Eno Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 Merhabalar "Turk" sözcüğünün, diğer dillerdeki anlamları lazım arkadaşlar. Bilen, bulabileceğim bir yer bilen varmı dır acaba? Teşekkürler[hline]Profocio Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 ingilizce de türk demek yine. ama eskş türkler sanırım. diğerlerini bilmioms[hline]karpuz, 14 June 2003 19:26 tarihinde demiş ki: Karpuz yedim! Manavdan aldım eve getirirken yolda dayanamayıp tırnaklarımı batırıp (olmayanları) 1 parça koparabildim ve attım ağzıma... Çekirdeğini sevdiğimin meyvesi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMedia Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 Mesela Turk İspanyolcada "Turco" diye geçiyo onu kast ediyor[hline]IpAdresimNe.Com Matrix Code System Komiter Gosudarstvennoi Bezopasnosti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 you are from turkey i'm from chicken var bide :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Othranx Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 evet çok iğrençsin, haklısın, sana katılıyorum .. demek de var=)[hline]Halfmumi, 08 June 2003 06:13 tarihinde demiş ki: açıkcası evlenince karım olursa o yöntemi uygulayacam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Udinen Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2003 Sormak istedigini tam anlamadim ama Türk kelimesinin nerden geldigi ve ilk ne zaman kim tarafindan kullanildigi hakkinda bilgi verebilirim. -Türk (türük veya törük) adiyla Milattan öncesine ait herhangi bir kaynakla karsilasmayiz. Bugünkü bilgilerimize göre Türk adina ilk kez Milattan sonra 5. yüzyilin sonlarinda Cin kaynaklarinda (bugünkü yazimi ile) tu-jue / tucue / olarak arstlariz . Ve anlamida (yani o zamanki Cinlilerin Türklere bakisi) doguda ve batida kalmis kabile anlamindadir. Cünkü o zamanlar Türkler, Hunlarin ve Mogollarin Cinden uzaklasmalari ile bölgeye gelmislerdi. -Bu arada Millie Egitim kaynakli ilkögretim ve liselerdeki bir yanlisi belirtiyim;Orhon yazitlarinda tam olarak anlasilmamis bölümler milliyetci yazarlar tarafindan manipüle edilip kesin kaynak diye önümüze sunmustur. Yani bir dayanagi olmayan yorumlari realize etmislerdir. Yazitta olmamasina ragmen "türk ertin ötkün" kelimesi oldugu varsayilmis bir de bu "Türk titre kendine dön" biciminde cevrilmis, 1980 öncesinde de ayni zamanda savas slogani olarak kullanildigi icin bu söz yüzünden binlerce genc insan yasamini yitirmistir.(Tezcan,1993) Dipnot: Günümüzde kullanilan "Tanju" ismide Tan-jue olarak Cinceden gelmektedir ve a Türk Hakani anlamindadir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2003 said: EagleEye, 21 August 2003 02:01 tarihinde demiş ki: you are from turkey i'm from chicken var bide :P u r so iğrenÇ[hline]Ph'nglui mgwl'nafh [b]Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn... .................................thE CaLL oF Cthulhu... icQ:320006868 :rock:obEy yOUr mastEr!¡:rock: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2003 I'm half turkish and half hungarian so, Am i a hungry turkey? Zamanında IRC de yabancı bi kanalda görmüştüm[hline]< V ò d à n > Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar