armra Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 başka bir sitede açılmış olan konuyu buraya da taşımak istedim. ingilizce bilmeyenlerin bir sözlük ya da sözlük programı ile okuyabileceği bir sitenin linkini vereceğim. ingilizce bilen arkadaşlar daha kolaylıkla okuyabileceklerinden özellikle okumalarını tavsiye ediyorum. http://www.sciencemag.org/sciext/btoy2005/[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 iyi guzelde sadece %1 lik farkin yol actigi bu bariz! farkin kusursuz olmasi durumunu ortaya atabilirim ben de . gereginden fazla iddiali bir baslik olmus makaleye . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 isteyen istediğini atabilir tabi. bunlar yayınlardan derlenmiş bilimsel çalışmalar. boş laf değiller. klavye delikanlılığı ya da polemik beceri kabiliyetini geliştirme çabaları değiller. ayrıca orada dünya kadar makale var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 evrim karsiti fikirlerimi bilen biliyor zaten ama benim mesajim baslik icindi . evrim var yok tartismasina girecek degilim . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 başlık içerikle ilgili. başlık neyle ilgili olabilirdi ki ? içerik konusunda sıkıntısı olanlar ise bunları akademik düzeyde iddia ve ispat etmelidir. yani bana ya da foruma değil akademik kurumlara. elbetteki evrimin varlığını tartışacak değiliz. bilim dünyasında böyle bir tartışma zaten yok. bilim forumunda bilimsel yayınları asmak, okumak, merak etmek, incelemek, değerlendirmek v.s.den öte bir işim de yok. siteye bakanlar bir de video linki göreceklerdir. bu kaydı muhakkak izlemelerini tavsiye ediyorum. sitede evrimin mekanizmaları üzerine yeni bilgiler de mevcut. 2005 itibari ile yeni oluşan ya da oluşması muhtemel türler v.s. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Şubat 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2006 evril tartısılıomu hala.. evrime inananlar varmı hala? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
go2hell Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 nae milyon kere tartışıldı. Milyon kere size kanıt sundum. Bi search et bak gorursun kanıtları. Gelipte burda bole inanan varmı hala haha ? tipi msglar atmana gerek yok. Var ben inanıorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Bilim adamların kanıtlayamadıgını sen nasıl kanıtladın? Mesela Ara geçiş Formlarının Fosillerini mi buldun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 ekşinin 2005'in en iyi entryleri köşesi tam nae ye göre anlaşılan! ahanda linki bilimsel gelelim bilim forumuna, eğlencelik olmayalım alemlerde. [ Mesaj 03 Şubat 2006, Cuma - 10:23 tarihinde, armra tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 sizin icin o entrylere gerek yok siz başlı başına birer komedisiniz zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 peki güzelim. sen git kumda oyna. burası bilim forumu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 sen daha kumda oynicak yaşına gelmedne ben burda yazı yazıodum. Adam gibi bir soru sorduk Ara canlı turlerinin Fosillerinimi buldunuz diye? Verilbilecek bilimsel bir cevabın olsaydı bole cocukca konusmalara yaslanmazdın heralde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 . [ Mesaj 03 Şubat 2006, Cuma - 12:48 tarihinde, -Nae tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finrod Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Nae cok mantıklı bır soru sormus.Benım sahsı fıkrım evrımın olmadıgı yonunde.Sorarım sıze evrım var dıyorsunuz ve ara canlılardan hıc fosıl yok elınızde.Bu nasıl bır celıskıdır bu nasıl bır bılımsel teorıdır.O canlılar bır anda buyuyup gelıstıler ve nasıl bır tesadufse bırden bire mükemmel uzuvlara sahıp oluyorlar. Kucucuk cocuklar gıbı kumla oyna dıyecegıne asıl sen o bahsettıgın kumları akıl suzgecınden gecırmeyı ve arta kalanlar ıle kumdan sağlam bır kale ınşa etmeyı ogren.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 W.R. Thompson: Fosil kayıtlarında evrim teorisinin gerektirdiği ara formlar ciddi şekilde eksiktir. Modern Darwinist paleontologlar, tıpkı Darwin ve ondan öncekiler gibi bu gerçeği hasır altı etmeye mecbur kalmışlardır. Carlton E. Brett: Yeryüzünde hayat zaman içinde yavaş yavaş ve kademe kademe mi gelişti? Fosil kayıtlarının bu soruya cevabı "Hayır"dır. Dr. David Raup (Chicago Doğa Tarihi Müzesi, Jeoloji Bölümü Başkanı): Çoğu insan, fosillerin Darwin'in hayatın tarihi hakkındaki görüşlerine kanıt olduğunu zanneder. Oysaki bu kesinlikle yanlış bir düşüncedir. Edmund Ambrose: Şunu kabul etmeliyiz ki fosil kayıtlarında yaratılışçıların görüşlerine ters düşecek hiçbir şey yok. John Adler ve John Carey: Türler arası formları ne kadar fazla sayıda bilim adamı ararsa; o kadar fazla hayal kırıklığına uğruyor. Mark Ridley (Zoolog, Oxford Üniversitesi): Gerçek bir evrimci hiçbir zaman yaratılışa karşı evrim teorisine dayanak olarak fosil kayıtlarını kullanmamaktadır. Steven M. Stanley: Bilinen fosil kayıtları, evrimin büyük bir morfolojik ara geçişi başaran tek bir örneğini belgeleyemedi. Bundan dolayı fosil kayıtları, kademeli evrimin geçerli olabileceğine dair hiçbir kanıt öne süremez. George Gaylord Simpson: Evrim tarihinin büyük bölümünü temsil eden ara-geçiş formları nerededir? Henüz hiçbir yerde bulunamadılar. Bu nokta evrimciler için fosil kayıtlarındaki şaşırtıcı boşluklar açısından çok önemlidir. Ara geçiş formları kayıptır; dalların yapraklarıyla bağlantısı yoktur ve gövdelerin de kökleriyle. [ Mesaj 03 Şubat 2006, Cuma - 18:55 tarihinde, -Nae tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
go2hell Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 ya sen neyi savunuon bi tezini sole bakam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 "elbetteki evrimin varlığını tartışacak değiliz." hem tartışamıyosunuz hem de tartışmaya kalkıyosunuz bu konu kapanır boyle giderse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 sıcramalı yada diil evrim teorisinin hic bir turlu gercekci olmadıgını savunuyorum. Tum evrimci bilim adamlarının soylemlerinde teorimizin ıspatı ara geçiş canlılarının fosillerinde yatmaktadır diyor. Evrim'in varlıgından emin olan arkadaşlar bu fosilleri mi buldu sadece bunu soruyorum. 1728317823891. kez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Felix Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 evrim olmadıysa bu insan ırkı kolları bacakları vs ile nasıl dünya üzerinde meydana geldi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 yaradılış.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 bazı arkadaşların evrim terosi ile yaratılış adlı komedi eserini tartışmaya çok meraklı oldugunu görüyorum. öncelikle bunun yeri bilim forumu olmamalı. ardından, buraya bu tür konularda yeterince yazı yazdık, daha fazla yazmaya gerek oldugunu da sanmıyorum. bu yüzden boş yere soru felan soranlara haber vereyim dedim. yaratılış adlı komedi eserini her zamanki gibi ateizm.org forumlarına havale ediyorum. oradakiler genelde konuştukları kişilerin seviyesine de rahatlıkla inerek konuşabiliyorlar. gayet güzel cevaplar alırsınız. ardından bu forumda gayet eski sayılırım. adam gibi ya da kadın gibi soru sormanıza gerek yok; verilen linkle ilgili bir topic açıldı. yani bu toplanın din elden gidiyor topici değil. o bakımdan daha da komik olmayın. bir arkadaş şöle demiş; """""""" "elbetteki evrimin varlığını tartışacak değiliz." hem tartışamıyosunuz hem de tartışmaya kalkıyosunuz bu konu kapanır boyle giderse """""""" öncelikle görüldüğü gibi tartışmıyor konuyla ilgili bilimsel kaynaklardaki güncel bilgileri bilim forumuna aktarıyoruz. tabiki bunu yaparken bir takım saldırılara maruz kalıyoruz, ancak bu bizi yıldırmıyor. bu kadar laftan sonra şunu da söyliyim; bazı soruların cevapları bir iki kelimeye sığmaz. puzzellardaki bazı parçalar bir iki kemikten oluşmaz. bazı konuları hakkıyla öğrenmeye bir ömür yetmez. üniversite kütüphaneleri dururken, bir eski kitaptan biyoloji öğrenecek değiliz. bilim adamları dururken, hacı hocaya soracak hiç değiliz. kıçıyla dağ deviren harun yahyalar eksik diyince, kaybolmaz fosiller siz merak etmeyin. o bakımdan ne demişti galatasaray teknik direktörü Lucescu; atlar, köpekler istedi diye ölmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 Sen bilimsel tartışma sınırları içinde olduğunu iddia ediyorsun ama ben hiç birbirini kum havuzuna gönderen, birbirini aşağılayan, seviyesiz diyen, "kıç" vb argo kelimeler içeren bir bilimsel tartışma görmedim. Seviyesiz bir cevabı kaale alacaksın diye bir şart da görmedim, ki sen zaten karşı tarafın sataşmalarından ziyade tezine karşı fikir üretirsin. Buraya yazı yazarken "Konu Dışı"na değil "Bilim&Teknik" forumunu yazdığınızı unutmayın ki konu kavgaya dönüşmesin... not: bu cevabı da bi önceki mesajımda demek istediklerimi tam belirtemediğim için ayrıntılandırarak yazdım. Bu mesajıma cevap yazmaya bir gerek yok, konu sapmasın. [ Mesaj 05 Şubat 2006, Pazar - 18:23 tarihinde, mardox tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 Bu kadar savundugun tezini destekleyecek bir yazı dahi yazamazken. Benim savundugum şeyi bilimsel verilerle deilde hakaret ederek curutmeye calısıyorsan neyi tartısabilirz ki. Bundan onceki topiclerdeki gibi yine yaradılışı sadece aşagılayabilirsin ama asla aksini ispatlayamıytacaksınız. Söz gelimi bu tür bir biyolog, canlılığın yapıtaşı olan bir protein molekülünde inanılmaz bir düzen olduğunu ve bu düzenin tesadüflerle oluşma olasılığının bulunmadığını rahatlıkla anlar. Ama buna rağmen, proteinin, milyarlarca yıl önce ilkel dünya şartlarında rastlantılar sonucu meydana geldiğini iddia eder. Bununla da kalmaz, yalnızca bir değil, milyonlarca proteinin tesadüflerle oluşup, sonra inanılmaz bir plan ve düzen içinde biraraya gelerek ilk canlı hücreyi oluşturduklarını da çekinmeden iddiasına ekler ve bunu ısrarla savunur. Bahsettiğimiz kişi "evrimci" bir bilim adamıdır. Bir Sitokrom-C'nin dizilimini oluşturmak için olasılık sıfır denilecek kadar azdır... Ya da oluşumunda bizim tanımlayamayacağımız doğaüstü güçler görev yapmıştır. Bu sonuncusunu kabul etmek bilimsel amaca uygun değildir. O halde birinci varsayımı irdelemek gerekiyor. (evrim bilimci) gibi gibi nese.. [ Mesaj 05 Şubat 2006, Pazar - 18:43 tarihinde, -Nae tarafından güncellenmiştir] [ Mesaj 05 Şubat 2006, Pazar - 18:44 tarihinde, -Nae tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gmefaraday Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 armra ; yazilarin bence cok bos. sen cevap veremiomusun ki "ateizm.org 'a gir, orda ii cevap verirler" diosun. bi ateist olsam (ii ki deilim) seni aramiza falan almak istemezdim. sanirim baska gorusleri dinleyemeyecek, hemen klise laflara siginacak, yaratilis gercekligini savunanlara geri kafali diyecek kadar da eziksin.YUH! [ Mesaj 05 Şubat 2006, Pazar - 20:00 tarihinde, gmefaraday tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 YA armra bu kadar ewrımı sawunan göruşlerı okuduğun kadar ewrımın acıklayamadığı olayları da okumanı tawsıye ederım,çok şey bılıo hawalarına cok erken girmişsin.özellıkle son zamanlarda cıkan bılımsel yayınlarda yazılanlardan bir örnek insan bıyoloji ve insan hakkında ne kadar az sey bilirse ewrıme ınanması kabullenmesi bu oranda kolaylaşır dıyor amerıkalı bir prof.cunku ewrım basıt bir kurgulama darwının (bılıosunuzdur mutlaka)hayatını da okursanız onun bi çok bılımsel sayılan çalışmalarını para için yaptığını da görürsünüz,bu da arkadaşına yazılan mektuplarıyla ortaya cıktı... senı bıraz daha düşünmeye ve öğrenmeye dawet edıorum buranın bılım yerı olduğunu da herkes bılıor mrk etme !!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar