Shagrath Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 o adamı tuttuğumdan filan değil yanlış anlamayında adam zaten öle yakıstırmalar var bunlar ole değil dedi.adama demedıgınızı bırakmamıssınız..[signature][hline]--Borgır-- [ quote ]zydar, 14 Ekim 2005 11:41 tarihinde demiş ki: chip var ayağın daha az kokucak. yada daha rahat olucak. e o zmn bu chipten bide götümüze takalım, osur osur kokmasın.. [ /quote ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Açıkcası bende RT Erdoğanın öyle bişey demediği tarfındayım. Ama bazende çelişkiye düşüyorum. Bu adamın tarih bilgisi hiç yok "gavur izmir" lafını bilemez.Ben izmir hakkında siyasi yakıştırma olarak "solun kalesi izmir" kalıbını biliyordum. Bunun için demiş olabilir. Ama zamanında Erbakan iktidardayken Tayyip safında yer alıyordu.O dönemlerde Erbakan "Gavur İzmir" lafını sarf etmişti.[signature][hline]Eskiden yeterdim kendime Artardım bile Şimdi ne yapsam nafile!... Ve Kim demiş "can eskimez" diye Bu can tedirgin bu tende Can da eskimiş ben de /Bedri Rahmi Eyüboğlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 ay amaaan yannış anlaşıldı bak gene, aslında şunu diyecekti buna yarıldım :D Ayrıca adam "İzmir'in bir lakabı vardır. İnşallah bu seçimlerde o lakabı da üzerinden atacak" gibi bir laf söyledi. Buradan da Lakap: Gavur İzmir, Seçilecek Olan: En İmanında AKP, Lakap Değişir: Dindar İzmir İşte budur abi![signature][hline]Herkese mutlu bir 2006 yılı diliyorum. "Senin baban Superman oldu" In Rock We Trust K.A.L Forever! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Utterable Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 İzmirimiz biraz solcu olduğu için bu başbakanın pek hoşuna gitmiyo.. Ben hiç yakıştıramadım doğrusu. İzmir türkiyenin en sosyal ve güzel şehri bence.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 istanbul heryere basar =) ha bide mersin var ki istanbuldan beter eheueu[signature][hline]Eskiden yeterdim kendime Artardım bile Şimdi ne yapsam nafile!... Ve Kim demiş "can eskimez" diye Bu can tedirgin bu tende Can da eskimiş ben de /Bedri Rahmi Eyüboğlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Az öncede bu bana geldi mailden [spo1=İzmir Gavurdur Gavur kalacak! ]İzmir 'gâvurdur'! 'Gâvur' kalacak! Başbakan İzmir'e gitti. Duymayan vardır, tekrar edeyim, şöyle dedi: "İzmir'in üzerindeki o zaman zaman yakıştırılan bazı ifadeler vardır ya... Bu ifadelerin olmadığı görülecektir. Çünkü İzmir'in aslı bu değildir. O yakıştırmalar değildir. İnşallah bu yakıştırmaları da ilk seçimde silip atacaktır üzerinden. Ben buna inanıyorum." Başbakan, belki reddedecektir ama, anlaşılan "gâvur İzmir" yakıştırmasından söz ediyor. En azından bu cümleleri herkes böyle anladı. İzmirli siyasetçiler bu yüzden tepki gösterip "Hayır, İzmir gâvur değildir" şeklinde konuştular. Bendeniz ise Başbakan'ın imasını görüp alıp kabul edip cevap veriyorum bir İzmirli olarak: Evet, İzmir biraz 'gâvurdur', mümkünse hep biraz 'gâvur' kalacaktır! İzmir ne değildir? İzmir, kızların sinemaya gittikleri ya da âşık oldukları için öldürüldükleri, bunun için bir de gidip "Dinen caizdir" raporu alınan şehirler gibi olmayacaktır... Ramazanda oruç tutmayanları aç bırakmayacak, "niyetli" olmayanları dövmeyecektir... Şehir çıkışlarına "iki yüzlülük otelleri" kurup erkeklerin 'günahlarını' şehrin dışına taşıyıp sonra da cumaya gitmeyecektir... İzmir'de hiçbir zaman "Bir erkeğin dinen kaç kadına sahip olması caizdir?" meselesi konuşulmayacaktır... Üniversite rektörlerinin kapkaççılardan, tecavüzcülerden beter muameleye tabi tutulmasına izin vermeyecektir... Kızların motosiklete binince ölümle tehdit edildiği yerlerden biri olmayacaktır... Kordon'da içtiği rakı için "Günah benim kime ne!" diyerek, bir kez daha kadeh tokuşturacaktır... Ve daha bir sürü şey... İzmir nedir? O topraklardan nice tanrılar geçti. Geçip giderken uygarlıklar İzmir'den, "kordonlu" bir şehir neyi sindirdiyse içine onları bıraktılar arkalarında. Bir bünyesi var bu şehrin; rakının yanında gitmeyeni hiç kaldırmadı. Efkârlı bir gecenin, zeytinyağlı domates-biberin, kehribar üzümden yapılan şarabın, bereketli kadınlar gibi açılan incirin beğenmediği hiçbir şey kalamadı İzmir'de. Balkonları yıkadıkça pembeleşen topuklarıyla kadınların şen kahkahalarını kısan ne varsa hiçbir iz bırakmadan gitti o şehirden. O kadınların yazları o ferah feza balkonlarda oturup eteklerini yelleye yelleye yaptıkları iyi niyetli dedikoduları azaltan ne varsa geçti bitti İzmir'de. Çabuk efelenen, sonra çok çabuk barışan neşeli erkeklerin gönlünü daraltanların hepsi Hasan Tahsin'in bir kurşununa kurban gitti Körfez'de. Deniz gibi dalgalı kızların aklını, hayalini örten ne varsa Kemeraltı'nın dehlizlerinde bir daha bulunmamak üzere yitti. Liseyi kırıp Pasaport'a kendini dar atmış kızlı oğlanlı grupların ilk aşklarının tadını kaçıran ne varsa dalgalarla çarpıp iskeleye parçalandı. Zeytin ağaçlarının gölgesinde kurulmuş, bin yıldır tadı hiç bozulmamış felsefe kuramlarını yok sayan ne varsa Asansör'ün balkonundan uçup düştü asfalta. Çingenelerin sokak düğünlerinin neşesini kaçıranların adları, Karşıyaka-Göztepe maçlarının gürültüsüne gitti, duyulmadı bir daha. Karantinalı Despina'nın içini sıkan adamlar Kadife Kale'den yuvarlandı, 1. Kordon'da içilen keyif kahvelerinin telvesine saplanıp kaldı. İlk seçimlerde inşallah İzmir bu "gâvurluklarının" tamamını tutacaktır aklında![/spo][signature][hline]Eskiden yeterdim kendime Artardım bile Şimdi ne yapsam nafile!... Ve Kim demiş "can eskimez" diye Bu can tedirgin bu tende Can da eskimiş ben de /Bedri Rahmi Eyüboğlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Helal olsun BlackRose. Paticik'de ender rastlanan suya sabuna dokunur konulardan bir tanesi. Verilen yanıtlar tartışmanın düzeyi çok hoşuma gitti. Ben İzmirliyim ve izmir'de yaşıyorum, Bu demeci çalıştığım yerde epey tartıştık aramızda. Çok üzücü ama şahsen bana dokunmadı hiç bu sözler. Tarihi ve geçmişi, sözün kökenini hepiniz okudunuz yukarıda. Tam anlamıyla kasttetiği şeyi de söylüyorsa da gene de dokunmaz bana. İzmir İZMİRDİR. Türkiyenin EN BATISIDIR. Hep kendine özgü olmuştur, hep de öyle kalacaktır. Kurtuluş savaşında olduğu gibi, farknı ve özellğini gösterecek bir, iki çapulcuya kendisini teslim etmeyecektir. Teşekkürler BlackROse Teşekkürler Paticik[signature][hline]Dünyada 10 çeşit insan vardır. Binary sayı sistemini bilenler ve bilmeyenler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 @blackchaos: O mail baya sağlammış ya beğendim :)[signature][hline]Herkese mutlu bir 2006 yılı diliyorum. "Senin baban Superman oldu" In Rock We Trust K.A.L Forever! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar