Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evrimi Gözlemlemek Mümkün

armra

Öne çıkan mesajlar

hehe bitti mi :)

sevgili süper bilimsel evrim düşmanı paticanlar;
bırakın biz kafası fazla çalışmayan milyarlarca kişi, biyoloji-evrim gibi gereksiz işlerde kendi halimize çalışalım. yazılar tezler v.s. v.s. v.s. her gün ama her gün bir taşı daha bir taşın üstüne koyalım. sizler bize acıyın! içinde evrim gördüğünüz her yazıya hücum etmeyin. deli diyin bunlar geçin. geçiniz efendim geçiniz :) size ne ?

yani bu başlığı yeterince kirletmediniz mi ? sizin için garbage'e bir evrim topiği açacaktım ama garbage açılmadı :)

(tartışmak isteyenler ateizm.org'a)
Sosyal ağlarda paylaş

senınle bılımsel olarak adam gıbı tartışılmayacak anladığım kadaryla..arastır,öğren dıyoruz ama sadece bıldiğin azıcık seyle bilmişlık taslamaya calışıorsun..burda tartış yeterınce bılıosan yok yetersızsen dediğin gibi biz he deyıp geçeriz sana boyle konular açmazsın bız de kırletmeyız nedense farklı görüşlerı kırlılık olarak görüyorsun cwp wermekten kolaydır mutlaka !!!!!
Sosyal ağlarda paylaş

amra ,Eger birileri hakaret ettiyse emin ol ki senden ogrenmiştir. Cunku sen Topicin başından beri yazılarını okursan Konuyla alakalı bir tane msg atmayıp insanlara hakaret ve aşalagıcı yazılarınla konuyu kirlettin.

Lutfen verecegin konuyla alakalı bir gorusun yoksa msg atma.

[ Mesaj 05 Şubat 2006, Pazar - 21:31 tarihinde, -Nae tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

armra'yı(böyle yazılıyordu dimi) anlayabiliyorum,sayfalarca tartıştık bu konuyu kah bilim ve teknik köşesinde,kah konu dışında. yeter artık,fikirler sabit,değişmiyor.Banlananlar oldu sırf bu yüzden,gereksiz yere vakit harcayıp duruyoruz. evrimi tartışmanın bir manası yok. bilim adamları artık evrimi tartışmıyorlar,verdiğiniz bilim adamlarının sözleri 30 yıllık, bilim 30 yıl içerisinde çok değişti. Evrim teorisi artık darwin'in teorisiyle sadece ana fikir olarak örtüşüyor. Herhangi bir biyoloğa sorarsanız darwin'in teorisine yanlış der. Çünkü bilim gelişir,fikirler yenilenir,doğrular yanlışların yerini alır.yıllar önce ortaya atılan bir fikrin doğru olması(her yönüyle) imkansızdır. mesela einstein'ın görelilik teorisi bile ciddi bir revizyona ve gelişmeye uğramıştır.fakat evrim teorisine yanlış diyecek bilim adamı(biyolog) 10000 de 1 dir(günümüzde,30 yıl önce değil). Bu arada bazı arkadaşlar şaşırıyor,neden teori deniyor o zaman diyorlar.

teori(tdk sözlüğe göre): Sistemli bir biçimde düzenlenmiş birçok olayı açıklayan ve bir bilime temel olan kurallar, yasalar bütünü, nazariye.
gördüğünüz gibi bilim dünyasının kabul ettiği,tartışmaların çok nadiren yaşandığı(günümüzde) olan bir teori,yani kurallar bütünü evrim.

not:Ara fosiller diyorsun,örnekleri biliyorum ama isimlerini maalesef hatırlıyamıyorum wikipediada ve national geographic te okumuştum,bulabilirsem linklerini atmaya çalışacağım birkaç yeni ara tür var. Neden bir kaç? dünyada milyarlarca hayvan var dersen,fosil oluşmasının ve onu bulmanın ne kadar zor olduğunu ve gün geçtikçe fosil avcılarının sayısının azaldığını ve şehirleşmeyle beraber doğal fosil aranacak mekanların zarar gördüğünü,yani kolay kolay eski ara tür fosili bulmanın çok zor olduğunu söylerim.

lütfen,artık evrim teorisinin doğruluğunu tartışmayın. dünyaya göre çok geri kaldık zaten,birde bu anlamsız tartışmalarla vakit kaybetmiyelim. biraz araştırırsanız(modern kaynaklardan, adnan hocadan değil,çünkü aldığı onun kaynaklar hem eski,hemde "özenle seçilmiş"(!))sizde göreceksiniz.

Birde o adamın iddia ettiği gibi evrim teorisinin doğru olduğunu kabul etmek dinsizlik filan değildir,dini yorumlamaktır,mesela, insanı çamurdan yarattığı söylenir dinde. ilk organizmalarda çamurumsu,sıcak,sürekli dış etkilere maruz kalan dünyanın ilk zamanlarında ortaya çıkmıştır, o organizmayı Allah yarattı demek,Allah'ın insanı da çamurdan yarattığını kabul etmekle eşdeğerdir.

[ Mesaj 07 Şubat 2006, Salı - 22:20 tarihinde, Drigeolf tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada,bir şey dikkatimi çekti,verilen link(topiin başında), science dargisine ait,çok prestijli bir dergidir,orada yazan makaleler bilim dünyasının tanınmış ve önemli bilim adamları tarafından yazılır. yani dediğim gibi,bilim dünyası evrim teorisi var mı diye tartışmıyor,bakın şöyle şöyle oldu diyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ya kendı söyleyeceğini söyluosun sonra kapatalım dıosun bu senın dedıklerını okuyan biri eet ya doru aslında der yeterınce donanımlı değilse...dıosun ki
biraz araştırırsanız(modern kaynaklardan, adnan hocadan değil,çünkü aldığı onun kaynaklar hem eski,hemde "özenle seçilmiş"(!))sizde göreceksiniz

nerden bılıosun ne arastırdığımı ben amerıkan ingiliz doktorların makalelerını de okudum anlamak istemesenız de...amerıkalı bızım dınımızle alakası olmayan adamlar bıle ewrım yanlış saçma dıolar benim inancıma göre zaten evrım dıe bı sey yoktur yaradılışa ınanrım ben tüm kalbımle ama o adamların arastırmaları darwının hatı da mı yalan söyluyor.sen ne kadar görüs belırtıosan bu konuda sonucta okuyanlar war bunları,bılgı amaclı yazmak zorunda hıssettım...
sonra 'Birde o adamın iddia ettiği gibi evrim teorisinin doğru olduğunu kabul etmek dinsizlik filan değildir,dini yorumlamaktır,mesela, insanı çamurdan yarattığı söylenir dinde. ilk organizmalarda çamurumsu,sıcak,sürekli dış etkilere maruz kalan dünyanın ilk zamanlarında ortaya çıkmıştır, o organizmayı Allah yarattı demek,Allah'ın insanı da çamurdan yarattığını kabul etmekle eşdeğerdir.'demişsin eet bu kısımdan örtüşebilir ancak evrımde bu mıkroorgnızmaların tamamen tesadufen ortaya çıktığını söyluyor bu nasıl bır mantıktır?burda ayrılır işte görusler!bu tesadufe inanan arkadaşlar soyler mısınız su an ya da herhangı bır an neden cıkmıo anıden mıkroorganımalar ?neden illa kı bı ataya ıhtıyac duyuyorlar?
bence de tartısmak zor ama düsünceler belırtılmeli sonucta beyın kullanılmadan her denılenı kabul etseydı ne gerek vardı beyne?işlevı kalmazdı o zaman.beyın hucre zarı gıbi seçıcı gecırgen olmalı farklı seyler dusunmelı arastırmalı ama bı seye koru korune bağlanmalı.dıne ınananları da bilip bilmeden boyle suçlamayın emın olun bız inançsızlığı moda saymadan inanıp araştırıoruz her seyi merak etmeyın !!!!!!!!!!!
Sosyal ağlarda paylaş

@ drigelof:: peki tamam açıklamışsın bişeler..paylaştıın bilgiler için saol..ama benm bi türlü annayamadıım bir nokta war..bu konuda beni aydınlatırsan sevinirim.ben bu işin başlangıcını bir tülü anlayamıorum..eğer evrim varsa ilk nasıl başlamıştır..mesela ilk hücre bazı maddelerin bir araya gelmesiyle oluşmuşsa bu ilk maddeler nerden gelmiştir..yada bu ilk maddeyi oluşturan şeyler nerden gelmiştir..yani eğer bir yaratııcı yoksa(ki haşa ben olduuna inanıorum) ilk madde nerden geldi???bunu merak ediyoorum..1 nokta daha war..dielim ki dünyada evrim war..peki ya diğer gezegenler..milyarlarca gezegen var göremediimiz..bunlar nası oluştu..hepsi küçük maddelerden mi evrimleştiler

saygılar..
Sosyal ağlarda paylaş

Once bir Molekulun tesadufen YOKTAN war olması gerekiyor. Daha sonra bunun milyonlarca kez gerceleşmesi gerekiyor. Sonra BU milyonlarca kez gercekleşen tesaduf. Bir kezde tam dogru bir şekilde dizilecek. Hucreyi meydana getirecek (tabiki bu olayın en basite indirgecmiş hali detaylısını siz dusunun) Sora bu Olay biiir cok kez tekralanacak....
Bilim adamlarının da kabul ettigi gibi %0 lık bir ihtimal.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...