Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyun İçi Adabı Muaşeret Kuralları.....


DiABoLiK

Öne çıkan mesajlar

Hazır boştayken yazma gereği duydum. Bunu yazmamın belli nedenleri var bir clan kurduk ve üçüncü gün sonunda aldığımız 60 üyenin 55 tanesini sadece aşağıdaki yazacakalrıma uymadıkları gerekçesiyle attık. İnanmazsınız ama gördüklerimden sonra yabancıların niye antipati duyduğunu anladım. Aşağıda madde madde yazacağım. Lütfen olumlu eleştirilerinizi bekliyorum. Eksik olanları siz tamamlayın ve tekrarlıyorum. "görünen köy klavuz istemez" burada türkler şöyle gavurlar böyle yorumu yapmayın ne acıdırki malesef bizler böyleyiz.

1- Clana alındığınız zaman lütfen davranışlarınıza dikkat edin. O clanda bayanlar olabilir. Erkek argosu ve küfür sevilmiyor. Kaldıki iyi bir aile terbiyesi aldım ve inanın küfürü sevmem. Basit bir örnekle "clan napıyonuz. a...." tarzı bir cümleniz sizi sevilen değil istenmiyen biri yapar. Unutmayın oyunu oynayan bayanlar erkek arkadaş aramıyor. (İSTİSNALAR ÇIKABİLİR) Herkesin istediği oyun oynamak bayan olduğunu anladığınız birine sarkmayın. Buda sizi istenmiyen biri yapar. Unutmayın belki kocası yada nişanlısı hatta erkek arkadaşı belkide kız kardeşiyle oynayanlar vardır. Boşuna kimsenin huzurunu kaçırmayın. Lidere ve assitlere saygı gösterin. Doldu deniyorsa assistlik için ısrar etmeyin başarılı iseniz zaten görülür.

2- Clan toplanma ve paylaşım yeridir. Clan içinde ticarete yeltenmeyin. İhtiyacınız zaten karşılanacaktır. "Bende şu var şu fiyata satayım" demeniz sizi istenmiyen biri yapar. İhtiyacınızı söyleyin karşılanır. İtem yada birşeyleri saklamayın. Clanla sürekli irtibatta olun kopuk davranmayın. Çağrıldığınız an iştirak edin. Genel konuşmaları şikayet ve temennileri önce assistlere cevap gelmezse lidere iletin. Pelerin diye tutturmayın 45 lik charla o görevler yapılmaz. Lideri "hebele hübele" tarzı şeylerle rahatsız etmeyin. Clan dağnık şekilde party konumundaysa mesela düşük lvlli birileri kasılıyorsa yada item için iki kişi bir yerlerdeyse boşa sohbetle meşgul etmeyin. Birileri öldüğünde kaybettiği XP sizin lvl miktarı olabilir. Yada illa "benide alın aga benide alın pls" ısrarını yapmayın. Bunları yapmanız sizleri istenmiyen biri yapar.

3- Clan içinde illegal işleme bulaşmayın. Program, Hile yada doalndırma tarzı davranış clanın komple bannlanması ile sonuçlanır. Lider yada assit toplantı yada benzeri konumlarda çağrı yaparsa iştirak edin. Bir konuda biri clan içinde sizi rahatsız ederse yada başka birşey yapıyorsa sarkma, küfür, tehdit mümkünse önce resimle kanıtlayın. Clanda herzaman aktif olun ateşliyici olun sizi sevilen biri yapar.


GENEL PARTY KURALLARI :

1- Party istediğinizde alınırsanız yani kabul edilirseniz. Mümükün olduğu kadar partye selam verin. Küfür ve argoyu heleki "LA PARTY GARI VARMI LAMMM..." tarzı lafları kullanmayın. Ailenizden aldığınız terbiyeyi gösterir ve sevilmeyen biri olursunuz.

2- Oyuna girdiniz. Party arıyorsunuz. Unutmayın bir party 8 kişiliktir. 9 olamaz full denildiğinde ısrar etmeyin. "AGA PLİSSSS" tarzı kelimeler kullanmayın. Aga kelimesine emin olun gıcık oluyorum alcaksamda almıyorum. Yada cevap yoksa küfür etmeyin bence iyi şanslar dileyip gidin emin olun ileride size bu olay çok zevkli ve uzun party olarak geri döner.

3- Party istediniz. Lider "sory full" dedi boşuna "aga at birini at şu gavuru din gardeşyiz" demeyin yarın sizde bir partyden biri dedi diye öyle atılırsınız.

4- Party istediniz. Lider "sory clan party" dediğinde ısrar etmeyin clanca party yapılıyor demektir. Lütfen şunu eklemeyin "CLAN PLİSSSS AGA" bu davranışlar sizi istenmiyen biri yapar.

5- Party istediniz. Lider "sory level differ" dediğinde kısaca tercümesi lvl yetmiyor ya sen çok yükseksin yada çok düşük alamıyorum demektir. Küfür ederek yada ısrar etmeyin bu davranışalr sizi partye almaz.

6- Party liderine saygı gösterin. Kutuları açmayın dendiğinde atlamayın. Yada dandik gereksiz item almayın heleki bir itemi almak için partyden kopup itemi aldıktan sonra tekrar party istemeyin. Mümkün olduğu kadar kutuları lidere bırakın hatalı yada bildiğiniz birşey varsa yazılı paylaşın. Alma açma deniyorsa uyun.

7- Party istediniz. Bir şekilde alınmadınız ve küfür, Ks, Başka yaratıkları o yere çekmeyin. Bu size takımasına sebep olabilir. Basit bir örnek. Siz tek kişisiniz. Clan 30 kişi ve arkadaşalrıyla bu sayı 100 kişiyi bulabilir sizi listenize alıp kafaya takıp sizle uğraşırlar. Towndan bile adım atamazsınız. Unutmayın bir anda girdiğiniz bir partyde bir anda birşeylerin ortasına çekilir ve partyden atılırsanız bir kaç zaman önce yapmış olabileceğiniz şeyleri hatırlayın. Yada okçular üzerinize birşeyler çekebilir.

8- Lider siz değilseniz. Kafanıza göre "aga şunu keselim plisss" tarzı kelimeler etmeyin unutmayın o party belki macera aramıyor yada 60 lık çok bilinçsiz char gibi ellerinde dandik itemlerle gezmiyor oalbilir. Heleki onay gelmeden bir anda kafanıza göre party bir yere çekmeyin. Mesela Ashlerden Goleme yada Trole çekmek gibi bu sizin atı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadasım cok sagol ama bi kac eksik var. önce az da olsa biraz ing. orenin ki full veya no need kelimeleriyle karsılasıldıında ok wanna buy it or party pls gibi devam etmeyin.

Pls ve Aga kelimelerini kesinlikle kullanmayın cunku clandaslarım bile benle ... geciolar Hadi ben sallamam kullanmıorum o kelimeleri ama elin maskarası olmakta hosuma gitmiyor.

Partiye alınmadıgınız zaman lure yapıp milleti oldurtmeyin.

Kısacası Adam gibi adam olun oynayacaksanız. Kimsenin canını sıkmaya zevk veren eglenceli bi seyi ... etmeye hakkınız yok..

Bunları dikkate alırda okursanız ii olur plsss :P[signature][hline]taze pc bir mage'dir ve dar bir bacadan gececektir:

dm: baca cok dar, sigmiyorsun
buyucu: invisible olup tekrar deniyorum

Alıntıdır From Ek$i Dictionary... :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ellerine sağlık, güzel ama eksik olmuş. Dilim döndüğünce kendi gözlemlerimi de anlatmaya çalışayım. Ama önce bir arkadaşa da yanıt vermek istiyorum.
Bence "pls" kullanmanızda fayda var ama yerli yersiz değil. Herkesin bildiği gibi pls İngilizce please sözcüğünün kısaltmasıdır ve lütfen anlamına gelir. Günlük yaşamımızda olduğu gibi "lütfen" ve "teşekkür ederim" sözcüklerini ne kadar sık kullanırsak o kadar iyi olur.

* Bir parti kurdunuz, buffer ve swifterlar önce kendilerinden başlayarak parti listesindeki sırayı takip ederek herkese buff ve swift vermeliler. Böylece herkesin buffı ve swifti aynı anda biteceğinden, tek tek uğrşma gereği hissetmezsiniz.

* priestler ama özellikle de rougelar, parti içinde uyumayın. O an pc başında olmayacaksanız bunu mutlaka lidere söyleyin. Çünkü zorlu bir partide yaratıkla uğraşırken buff ve/veya swift bitebilir ve sizin dalgınlığınız/sorumsuzluğunuz bütün partinin yatmasına neden olabilir.

*Mageler bence partiye giren adamı sormadan çekmeseler iyi olur. Zira lider yeni oyuncuyu towndan almış olabilir ve yeni giren mana almak veya tamir yaptırmak ihtiyacı duyabilir.

* Yine sorunlu rougelar, özellikle savaş zamanı partilerinen olsun olmasın isteyene swift versin. Unutmayın, orda iki ırk savaşıyor ve aynı amaç için uğraşıyoruz. Bencillik size birşey kazandırmaz.

*Bir partiye başladığınız anda mutlaka tradei bloke edin. Sırf zevk olsun diye siz yaratıkla uğraşırken trade atan tipler vardır.

* Bir partiye girmek için lidere pm atmak istediğinizde, pm nin bloke olduğunu görürseniz, normalden "aga pm aç" demeyin. Talebiniz pmlik birşey değil. Parti istediğinizi normalden de yazabilirsiniz. İlan-ı aşk etmeyeceksiniz nihayetinde.

*Buff, swift aldığınızda ve tplendiğinizde teşekkür edebilirsiniz. Bu, hem o arkadaşların gönlünü alacağı gibi, motive olup daha iyi ve dikkatli çalışmlarını sağlar.

* Tamamen dolu olan bir partide lidere "aga bizim bi ark var. alsana onuda beaaa" gibi şeyler söylemeyin. Unutmayın ki liderin de arkadaşları var ve partiye katılacak oyuncu sayısı malum.

*Bir de liderler, sizin partinize girmiş kişiler, sizler kadar emek harcayıp çalışan kişilerdir. Clan elemanları istisna olabilir ama sırf bir arkadaşınız geldi diye hiçbir açıklama getirmeden partiden birini atıp kendi arkadaşınızı almayın. Çok istiyorsanız partinizi en baştan arkadaşlarınızla kurabilirsiniz.

*Hadi diyelim ki bir şekilde partiden adam çıkarmak zorunda kaldınız. En azından çıkaracağınız elemana durumu izah edin, çıkarılma nedenini anlatın ve mümkünse özür dileyin. Birşey kaybetmezsiniz.

*Bir partide kutudan çıkan itemler bir başkasına gitmiş olabilir. Bu durumda hemen "aga sana gelen ...'i bana versene bea.. he? hadi aga. Aga?" gibilerinden dilencilik yapmayın.

*Mananız bittiyse "heeeeyyy biri bana mana versin" demenin bir alemi yok. Townda uygun fiyatla her model mana satılmakta. Sizi çekecek bir mage illa ki vardır. Mana alacak paranız kalmadıysa (ki çok düşük bir ihtimal) gidin goblin kesin. Partide çalışacak adamlara ihtiyaç var. Sizin yerinize başkası alınabilir.

*Son olarak liderler, sadece o an için parti kurmuş kişiler olduğunuzu unutmayın. Partideki oyuncular sizin takım arkadaşlarınızdır. Lider olduğunuz için planları sizin yapmanız ve komutları belirlemeniz doğaldır ama, insanlara da kölelerinizmiş gibi davranma hakkınız yok. Böylesi bir durumla karşılaşan arkadaşlar, hemen o partiden çıkarak liderin yanında yeni bir parti kursun.[signature][hline]Come let me love you, let me give my life to you, come love me again... You fill up my senses......
------------------------------
Server:Xigenon
Nation: Karus
Job: Elemantal Lord
Clan: New_Age (Leader)
Lvl: 6x
Np: şimdilik yeterli değil
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bilmiyorum bizim yani benim işim deil.Fakat yönetici arkadaşlardan bunu sabitlemesini rica etsek.Belki oyun içinde bunları yapan bircok kişiyi deilse bir kacı ders alabilir.
Güzel bir calısma eksik yönleride var fakat sadece bunları yapsalar bile razıyım ben.[signature][hline]Server:Xigenon
Nick:Raider0100
Job:Rouge
lvl:59 (Azkaldı)
NP:halan oynamaklı sabitliyemedim :)
Clan:Arrdeam (cherif:P)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaş seni tebrik ederim. Birçok ince konuyu yakalamışsın. Hele hele şu kutu olayı çok önemli.

Ben gidip snowman vuruyorum. Tam alacam adam party atıyo. Haliyle kutu gidiyor. Block yapıyorsun yine devam ediyor. Kutu yine gidiyor. Shout'tan yazı geçiyorum hala devam ediyor.

Kimse kusura bakmasın ama, ben Türklüğümle gurur duyuyorum, bu işi yapanların hemen hemen hepsi türk. Yabancılar kutu onlara çıkmazsa çekip gidiyor veya eğer sen vurmaya başladıysan hiç saldırmıyor bile.

Herkese saygılar,
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
NightHunter666, 27 Aralık 2005 20:16 tarihinde demiş ki:
sticky olasi topic
:tebrikz:



Arkadasa aynen katiliyorum Sticky olsa fena olmaz ...

Eline saglik ..[signature][hline]lvl 60 ( 61 olcam az kaldi )
Olympia
Arch Mage
Xtreme_Chill

[Bu mesaj Xtreme_Chill tarafından 28 Aralık 2005 09:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Müsadenize ben de bir şey eklemek istiyorum.

Priestten tavsiyeler:


1 - Partinin rebuff / reswift zamanı bellidir.

Bu sırada uyarılırsınız buff silin yenilenecek diye.
Buff yenilemediğiniz takdirde canavarla uğraşılırken buff bitebilir ve o anda priest başka birini healliyor olabilir. Yatarsınız yazık olur.

2 - Harpy sırasında "heeeaaaaal" - "cureeeee" şeklinde bağırmayın. Zaten çoğu priest bunu yapar.

3 - "Heaaallll" diye ölene kadar bağırarak öldükten priesti suçlamak yerine pot kullanın. Unutmayın ki partide bir tek siz yoksunuz.

4 - Partiye buffer alıp buffları dağıttıktan sonra atmayın. Bir dahaki sefere buffsız bir parti yapabilirsiniz.

Ve arkadaşın dediği gibi. Birisi geldi diye sebepsiz ve açıklamasız kimseyi partiden atmayın...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...