JeLLyy_ Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 slm arkadaşlar ben ç.kale lisesinde programlara bolumunde okuyorum fakat yenı basladık ve ogretmenımız sole bir soru werdı çözemedım yardım edebilirmisiniz.. soru : 1 den 50 ye kadar olan sayıların toplamını procedure yardımıyla bulunuz ( pascal prog. dili ile ). bana gore cok zor bu soru yaa hrrr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Pascal bilmiyorum ama Çanakkale'deyim. Bi ara gel çalıştırayım :) Pascal bilmeden Zopik seni nasıl çalıştırır? Önce kitabı okur sonra sana anlatırım : p[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 o olayın bi formulu vardı matematiksel o neydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 n*(n+1)/2 edik : sanırım değil, öyle.[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu [Bu mesaj Zopik tarafından 27 Aralık 2005 22:22 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 delphi pascal tabanlıydı dimi.. ya yıllardır uğraşmıyorum procedure demek ne oluyodu onu hatırlatısınız bi şleyer çıkarcam sanırım edit: evet evet öyle üşenmedim topladım :) [Bu mesaj stainless tarafından 27 Aralık 2005 22:25 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Phoebus_ Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 0 ve 1 den oluşmuyo mu sanal ortam ya:) 50 olamaz ki o zmn soru hatalı:) yaşasın cahilim![signature][hline]nO oNe's tHeRe!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Procedure dediği olay function ile aynı olsa gerek. Hmm bi pascal öğrenip gelim ben ya durun iki dakka : ) edik : değil sanırım : p[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu [Bu mesaj Zopik tarafından 27 Aralık 2005 22:29 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
d3n1z Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 birer birer toplama gidiyorsa 50 X 51/2 formülü [Bu mesaj d3n1z tarafından 27 Aralık 2005 22:29 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_AvengeR_ Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 uses crt; var i,c :integer; procedure topla; begin for i:=1 to 50 do begin c:=c+1; end; begin topla; writeln('1-50 arası sayıların toplamı =',c); end. böyle bişe olması lazm hatırlamıyorum tam..compile edip hataları kontrol edersin..[signature][hline]Kimse duymadan ölmeliyim,Ağzımın kenarında Bir parça kan bulunmalı.Beni tanımayanlar "Mutlak birini seviyordu" demeliler.Tanıyanlarsa,Zavallı, demeli,Çok sefalet çekti.."Fakat hakiki sebepBunlardan hiçbirisi lmamalı. [Bu mesaj _AvengeR_ tarafından 27 Aralık 2005 22:30 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Program toplama ; usescrt; var T,I:integer; begin clrscr; T:=0; for I:1 to 50 do T:=T+1; writeln ('sayıların toplamı=' T:10:2); readln; end. hocam bi dene bakalım satır hatası yapmadıysam hatırladığım kadarıyla böyle sanırım.[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 edit: tamam geç kalmışım [Bu mesaj stainless tarafından 27 Aralık 2005 22:33 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 said: _AvengeR_, 27 Aralık 2005 22:28 tarihinde demiş ki: c:=c+1; said: Whiskey, 27 Aralık 2005 22:29 tarihinde demiş ki: T:=T+1; aynı hatayı yapmayı nası becerdiniz =] c:=c+i ve T:=T+i olması gerek 1 değil.[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! [Bu mesaj Rahan tarafından 27 Aralık 2005 22:47 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Edit:o haklısın benim yazdıım birden 50ye sayma T+I olmalı pardon. [Bu mesaj Whiskey tarafından 27 Aralık 2005 23:01 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 50 defa 1 ekliyorsun? 1+1+1+1+1...+1 sonuç 50 çıkar yapman gereken; 1+2+3+4+5+6+7+8...+50 =)[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_AvengeR_ Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 haha evet i olmalı o acele ile yazınca oluyo bole şeyler aynı hatayı yapmakta tesadüf olsa gerek..[signature][hline]Kimse duymadan ölmeliyim,Ağzımın kenarında Bir parça kan bulunmalı.Beni tanımayanlar "Mutlak birini seviyordu" demeliler.Tanıyanlarsa,Zavallı, demeli,Çok sefalet çekti.."Fakat hakiki sebepBunlardan hiçbirisi lmamalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JeLLyy_ Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Yardımlarınız ıcın cok tesekkurler ederım cok yardımcı oldunuz gercektende hayatımı kurtardınız ama bole bir cok soru war yapamadıgım onlarıda soleyımmı:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JeLLyy_ Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 said: Zopik, 27 Aralık 2005 21:59 tarihinde demiş ki: Pascal bilmiyorum ama Çanakkale'deyim. Bi ara gel çalıştırayım :) Pascal bilmeden Zopik seni nasıl çalıştırır? Önce kitabı okur sonra sana anlatırım : p Heheheh olur abi :) tşk ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 sor kısa ise ve becerebilirsem yardımcı olmaya çalışırım.[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JeLLyy_ Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 bu cok zor ama bak soru şu ; ekran koruyucu olacak bir nevi ama ekran ilk once kırmızıya boyanacak sora uzerinde ay ve sora yıldız çizecez walla bana gore cok zor bu soru abi :D bole dedi hoca ama bılıyor kımse yapamaz onu şaşırtırım yaparsak not werıo bole seylere ama kafam basmıo ya pratik yapamıorum fazla :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 qbasic'te yazmıştım ben bunu ortaokuldayken. heh. liseli bi hatunun ödeviydi ama. birinci seçilmişti.[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 ekran koruyucusu falan aşar beni 4 yıl oldu göreli yaw :([signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 ne güzelmiş yahu lisede programlama var bizim zamanımızda böyle liseler yoktu olsa giderdim ahh ahh[signature][hline]Eskiden yeterdim kendime Artardım bile Şimdi ne yapsam nafile!... Ve Kim demiş "can eskimez" diye Bu can tedirgin bu tende Can da eskimiş ben de /Bedri Rahmi Eyüboğlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JeLLyy_ Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2005 Heuheuh abi ole dıonuz ama cok zor ya kafam almıo hiç birini cok buyuk proglar bile yazdırmaya kalkyıorlar cok zor cok:( yardım eden olsa çabalıcam ama kımsede anlamıo bu işlerden:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar