Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Slm arkadaşlar bu programı yazabilirmisiniz..

JeLLyy_

Öne çıkan mesajlar

slm arkadaşlar ben ç.kale lisesinde programlara bolumunde okuyorum fakat yenı basladık ve ogretmenımız sole bir soru werdı çözemedım yardım edebilirmisiniz..
soru : 1 den 50 ye kadar olan sayıların toplamını procedure yardımıyla bulunuz ( pascal prog. dili ile ). bana gore cok zor bu soru yaa hrrr
Sosyal ağlarda paylaş

Procedure dediği olay function ile aynı olsa gerek.
Hmm bi pascal öğrenip gelim ben ya durun iki dakka : )

edik : değil sanırım : p[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu

[Bu mesaj Zopik tarafından 27 Aralık 2005 22:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

uses crt;
var
i,c :integer;
procedure topla;
begin
for i:=1 to 50 do begin
c:=c+1;
end;
begin
topla;
writeln('1-50 arası sayıların toplamı =',c);
end.

böyle bişe olması lazm hatırlamıyorum tam..compile edip hataları kontrol edersin..[signature][hline]Kimse duymadan ölmeliyim,Ağzımın kenarında Bir parça kan bulunmalı.Beni tanımayanlar "Mutlak birini seviyordu" demeliler.Tanıyanlarsa,Zavallı, demeli,Çok sefalet çekti.."Fakat hakiki sebepBunlardan hiçbirisi lmamalı.

[Bu mesaj _AvengeR_ tarafından 27 Aralık 2005 22:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Program toplama ;
usescrt;
var
T,I:integer;
begin clrscr;
T:=0;
for I:1 to 50 do T:=T+1;
writeln ('sayıların toplamı=' T:10:2);
readln;
end.

hocam bi dene bakalım satır hatası yapmadıysam hatırladığım kadarıyla böyle sanırım.[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
_AvengeR_, 27 Aralık 2005 22:28 tarihinde demiş ki:
c:=c+1;

said:
Whiskey, 27 Aralık 2005 22:29 tarihinde demiş ki:
T:=T+1;

aynı hatayı yapmayı nası becerdiniz =]
c:=c+i ve T:=T+i olması gerek 1 değil.[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!

[Bu mesaj Rahan tarafından 27 Aralık 2005 22:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

haha evet i olmalı o acele ile yazınca oluyo bole şeyler aynı hatayı yapmakta tesadüf olsa gerek..[signature][hline]Kimse duymadan ölmeliyim,Ağzımın kenarında Bir parça kan bulunmalı.Beni tanımayanlar "Mutlak birini seviyordu" demeliler.Tanıyanlarsa,Zavallı, demeli,Çok sefalet çekti.."Fakat hakiki sebepBunlardan hiçbirisi lmamalı.
Sosyal ağlarda paylaş

bu cok zor ama bak soru şu ; ekran koruyucu olacak bir nevi ama ekran ilk once kırmızıya boyanacak sora uzerinde ay ve sora yıldız çizecez walla bana gore cok zor bu soru abi :D bole dedi hoca ama bılıyor kımse yapamaz onu şaşırtırım yaparsak not werıo bole seylere ama kafam basmıo ya pratik yapamıorum fazla :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...