Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Civilization 4

Baalzebul

Öne çıkan mesajlar

• 1 ay sonra ...
espionage da rakip ulkenin CAN SEE RESEARCH puanini asiyorum, yani goreiblmem lazim. ama investigate city puanim yetmiyor, sehrine bakabildigim zaman hangi tech i research ediyor gorevbiliyorum.

peki, sehrini inceleyemeden research unu nasil gorurum ? espionage puanim yetiyor, tekrar hatirlatayim.
Sosyal ağlarda paylaş

bir soru daha :

civ4 de bircok kez golden age e girebiliyoruz, ilk golden age imi great people la yaptimd iyelim, ardindan golden age i baslatan bir wonder yaptim, o zaman da 2. golden age e girerim di mi ?

okuduguma gore ileride 1den fazla great person lazimmis golden age e girmek icin.
Sosyal ağlarda paylaş

great person ile golden age e girersen ilke sefer 1, ikinci sefer 2, üçüncü sefer 3, dördüncü.. (anladın :P) great person kullanıyosun.

golden ageler stack oluyormu bilmiyorum yani bi great personla bide tac mahalimli si bişi var onla girersen süreleri ekleniyormu emin dğeilim ondan tavsiye etmiyorum (yada turn başı 2 dakka beklemiyosan dene bi :P)
Sosyal ağlarda paylaş

şehir boyutuna göre yalnız o unhappyness 3 turn den fazla sürmüyor genelde. ha evet kilitleyebiliyosun adamı o doğru.
tavsiyem revolt ve sabotage building ile duvar yıkman, revoltta yamulmuyorsam askerlerine az biraz dmg vermeli. en verimlisi onlar. poison food anca barış zamanında adamın büyük şehirlerinde gelişimi engellemek için ideal özellikle tam nüfus artışı yaşandığında yaparsan 2-3 seviye aşağı atarsın :P
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
arcane sağol, ben de dün o başlığı görmüştüm, hatta sordum oraya da henüz cevap gelmedi(batu khan isimli şahsiyet ben oluyorum). patch'i indirip kurdum fakat oyun orjinal olmadığı için sorun yaşıyormuşum, kırek lazımmış yani :) onu şimdi hallettim, hatta oyun da açıldı ama umarım bir sorun yaşamam diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ya harbi kafanıza sizin.

Niye upladınız ? Vizeler var ne güzel AC2 yi bitirdim oynamam diye şimdi CİV4 okuyunca yine oynayasım geldi abandım torrente
off off :(

ya bu arada ben son çıkan exp packleri oynamadım hiç. Hangisini oynayayım? Hangi patchle falan ?
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
Uplıyorum kusura bakmayın lütfen.
Ben bu oyunu pass geçmiştim uzun süre.
2 ve 3 ü deliler gibi oynadığımı multisini falan yaptığımı ek bilgi olarak gireyim.
Evet şimdi yüklüyorum 4 ü ama expansion'lar patchler falan çıkmış.
Oyunu sade haliyle mi oynayayım yoksa exp'lerden birine mi yükselteyim hemen?
Amacım oyunu hızlıca hazmedip 5'e kendimi hazırlamak aslında biraz da =)

Kısaca hangi expansion ve hangi versiyona yükseltmem gerekiyor oyunu bilen birileri söylerse sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...