Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

neden kürtler?

agrian

Öne çıkan mesajlar

İşte onlar da tam tersini iddia ediyor. Ne olacak şimdi?

Tü kaka ilan ettiğin Kürtlerin yaşadığı köylerde sabah TSK geliyor, "Teröristlere yardım edeni yakarız" diyor, akşamına PKK geliyor baskın yapıp ne isterse silah zoruyla alıp götürüyor. Ne yapsın şimdi oradakiler, kime güvensin? Bu adamlara bir de gidip "PKKya yardım ettiniz vay hainler" diye girişirsen bence onların gözünde pek de hoş bir mertebeye sahip olmazsın.

Ayrıca bu "Önce onlar başlattı" mantığı çok komik, ilkokulda yapardık biz bunları. İkinci yanlış sizce bize doğruyu getirecek mi, önceki yanlışı silecek mi? O zaman Hitler de yahudileri "temizlerken" çok haklıydı, para onlarda Alman ekonomisine onlar yön veriyor,eh ortadan kaldıralım o zaman güllük gülistanlık olsun. Amerikalılar da Kızılderilileri yokederken haklıydı, "Bunlar bize saldırıyor, biz hepsini yokedelim, toprakları da bize kalsın", güzel mantık gerçekten.

Bilemiyorum, bazen bu ülkenin iyiliğini istediğini söyleyen insanlar nedense bu ülke için -bence- en zararlı ve saçma olan fikirlerle geliyorlar. Bu tabii şahsi görüşüm, herkes istediğine inanmakta özgür.[signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester

Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Türk askeri güneydoğuda halka zarar gelmemesi için elinden geleni yaptı.... pkk orda kürtleride öldürdü ama onlar gene hadep ten belediye başkanı seçtiler onlara destek verdiler.... ayrıca ben ilk onlar başlattı die saçma bi muabbet yapmadım...[signature][hline]1-) Bir
2-) İki

Kalp İçin Feyk açan masum pati log off olmayı unutunca :)
mamut_, 09 Kasım 2005 19:19 tarihinde demiş ki:
askımm nbr
_mamut_, 09 Kasım 2005 19:19 tarihinde demiş ki:
iyiyim cnm benim
Sosyal ağlarda paylaş

sayın alan yetkilimiz çok konuda haklı ama göz ardı ettiğibişey var. kimse onları tü kaka ilan etmiyor. onlar bunu kendileri yapıyorlar. benim çok fazla kürt arkadaşım ve onlarla aynı ortamda bulunmaktan çoğu zaman haz alıyorum. ama düşünsenize günde sizin bir gün köpeğinizi bir gün kedinizi bir gün kuşunuzu öldüren sonra bahçenize girip girip burası benim deyip meyvelerinizi toplayan komşunuzu ne kadar zaman n-mazur görebilirsiniz ki.
buranın türkiye olduğunu kabul etmeleri gerekiyor. işin tuhafı ne biliyormusunuz kürt göçmen türklere denilen bir tabirmiş yıllar önce. göçe göçe bu kısma gelmişler ve sanki başka bir soy muş gibi düşmanlaştırılmışlar bize karşı[signature][hline]yalan oldu. dünyaya gelende gidende. tek gerçek kaldı*** ben
Sosyal ağlarda paylaş

evet katılıorum sana..... neden lazlara, rumlara, alevilere böle tepki yok sadece kürtlere var soruyorum size.. onlar kendi başlarına yapmak istiyolar bazı şeyleri devleti bölerek rahat etceklerini sanıyorlar...[signature][hline]1-) Bir
2-) İki

Kalp İçin Feyk açan masum pati log off olmayı unutunca :)
mamut_, 09 Kasım 2005 19:19 tarihinde demiş ki:
askımm nbr
_mamut_, 09 Kasım 2005 19:19 tarihinde demiş ki:
iyiyim cnm benim
Sosyal ağlarda paylaş

belkide bölücülüğü biz değil onlar yapıyordurlar. biz hiç bize türk dediler diye kavga etmedik ama onlar sırf kürt dendi diye bile kavga edebiliyorlar.
ben onu bunu bilmem butrası t.c
kabul eden buyursun kabul etmeyen ister kürt ister laz ister arap isterse rum olsun düşmanımdır
geriside boş zaten[signature][hline]yalan oldu. dünyaya gelende gidende. tek gerçek kaldı*** ben
Sosyal ağlarda paylaş

kürde firsat verme ya rab
dehre sultan olmasin.
ayagini çarik siksin
asla iflah olmasin.
vur silleyi, al haraci
karni bile doymasin.
ol çesmeden
gavur içsin, rum içsin
kürde nasip olmasin.

y.sultan selim (1514)

sahsi tarafindan yaptirilan bir çesme üzerine yazildigi söylenmektedir.

demekki 500 yil oncede bagzi kurtler basimiza bela olmuslar,yavuz gibi bir imparator bile yillarca hacli seferleriyle bizi avrupadan atmaya calisan haclilari kurtlerle ayni kefeye koymamis.

bir kac yila kadar bu topraklarda buyumus her vatandasin turkiye cumhuriyeti vadandasi oldugunu dusunuyordum ancak okudugum ve yasadigim bagzi olaylar sayesinde dusuncelerim degisti.

lafim butun kurtlere degildir ancak ulkemizde yasayan hivbir azinlik sorun cikarmamaktadir.
kendimden ornek vereyim, ailemizin laz oldugu soyleniyor babam ne akdar karadenizli oldugunu idda etsene uzun yillar rize ikizderede yasamis insanlarin turk oldugu kadar laz olmasida muhtemeldir.

peki ben lazim turk degilim diyormuyum?
hayir demiyorum gercekte lazda olsam ki bunu utanarak soylemiyorum ben turkum ve damarimdaki kan bu vatana helal olsun.

ancak tanidigim hicbir kurt bu sekilde dusunmuyor aksine dogudakilerin cogu o veya bu sekilde o veya bu nedenle turklerden hicde haz etmiyorlar.vatani bolmek icin ellerinden geleni yapiyorlar.

bu insanlar bildigim kadariyla tarihin hic bir sayfasinda bir millet olamamislar bunuda goz ardi etmemek lazim.

biraz irkciliga girecek ama bu ornegi vermedende gecemiyecem

bir akrabam iki tane kurt cocugu evlat edindi
20 yil sonra yaptiklarini hic bir evlat babasina yapmaz.

benden bu kadar umarim kimseyi incitmemisimdir dedigim gibi lafim butun kurtlere degil ve irkci degilim.

[Bu mesaj THARKAS tarafından 08 Aralık 2005 19:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Pekala, demek Yavuz'un şu meşhur şiiri.

O zaman şunu biliyor musunuz? Osmanlı zamanında Kürtler İstanbul'a yılda üç gün, sadece bayramlarda koyun getirmek için girebilirmiş. Ne güzel değil mi?

Ama Kürtler bir yarayı kaşıyıp kanatmak istiyorsa bizim tuz basmamız bana ters gelir. Olayı kaynatanların bu işten çıkarı olan bir kaç deyyus olduğunu da siz göremiyorsanız benim size diyecek lafım yok.[signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester

Sosyal ağlarda paylaş

buda güzel ırkçı bir modumuzda varmış haberimiz yok
öldürelim kürtleri ya Allah he? Yaramızı kaşıyanları bizde kaşırız naaralarını şimdiden duyar gibiyim yapma Cafein bari sen yapma biri çıkar kürt yok der siz türksünüz der dieri çıkar alt üst kimlik olayını çıkartır öbürü der Kürt'lerde Türk kültürüne katkı sağlar der bırakında terör olaylarına devlet müdahele etsin(Derin devlet'de farklı düşünmüyorda hadi neyse) Pkk'nın yaptığı olaylarda direk kürtlere yıkılıyor 70lerden süre gelen şu alevileri ve kürtleri öldürelim fasafisosu hala devam ediyor gerçekten korkunç bir görüntü arkadaşımda geçen bna açıklıyor abi ben aleviyim die sanki suç işlemiş gibi bir tedirgin söyledi.Bangır Bangır Kürtleri kötü görmeniz ve olayları onlara yıkmanız asıl suçluları değilde masumları korkutuyor farkındamısınız adamlar kendilerini nazilerin esaretindeki yahudiler gibi hissetmeye başladı eh buda tabi Büyük devletlerin işine geliyor.Dışardan gelen müdaheleler kaçınılmaz oluyor.Irklarla ilgili yorumlar ve yok kürtler yok rumlar yok yahudiler yok bilmem neydi gibi sorunlar bari paticikte tartışılmasın.Tarih'e dönüp bakarsak'da yığınca yanılgıyla karşılaşırız yok 500 yıl önce öyleydi böyleydi.Rengi Siyah diye insanlara kölelik yaptırılmadımı Afrika'dan bir çok insan Amerika'ya Avrupa'ya köle olarak götürülmedimi veya Yahudiler toplumlar tarafından dışlanmadımı.Şimdi Siyah tenlilerin ve İsrailoğullarının yaşamaya hakkı yokmu? Veya her zmn neşesi yerinde Çingenelerin insanlarla aranıza set koymak kolay ahmet'in dedesi çok kötü şeyler yapmış Ahmet'de öyle ben biliyorum bu adam dedesine çekmiştir.İsveç'tede bir çok azınlık var onlar kendi dillerini kullanıyorlar diye hapise atıldılarmı mrk ediyorum.Irklar insanları tanımlamaz arkadaşlar her insan eşsizdir.Pkkdakiler kürttür terör yapar bizim Mehmet'de kürt oda teröristtir.Amerika'nın Usame Müslümandır teröristtir eh bütün islam ülkeleri terörist olayıyla aynı biz bu bağlama karşı çıkarken aslında kendimiz bunu kullanıyoruz.Tartışma boş bence topic kapatılsa daa güzel olur...Kürttür öldür Rumdur tecavüz et ermenidir kov türktür orta asyaya gönder müslümandır teröristtir yargılarından ben bıktım[signature][hline]"Abidin,bana mutluluğun resmini çizebilirmisin?"
Mutluluk
Sosyal ağlarda paylaş

Paparnoz, tebrik ediyorum. Ben burada 11 sayfa boyunca yırtındıktan sonra şuradaki "Aha siz böyle düşünüyorsunuz" içerikli "taşlama" mesajını alıp bana "Irkçı mod" diye yutturdun, sonra da zaten 11 sayfadır söylediğim şeyleri bana tekrarladın ya, valla helal olsun.

Diyorum ki son sayfalara göz gezdirip sağa sola fikir beyan etmeden önce bir neler olmuş, ne tartışılmış, kim neyi savunmuş en azından bakın.

Valla aynı anda hem bölücü, hem Kürt sempatizanı hem aşırı milliyetçi hem de ırkçı mod oldum ya... Ben bile şaşırdım kendimi ne diyeyim, kendimi de tebrik ediyorum.

Saygılarımla,[signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Cafein, 08 Aralık 2005 23:30 tarihinde demiş ki:
Pekala, demek Yavuz'un şu meşhur şiiri.

O zaman şunu biliyor musunuz? Osmanlı zamanında Kürtler İstanbul'a yılda üç gün, sadece bayramlarda koyun getirmek için girebilirmiş. Ne güzel değil mi?

Ama Kürtler bir yarayı kaşıyıp kanatmak istiyorsa bizim tuz basmamız bana ters gelir. Olayı kaynatanların bu işten çıkarı olan bir kaç deyyus olduğunu da siz göremiyorsanız benim size diyecek lafım yok.

peki bu sözü söylemendeki kasıt nedir?[signature][hline]"Abidin,bana mutluluğun resmini çizebilirmisin?"
Mutluluk
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Cafein, 09 Aralık 2005 00:27 tarihinde demiş ki:
Paparnoz, tebrik ediyorum. Ben burada 11 sayfa boyunca yırtındıktan sonra şuradaki "Aha siz böyle düşünüyorsunuz" içerikli "taşlama" mesajını alıp bana "Irkçı mod" diye yutturdun, sonra da zaten 11 sayfadır söylediğim şeyleri bana tekrarladın ya, valla helal olsun.

Diyorum ki son sayfalara göz gezdirip sağa sola fikir beyan etmeden önce bir neler olmuş, ne tartışılmış, kim neyi savunmuş en azından bakın.

Valla aynı anda hem bölücü, hem Kürt sempatizanı hem aşırı milliyetçi hem de ırkçı mod oldum ya... Ben bile şaşırdım kendimi ne diyeyim, kendimi de tebrik ediyorum.

Saygılarımla,

Bu şuna benzer bir adam kalkar kadın haklarını savunur savunur savunurr sonra konuşmasının son cümlesinde kadınlarda az değil bazen dayağı hakediyorlar.Genel olarak kadınlara söylenmiştir bu son söz ve o savunduğun şeylerin pek bir önemi yoktur bu sözden sonra.Bilmem anlatabiliyormuyum.Marx'ı anlatan savunan kişinin son cümlesinde yahudiler tehdit unsudur demesiyle aynı olay bende diyorumki konuşmayı yaparken düşünceyi aynen savunun son cümlesi bile savunduğunuz şeyle aynı olsun.Çelişmesin[signature][hline]"Abidin,bana mutluluğun resmini çizebilirmisin?"
Mutluluk
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi tartışmayı uzatmak istemem ama...

İroni, sarkastik anlatım, taşlama nedir önce bunları düşünelim. Bir insan düşündüğü şeyin tam tersini söylerek karşı tarafı şaşırtmak istiyorsa bu yollara başvurur, çünkü karşı taraf bu tavır karşısında olayın iki yüzünü de düşünmek zorunda kalır. Buradaki çelişki, düşüncesini belirten kişi tarafından kasten kullanılır ki, karşıt düşüncedekiler söylediklerini tekrar düşünsün ve denilenler daha iyi anlaşılsın. Tartışma üslubunda bunları kullanmıyor olabilirsiniz ama kullanan insana saldırma hakkını doğurmaz. "Irkçı mod" gibi bir ithamda bulunulması bana zaten benim burada kullandığım üslubun anlaşılmadığını gösterdi.

Bir de "Özür dilerim yanlış anladım" demektense lafı çevirmek tartışmacının elini zayıflatan taktiklerdendir. Lafın kıvrıldığı örnekle de güncel durumun bağlantısı yoksa bence hiç konuşmamak yeğdir.

Sürç-i lisan ettiysem affola, niyetim kimseyi kırmak, üzmek değil, kırılmaca darılmaca olmasın, sadece kendimi anlatmak için binbir yol denerken ters tepmesi beni şaşırttı.

Saygılarımla,[signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester

Sosyal ağlarda paylaş

cafein paparnoz bunu tartışma olarak yapmayın lütfen. sorun açık. kürt sorunu. ikinizden biri veya ben kürt olabilirim. formda oln birçok arkadaşımızda. bunu rencide edici şekilde koğuşlandırmak yerine açıklayıcı şekilde yapsak. arkadaşalar bu sorunu başımıza bu forumdaki insanlar sarmadı. biz burda fikirlerimizi sunarak en azından bu forumda gören arkadaşlarımız kırmadan geleceğe kendimizi hazırlamak. afedersiniz ama eğer ki vatanımı bölmeye ve kardeşlerime kurşun sıkmaya devam ederlerse evet onlar tü kaka kötü.[signature][hline]yalan oldu. dünyaya gelende gidende. tek gerçek kaldı*** ben
Sosyal ağlarda paylaş

Tartısmak ıcın once ıyı bır bılgı haznesıne gerekce gosterılmesı gerekır bu durum ıcın lakin gördüğüm olay sudur kı sadece google kutuphanelerı yutulmus bır vakaa ıle karsı karsıya bır tartısma olasılıgında bır cehalet kumarı oynanıyor konu uzerıne..Egerkı konu tartısılmak ıstenıyor platformu burası degıl hos bır cay bahcesınde sessız sedasız yuz yuze tartısılması vakıflık ve mutluluk katıcaktır konuya..Konularınıza..[signature][hline]Sırlar aldatır. AA
Sosyal ağlarda paylaş

öyle şeyler görüyorum ki burda bazen diyorum yanlış foruma mı geldim.nihal atsiz forumlarına mı geldim diyorum.nedir bu?hayatında 10dan fazla kürt tanımamış insanların hepsi böyle asıcaksın kesiceksin laflarını görünce güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum.[signature][hline]RareBee
Sosyal ağlarda paylaş

said:
rarebee, 09 Aralık 2005 17:04 tarihinde demiş ki:
öyle şeyler görüyorum ki burda bazen diyorum yanlış foruma mı geldim.nihal atsiz forumlarına mı geldim diyorum.nedir bu?hayatında 10dan fazla kürt tanımamış insanların hepsi böyle asıcaksın kesiceksin laflarını görünce güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum.

nihal atsız mı ? :)) neden yadırgadın ki ne kadar insanlar belli bir kısmı direkt savunmasalarda nihal atsız içimizdeki milliyetçiliği anlatmış bir yazarımız. bu sana normal gelmeli bence[signature][hline]yalan oldu. dünyaya gelende gidende. tek gerçek kaldı*** ben
Sosyal ağlarda paylaş

Bari Nihal Atsız demeyin insaf...

Rüzgar ne yönden eserse yelkeni o tarafa çevirip hem yelkenini hem cebini dolduran insanların ipiyle kuyuya inmek ne derece doğru bilemem gerçekten... Aman diyeyim.[signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester

Sosyal ağlarda paylaş

bazı arkadaşlar , doğuya yatırım yapılmıyor demiş ..
sorarım sizlere , şimdiye kadar yapılan fabrikaları, okulları vs. yıkan yağmalayanlar kürt deilde başka birilerimi ? PKK yaptı diyenlere , PKK yı besleyen,saklayan kürt deil de başkasımı ??
tarih boyunca ülkesiz yaşayan kürtler ne oldu de son 20 senedir ülke merakına girdi acaba ?? Türkiye Cumhuriye ti olmasaydı yatacak yerleri olurmuydu ?? işine gelmeyen kürtlere de sesleniyorum.. Zaten bu topraklarda hakkınız yok. Tarihsiz bir millet olarak, başka bir ülkeye göç etmeniz de bu denli zor olamaz . Beğenmeyen defolup gider, hayalperestler de mesarsız cürüyüp giderler.. Seçim tabiki sizlerin paşa gönüllerinde , hepinize bol güneşli günler dilerim..[signature][hline]janis , Undead Rogue (Burning Legion)
Sosyal ağlarda paylaş

Pkkyı kürtler saklıo diosun ama adamlar başka ne yapsın pkk orda çok güçlü devletin uzanamadığı yerlerde.Adam gidip pkkya karşı gelse bişy yapsa şikeyet etse adamın tüm sülalesini öldürürler.Tamam yardımcı olan saklayan kürtlerde var ama o kadar acımasız olmayın orda ki tüm kürt halkı temsil etmio bunlar.Orada ki türk halk kadar kürt halk da çaresiz kalıo pkk karşısında[signature][hline] Her an her tuvalete dalabilirim
Korkun benden
Eski Öküz Yeni Aşık
Bodrack The Tuvalet Psycho is back
[ quote ]fede, 02 Ekim 2005 23:57 tarihinde demiş ki:
aa vanille bayanmış laaan

allah belamı versin hep erkek diye okuyodum ben hatta bu top mu diyodum içimden :D:D:D:D [ /quote ]
Sosyal ağlarda paylaş

"pkk güçlü" nasıl bir ibaredir?

bundan 90 sene öncekiler de "aman düşman çok kuvvetli" diyip silahlarını bıraksaydı ne olurdu sence?

gözünü seveyim yapmayın bunu pkk güçlü demeyin.[signature][hline]Bu memleket tarihinde Türk'tü, o halde Türk'tür ve ilelebet Türk olarak kalacaktır... M. Kemal ATATÜRK
66. madde: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür."
Sosyal ağlarda paylaş

şunu belirtmek istiyorum böyle bir tartışma yakın zamada yaptık ve o zaman aklıma gelmeyen şu sözü söylemek istiyorum:
Tamam devlet bakmıyor olabilir, insanlar cahil olabilir ama biz bu yoklukta kıbrısa para gönderiyoruz ordaki bir takım üniversite öğrencisi insan bir PPK militanı gibi konuşabiliyor yani demek istediğim bu sadece açlık v.b. konularla alaklı değil .

bakınız Cumhuriyetin ilk ayları ve o bölgede çıkan isyanlar ve nedenleri ve bu isyanları çıkartanların torunları şimdi nerde.

Eskiden bilirdik Şimdi kendine kürt ismini takıp soyunu oraya buraya dayandıranlar eskiden türklerin bir boyu olamk ile övünürdü.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...