Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Turk" sözcüğünün, diğer dillerdeki anlamları...


Eno

Öne çıkan mesajlar

ingilizce de türk demek yine. ama eskş türkler sanırım. diğerlerini bilmioms[hline]karpuz, 14 June 2003 19:26 tarihinde demiş ki:
Karpuz yedim! Manavdan aldım eve getirirken yolda dayanamayıp tırnaklarımı batırıp (olmayanları) 1 parça koparabildim ve attım ağzıma... Çekirdeğini sevdiğimin meyvesi :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sormak istedigini tam anlamadim ama Türk kelimesinin nerden geldigi ve ilk ne zaman kim tarafindan kullanildigi hakkinda bilgi verebilirim.

-Türk (türük veya törük) adiyla Milattan öncesine ait herhangi bir kaynakla karsilasmayiz. Bugünkü bilgilerimize göre Türk adina ilk kez Milattan sonra 5. yüzyilin sonlarinda Cin kaynaklarinda (bugünkü yazimi ile) tu-jue / tucue / olarak arstlariz . Ve anlamida (yani o zamanki Cinlilerin Türklere bakisi) doguda ve batida kalmis kabile anlamindadir. Cünkü o zamanlar Türkler, Hunlarin ve Mogollarin Cinden uzaklasmalari ile bölgeye gelmislerdi.

-Bu arada Millie Egitim kaynakli ilkögretim ve liselerdeki bir yanlisi belirtiyim;Orhon yazitlarinda tam olarak anlasilmamis bölümler milliyetci yazarlar tarafindan manipüle edilip kesin kaynak diye önümüze sunmustur. Yani bir dayanagi olmayan yorumlari realize etmislerdir. Yazitta olmamasina ragmen "türk ertin ötkün" kelimesi oldugu varsayilmis bir de bu "Türk titre kendine dön" biciminde cevrilmis, 1980 öncesinde de ayni zamanda savas slogani olarak kullanildigi icin bu söz yüzünden binlerce genc insan yasamini yitirmistir.(Tezcan,1993)

Dipnot: Günümüzde kullanilan "Tanju" ismide Tan-jue olarak Cinceden gelmektedir ve a Türk Hakani anlamindadir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...