Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cemiyet nedir ya?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Hani magazin programlarında falan olur ya "Davete cemiyetin ünlü simaları katıldı" derler, nedir bu cemiyet. Bütün ünlüler ve sosyete bu cemiyette olmak zorunda mı? Anlamadım gitti. Magazin takip etmem, arada gözüme takılırdı. Bi de tuvalette Şamdan var babam okuyo, bi göz gezdireyim dedim orda da karşıma çıkınca sordum işte :-)[signature][hline]Herkese mutlu bir 2006 yılı diliyorum.
"Senin baban Superman oldu"
In Rock We Trust
K.A.L Forever!

[Bu mesaj nileppezdel tarafından 27 Aralık 2005 17:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Sosyetik insanlar cemiyeti mi var yani? Direk İstanbul sosyetesi demek kurtarmıyo mu?[signature][hline]Herkese mutlu bir 2006 yılı diliyorum.
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Mesaj tarihi:
ünlüleri geç ya en gıcık olduum şey sosyete.bi giremedik şu sosyeteye:)[signature][hline]belki üstümüzden bir kuş geçer
kanadından bir tüy düşer
iner döne döne gökyüzünden
hiçbir yüz güzel değil senin yüzünden!
Mesaj tarihi:
Tamam da burada belirtilen cemiyet ayrı. Bütün sosyete Mason mu? Ben birçok Mason taniyorum ve Hülya Avşar'in Mason olmadiğini biliorum. Ki çoğu Mason kimliğini gizler. Bu sosyete topluca açiklamış mi biz Masonuz diye??

Edit: Klavyem sapıtmış...[signature][hline]Herkese mutlu bir 2006 yılı diliyorum.
In Rock We Trust
K.A.L Forever!

[Bu mesaj nileppezdel tarafından 27 Aralık 2005 18:21 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj nileppezdel tarafından 27 Aralık 2005 18:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Ben Sosyete=Cemiyet=Mason ilişkisi kurmadım. Masonların dışarda locadan bir şey anlatırlarken kullandıkları Cemiyet kelimesinin başka bir anlamını yazdım.[signature][hline]rtc
Mesaj tarihi:
Biliyorum da burdaki ayrı bişey dedim ben de.

@Fistan: Neden sosyete yerine cemiyet diyolar ki??[signature][hline]Herkese mutlu bir 2006 yılı diliyorum.
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Mesaj tarihi:
sosyete de hayvanlar topluluğu demek[signature][hline]Eskiden yeterdim kendime
Artardım bile
Şimdi ne yapsam nafile!...
Ve Kim demiş "can eskimez" diye
Bu can tedirgin bu tende
Can da eskimiş
ben de

/Bedri Rahmi Eyüboğlu
Mesaj tarihi:
said:
nileppezdel, 27 Aralık 2005 18:17 tarihinde demiş ki:
Biliyorum da burdaki ayrı bişey dedim ben de.

@Fistan: Neden sosyete yerine cemiyet diyolar ki??

arada bi derler öyle tvlerde.
hayatını yitirdi derler mesela haberde bazen , yitirdiyi başka yerde kullanmazlar.çorabını yitiren ebru şallı gece çorbacıda yakalandı demezler mesela.[signature][hline]FİLTHY PLAY
when it rains the ground gets wet!
Mesaj tarihi:
Cemiyetin farklı anlamları da var sonuçta. Eş anlamlısı değil ki??

Yitirdi = kaybetti gibi diil yani...[signature][hline]Herkese mutlu bir 2006 yılı diliyorum.
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Mesaj tarihi:
Dernek, düğün ya da bir kutlama için toplanan topluluğa cemiyet denir. Aynı şekilde Fistan'ın da dediği gibi yüksek sosyeteye de cemiyet denir.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Mesaj tarihi:
cemiyet, cem olmak/yapmak, yani bir araya gelmek kokunden geliyor lmali bildigim kadariyla[signature][hline]Bal adam...

cami mesela, o da cem alanai, cem-i den geliyor farsca...
bu kadar hatirlayabildim

[Bu mesaj wizardofoz tarafından 27 Aralık 2005 18:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
cemiyet topluluk demek. yani yanlış kullanıyolar[signature][hline]Ayağa kalk, uyumak için
önümüzde sonsuzluk var..
---------------
Kim demiş haram nedir bilmez Hayyam?
Ben haramı helalı karıştırmam:
Seninle içilen şarap helaldir,
Sensiz içtiğimiz su bile haram
  • Yeni Oluştur...