Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Slm arkadaşlar bu programı yazabilirmisiniz..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
slm arkadaşlar ben ç.kale lisesinde programlara bolumunde okuyorum fakat yenı basladık ve ogretmenımız sole bir soru werdı çözemedım yardım edebilirmisiniz..
soru : 1 den 50 ye kadar olan sayıların toplamını procedure yardımıyla bulunuz ( pascal prog. dili ile ). bana gore cok zor bu soru yaa hrrr
Mesaj tarihi:
delphi pascal tabanlıydı dimi..

ya yıllardır uğraşmıyorum

procedure demek ne oluyodu onu hatırlatısınız bi şleyer çıkarcam sanırım

edit: evet evet öyle
üşenmedim topladım :)

[Bu mesaj stainless tarafından 27 Aralık 2005 22:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
uses crt;
var
i,c :integer;
procedure topla;
begin
for i:=1 to 50 do begin
c:=c+1;
end;
begin
topla;
writeln('1-50 arası sayıların toplamı =',c);
end.

böyle bişe olması lazm hatırlamıyorum tam..compile edip hataları kontrol edersin..[signature][hline]Kimse duymadan ölmeliyim,Ağzımın kenarında Bir parça kan bulunmalı.Beni tanımayanlar "Mutlak birini seviyordu" demeliler.Tanıyanlarsa,Zavallı, demeli,Çok sefalet çekti.."Fakat hakiki sebepBunlardan hiçbirisi lmamalı.

[Bu mesaj _AvengeR_ tarafından 27 Aralık 2005 22:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Program toplama ;
usescrt;
var
T,I:integer;
begin clrscr;
T:=0;
for I:1 to 50 do T:=T+1;
writeln ('sayıların toplamı=' T:10:2);
readln;
end.

hocam bi dene bakalım satır hatası yapmadıysam hatırladığım kadarıyla böyle sanırım.[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol...
Mesaj tarihi:
said:
_AvengeR_, 27 Aralık 2005 22:28 tarihinde demiş ki:
c:=c+1;

said:
Whiskey, 27 Aralık 2005 22:29 tarihinde demiş ki:
T:=T+1;

aynı hatayı yapmayı nası becerdiniz =]
c:=c+i ve T:=T+i olması gerek 1 değil.[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!

[Bu mesaj Rahan tarafından 27 Aralık 2005 22:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
50 defa 1 ekliyorsun? 1+1+1+1+1...+1 sonuç 50 çıkar
yapman gereken; 1+2+3+4+5+6+7+8...+50 =)[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!
Mesaj tarihi:
haha evet i olmalı o acele ile yazınca oluyo bole şeyler aynı hatayı yapmakta tesadüf olsa gerek..[signature][hline]Kimse duymadan ölmeliyim,Ağzımın kenarında Bir parça kan bulunmalı.Beni tanımayanlar "Mutlak birini seviyordu" demeliler.Tanıyanlarsa,Zavallı, demeli,Çok sefalet çekti.."Fakat hakiki sebepBunlardan hiçbirisi lmamalı.
Mesaj tarihi:
Yardımlarınız ıcın cok tesekkurler ederım cok yardımcı oldunuz gercektende hayatımı kurtardınız ama bole bir cok soru war yapamadıgım onlarıda soleyımmı:(
Mesaj tarihi:
said:
Zopik, 27 Aralık 2005 21:59 tarihinde demiş ki:
Pascal bilmiyorum ama Çanakkale'deyim. Bi ara gel çalıştırayım :)

Pascal bilmeden Zopik seni nasıl çalıştırır? Önce kitabı okur sonra sana anlatırım : p

Heheheh olur abi :) tşk ederim.
Mesaj tarihi:
sor kısa ise ve becerebilirsem yardımcı olmaya çalışırım.[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol...
Mesaj tarihi:
bu cok zor ama bak soru şu ; ekran koruyucu olacak bir nevi ama ekran ilk once kırmızıya boyanacak sora uzerinde ay ve sora yıldız çizecez walla bana gore cok zor bu soru abi :D bole dedi hoca ama bılıyor kımse yapamaz onu şaşırtırım yaparsak not werıo bole seylere ama kafam basmıo ya pratik yapamıorum fazla :(
Mesaj tarihi:
ekran koruyucusu falan aşar beni 4 yıl oldu göreli yaw :([signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol...
Mesaj tarihi:
ne güzelmiş yahu lisede programlama var
bizim zamanımızda böyle liseler yoktu olsa giderdim ahh ahh[signature][hline]Eskiden yeterdim kendime
Artardım bile
Şimdi ne yapsam nafile!...
Ve Kim demiş "can eskimez" diye
Bu can tedirgin bu tende
Can da eskimiş
ben de

/Bedri Rahmi Eyüboğlu
Mesaj tarihi:
Heuheuh abi ole dıonuz ama cok zor ya kafam almıo hiç birini cok buyuk proglar bile yazdırmaya kalkyıorlar cok zor cok:( yardım eden olsa çabalıcam ama kımsede anlamıo bu işlerden:(
  • Yeni Oluştur...