kender Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Title: Elfen Lied Synonyms: Elfic Song, elven song Genre: Ecchi, Horror, SciFi, Shounen, Super Power - [more] Type: TV Episodes: 13 Year: 2004 (25.07.2004 till 17.10.2004) Producer: ARMS / GENCO / VAP URL: http://www.vap.co.jp/elfenlied/ Animenfo: http://www.animenfo.com/animetitle,1443,vrezym,elfen_lied.html Ann:http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=4148 Relations: - Rating: 9.06 (1360 votes) Fan sitesi:http://www.elfenlied.net/ elfen lied japonyada yayını 10/17/04 de bitti çok yeni bir seri yani elfen lied kelimesi almanca bir kelime manası elf şarkısı alman şair Eduard Mörike 1828 yazdığı bir şiir: saat gece 11(elfe/eleven)çaldığında ortaya çıkan elflerle alakalı. bu adresten almanca ve ingilizce tercümesini bulabilirsiniz.. http://www.jfuller.net/elfen.html ayrıca yazarın bir hikayesini bu adresten okuyabilirsinz Stuttgart Cücesi - Eduard Mörike http://www.kelepirkitap.com/kitapfiles/roman/eduardmorike/stutgartcucesi.html anime çok hoş bir solo latin şarkıyla başlıyor. arka planda 7 katmanlı cehennemi anlatan yunan ortodoks iconlarıyla bezenmiş ortaçağ resimleri bulunuyor:) şarkının latincesi o si usque edita victus sapientia et lingua deus no praetendiese beatus vır quı suffert tentatıonem quoniam cum probatus fuerit accipiet coranam vitae kyrie ignis divive eleison o quam sancta,quam serena,quam benigna,quam amoena o castitatis lilium inglizcesi oh,even the defeated pretend to elevate their wisdom and words lucky is he who suffers because of those wounds and temptations of life my god ,divine fire,have mercy of the so holy,so serene,so benign,so pleasant of the pure lily karekterler:nyuu/lucy: ana karekter kızımız.hafızası kayıp durumdayken sadece nyuu diyebilen canayakın şirin bir kız.ama aklı başına gelince lucy :gaddar ve acımasız bir katil..fakat iki kişiliğide kouta ya aşıktır..kouta:enerjik ve dost canlısı bir insandır.taşındığı yeni şehire geldiği gün nyuu ile karşılaır ve başına gelmedik kalmaz.yuka:koutanın kuzenidir.ona çocukluktan beri aşıktır.ama nyu nın koutanın evine gelmesiyle oda oraya taşınır.gizlice nyu kıskansada onu korur ve kouta dan uzak tutmaya çalışır:)Mayu:hikayemizin en zayıf kızı diyebiliriz.üvey babısının cinsel tacizlerinden bıkarak kaçmış, bir köpekle beraber yaşayn bir evsizdir. Nana: lucy gibi bir "diclonius" dur.onu öldürmek için labrotuardan salınmıştır..ama....Bando: özel olarak eğitilmiş bir askerdir.ama kendini beğenmiş cani bir katildir.lucyl le karşılaştıklarında kollarını ve bacaklarını kaybeder ..ama... anime ise açılış sahnesinde bir kızın (lucy) başında metal bir kaskla heryerinden bağlı olduğunu görüyoruz. anime lucy nin kilitli yerden kaçmasıyla başlıyor. (kaçışında kapıları kontrol odasında açan bir eleman var ama kim olduğunu ilerleyen bölümerde anlıyoruz) lucy kaçarken önüne gelen güvenlik görevlerini kesip biçiyor.(makinalı tüfekler işe yaramıyor) lucy birşekilde kurşunları durduruyor. hatta bir sahnede güvenlik görevlileri:iki metreden fazla yaklaşmayın yoka ölürsünüz diye uyarılar yapıyorlar.. bu sahneler okadar kanlıki seriye başlar başlamaz şok oluyorsunuz.(kesinlikle çocuklara göre bir anime değil) lucy kaçarken tam 23 kişiyi parçalıyor(oturup saydım:) tam lucy bulunduğu labrotuardan çıkarken bir antitank silahıyla vuruyorlar.ama kurşun başındaki kaska denk geliyor. kask parçalanıyo ama lucy suya düşerek kurtuluyor olaylar lucy'nin adadan kacmasiyla ve hafizasini kaybetmis bir sekilde kouta'nin evine siginmasiyla basliyor ancak lucy'nin akli arada bir gelip gider. cogunlukla akli gitmis olarak cana yakin, iyi kalpli nyuu(konuşabildiği tek kelime) iken arada bir seytan ve insan katliamcisi lucy olur lucy nin kaçtığı yer "diclonius" denen, insandan dogma, viruslu diye nitelendirilen, kafalarinin ustunde iki boynuza sahip kızları inceleyen bir labratuar bu dicloniuslarin ozellikleri telepat olmalari ve sirtlarindan gorunmez kollar cikararak etraflarina teror sacabilmeleri. yorum. anime de birçok tanıdık öğelere rastlayabiliyoruz. lucy nin aklı başında değilken sadece nyuu diyebilmesi,(chobits- chii) başındaki iki boynuz(elfler uzun kulak yada boynuz larıyla tanınır) (gene chobits) labrotuardan kaçış sahnesi(akira -tetsuo) ilk sahnedeki metal kask(hanibal-kuzuların sessizliği) vb sahneler olsada hikaye olarak gerçekten çok hoş kurgulanmuş.zaten birçok anime sitesinde hemen top 10 sıralamalında ilk 5 i kapmış durumda:) anime çok k Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kender Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 [signature][hline]www.kitap.perisi.com www.kitaplarin.efendisi.com www.daredevil.efsanesi.com türkçe anime altyazıları için http://animetr.port5.com/altyazilar.html ugrayın sizide türkçe altyazı yazmaya davet ediyoruz.. türkçe mangalar için http://www.flameriders.com 1100 cdlik ve 40 dvdlik anime listemi görmek için mail atınız mailim:[email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hired_gun Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 benden uzun yaşa emi :) dün gece dikkatimi çekti başladim indirmeye izleyip pzt ye yazacaktim ... neyse öncden bilgilenmiş oluduk sayende :)[signature][hline]isimler değişsede , kahpeliktir baki kalan ...Animelist.xls Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ytse Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Opening theme cok sufer gercekten.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 ilk fırsatta ben de indireceğim de rurouni kenshin: reminiscence'dan nasıl daha yüksek bir puan alabilir onu merak ettiğimden. :) o kadar gıcık oldum ki gidip 1 veresim geldi elfen lied'e.. :-p içimden bir de değil, sürüyle ses yanına dahi yaklaşamaması gerektiğini söylüyor.. :-) (tamam önyargı olabilir ama ne konu ne de çizimler uzaktan 10 almıyor, yakından bilmiyorum nasıl tabii :-o )[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HalbadaR Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Ya ben bunu nasıl indireceğim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 supronova.org orda butun bolumleri var 13 bolumde uzun zamandir elimde ama nedense sadece 5 bolumunu izleyip devam etmedigim bi anime serisi giris introsu ,muzikler hakketen guzel . fazla siddet sahneleri var , kafa kol herbisi kopuyor cart diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HalbadaR Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Adresin doğruluğundan emin misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 ya bu supernova para istiyo kıl oldum[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ytse Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 para isteyen suprnova deli taklitci websiteleri www.suprnova.org search.suprnova.org dan aratabilirsin istedigini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 suprnova istemio evet supernova nerdeyse aynısı ama direk para istiyo kıl olmuştum. fav. ime kaydetmişim aslını anca gözüme çarptı,saol ama.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 anidb var ed2k client'ları için, adresi ve diğer bilgileri sticky başlıkta bulabilirsiniz..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 anidb puanı 8.74'e gerileyerek eski pozisyonuna dönmüş, kenshin ile uğraşanların sonu bu olur! :horace:[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shadow_ Mesaj tarihi: Aralık 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2004 Dün suprnova'dan Elfen Lied'ın bir kaç bölümünü indirdim ama açılmıyor ek bi codec falan gerekiyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Aralık 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2004 yav müthiş bir anime harbidende 3 bölümünü izledim ama gerçektende sarsıcı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kender Mesaj tarihi: Aralık 8, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2004 http://evanidus.ath.cx:7421/ buadreste elfen lied in mangasının ilk 16 bölümünü torent olarak bulabiilirsiniz..(berserk,tenjou tengen in de yeni bölümleri bu adreste mevcut) animede olmayan bazı ayrıntıları öğrenmek istiyorsanız mangasınıda okumanızı önerrim :)[signature][hline]www.kitap.perisi.com www.kitaplarin.efendisi.com www.daredevil.efsanesi.com türkçe anime altyazıları için http://animetr.port5.com/altyazilar.html ugrayın sizide türkçe altyazı yazmaya davet ediyoruz.. türkçe mangalar için http://www.flameriders.com 1100 cdlik ve 40 dvdlik anime listemi görmek için mail atınız mailim:[email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odune Mesaj tarihi: Aralık 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2004 benim merak ettiğim birşey var torrent için. bir kaç tane versiyonmu ne var orasını çıkaramadım ne biliim bir dosya [anime_fin] isimli bir diğeri [anime_work] bunlar arasında ne gibi bir fark var? ben biraz orjinal yanlısıyyani orjinal seslendirme ingilizce alt yazı. bunlardan hangisi isteklerimi karşılaştırır arkadaşlar? indirenlerden yorum alabilirmiyim?[signature][hline]Dünyasını Kaybedenler Yeni Bir Dünya Kurmak Zorundadır. (David Eddings) Orewa Kaizoku o ni naru otoko da [Monkey D. Luffy/One Piece] [Bu mesaj Odune tarafından 12 Aralık 2004 12:00 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hired_gun Mesaj tarihi: Aralık 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2004 senin o okuduklarin anime'ye ingilizce (bazen almanca yada italyanca) altyazı yazan gönüllü iyilik meleği grubun adı ... tavsiyem olaibldiğince 1 gruba ait altyazılari indir böylece karakter isimlerinde oluşabilecek ufak farklılılarla başın ağrımaz[signature][hline]isimler değişsede , kahpeliktir baki kalan ...Animelist.xls Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odune Mesaj tarihi: Aralık 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2004 said: hired_gun, 12 Aralık 2004 13:17 tarihinde demiş ki: senin o okuduklarin anime'ye ingilizce (bazen almanca yada italyanca) altyazı yazan gönüllü iyilik meleği grubun adı ... tavsiyem olaibldiğince 1 gruba ait altyazılari indir böylece karakter isimlerinde oluşabilecek ufak farklılılarla başın ağrımaz birincisi dediğin herhalde [anime_fin] bana pek bir finli bir grup ve alt yazılar fince geldi. eğer dediğin gibi alt yazılar ingilizceyse hemen indirmeye başlıyorum.[signature][hline]Dünyasını Kaybedenler Yeni Bir Dünya Kurmak Zorundadır. (David Eddings) Orewa Kaizoku o ni naru otoko da [Monkey D. Luffy/One Piece] [Bu mesaj Odune tarafından 13 Aralık 2004 00:20 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kender Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 http://www.shinsen-subs.org/?page=projects elfen lied ın dvd rip ac3 verisyon nu nu bu adresten indirebilirsiniz.. şimdilik ilk 4 bölüm çıktı....[signature][hline]www.kitap.perisi.com www.kitaplarin.efendisi.com www.daredevil.efsanesi.com türkçe anime altyazıları için http://animetr.port5.com/altyazilar.html ugrayın sizide türkçe altyazı yazmaya davet ediyoruz.. türkçe mangalar için http://www.flameriders.com 1100 cdlik ve 40 dvdlik anime listemi görmek için mail atınız mailim:[email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odune Mesaj tarihi: Aralık 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2004 bugün sınavlardan sonra ancak oturup son 3 bölümü seyrettim. birazda hayal kırıklığına uğradım aslında konu ilerleyişine göre çok havada bitti. inşallah devamı gelir. aklıma takılan birşeyler var aslında bazı sitelerde (torrent) Elfen_Lied_v02c17 şeklinde sanki 2. sezon 17. episode gibi izlenim veren dosyalar var. siz benden daha iyi bilirsiniz. varmı böyle birşey? yada başka türlü sorayım elfen lied'ın devamı gelecekmi? son söz. Elfen Lied rules!! :D[signature][hline]Dünyasını Kaybedenler Yeni Bir Dünya Kurmak Zorundadır. (David Eddings) Orewa Kaizoku o ni naru otoko da [Monkey D. Luffy/One Piece] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kender Mesaj tarihi: Aralık 28, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2004 Elfen_Lied_v02c17 diyerek gördüğün dosya manga(elfen lied ın çizgiromanı).. mangada animede gösterilmeyen atlanan bazı ayrıntıları görebilirsin:)[signature][hline]www.kitap.perisi.com www.kitaplarin.efendisi.com www.daredevil.efsanesi.com türkçe anime altyazıları için http://animetr.port5.com/altyazilar.html ugrayın sizide türkçe altyazı yazmaya davet ediyoruz.. türkçe mangalar için http://www.flameriders.com 1100 cdlik ve 40 dvdlik anime listemi görmek için mail atınız mailim:[email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 10. bölümdeyim, izliyorum izliyorum ama daha sıkıntıdan bir bölümü kesintisiz tamamlayabildiğim bir bölüm olmadı. inanılmaz gibi gelebilir yorumum ama şu ana kadar izlediğim bölümler inanılmaz derecede sıkıcı geldi bana, dahası en önemli karakterlerin (özellikle kouta, kuzeni, nana ve mayu) neredeyse bütün hareketleri o kadar mantıksız ve saçma ki (spoiler'lara girmeyeyim ama hikayenin bütün gidişatı akla hayale gelmeyecek şekilde hiçbir anlamı olmayan davranışlarla şekilleniyor, görmezden gelinecek gibi değil hani) hayret nidalarıyla seyrediyorum. şu son 3 bölüm fikrimi nasıl değiştirecek diye merak ediyorum ama bu şekilde devam ederse herhalde gördüğüm en kötü anime'ler arasında yeralabilir.. gore falan kendi başına itici gelmedi de çizim tarzıyla bence hiç uyuşmamış ayrıca, bana son derece absürd geldi doğrusu.. hani kendim kaşınıp "aa bu ilginç görünüyor" diyerek indirmiş olsaydım neyse de bu puanlara, tavsiyelerden etkilenerek karar verdiğim için daha da allak bullak oldum.. kesin konuşmayayım şimdiden ama beklentim sıfıra indi son bölümlerden..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 inanılmaz.. karakterlerin bu kadar anlamsız davrandığı bir başka anime daha seyretmedim bugüne kadar.. hani çok müthiş sayıda anime izlemiş değilim ama anime bir kenara bu kadar gülünç hikayeye sahip kitap, film vs çok az gördüm.. bucak bucak kaçın diyorum aman, son derece sıkıcı, (daha ilk üç bölümden itibaren "ne zaman bitecek" diye merak etmeye başladım, son iki bölüme geldiğimde artık bırakmamak için kendimi zorladım) anlamsız (hikaye belki güzel bağlanır diye kendimi avuturken apıştırıp bırakan komedi ötesi bir saçmalıkla bitti) ve iyi ya da idare eder denebilecek bir tarafı olmayan (çizimler, seslendirme vs hiçbirşey yok) 'bişi'. anime bile diyemiyorum çünkü bir-iki sahne eklense gore hentai'ye dönüşüp kimsenin kaale dahi almayacağı bir seri haline gelecek vaziyette.. ilk defa yazdığım dvd'ye acıdım, daha da fenası bunu full metal panic: fumoffu ile aynı diske koyduğuma inanamıyorum. keşke önceden izleseymişim.. en azından yalnızca tavsiyelere güvenmenin doğru olmadığını öğrendim, bununla yetinmem gerekecek.. [spo1=öeeehhh]kollarını, bacaklarını koparan kişiyle aynı masada yemek yiyeceksin. bir tabur adamın yenemediği kişinin peşinden tabancayla kovalayacaksın. iki gündür tanıştığın kişi senin kardeşini, babanı, sürüyle insanı öldürecek ve ona aşık olacaksın. öeeeehhhhh yani nasıl bir fantezi bu ya[/spo][signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kender Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Title Elfen Lied Category TV Total Episodes 13 (13 x 24) Genres Action, Horror User Rating 9.4/10.0 (169 reviews) (top 200: # 13) zevkler ver renkler tartışılmaz.birçok kişinin beğendiğini sen beğenmeyebilirsin.. ama bana göre animenfo da 13 sırada olan bir anime iyi bir animedir..[signature][hline]www.kitap.perisi.com www.kitaplarin.efendisi.com www.daredevil.efsanesi.com türkçe mangalar için http://www.flameriders.com 1100 cdlik ve 40 dvdlik anime listemi görmek için mail atınız mailim:[email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar