Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

harmonica yada mizika herneyse

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bitane aldm 5ytllik dandiginden kulakla vs. calarim diye az cok caliyorum ama ben bluescular gibi gitarla kapisicak olmadi sarkiya zenginlik katicak solo aticak kadar calmak istiyorum nerden neler ogrenebilirim bi bilginiz varmi?[signature][hline]kanitlayabilirim...
Mesaj tarihi:
yıldıray kurnaz'ın bi kitabı var başlangıc için o guzeldir, ordan okuet sonra parcaları calışırsızn 3 5 zaten mızıka dediğin olay jam'e dayalı sonra jam calışıcaksın gece gunduz evde muzik acıp[signature][hline]Beş Hececiler
64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE
Eskiden herzaman boş yer olurdu
Mesaj tarihi:
bende stiyorum!bizim evde mızıka var ama nerden öğrenicem ki ?[signature][hline]paticiksel kızsal BASKET MAÇI..hadi kızlar gösterin kendinizi..müracaat : basketbol ..
Mesaj tarihi:
böle duruma göre calma gaza gelme ucma olayı işte jam[signature][hline]Beş Hececiler
64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE
Eskiden herzaman boş yer olurdu
Mesaj tarihi:

piyasadan 5ytl'ye aldığın mızıka tremolo denilen, yani 2 sıra delikli mızıka olması lazım. blues mızıkacıları ise toplamda 10 deliğe sahip olan diatonic mızıkaları çalarlar. Google'dan harmonica lessons diye arama yaparsan güzel sitelere ulaşırsın.
Tremolo Mızıka,

Diatonic Mızıka,

[Bu mesaj Androner tarafından 11 Ekim 2005 10:57 tarihinde değiştirilmiştir]

• 2 ay sonra ...
Mesaj tarihi:

Babama bugün noel hediyesi mızıka vermişler. Babam da benim müzikle ilgimi bildiği için bana verdi direk. 10 delikli puck markalı şöyle bişey:

Ama hiç bir fikrim yok mızıka hakkında. Nası başlasam, netten kaynak tavsiye edebilecek var mı?[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]
Kane | Level 60 | Orc Warrior | Magtheridon | GrimSoul

Mesaj tarihi:

Mızıka Çeşitleri:
Mızıkaların ayarlı oldukları gamlar var. Blues için C mızıka kullanılır. Gitara eşlik etmek için A kullanılıyor. Zamanla hepsi sende oluyor zaten.

Mızıka tutuşu:

Sag elin havada dik durmasının nedeni tremolo yaparken kolaylık saglaması. dene istiyorsan çok eglenceli. 5. delige ufle ve sag elini ileri geri oynat.

Mızıkadaki temel olay bir nefeste sadece tek delige uflemek. yani 10 delikten 7. sine ufluyorsun 6 ve 8 den ses çıkmayacak. Bunun için de iki teknik var.

Dil Blogu: agzını 5 6 ve 7. koyup 5 ve 6. deligi dille kapama yontemi. genelde bu teknik kullanılır mızıka çalınırken. ben ikinci teknigi kullanıyorum. o da dudak buzme teknigi.

Dudak Bukme: Kısaca dudagını buzerek sadece o delikten çıkarma yontemi oluyor kısaca. bluescular genelde bu teknigi kullanıyor ama ikisini de ogrenmek yararlı. çünkü arasında boşluk olan iki notayı uflerken (mesela 4 ve 6. delikteki notalar) dil bloku kullanmak zorundasın.

Alıştırma yapa yapa bu teknikler oturacak zamanla. Kolay gelsin.

[Bu mesaj elvyn tarafından 25 Aralık 2005 12:00 tarihinde değiştirilmiştir]

Mesaj tarihi:
elvyn çok teşekkürler dediklerine çalıştım. İlk iki gün açıkcası tek deliğe üflemeyi başaramadım, hiç bir tektikle. Ama sonra deneye deneye düzelmeye başladı. Ki öyle saatlerce çalışmıyorum, öyle 5 dakika alıyorum elime, sonra sıkılıyorum tekrar 10 dakika alıyorum falan. Ama günler geçti artık şaka maka tek telikten ses çıkmaraya başladım (daha tam oturmasa da).

Şimdi ne yapmam lazım? Adam gibi bi site bilen var mı, sıfırdan anlatcak olayı.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]
Mesaj tarihi:
G gami için
-----------1----2---3-----4----5---6---7-----8---9---10
üflerken----A---D----F#---A----C---E---F#---A---C----E
çekerken---G---B----D-----G----B---D---G----B---D----G

C gamı için
------------1----2---3----4----5----6----7----8----9----10
üflerken-----D---G---B----D----F#---A----B----D----F----A
çekerken----C---E---G----C----E----G----C----E----G----C

sayılar delik numaraları soldan sağa doğru.diğerleride o deliklerden cıkan sesler.diğer gamlar içinde kendin transpoze edebılırsın.

sarkı hangi gamdan calınıyorsa ona uygun mızıka kullanılması gerekır.bunun içinde bir çok mızıka alınması gerekıyor.tabi yeni başlayan birinin hepsini alması bence yanlış olur.senin yaptığın gibi ucuz bi tane almak kandini geliştirdikten sonra yenilerini almak en doğrusu.ilerde kullanılacak mızıkalar 5 ytl olmuyor cunku zevk vermıyor.iyi mızıkaların en ucuzu 20-30 euro arası.
gitar için A gamı,blues için C gamı kullanılır demek bence eksik bırakır olayı.A gamında da blues sarkıları var.C gamındakı bır mızıkayla nasıl calınacak.
mızıkayla ilgili çok güzel siteler var.google dan aratırsan kesin bulursun.çok ii ingilizce bilmenede gerek yok.resimlere bakman bazı şeyler için yeterli olur.dudak hareketlerini öğrenebilirsin.
bence bundan sonra yapabileceğin tek sey bol bol müzik dinleyip ordaki mızıka sololarını dinlemen ve aynısını çalmaya çalışman.yavaş yavaş halledersin.yeter ki sabırlı ve kararlı ol.
bir de gitarla birlikte çalmak için askı alman gerekli.bence bunun için acele etme.biraz çalmaya başla sonra alırsın.
kolay gelsin.

[Bu mesaj scarab tarafından 30 Aralık 2005 17:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Bu arada şimdi dikkatimi çekti, benim mızıkanın 2. delikten (soldan 2.) çok zor ses geliyor. Parmağımla 1. ve 3. deliğin üstünü kapatıp üflüyorum denemek için, üflerken çok boğuk abuk subuk bir ses geliyor. İçeri çekerken de kulak tırmalayıcı alakasız bir ses geliyor. Bir şekilde bozuldu mu acaba? Yada bakımı falan var mıdır?[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]
  • Yeni Oluştur...