paparnoz Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 evrenin oluşumuyla ilgili bir çok teori var kanıtlamak bugünkü teknolojiyle mümkün değil teknoloji gelişecektir(big bang mesela).Geçmişede uyarlıyabiliriz bunu dünyanın yuvarlak olma olayıyla ilgili engizisyon mahkemelerinin galileo galilei yi sırf dünya yuvarlaktır demesi dolayısıyla idam ettirilmesi örnek olabilir insanlara tabi o zmnlar ütopya gibi gelmiştir.Evrim teorisine inanan biri olarak mutasyondan yola çıkarak pekala evrim teoriside gayet mantıklı gelebilir.Mutasyon bilinen bir gerçektir.Örnek verirsek mesela iguanalar aslında suyla pek haşır neşir olmayan bir hayvan türüdür ancak köpek balığı körfezinde yapılan gözlemlerde o bölgede yaşayan iguanaların suyun altında yarım saat kalabildikleri ve balık avladıkları açıkca ortaya koyulmuştur yani kısacası iguanalar zamanla sudada zaman geçirebilen bir biçim kazanmışlardır.Bunun nedenide karadaki yiyeceklerin azalması olarak iguanaların suya yönelmesi olabilir uzun bir süreçtir bunla ilgili pek ayrıntı veremicem ama dökümanları bulabilirsin internetten rahatlıkla sonra karada yürüyebilen balık türleri vardır bunlar gel-gitle beraber karada kalan deniz kabuklularını yemek için karaya çıkarlar.Çevre faktörü ve diğer nedenlerle bu canlıların mutasyona uğraması apaçık bellidir tabi.Tabi yaratıcıya inanlardan bunu kabul etmelerini beklemek komik olur tabiki çünkü tam olarak kanıtlanmamıştır herkesin bir inancı var saygı duyuyorum belki ben kandırıldım belkide siz doğruları kabul etmek istemiyorsunuz die bir tartışmaya girmeye gerek yok newtonun yerçekimi kuralı gibi bir kanun olmamıştır o yüzdende söylenen herşey havada kalır.teori çürütülmemiştir ancak tam olarak kanıtlanmamıştır yani kısacası hala teoridir ancak gün geçtikçe bu teoriyi kabul eden bilim adamlarının sayısı bir hayli artmaktadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 evet,bende yazdıklarımın cevap gerektirebileceğini sonradan farkettim,ama siz zaten görüşlerinizi belirmişsiniz,bende görüşümü belirteyimde konu kapansın demiştim. adnan hocadan okuduğumuı nereden biliyorsun demişsiniz,biliyorum çünkü bende merak ettiğim için ne yazdığını o adamın kitaplarını internet yoluyla okudum,senin cümlelerine çok ama çok benzeyen cümleler vardı,hepside eski ve seçilmiş kaynaklardan,o yüzden seninde o şahsı okuduğun kanaatine vardım. yine ilk yaşamın nerden ortaya çıktığını sormuşsunuz ve evrim teorisinin bunun rastgele oluştuğunu iddia ettiğini söylemişsiniz.İşin aslı şu ki;biyologlar o konu ile ilgili tabii ki kesin bir görüş bildirememekle beraber bir kaç mantıklı ama kanıtlanamayacak,hipotez ortaya atmışlardır, mesela ilk amino asitlerin atası olan moleküllerin bir kuyruklu yıldız gibi bir cisimden geldiğini iddia eden panspermia hipotezi gibi.evrim teorisi mutasyonların rastgele olduğunu söyler,ilk canlının rastgele oluştuğunu değil.siz rahatça Allah yaratmıştır diyebilirsiniz kimse karşı çıkamayacaktır. tabii ki ilk canlının rastgele oluştuğunu söyleyen bilim adamaları mevcuttur ama o bilim adamlarıda bu hipotezlerini kanıtlıyamayacaklarını bilirler.(çünkü 4.0-3.5 milyar yıl öncesi ile ilgili araştırmalar yapmak biraz(!) zordur :D. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 ya arkadsım sen sorulan seylerı okumadan ne ıguanasından bahsedıosun ya ewrım teorısı ayrı ewrımleşmek baska yetenekler kzanmak adaotosyon kazanmak cok farklı ewrım teorısının içinde yer alsa da... ne bılım adamları tarafından kabul görmesı nerdesın sen kabul edenler halen olabılır ama yanlıslığını kanıtlayanlardan haberın yok sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 sen ılk canlının ortaya cıkısını bı soylesene bı cwp wersene yukardakılere o zaman.kabul etmemezı ıstemenız komik olur zaten cunku istediğiniz sey komık... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 arkadaşın dediği anlamda darwinci görüşler şu anda zaten kabul edilen görüşler değiller,evrim teorisi çok değişti,şimdi sadece mutasyonlar bunun sonucunda doğal seçilim ve zaman ile türlerin birbirinden uzaklaşması ele alınıyor,salt doğal seçilim yolu ile farklılaşma değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 tamam da onları ewrım teorısı adı altında kabul ettırmeye calışmak ne kadar???en ufak bır yaradılış lafında da adnan hoca dıye cıkıp gıtmek ne alak onu da anlamadım dın deyınce o mu gelıo aklınıza sadece??!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burninglife Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 ''İşin aslı şu ki;biyologlar o konu ile ilgili tabii ki kesin bir görüş bildirememekle beraber bir kaç mantıklı ama kanıtlanamayacak,hipotez ortaya atmışlardır, mesela ilk amino asitlerin atası olan moleküllerin bir kuyruklu yıldız gibi bir cisimden geldiğini iddia eden panspermia hipotezi gibi'' @drigeolf:işte evrim bu noktada tıkanıo bence..bir kuruklu yıldız gibi bir cisimden gelmiş demişsin..peki bu kuyruklu yıldız nerden gelmiş??o hep varmıymış yoksa..kuyruklu yıldız evrende dolaşımuymuş sora bari şu dünayya bikaç amino asit mi salliim demiş..annayamıorum bi türlü..ve bu konuda aydınlanmak istiyorum..evrimciler bunu nasıl açıklıo???..kuyruklu yıldız da bir cisim..peki nerden gelmiş bu??...ayrıca diğer gezegenlerle ilgili sorduum soruya da henüz cvp alamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 yaşamın başlangıcıyla ilgili sorunu bana yönelttiğini düşünerek cevap veriyorum, dediğim gibi isterseniz ilk organizmayı Allah yaratmıştır diyebilirsiniz,bu evrim teorisini benimsemenizi engellemez çünkü evrim teorisi canlılığın değişimini açıklar ortaya nasıl çıktığını değil. önceki yazımda bahsettiğim panspermia görüşünün dışında,doğal olarak 1-1.5 milyar yılla basit amino asitlerin oluşması ve hatta fotosentez yapabilme yeteneğinin kazanılması(tabii ki denizde,şimdiki algler gibi) pek mantıksız bir teori değil,çünkü 4.5 milyar önce dünya ilk oluşmaya başladığında,sıcak,korkunç bir bulamaçtı,sürekli uzaydan irili ufaklı taşlarla bombaardımana uğramakta olan dünya,değişimlerin sıkça görüldüğü bir yerdi.hatta bazı bilim adamları ayın bu çarpışmalardan birinde dünyadan koptuğunu söyler.böyle bir ortam kimyasal tepkimeler için katalizör görevi görmüş olabilir,uzun zaman faktörünü sayarsak,neden olmasın? yada inanılan başka bir hipotez ise,yaşamın marsta gelişip dünyamıza geldiği,bu yine imkansız değil çünkü mars kökenli kayalar dünyamızda bulundu,bir çarpışmadan sonra martan kopup dünyamıza geldiği sanılan bu kaya parçaları yaşamı başlatan ilk organizmayı getirmiş olabilir,bildiğiniz gibi bazı bilim adamları mars'ın bir zamanlar zengin bir biyosfere sahip olduğunu düşünür.marsta nasıl gelişmiş diyecek olursanız,gidip araştırmak lazım derim :D belirttiğim gibi,Allah yarattı desenizde olur,bunlardan birisine inansanızda olur(dikkat edin inansanız dedim,kanıtlanamaz hipotezler bunlar çünkü). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burninglife Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 yani bence ilk oluşum noktasında yaradılış devreye girio..yoksa bu böle sürüp gider..aminı asit nerden gelmiş?kuyruklu yıldızdan..kuruklu yıldız nerden gelmiş??ateş topundan??peki ateş topu nasıl oluşmuş vs vs.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Drigeolf ewrım dedın mı her seyıo gıer ıcıne mutasyon dıe ayrıca belırtmen gerek kı zaten mutosyon war kromozal hastalıklar war v.s. ama baslangıc noktasında takılıosan ve yaradılışa ınanmıosan o senın sorunun.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burninglife Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 @drigeolf:ikinci hipotezde de marstan gelmiş diosun..peki mars nasıl oluşmuş..işte yine burda bir yaratıcı olduuna inanmak gerekio gibi gelio bana..yani marsın da bi şekilde oluşması lazım marstan parçalar kopup gelmesi için....zaten dediim gibi evrende milyarlarca gezegen war..bunların oluşması evrimle bağdaştırlamaz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 biyolojik bir teori ile astrofizik ile ilgili bir konuya cevap vermek pek doğru olmayacaktır,evrenin oluşumundan bahsetmek gerekir bu iş için,big bang teorisi işin içine girer,evrenin evrimleşmesi(evrim derken evrim teorisindeki evrim gibi değil ha!,biyolojik bir olay değil bu çünkü). çok kısa cevap vericem uykum var çünkü :D. big bangin olduğunu bir önce kabul edelim,nasıl mı oldu,Allah yarattı dersin,bilim şu anda anlayamaz dersin(hakikatende 13,5 milyar yıl öncesine gidip araştırma yapmak gerçekten çok zor olduğu için buda bir inanç meselesidir kanımca). Big bangden sonra,madde soğumaya başladı,soğuyan madde big bangin yarattığı patlamayla oluşan kuvvetler dolayısıyla kısmen çöktü,çöken kısımlar oluştu. bu çöken kısımlar kütle çekiminin de işin içine girmesi ile dahada çöktüler,ve kritik bir noktaya ulaşılana kadar(sıcaklık olarak,çünkü madde çöktükçe,yani sıkışınca,plasma halinde olduğu için ısısı artıyor).sonra füzyon tepkimeleri başladı,kısa kesiyorum,bu devasa kütleli yıldızlar patladılar ve başka yıldızlara hayat verdiler.bizim güneşimizde böyle oluşan ikinci kuşak bir yıldız. o yüzden füzyon ve patlamanın getirdiği ani sıcaklık ile oluşan ağır elementleri(demir ve sonrası) dünyamızda bulabiliyoruz). güneş oluşurken etrafında bir toz ve gaz bulutu vardı,bu buluttaki parçacıklar birbirleriyle çarğışa çarıpışa,bir çığ gibi büyüdüler ve asteroidlerden tut kuyrukluyıldızlara,gezegenlerden uydulara kadar güneş sistemimiz oluştu,tabii aynı fenomen başka yıldızlar ve galaksile içinde geçerli. ayrıntı vermediğim için kusura bakma,saat malum,pek uğraşamadım,merakın devam ederse bir iki kaynak önerebilirim, bu sefer bir bilim adamının elinden kanıtlarıyla okuma fırsatı bulabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burninglife Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 yazın için teşekkürler ama benim bildiim kadarıla big bang yaradılışı destekleyen bişe..yoksa yanlış mı biliyorum?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 evrim teorisi biyoloji bilimini,big bang ise fiziği ilgilendiren ve birbiriyle bağımsız iki teori,ama inançlı insanlar genellikle big bangi severler,ve Allah'ın big bangi var ettiğini söylerler, çünkü bu dini tasvirlere uyum gösteriyormuş.(bu konuda fazla birşey bilmiyorum,nerede uyum gösterdiğini neden sevdiklerini sadece tahmin edebilirim.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 hakikatende 13,5 milyar yıl öncesine gidip araştırma yapmak gerçekten çok zor olduğu için buda bir inanç meselesidir kanımca buraya katılıorum ve eğer ınanmıorsan yıne dediğin gıbı sadece tahmınler yapabılırsın hiç biri de inandırıcı olamaz senın de bıldığın gibi:... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 teori nasıl çürütüldü onu anlamadım nie hala teori olarak geçiyor nie hala o zmn en yakın akrabalarımız maymunların gen haritaları tamamen çözüldü vs gibi haberler çıkıyor ve yayınlanıyor bilim dergilerinde sayfa sayfa yer veriliyor madem çürütüldü nie hala var bu teori darwnin şahsi görüşü olarak kitaplarda değiştirilmesi lazım senin dediğine göre artık teori çürütülmüşse nie teori olsun ve hala neden? demekki çürütmeye çalışan bilimadamlarınında takıldıkları bir sürü nokta varki teori hala teoriliğini koruyor.Günümüz teknolojisiyle daa insanların tarihi tam olarak aydınlatılmamış başlangıç nasıl oluştu bunu açıklayın diyorsun ilginç daha dünyada bilinmeyen bir sürü hayvan türü varken sen başlangıcı açıklayın diyorsun ben senden tanrıyı kanıtla hadi diyormuyum senin sorduun soru benim tanrıyı kanıtla hadi dememle aynı olaya çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 ya sen yıne okumadan cwp werıosun sanırım... dıoruz kı ewrımın içinde gecen bazı seyler mutasyondur adaotasyondur bunlar zaten gecerlılığı olan seyler bılım adamları tarafından geliştirldı son seklı werıldı.. darwının dedıklerı doğrudur denılen seyler saçmalık.ee tabı kı bana tanrıyı kanıtla dıyemezsın zaten Allah 'tır o tanrı değil...bu bir inançtır ve eğer dunyaya baska bır gözle bakmaya çalısırsan O'nun varlığını her yerde görürsün... ayrıca teorı nasıl çürütüldü demişsin teorı zaten doğruluğu kanıtlanmıs anlamına gelmez teorıler değişebılır,değişemeyenler kanunlardır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 evrim teorisi değil,darwin in aldıladığı anlamda evrim teorisi kabul görmüyor dedim.Ana fikir darwin'in olduğu ve ana fikir hala aynı olduğu için onun adı kulllanılıyor,ama darwin'in devrinde genetik bu kadar(hatta nerdeyse hiç) gelişmediği için darwin,teorisini sadece doğal seçilim'e dayandırmıştı,bunun sonucunda güçlülerin zamanla evrimleşeceğini söylüyordu,kısmen haklıydı ama farklılıkların sadece fiziksel olamayabileceğini öngöremedi.günümüzde ise rastgele ortaya çıkan ve canlıyı iyi veya kötü yönde etkileyebilen mutasyonlar üzerinde duruluyor, avantajlı olanlar tabii ki doğal seçilim ile seçiliyor ve yine mutasyona uprayıp yine seçiliyorlar,tür milyonlarca yıl sonra bu minik değişikliklerin birleşimi evrime uğruyor ve artık eski türü ile birleşip başka bir organizma oluşturamıyor( yakınlaşmanın fazla olduğu bazı hayvanlar hariç).ama işler darwin'in iddia ettiği gibi olmuyor,fakat ana fikir hala aynı edik:elenmek fiili anlam karmaşasına yol açtığı için seçilmek yapılmıştır. [ Mesaj 08 Şubat 2006, Çarşamba - 00:15 tarihinde, Drigeolf tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 bilimsel kanunlarda değişebilir aslında,bilim değişken bir yapıya sahip olduğu için,kütleçekimi kanunu gibi kanunlar bile zamanla değişmişlerdir.yunanlı bir filozofun dediği gibi "değişmeyen tek şey değişimin kendisidir",darwin kendi zamanı için çok gelişkin bir buluş yapmış olabilir ama bu buluşu kendi zamanımızdaki bilgilerimizle harmanlamamız gerekir.darwin'in buluşu olan evrim fikrini zamanımızdaki genetik ile harmanlayınca modern evrim teorisi oluşmuştur ve işte bu teori üzerinde araştırma yapılan,buluşlar ortaya çıkartan teoridir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 avantajlı olanlar tabii ki doğal seçilim ile eleniyor ve yine mutasyona uprayıp yine eleniyorlar,tür milyonlarca yıl sonra bu minik değişikliklerin birleşimi evrime uğruyor ve artık eski türü ile birleşip başka bir organizma oluşturamıyor darvının dediğine gore awantajlı olanlar elenmez arkadsım bı kere kullanılmayanlar kaybolur dıyor darvın. dedığın gıbı bazı fıkırlerının ana teması aynı ona katılıorum ama işleyiş ve duzen konusunda yanılmıştır cunku duzensel olarak ordan buna geclım dıe bıse yoktur hiç olmadık yerden olmadık mutasyonlar cıkabılır aynı sekılde hasta bıreylerden sağlıklı yawrular olusabılr bu bır duzene tabi değildir burda ınsan üstu bır kudretı kabul edıoruz bız ınananlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 teori doğrudur demiyorum bende zaten doğruluğuna inandığım teori olarak görmemle apaçık belli ama sen bna başlangıcı gösterin diyorsun bende ona hitaben o cevabı verdim bna göre tanrıdır sana göre Allah'tır sana göre bana göre olayı nie o Tanrı değil Allah'tır die lafımı değiştirme gereği duydun.Teori çürütüldü demekde teori olmaktan çıkması demek değilmidir Famy Teori doğrudur demedim yalnış da demedim dikkat ettinmi bilmiyorum mesajlarıma bna okuyomuyormusun diyorsun ama sen aha evrimci geldi edasıyla bir saldırı pozisyonunu almışsın bir kere dur demek olmaz haliyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 elenmek fiilini kullanarak haklısın yanlış yapmılşım,kullanmam gerken fiil seçilmek olacaktı,anlam bozukuluğuna yok açılmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 alakası yok arkadasım ewrımcı geldı ahayla düsünen her ınsana saygım war benım... Allah dedım cunku bana göre oyle denmesı gerekıyor oyuzden de değiştidım doğal olarak ne war bunda. teorı ıle ılgılı demek ıstediğimi de anlamamsın yada anlatamadım dıorum kı teorı zaten ürütulebılır hıpotezdır yanı kanunlasmadıktan sonra teorı demek çürütülebılır demektır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burninglife Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 @paparoz::ben sana yaşamın nasıl başladıını sordum..sen bana tanrı yı kanıtla diyorsun..ben sana tanrı yı kanıtlayamam...eğer kanıtlayabilsedim zaten inanmayanlar olmazdı bölece benm bi özeliim kalmazdı..ama sen eğer evrimi savunuyorsan bunu bana kanıtlamak zorundasn..çünkü o bilimsel bişe..ben yaradlışa göre metafizik şelere inanabiliorum..ama sen bunların varlığına inanmıyorsun yani yaşamın başlangıcnında bilimsel bi açıklama olması lazım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Bende sana şu an teknolojinin el vermediğini daha insanların tarihinin bile aydınlatılmadığını söylüyorum üstteki mesajlarımda evrim teorisi çürütüldü demeninde yalnış olduunu çürütülen teorinin teori olmayacağını ancak teorinin şu şu şu yerleri çürütüldü olabileceğini söylüyorum "Allah dedım cunku bana göre oyle denmesı gerekıyor oyuzden de değiştidım doğal olarak ne war bunda. " O tanrı değil Allah demekle sanki ben yalnış söylüyormuşum gibi durmuyormu? Tanrı Yehova Allah üçüde aynı yaratıcı değilmi Kuran'dada bozulan kitaplar olarak geçen İncilde tanrı tevratta yehova olarak adı geçmiyormu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar