Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Şubat 12, 2003 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2003 Vallahi bilemem ancak bu sefer bayagı kararlı gorunuyor... Neyse birde iyi tarafından bakın ya tatil falan olur okullar :) İnşallah... *!Allah'a dua eder*[hline]===> orc_lord <=== *Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Şubat 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2003 bu thread kilitlenmeye doğru koşar adım gidiyor, demedi demeyin. şimdi biraz temizlik yapacağım, ondan sonra bir daha temizlik yapmam gerektiğinde kökünden temizlerim, fyi... fedaykin, muhattabın değilse muhattap olmamanı tavsiye ederim... dumba sana ise söyleyecek söz bulamıyorum, kelamsız kaldım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
general83 Mesaj tarihi: Şubat 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2003 ya yeter artık bırakın bu saddam şöyle amerika böyle şurdan çıkartıcaklar burdan indirecekler muhabbetini de gerçeklere dönün. savaş bu. ekrandan izlediğiniz gibi değil. siz bombalanan bir şehirde olmak nedir bilir misiniz? aç açına ölümü beklemek. ırak'ta insanlar senelerdir ambargolar yüzünden ölüyor. ne saddam ne bush hiç biri umrumda değil. ben sadece kardeşlerimin ölmesini istemiyorum. insanın insanı boğazlamasına dayanamıyorum. ne burda ne de başka bir yerde. yeter artık... SAVAŞA HAYIR![hline]kingsofchaos Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Şubat 13, 2003 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2003 Bizde istemiyoruz! No WAR![hline]===> orc_lord <=== *Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür* Tıkla tıkla bak ne çıkacak ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goarth Mesaj tarihi: Şubat 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2003 Savaş durdurmak bir hayel bunuda anlayın artık en iyi şekilde yararlanmaktan başka çaremiz yok ! Eğer burada savaş olsa başkaları iplermi ? eğer çıkarları olmasa hayır![hline]My name is Zordekus Memduska Dolapolio,commander of ordechs of north ,chief ordech of Geyich legions,loyal servant to true Ordech cheiftain Nurlah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xechelon Mesaj tarihi: Şubat 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2003 said: Goarth, 13 Şubat 2003 23:33 tarihinde demiş ki: Savaş durdurmak bir hayel bunuda anlayın artık en iyi şekilde yararlanmaktan başka çaremiz yok ! Eğer burada savaş olsa başkaları iplermi ? eğer çıkarları olmasa hayır![hline]My name is Zordekus Memduska Dolapolio,commander of ordechs of north ,chief ordech of Geyich legions,loyal servant to true Ordech cheiftain Nurlah BİZİM BU SAVASTAN HİCBİR KAZANCİMİZ OLMAYACAK BU KADAR İNSANLAR NEDEN HALA ANLAMAK İSTEMİYO!!! bu savastan sonra amerika veya ingiltere bize ordaki petrolden koklatirlarmi saniyosunuz bolgedeki teror sorunu biter mi veya saddamin devrildikten sonra insanlarin olmeyeceklerini mi saniyosunuz yazik:hrr:[hline]"I will flay the skin from your flesh and the flesh from your bones and scrape your bones dry. And still you will not have suffered enough." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goarth Mesaj tarihi: Şubat 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2003 peki sen eğer biz girmesek neler olabilir bir düşün? Kuzey de bir kürt devleti kurulur ve bu ülke kukla olucak ve sonrada sözde ermeni yasası gibi salak yasalar çıkıcak kürtler öldürüldü diye... Biz buradaki çıkarımız Kuzey Irak'ı belki denetime almak bir derece o kadar..[hline]My name is Zordekus Memduska Dolapolio,commander of ordechs of north ,chief ordech of Geyich legions,loyal servant to true Ordech cheiftain Nurlah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Şubat 13, 2003 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2003 Ekonomik krizde malum zararlarıda dusunmek lazım...[hline]===> orc_lord <=== *Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür* Tıkla tıkla bak ne çıkacak ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xechelon Mesaj tarihi: Şubat 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2003 said: Goarth, 14 Şubat 2003 00:45 tarihinde demiş ki: Kuzey de bir kürt devleti kurulur ve bu ülke kukla olucak ve sonrada sözde ermeni yasası gibi salak yasalar çıkıcak kürtler öldürüldü diye... [hline]My name is Zordekus Memduska Dolapolio,commander of ordechs of north ,chief ordech of Geyich legions,loyal servant to true Ordech cheiftain Nurlah bu sozune ettigin kurt devleti coktan kuruldu bile sadece resmilesmedi[hline]"I will flay the skin from your flesh and the flesh from your bones and scrape your bones dry. And still you will not have suffered enough." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goarth Mesaj tarihi: Şubat 14, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2003 Sorunda bu eğer resmileşirse zaten işler bozulur ermenler gibi tazminat davaları açılır.Resmileşirse yabancı devletler bu seferde o yönede baskı yapar sanki hiç yapmıyorlarmış gibi...[hline]My name is Zordekus Memduska Dolapolio,commander of ordechs of north ,chief ordech of Geyich legions,loyal servant to true Ordech cheiftain Nurlah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Şubat 14, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2003 peki size birşey diyeyim: Orda kurulacak olan Kürt Devletini kimlerin yöneteceğini sanıyorsunuz? Şu anda Türkiye'de yaşayan Kürtlerin çoğu orada bir devlet kurulmasını istemiyor çünkü kurulcak devletin yöneticilerinin çoğu ermeni kökenli olacak.. Savaşa girsek de girmesek de zararlı çıkacağız. Bu savaştan kısacası hiçbir çıkarımız olmayacak. Her şekilde zarar gireceğiz..[hline]OYNAT Uğur'cuğum... [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 14, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2003 Bir işin sonunda zarar mı görüleceği yoksa kâra mı geçileceği bilinmez, özellikle bu savaşsa hiç ama hiç belli olmaz. Kârımız yok mu, İngiltere ve ABD arkamızda (şimdilik ama yine de arkamızda). Bu bir kârdır. Fransa, Almanya olması gerektiği yerde, zaten senelerdir varolan gerilim resmiyete döküldü, NATO'yla destek verilmeyince. Ben daha 3 gün önce savaşa evet diyenler arasındaydım ve geçerli sebeplerim çoktu. Şu günlerde yavaş yaaş dönmeye başladım, çünkü işin sonu ne olacak belli değil, WW3'e kadar gidecek gibi gözüküyor, kimse kestiremeyecek ne olacağını. Bu arada soydaş ve dinî kardeşlil, birlik duygularını biraz dışarda bırakmanız gerekiyor. Şöyle düşünün, sizce Avrupa TR'ye saldırınca, Irak "Müslümanlara saldırılıyor" diye TR'yi savunacak mı? Ya da Rusya Afganistan'a girdiği zaman Arabistan ne kadar destek verdi o bölgeye? Körfez Savaşı sonrası, ABD baskısından kaçan binlerce kişi TR'ye akın etti Kuzey Irak'tan. Başta "peşmerge" dendi, bir süre geçti, "kürt" dendi. Şimdi Kürdistan tartışmaları yapılıyor. Bir belgedeydi, (unuttum şimdi ismini) bizim işimize geldiği için kabul etmiştik güle oynaya, bir yerde hangi milletten insan yaşıyorsa, orası o ırkın olmalıdır diye. Kurtuluş Savaşı sonrası, Anadolu'da Türkler fazla olduğu için Türkiye olmuştu devletimizin adı. Şimdi doğuda peşmergelerin sayısı Türklerden fazla, niye dert oldu başımıza? Niye dert edindik kendimize? O zaman öyle icap etmişti, çıkarımıza demiştik, herkesi almıştık içeri, şimdi çıkarımıza değil, kabul etmiyoruz. Eh kararların sonucu ne olur bilinmez, anlaşılmaz... Dediğiniz gibi dereye taş atıldıktan sonra, eskisi gibi değildir, suya atılan taşlar birikip yönünü değiştirdikten sonra, dere tarlaya mı ilerler yoksa köyün kahvesine doğru mu bilemezsiniz... Diyeceğim o ki, ABD savaş açacak, TR destekleyecek, ne olacağı belli olmaz, ya kârımıza, ya zararımıza. Buna şimdiden karar vermek yanlış, ama şu an kârlı durumdayız. (ABD ve İngiltere ile ittifak kurmuşuz, daha ne olsun.) "Şu an!" Yarınıysa kimse göremez. Yalnızca balı tutar "aha ben tahmin etmiştim" der... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Şubat 14, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2003 Yarindan itibaren 20:00 da evin isiklarini kapatip açtiracagim :)[hline]nukbasliklikiz, 31 Ocak 2003 16:28 tarihinde demiş ki: pazartesi o gorili nikimin altında görürsem yandınız demokratik olun benim elimde sizin nikinizin altına goril koyma imkanım yok! işte ama siz bana goril koyar ben size koyamazsam bu adil ve demokratik olmaz! onun için silmelisiniz goril i! Querquobad Quane [SnowLords] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
general83 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2003 gerçekten eksik bilgi, hiç bilmemekten daha kötü. ya rica ediyorum, tekrarlıyorum, burda savaştan kârlıyız zararlıyız tartışması yapmayalım. ha o konuda düşündükleriniz de çoğunlukla saçmalık ama o ayrı mesele. bu savaş. bakkaldan peynir ekmek almıyorsunuz. savaş. insanlar ölecek. ben mi salağım, yoksa bilgisayar ekranı sizi fazlasıyla kör mü etmiş? dışarı çıkıp bir dolaşsanıza. temiz hava felan belki yaşamak tekrar aklınızı başınıza getirir. savaş bu, bunun tartışması olmaz... SAVAŞA HAYIR![hline]kingsofchaos Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Şubat 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2003 said: general83, 15 Şubat 2003 04:35 tarihinde demiş ki: savaş bu, bunun tartışması olmaz... kesinlikle katılıyorum. körfez savaşında ve sonrasında savaşa bağlı olarak 1.5 milyondan fazla insan ölmüş (bunun sadece 250 kadarı amerikalı). savaş çikarsa -ne çıkarsası yaw çıktığında- bi bukadar ve daha da fazla insan ölecek. bunun kat kat fazlası mülteci olacak ve onun da kat kat fazlası evsiz kalacak. Amerika şu an yapacağı şeyi meşru göstermeye çalışıyor. ama bunun meşru veya kabul edilebilir bir tarafı yoktur. insaoğlunun 50 senede bir gelen azgın dönemlerinden biriyle daha karşı karşıyayız. ve şu an elimizden gelebilecek tek şey akıl sağlığımızı korumaya çalışıp seyretmek. çünkü medeniyet çöktüğünde son kalanların arasında olursak ne yapmamamız gerektiğini biliriz ozaman... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goarth Mesaj tarihi: Şubat 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2003 said: Grudge, 15 Şubat 2003 05:06 tarihinde demiş ki: said: general83, 15 Şubat 2003 04:35 tarihinde demiş ki: savaş bu, bunun tartışması olmaz... kesinlikle katılıyorum. körfez savaşında ve sonrasında savaşa bağlı olarak 1.5 milyondan fazla insan ölmüş (bunun sadece 250 kadarı amerikalı). savaş çikarsa -ne çıkarsası yaw çıktığında- bi bukadar ve daha da fazla insan ölecek. bunun kat kat fazlası mülteci olacak ve onun da kat kat fazlası evsiz kalacak. Amerika şu an yapacağı şeyi meşru göstermeye çalışıyor. ama bunun meşru veya kabul edilebilir bir tarafı yoktur. insaoğlunun 50 senede bir gelen azgın dönemlerinden biriyle daha karşı karşıyayız. ve şu an elimizden gelebilecek tek şey akıl sağlığımızı korumaya çalışıp seyretmek. çünkü medeniyet çöktüğünde son kalanların arasında olursak ne yapmamamız gerektiğini biliriz ozaman... Savaşın tartışılması olmaz ama elimizden gelen hiç bişi yok en iyisi durumdan en iyi şekilde yararlanmak! Türkiye saldırdırırlarsa sizce Müslüman kardeşlerimiz yada savaş karışıtları bişi yapacak mı hayır! Bu savaş belki kimseye yaramıyor ama karıştılığını yapmaktan hiç birşey elimize geçmez! bir aptal kuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış derler işte tam bu durumdayız..En azından bu durumdan yararlanıp kuzey ırakta ufaktan bir otorite sağlamak lazım[hline]My name is Zordekus Memduska Dolapolio,commander of ordechs of north ,chief ordech of Geyich legions,loyal servant to true Ordech cheiftain Nurlah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Şubat 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2003 SAVAŞMAYALIM SEVİŞELİM ehue Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShekiLChoCuq Mesaj tarihi: Şubat 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2003 said: fedaykin, 12 Şubat 2003 11:50 tarihinde demiş ki: Dünya bir günde bu hale gelmedi, değişmeside bir günde olamaz. Bütün büyük değişikliklerin kökeninde ufak değişiklikler vardır. Bir değişim yapmanın da birinci kuralı önce kendini değiştirmektir. Hiç kimse inanmadığı bir şeyi gerçekleştiremez. yaşa bea falla sana tüm kalbimle katılıyorum.. ama diğer arkadaşlarında dediği gibi bizleri takan yok! Sen istediğin kadar canlı kalkan ol! Bush bi kere koymuş kafasına Irak'ın petrol kaynaklarını ele geçirmeyi.. onun için sen ne yaparsan yap adam vazgeçmez bu tavrından! Saddam'da salak değil herhalde elindeki kaynakları tepkisiz versin Bush'a.. Zaten bütün bu pislikler Amerikadan çıkıyor! Bi zamanlar Usame Bin Laden de amerikanın adamıydı, ama bak sonradan geri tepti, ebesininkini gördü ikiz kuleleri yıkılarak. Hatta Saddamın dahi Amerikanın yetiştirdiği söylenmiyo değil.. Saddam da artık aşmış olayı!? Herif bi çıkıo meydana 7-8 tane benzer saddam'la herif sanki clone'ladı kendini bea.. Amerikada güya hava yapıo istese vururmuş çoktan Saddamınıda bilmemnede hede hüde.. Efendim Uydulardan gözetliyolarmış Saddamı, buldukları an indireceklermiş yere gerçeğini.. E kardeşim madem senin elinde böyle bir teknoloji var, neden tüm saddamları yere indiripte halletmiyosunki şu işi? biton insan öleceğine birkaç kişiyle halledin şu işi. Hatta keşke onada gerek kalmasa ama iki tane inat herif işte! Yapacak bişe yok.. Türkiyede zaten boğazına kadar borca batmış ki bunu herkes biliyor.. borçlarla borcumuzu ödediğimizi felan.. E malum hükümette sıkıyosa uymasın Bush'un dediklerine.. Denildiği gibi Doğanın kendisinde olan birşey. Güçlü olan egemendir.. Ama bu olay ışık söndürmeyle ya da canlı kalkan olunmayla çözülecek birşeyse, benide alın abicim aranıza! Aylardır, ha saldıracak, ha saldırmayacak kurt düştü içimize, artık ne yapacaksa yapsın, olsun bitsin ne olacaksa ya! Türk halkı artık çıkarsın yastık altındaki para stoklarını kardeşim! Ülkede Amerikanın yüzünden piyasada parada dönmez oldu! Herkes Pür dikkat beklio geleceği! bakalım neolacak.. Gerçi belli ne olacağı ama.. neyse..[hline]günde bir öğün :P >>Join tHe war! icq no: 97135892 send me a mail to : [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goarth Mesaj tarihi: Şubat 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2003 Hayelperestlikten başka bişi değil bu[hline]My name is Zordekus Memduska Dolapolio,commander of ordechs of north ,chief ordech of Geyich legions,loyal servant to true Ordech cheiftain Nurlah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
general83 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2003 goarth çok rica ediyorum sus artık. arka arkaya 3 mesaj attım inatla aynı şeyleri söylüyorsunuz arkadaş ya. sadece söyleyin yeter: SAVAŞA HAYIR![hline]kingsofchaos [Bu mesaj general83 tarafından 15 Şubat 2003 21:30 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirari Mesaj tarihi: Şubat 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2003 Bush dunyanin sonunu getirecek, aha buraya yaziyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vampire Mesaj tarihi: Şubat 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2003 ISTE BÖYLE SAVAS KARSITI EYLEM YAPILIYO (LAFIM SAVAS YANDASLARINA VE SAVASIN NE OLDUGUNU BILMEYENLERE) BUNLARI BÜYÜK HARFLERLE YAZDIM OKUNSUN DIYE BAGARDIGIMDAN DEGIL YANLIS ANLASILMASIN OKUYUN BU HABERI HUTRIYETTEN ALINTIDIR. Meydanlar korkuttu Tarihte görülmemiş global bir hareketle, 70 ülkenin 600 kentinde 8-10 milyon insan savaşa karşı yürüyünce, Bush-Blair ikilisi zor durumda kaldı. Blair gösterileri küçümsemeye çalıştı, Bush konuşmadı. ABD'nin Irak'a saldırı planlarına karşı tüm dünyada tarihin en büyük protesto gösterileri sürüyor. Dünya çapında bazı kaynaklara göre önceki gün en az 6 milyon, bazı kaynaklara göre de 8 milyon kişinin yürümesinden sonra dünkü ilk gösteriler Avustralya'da 250 bin kişinin katılımıyla yapıldı. 70 ülkede 600'den fazla kasaba ve kentte düzenlenen gösteriler, ABD Başkanı George Bush'un Irak'a müdahale planlarına yeni müttefikler bulamayacağını gösterirken, baş destekçisi İngiltere Başbakanı Tony Blair'in iktidarını bile tehlikeye soktu. Kimi ülkelerde Vietnam savaşından bu yana görülen en büyük gösteriler meydana gelirken, dünya tarihinde de ilk kez bu kadar çok ülkede aynı anda savaş karşıtı gösterileri yapılıyor. Irak'ın silahlarını denetleyen BM müfettişleri ekibinin başkanı Hans Blix'in Güvenlik Konseyi'ne raporunu sunmasının ardından dünyanın dört bir yanında barışçı çözüm çağrıları için sokaklara dökülen milyonlarca insan Washington yönetimini yalnız bıraktı. ABD'ye destek için Körfez'e asker gönderen İngiltere ve Avustralya halkıyla birlikte kendi ülkesinde de savaş karşıtı gösteriler Bush'a büyük darbe oldu. ŞAHİNLER ZORDA Yüzbinlerce kişinin gösterilerine rağmen Avustralya ve İngiltere başbakanları, savaş yanlısı tutumlarında en ufak bir değişiklik işareti vermediler. Özellikle İngiliz Başbakan Tony Blair, organizatörlere göre 2 milyon, resmi rakamlara göre 750 milyon olan göstericilerin sayısını küçümsedi. Blair, ‘‘Bu sayı, Saddam Hüseyin'in öldürdüğü insan sayısından az’’ dediği için tepki topladı. Siyasi gözlemciler, Blair'in iktidarını bile kaybedebileceğine işaret ediyorlar. Avustralya Başbakanı John Howard ise aynı şekilde, ‘‘Gösterilere katılanları sayarak bir kamuoyu görüşüne varamazsınız’’ diyerek gösterileri hiçe saydı. Bush'un Irak politikasına en fazla destek veren liderlerden biri olan Avustralya Başbakanı, ABD'yle olan güvenlik ittifaklarını, BM'yle olan ittifaklarından daha önemli gördüğünü söyledi. Gelecek hafta sonunda Başkan Bush'u Teksas'taki çiftliğinde ziyaret edecek olan İspanya Başbakanı Jose Maria Aznar da, ABD'nin Irak'a müdahale planlarına destek vermesi dolayısıyla kendi ülkesinde zor durumda. Önceki gün İspanya'nın belli başlı kentlerinde toplam 3 milyon kişi sokaklara dökülerek savaşı protesto ettiler ve başbakanın Irak konusundaki politikasını gözden geçirmesini istediler. BUSH YALNIZ KALDI Irak basını da, Asya'dan Amerika kıtasına kadar birçok ülkede milyonlarca kişinin sokaklara dökülmesini ABD'nin yalnız kalmasının kanıtı olarak gösterdi. Baas Partisi yayın organı At-Tavra, ‘‘Bu dünyanın halklarının gözünde saldırgan olarak görülen ABD için Güvenlik Konseyi toplantısı da bir yenilgi olmuştur’’ diye yazdı. İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Irak Başbakan Yardımcısı Tarık Aziz de gösterilere atıfta bulunarak, ‘‘ABD'nin uluslararası kamuoyunun sesini dinlemesi gerektiğini’’ bildirdi. BM Güvenlik Konseyi'nin cuma günkü toplantısında Irak'a müdahale konusunda istekli görünmemelerinin ardından ABD yönetiminin nasıl bir tavır alacağı bekleniyor. Beyaz Saray sözcüsü Jeanie Mamo, ‘‘Başkan Bush hálá barışçı bir çözüm umudu taşıyor ancak bu Saddam Hüseyin'e bağlı’’ dedi. Gösteriler sürüyor Avustralya'nın Sidney kentinde dün, 30 yıl önce Vietnam savaşı aleyhine yapılan gösterilerden bu yana en büyük protesto gösterileri düzenlendi. 250 bin kişinin katıldığı gösteride şarkılar söylendi. İspanya’da da 3 mlyon kişi yürüdü. Berlin, Roma, Atina ve Paris'te de yüzbinlerce savaş karşıtı sokaklardaydı. ABD'deki gösterilerin en büyüğü ise New York'taki BM karargahı önünde yapıldı. Burada yarım milyon kişi toplanıp savaş planlarını protesto etti. İstanbul da sokaktaydı CHP İstanbul İl Teşkilatı'nın Bağcılar Meydanı'nda düzenlediği mitinge katılan yaklaşık 1000 kişi ‘‘Irak'ta savaş istemiyoruz’’ dedi. CHP Milletvekilleri Ahmet Güryüz Ketenci, Berhan Şimşek, Birgen Keleş ve Mehmet Ali Özpolat, İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem ve sanatçı Bedri Baykam’la vatandaşlar, savaşa gidişi protesto ettiler. Tarihin en büyük global hareketi AVRUPA İngiltere: İngiltere'de savaş sonrası düzenlenen en büyük gösteri olarak tarihe geçen Londra'daki dünkü gösteriye polise göre 750 bin, organizatörlere göre 2 milyondan fazla kişi katıldı. İskoçya ve İrlanda: Glasgow'da 80 bin, Dublin'de de 100 bin kişi savaşa hayır dedi. Almanya: Berlin'de yaklaşık 500 bin kişi yürüdü. İspanya: Organizatörlere göre ülke genelinde 5 milyon kişi, polise göre 3 milyon kişi gösteri yaptı. Fransa: Ülke genelinde yüz bi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Şubat 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2003 Senin için öyle tabii ki, ancak neyse ki artık ne Bush ne de Blair senin gibi düşünemiyorlar; düşünebilen ve tepki verebilen insanlar sayesinde. Vampire'ın mesajını oku, oradaki milyonlarca insanın herbiri senin gibi birer "birey". Sürünün parçası olup önlerine konanı yemek yerine tepki vermeyi seçmeleri sayesinde Ingiltere artık eskisi kadar rahat değil. Uzak kalmıştım bir süredir, keyifli bir başlangıç oldu, güzel topic seçmişim güne başlamak için. =] said: Goarth, 15 Şubat 2003 17:30 tarihinde demiş ki: Hayelperestlikten başka bişi değil bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Şubat 18, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2003 Yazılan çeşitli mesajlara cevap atıp atmamakda kararsızdım ancak İkinci Kumandan Marcos'un İtalyan halkına yolladığı aşağıdaki mesaj hissiyatımı çok iyi özetlediğinden onu yollamayı daha uygun gördüm. Özellikle kalınlaştırdığım kısımdaki sözler çok daha dikkatli okunmalı ve kendinizi sorgulamlısınız derim. Oradaki soruya cevabınız "Evet yaşayabilirim" ise zaten en kibar ifade ile benimde size cevabım "Sizin kalbiniz taşlaşmış, siz boşuna nefes alıp veriyorsunuz, boşuna bu dünyada yer kaplıyorsunuz, siz çokdan ölmüşsünüz" olacaktır. **************** ‘Irak’a düşecek bombalar kalplerimize de düşecek’ Meksika’da EZLN hareketine önderlik eden Subcomandante (İkincikomutan) Marcos, İtalya’da savaşı protesto eden kitlelere gönderdiği mesajda, ABD’nin Irak’a yönelik olası harekatını “paranın ve korkunun savaşı” olarak tanımladı. 18 Şubat— Dünya sorunları üzerine, alışık olunmadık bir üslupla analizler yapan Marcos, bu mesajında da siyasetçi kişiliği ile edebi becerisini etkili biçimde birleştirmiş. Zapatista Ulusal Kurtuluş Ordusu’nun erkek, kadın, çocuk ve yaşlılarından selamlar. Bizim sözlerimiz, okyanusu aşabilmek için bulut oldu ki, sizlerin kalplerindeki dünyalara ulaşabilsin. Bugün tüm dünyada, Bush’un Iraklı insanlara karşı açacağı savaşa ‘Hayır’ demek için protesto gösterileri düzenlendiğini biliyoruz. Ve zaten tam da öyle denmesi gerekiyor; çünkü bu savaş, ne Kuzey Amerika halklarının savaşı, ne de Saddam Hüseyin’e karşı bir savaş. Bu savaş, Bay Bush’un temsil ettiği paranın savaşı (ki bu, onun zeka yoksunu olduğunun kanıtıdır). Bu savaş, insanlığa karşı bir savaş; insanlığın kaderi şu anda Irak topraklarında tehlike altında. Bu, korkunun savaşı. Savaşın amacı, Saddam Hüseyin’i Irak’ta yenmek değil. Savaşın amacı, El Kaide’yi ortadan kaldırmak da değil, Iraklıları özgürlüğe kavuşturmak da... Bu savaş adalet için yapılmıyor; demokrasi için de yapılmıyor... Bu terörün amacı özgürlük de değil. Amaç, korku. Kendisine neyi, nasıl ve ne zaman yapması gerektiğini söyleyen bir polise, dünyanın boyun eğmeyeceği korkusu. İşte bu korkunun savaşı... Dünyanın, yağmacılığı reddetmesinden duyulan bir korku. İnsanlığın özünde olan bir isyanın korkusu. Bütün dünyada bugün harekete geçen milyonlarca insanın barış çağrılarının daha da yükseleceği korkusu. Irak topraklarına düşecek olan bombaların kurbanları sadece Iraklı siviller, çocuklar, kadınlar, erkekler ve yaşlılar olmayacak. Bu insanların ölümleri, Tanrı’yı ölüm ve yıkımda mazaret olarak göstermek isteyen Bush’un düşüncesizce ve rasgele ilerlediği bu yolda, birer ‘kaza’ olarak adlandırılacak. Bu aptallığı yöneten kişi olan Bay Bush, (ki aynı aptallık İtalya’da Berlusconi, İngiltere’de Blair ve İspanya’da Aznar tarafından destekleniyor) Irak halkının üstüne boşaltmaya çalıştığı gücü parayla satın aldı. New York’taki ikiz kulelerin gölgelerinin ve 11 Eylül terör kurbanlarının bahane edildiği büyük bir hileyle, Bay Bush kendini dünya polisinin başı ilan etti. Bunu unutmamak lazım. Ne Saddam Hüseyin, ne de Iraklılar ABD hükümetinin umurunda değil. ABD’nin umursadığı tek şey, cezalanmayacağından kesinlikle emin olup, dünyanın her yerinde, her an suç işleyebileceğini gösterebilmek. Irak’a düşecek olan bombalar, dünyadaki tüm ülkelere de düşmek için uğraş verecek. Ayrıca kalplerimize de düşerek, içlerinde taşıdıkları o korkuyu evrenselleştirmiş olacaklar. Bu savaş, tüm insanlığa karşı, bütün dürüst erkek ve kadınlara karşı olan bir savaş. Bu savaş, korkunun ne olduğunu bilmemizi istiyor, parası ve ordusu olanın, hakkı da olduğuna inanmamızı istiyor. İstiyorlar ki, bu savaşı umursamayalım, umutsuzluğu yeni bir din yapalım, susalım, boyun eğelim, vazgeçelim, pes edelim.... ve unutalım. Cenova asilerinden Carlo Giuliani’yi unutalım. Zapatistalar, rüyalarında ölülerini gören insanlardır. Bugün, ölülerimiz ‘HAYIR’ diyen bir asiyi rüyalarında görüyorlar. Bizim için tek bir şerefli kelime var ve bu savaşla yüzyüzeyken tek bir vicdanlı davranış var: ‘HAYIR’ kelimesi ve isyan hareketi. Bundan dolayı savaşa ‘HAYIR’ demeliyiz. Bahanesiz ve koşulsuz bir ‘HAYIR’. Ölçüsü olmayan bir ‘HAYIR’. Lekelenmemiş bir ‘HAYIR’. Dünyanın tüm renkleriyle boyanmış bir ‘HAYIR’. Net, kesin, bütün dünyada yankılanan, ve nihai bir ‘HAYIR’. Bu savaşta tehlikede olan şey, güçlü ve zayıf arasındaki ilişki. Güçlü, gücünü bizim zayıflığımızdan alıyor. Bizim emeklerimiz, bizim kanımızla yaşıyor. Bu nedenle biz zayıf düşerken, o semiriyor. Güçlüler bu savaşta Tanrı’ya müracaat ettiler; onların gücünü, bizim de zayıflığımızı, kutsal bir planın parçaları olarak kabul etmemizi istedikleri için bunu yaptılar. Bu savaşın arkasında para tanrısı dışında bir tanrı yok; ölüm ve yıkım arzusu dışında bir hak da yok. Güçsüzlerin tek gücü onurlarıdır. Savaşarak güçlülere karşı koymak ve isyan etmek için onlara ilham veren de zaten budur. Bugünkü ‘HAYIR’, güçlüleri zayıflatacak ve zayıflara güç katacak. Bazıları, dünya çapında bir çok insanı bir araya getiren Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TiReSiAs Mesaj tarihi: Şubat 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2003 said: Goarth, 15 Şubat 2003 17:30 tarihinde demiş ki: Hayelperestlikten başka bişi değil bu[hline]My name is Zordekus Memduska Dolapolio,commander of ordechs of north ,chief ordech of Geyich legions,loyal servant to true Ordech cheiftain Nurlah bende kesinlikle bu düşünceye katılıyorum... haa duymak istiosanız söliim evet benden de savaşa hayır ama bunu söledim de noldu... bizden karar verenler veya ne biliim bush povıl fln sesimi duydular da aha bu böle dio durduralım mı dediler... ya biraz mantıklı düşünün adam yazmış oraya toplasan kaç yüz bin kişi (toplamadım belki kaç milyon kişi) baara baara dediler... ne değişti??? hiçbişey... ya bu savaşa hayır ama durdurmak olanaksız gibi gözüküyor bi yerden bi şey bushun aklını deiştirmedikçe... yani her zmnki gibi %90ın sesi bi b.ka yaramadı... dünya nüfusunun %90ı bile bunu sölese %99.9999999999999 u bile sölese bence bu değişmeyecek.. geçenlerde gazetede okudum (vatan) yaklaşık 25 ülke (Türkiye dahil) Amerika yı destekliyo asker, teknisyen veya üs olarak... sonuçta istediiniz kadar bağırın isterse bütün siteler tam punto savaşa hayır girişi yapsınlar bu deişmeyecek... bunu biz deiştiremioruz işte bu bu kadar basit... bilmiorum ben ne %90ın ne de geri kalan %10un içindeyim artık.. Türkiye çıkarlarında olsun bari demekle yetiniyorum... BARUTU BULANLARI, KİTLESEL İMHA SİLAHLARINI BULANLARI, TÜFEĞİN VE SİLAHIN ENVAİ ÇEŞİDİNİ BULANLARI KINIYORUM[hline]AŞK İÇİN ÖLMELİ AŞK O ZAMAN AŞK... 19.11.2002 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar