılsa öyle.Karadeliğe girersen de bilmemnerenin şeysine de girsen zamanda yolculuk yapamassın bence, istediğin kadar bilimsel açıklama yap ben bu konularda çok geniş düşünüyorum şuan biraz basit cümleler kursamda

madem bu kadar bilgili (!) sin göstersene. bu işler "bu boyle olmaz i pwn u". demekle olmuo. bilimsel bir teoriye matrix gibi bi filmi örnek göstererek "karşılık" vermek ise bilimselligin (!) doruk noktası olsa gerek. bu arada galile dünya yuvarlaktır dediginde onada herkez uzaktı, einstein ın özürlü oldugu sanılırdı.. sen gelmiş bilim adamları bu konuya uzak veya dalga geciorsa imkansızdır diorsun. Bence bilim bölümünden men edilmeli onun ötesinde kendi iradenle girmemelisin çünkü herşeyden öcne bilimsel düşünemiorsun

[Bu mesaj Bleda tarafından 31 Aralık 2005 16:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
paramecium, 31 Aralık 2005 11:22 tarihinde demiş ki:
selam,

bir an vektörel düşünceye ben de hak verdim ama düşünce kısmı ilerleyince ürktüm ve "yok böyle birşşey olamaz" dedim :)

aslında zaman da fiziğin bir parçası olduğuna göre vektörel bir gösterimi olabilir. yoksa olmaz mı? bu bölüme fizikçileri üye yapalım. şuncacık aklımızla neleri kurcalıyoruz :))

saygılar.

Evet düşünce kısmı ürkütüyor değil mi : )

Aslında konu çok enterasan fakat fantezi kısmına çok çekildiği için, konuyu objektif bir okuyucu için 3. sınıf sci-fi mevzusu olarak gösteriyor.

Bu arada kendime fizikçi demesem'de , Bachelor's degree miz var o mevzuda da ;-)

Saygılar ve sevgiler efenim.[signature][hline]Quod non mortiferum, fortiorem me facit.
Sosyal ağlarda paylaş

Konuya çok katkın oldu teşekkürler.Engin fikirlerini bir dahakıne kendıne saklarsan sevınırız.[signature][hline]Ve Buddha onlara dedi:
"-Size benim kim olduğum sorulduğunda, ne cevap vereceksiniz?"
Onlar dediler:
"-Sen bizim varoluşumuzun temelindeki eskatalojik manifestasyon ve açıklanan öz benliğimiz bağlamının ontolojik temelisin."

Ve Buddha cevap verdi:
"-HA!?"

msn
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
kusura bakmayın yazılanların hepsini okuyamadım..
sadece fikrimi belirticem, zaman makinesi yapılması mümkün birşey olsa herhalde şimdiye kadar gelecekten gelmiş bir bilim adamını görürdük sanırım, ve sanmıyorumki zaman üzerinde seyahat yapılabilicek kadar değeri düşük birşey

ve bişeyler daha ekliyim , tiktak saniyeler dakikalar gün ay vb insanın yarattığı şeylerdir, bunlar üzerinde nası yolculuk yapılabilir, zaman dediğimiz şey aslında bir hiçtir biz bunu parçalara bölerek adlandırırız güneşi gördüğümüz zamanlara göre vb.. aslında dusunduklerimi yazamıyorum neyse..

[ Mesaj 05 Şubat 2006, Pazar - 09:48 tarihinde, Felix tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

revlisin su yazısına bi cevabım olucak
eheh bak bir de şöyle düşün kafan karışsın

0 ---------1ışık yılı------------0

bu iki 0 birbirilerine teleskopla bakacak olurlarsa birbirlerinin 1 yıl önceki hallerini görecekler.

Soldan sağa bir araç kendisi ışıkı hızıyla gitmekte 1 yıl sonra sağa varacaktır.

Peki bu araç ışık hızını bir şekilde aşarsa ? (bazı yerlerden aşıldığnına dair zımbırtılar vardı) ... ozaman
aynı cisimden aynı zamanda 2 tane olmayacak mı ?
hele hele bu hızı 2 ~3 katı gibi hızla giderse aynı mekanda 2 tane olacak döne dolaşa aynı cisimden bir kaç tane.... kafam kaıştı boşver saçmaldım..

soldaki adamın sağdakine baktığında gördüğü görüntü ile o anda sağdaki adamın asıl halini karıştırıyosun , söliyim sana soldaki adamnın ışık hızıyla sağdakine gittiğinde ne olucanı, ışık hızıyla giderken sağdaki adama bakarsa onun normal hareket hızından çok daha hızlı hareket ettiğini görücek ve yanına vardığında onun tekrar normal halde hareket ettiğini gorucek, o yolculuk sırasında soldaki adam sağdakinin o 1 yıl içersinde ne yaptını hızlı bi şekilde gorucek , anlattıklarım sadece kendi fikirlerimdir eleştirebilirsiniz yanlışım varsa düzeltebilirsiniz tesekkurler
Sosyal ağlarda paylaş

ustteki mesajımı yanlıs yazmışım düşündükçe bişeyler farkettim,

solda ve sagda iki mekan var solda iki adam var , soldan birisi sag tarafa ışık hızından hızlı yol alırken arkasındakinin hareketlerini geriye gidiyo olarak görür sebebi ise ilerlerken bulunduğumz noktada arkada bıraktığımız adamın o noktaya ulaşan görüntüsünün daha onceki goruntusu olmasıdır, sagdaki mekana varınca soldaki mekanda gordugumuz goruntu eskisidir ve hatta kendimizi gorebiliriz, tekrar o noktaya geri gidersek ışık hızından daha hızlı giderken soldaki mekana baktıgmızda goruntunun normalden cok daha hızlı ilerledigini goruruz.. hmm deişik şeyler var denemem lazım bu olayı :P
Sosyal ağlarda paylaş

zaman nedirki üzerinde yolculuk yapıcaksınız , biri açıklarmı zamanı bana, zamanı insan yaratmıştır, maddelerin ve canlıların evrendeki hareketlerini en ufaktan en büyüğe kadar adlandırmıştır insan, zaman dediğiniz şey insanın yapıtıdır yani, hareket ettiğin konuştuğun biyere gittiğin an vardır, yani anı yaşarsın o andan başka bir ana nasıl geçebilirsin , mantıksız geliyo bana zamanda yolculuk bu sebeplerden
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...