lonly_restless Mesaj tarihi: Aralık 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2005 çağan abim gene süper yapmış:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Aralık 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2005 Yazı cok güzel sonuna kadar okuyun derim. GÜLSE BIRSEL'in yazısı.... Ne yaptın bize Çağan Irmak?! Evde hazırlanıyorum. Çağan Irmak'ın filmi 'Babam ve Oğlum'un galasına gitmek üzere. Zarif eşim Ankara'dan arıyor: "Gülse, gazetecilere gösterim yapılmış, filmde çok ağlamışlar, haberin olsun!" Ben? Filmde ağlamak? Pöh! "Eee zannetmiyorum ağlayacağımı, hehe. Murat, nasıl söylesem, ben artık filmlere daha profesyonelce bakıyorum. Bir nevi mesleki deformasyon. Oyunculuğa, senaryoya, yönetmenliğe kayıyor dikkatim. Hikayenin içine giremiyorum! Ben de senarist ve oyuncu olduğum için, normal seyirci tepkileri veremiyorum! Anlatabiliyor muyum?" gibi uzun ukalalıklar yapıyorum. "Ben söylemiş olayım da..." diyor zarif eşim. Özenip profesyonel makyaj yaptırmışım. Böyle zehir yeşilleri gözümün üstünde ton sür ton, kül renginden siyaha giden bir gölge kirpik diplerinde, sedefli bejler iç kısımlarda! Sanat yapılmış gözüme resmen! Galaya gidiyorum. Resimler çekiliyor, sohbetler ediliyor. Kadınların hepsi en az benim kadar süslü. Işıl ışıl yanıyorlar. Ah ben nereden bileyim böyle olacağını! Salona girip oturuyoruz. Sol yanımda Hale Caneroğlu, sağ yanımda Levent Üzümcü, onun yanında eşi Ebru. 'Avrupa Yakası' ekibi olarak, bize yakışır bir neşe ve hayhuy içinde filmi seyretmeye başlıyoruz. Baammmm! Dakika bir! Levent ve Ebru burunlarını çekmeye başlıyorlar! Dakika bir mecazi değil, gerçekten jenerikten itibaren bir dakika geçmiş! Dakika üç, Hale gözlerini silmeye başlıyor! 'Babam ve Oğlum' tokat gibi başlıyor, buz kesiyoruz! Yarım saat sonra aynı ekip, birbirine vura vura, kahkahalarla gülüyor! Bir yarım saat sonra, bütün salonla birlikte Gülse Birsel ağlıyor! Bir yarım saat daha sonra, Levent, Ebru, Hale ve bendeniz hıçkırıklar içinde birbirimize kağıt mendil soruyoruz. Salonda artık hıçkırma değil, 'böğürerek' ağlayanlar var! Benim sanatsal göz makyajı, topak topak çamura dönüşmüş ve yanak nahiyesinde birikmiş! Ağla ağla ağla, bitmişiz! Bu esnada tam ağlarken Çağan Irmak öyle bir durum kuruveriyor ki, aniden gülmeye başlıyoruz. Daha doğrusu tam olarak ne yaptığımıza karar vermiş değiliz. Şu kesin, sinirlerimiz laçka! 'Babam ve Oğlum', şimdiye kadar seyrettiğiniz filmlerin arasında, en çok etkilendiklerinizden biri olacak. Bizden karakterler, her ailenin yaşadığı hikayeler ve en önemlisi aynı gerçek hayat gibi dev üzüntülerle, dev kahkahaların iç içe olduğu durumlar! Ege'liyseniz film sizinle konuşacak... Kayıplar yaşadıysanız, film sizinle konuşacak... Aileniz varsa, film sizinle konuşacak... İnsansanız, film sizinle konuşacak! Çağan Irmak, tek kelimeyle 'sinema' yapmış! Oyuncuların hepsi zaten ayrı ayrı bir köşe yazısı konusu. Eğer yeteri kadar dayanıklı hissedersem kendimi, sadece oyunculukları izleyip bir şeyler kapmak için filmi tekrar tekrar seyretmeyi planlıyorum. Ama Hümeyra ve Çetin Tekindor'un önünde saygıyla eğilmek, Fikret Kuşkan, Yetkin Dikiciler ve Binnur Kaya'nın ellerini hararetle sıkmak isterim yaş itibariyle! Film bitmiş, fuayede bekliyoruz. O çiçek gibi kadınların hepsi ağlamaktan birer kurbağa olmuş; ben başta! Öteki salondan kırmızı gözlerle çıkan Şenay Gürler'i ve arabada bile alkışladığımız Hümeyra'yı da alıp bir şeyler içmeye gidiyoruz. Muhabbet, haha-hihi, dedikodu. "Ne filmdi yahu"dan, "Hani babanın size hastalığı açıkladığı sahnede...", "Resim çektirdiğiniz anda hani bir baktınız ya..." derken... Yine ağlamalar başlıyor Smyrna Cafe'nin ortasında! Ne yaptın bize Çağan Irmak?![signature][hline]Quantum Unit Engineered for Exploration and Nullification OkuzumTruck'tım ben aslında. Oha falan olunmaz, oha falan doğulur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
johndoe Mesaj tarihi: Aralık 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2005 dün akşam izledim. gerçekten çok iyiydi. son derece etkileyiciydi. ağlamamak için kendimi zor tuttum. neden kendimi tuttum bilmiyom.ama bi daha izlersem ve tek başımaysam ağlayabilirim. tabii hüngür hüngür deil ama gözümden yaşlar akar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TRA_GS Mesaj tarihi: Aralık 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2005 çok bomba film valla herkes kendini ağlamaya konsantre etmiş filme giderken filmde gerçekten ağlatan sahneleri var ama izleyiciyi fazla ağlatmamaya çalışmışlar sanırım olabildikçe kısa tutuolar bu sahneyi yada hemen ardından komik bişi oluo neyse izleyin derim tavsiye ederim[signature][hline]NKFVAS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phlox Mesaj tarihi: Aralık 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2005 jenerikteki şarkıyı nerden bulabilirim ? :([signature][hline]Wagner - Level 60 Undead Rogue - Bladefist It's actually a popular misconception that everyone was a noob at some point. Some of us were just born pro. [Bu mesaj Phlox tarafından 13 Aralık 2005 20:14 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Aralık 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2005 iyi ama ağlamadım yani ama insanın bazı yerlerde içi titriyor[signature][hline] a$k bir sabunsa köpürt beni pakize mz: haspa fc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lychnapsia Mesaj tarihi: Aralık 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2005 ya ilk sahnesini arkadaşımla geç kaldığımız için kaçırdık, yani introyu, millet DVD'sini al sonra filmi hiç izlememiş gibi bişeysin diyip duruyo!! Benim de gözlerim doldu, ağlamadım ama--ondan ağlayamamışsındır diyolar ya! Doğru mu??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chasten Mesaj tarihi: Aralık 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2005 Ağlamadım daha çok güldüm ilk yarı baya iyiydi güldüm yani,ikinici yarı duygulu anlar yaşandı.[signature][hline] www.ansalon.gen.tr / www.darknessuo.com -"kapatır giderim bu bünyeyi,bodruma yerleşirim ya!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 said: lychnapsia, 13 Aralık 2005 22:32 tarihinde demiş ki: ya ilk sahnesini arkadaşımla geç kaldığımız için kaçırdık, yani introyu, millet DVD'sini al sonra filmi hiç izlememiş gibi bişeysin diyip duruyo!! Benim de gözlerim doldu, ağlamadım ama--ondan ağlayamamışsındır diyolar ya! Doğru mu??? aynen doğru o ilk sahne inanılmaz mesajlar taşıyan ve inanılmaz anlamlı bi sahneydi[signature][hline]We've had our share of hard times but that's the price we paid and through it all we kept the promise that we made I swear you'll never be lonely... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
seren000 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Şiddetle gidilip izlenmesi taraftarıyım. Ve ayrıca çağan ırmağın yaptığı tüm sinema filmleri izlenmeli. Çemberimde gül oya isimli bir dizi vardı. Oda bir Çağan Irmak klasiğiydi. İzlemeyenler vcd sini alsın izlesin derim ben. Hemen hemen tüm bölümlerinin vcd si çıktı heralde. Babam ve oğlum için zaten kelimeler kifayetsiz kalıyor. Çok kıskandım Çağan Irmağı. Onun yerinde olabilmeyi çok düşledim bir an. Adamda inanılmaz bir hayal dünyası var. Sıradan, üstünde durmadığımız, hepimizin hayatının bir kesitinde yaşanmış olan bir olayı öylesine özenle yorumluyor ki, şaşırıp kalıyorsunuz. Türkiyede ki tek kaliteli yönetmen, senarist Çağan Irmak bence. Diğerleri fasa fuso.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 2. kere gittim gene ağladım..[signature][hline]Ayağa kalk, uyumak için önümüzde sonsuzluk var.. --------------- Kim demiş haram nedir bilmez Hayyam? Ben haramı helalı karıştırmam: Seninle içilen şarap helaldir, Sensiz içtiğimiz su bile haram Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Bu kadar mı güzel,dokunaklı rol yapar bi çocuk...velet ağlattı beni :([signature][hline]D'akmor so 80's Remember yesterday.. Walking hand in hand Love letters in the sand.. I remember you Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Filmi izleyen kime sorsam ağlamış. Bugün gittim tepe nautilus'a yetişemedim 19.00 matinesine. başka sefere artık.[signature][hline]Fake_Malkavian 3, 12 Ağustos 2005 19:59 tarihinde demiş ki: ELVEDA ÇÜNKÜ TAVNOÇ GELDİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Aralık 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2005 ya biz bu filme cuma akşamı gidecez bizim grupla.. bi de grupta yazdığım kız var.. kız şimdi ağlarsa bu olaydan bişey çıkarabilirmiyiz acaba =)[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk - Türkiye'nin yürüyen, koşan, zıplayan en büyük ve kapsamlı Star Trek ansiklopedisi KoÇ '04 | CMU '09 | c4A | ST:O | Star Trek TR | MSN: [email protected] | (^ve Stargate^) Jean-Luc Picard: "..Let's make sure history never forgets.. the name.. Enterprise" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Felis_leo Mesaj tarihi: Aralık 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2005 çetin tekindor tam bir üstat..kesin izleyin kesinn...!![signature][hline]Ağlarsın,kimse görmez göz yaşlarını Gülersin,kimse görmez gülen suratını Seversin,kimse bilmez sevdiini AMa bi osURURSUN!^^ aayee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
VashTheStampede Mesaj tarihi: Aralık 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2005 said: Sovereign, 15 Aralık 2005 07:48 tarihinde demiş ki: ya biz bu filme cuma akşamı gidecez bizim grupla.. bi de grupta yazdığım kız var.. kız şimdi ağlarsa bu olaydan bişey çıkarabilirmiyiz acaba =) Kızın yanında sen ağlarsan birşeyle rçıkacağı kesin :D Filmi merak ediyorum ama sırf bu "Çok ağladık gidin sizde ağlayın." şeklinde başlayıp "Gidip ağlayacaksın ulan. Adamın asabını bozma" haline gelen yorumlar yüzünden pek niyetli değilim gitmeye. Arkadaşların yorumundan "Ağlamayanı dövüyorlar" fikrine kapıldımda :D[signature][hline]"Efendiler! Avrupa'nın bütün ilerlemesine, yükselmesine ve medenileşmesine karşılık Türkiye tam tersine gerilemiş ve düşüş vadisine yuvarlanmıştır. Artık vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklâl vardır ki, ecnebilerin nasihatleri ile ecnebilerin plânları ile yükselebilsin. Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir." - Mustafa Kemal Atatürk 6 Mart 1922, TBMM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Utterable Mesaj tarihi: Aralık 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2005 Haftasonu yer bulamamıştım o filme çok kaliteli bir film o. Sienma dergileri falan övgüyle söz ediyolar ondan[signature][hline]Norolim Asfaloth! (bkz:www.antipopvideos.com) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Aralık 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2005 cok kaliteli oyuncusu, yonetmeni son yıllardaki en güzel türk filmlerinden biri.Fakat bende şole bi izlenim oluştu sinemaya gelenler zaten kendilerini o kadar aglamaya şartlamış geliyolarki:) komik sahnelerde bile insanlar birbrien bakıyo niye gülüyoruz ne zman aglıycaz gibisinden=) Artık insanlar kutu mendil alıp geliyolar sinemaya.[signature][hline]Hakan ŞÜKÜR;gelmiş,gecmiş,gelecek en büyük Türk forvetidir.(Rıdvan Dilmen) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
emircanz Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 mükemmel bir film ama ben ağlamadım :P[signature][hline]Düşünüyorum , öyleyse varım.. Murk, 13 Ekim 2005 16:21 tarihinde demiş ki: Heh CPU için davlumbaz yapmış adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 bu filmde humeyranin ne kadar buyuk bi oyuncu oldugunu daha iyi anladim ben acikcasi. cok iyiydi.[signature][hline]4 8 15 16 23 42 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Bilemiyorum ben hiç filmlerde ağlamam ama giden arkadaşlar falan hep ağlamış :D Gitsem mi acaba bende ya :) Ayrıca film 5. haftasında.Cuma gecesi King Kong'a gittik 20:00 seansına işte Babam ve Oğlum'un 20:30 ,22:00 ye 2 seansi vardı ikiside full :) Biz bileti almaya gittik King Kong'a yer bulamayacağız sandım salon boştu neredeyse :D Harika bir filme benziyor gitmek lazım[signature][hline]Eamer, 14 Kasım 2005 01:56 tarihinde demiş ki: Superman'ın neden donunu dışarı giyeceğini ilerki bölümlerde öğrenebilecek miyiz? Tık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Evr Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 telsiz bölümü süperdi :)[signature][hline]icq:140353 MSN:[email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 said: Zegna, 21 Aralık 2005 11:04 tarihinde demiş ki: bu filmde humeyranin ne kadar buyuk bi oyuncu oldugunu daha iyi anladim ben acikcasi. cok iyiydi. gercekten ya senaryo ve yonetmen bi yana hümeyra,cetin tekindor,küçük oyuncu hepsi süper performans göstermişler bircok kere izlenilebilir bi film[signature][hline]Minibüste şöförün " arkadan vermeyen kaldı mı? " sorusu cinayet sebebi oldu [ 15 Aralık 1987 ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 eheh bi tek ben mi beğenmedim şu filmi ya?güzel fikirler bulmuş ama devamını getirememiş, yapısal hatalar var, çocuğun hayalleri inanılmaz fiyasko ve insanı filmden soğutuyo resmen. filmin bazı yerlerinde bocalama, takılma var, çocuğun gözünden mi anlatsam, dedenin mi, babanın mı diye bi şaşkınlık sözkonusu. belki de dizi olarak çekseydi çok daha başarılı ve ölçülü bir yapıt ortaya koyabilirdi. ağlatmaya da baya uğraşmış ama ağlamadım. ancak, yalnızca hümeyra'nın performansı için bile gidilir şu filme, gerçekten bu kadar içten, bu kadar canla başla, bu kadar doğal oynayan oyuncu çok az ülkemizde. bana kalırsa çağan ırmak'ın daha bikaç fırın ekmek yemesi lazım, ancak ümit vadediyo.[signature][hline]BabacumMostors, 30 Kasım 2005 23:32 tarihinde demiş ki: Rapperzâde Ceza Efendi'den geliyor diss mâkâmından; yoğurt koydum dolaba, oy sagopam, o telekler boğazına kaça Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aytimania Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 yahu ilk defa bir türk filminin bu kadar ilgi gördüğünü gördüm(tabi komedi hariç)[signature][hline]önce halk,sonra taht... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar