bLackcha0s Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 RENGİ KUPADAN İSMİ TAKIM OYUNUNDAN 2006 Dünya Kupası'nın resmi topu Teamgeist üç yıllık bir çalışma sonunda ortaya çıktı. Teamgeist, beyaz, siyah ve dore renklerden oluşuyor. Tasarımcı ekip, sarmal şekillerin kenarına hafif dore izler eklerken, Dünya Şampiyonu'na verilecek kupadan esinlendi. Bu sarmallar ise hareketi ve enerjiyi temsil ediyor. İngiliz tasarımcı Scott Tomlinson ve Alman tasarımcı Anatol Just, tüm faktörleri bir araya getirip yüksek teknoloji ürünü topu yarattı. Topun ismi, şampiyonluğu hedefleyenleri başarıya taşıyan etkenden geliyor: Takım ruhu. Adidas'ın yeni topu, önceki toplara göre daha az parçadan, yalnızca 14 ayrı panelden oluşuyor. Bu da topun tam yuvarlak olmasını sağlıyor. Bu sayede, üç panelin birbirine dokunduğu noktaların sayısı yüzde 60 azalırken, toplam panel çizgilerinin uzunluğu da yüzde 15'in üzerinde azaldı. Ayrıca paneller dikişle değil, Adidas'ın 2004'te bulduğu ısıyla birleştirme özelliği sayesinde birbirine tutturuluyor. İngiltere'de Loughborough Üniversitesi ve Adidas'ın Almanya'nın Scheifeld Kasabası'ndaki laboratuvarı, topu çok detaylı testlerden geçirdi. Bununla yetinilmedi, profesyonel oyuncular da topu sahada test etti.MÜKEMMELLİK İÇİN BİLİMSEL TESTLER Teamgeist'e, Almanya ve İngiltere'deki laboratuvarlarda dokuz ayrı bilimsel test uygulandı. Robot ayak testi, çevre testi, yuvarlaklık testi, su geçirmezlik testi, ağırlık testi, biçim ve ölçü muhafaza testi, trampet testi, tek tip sıçrama testi, basınç testi. Bu sayede topun en mükemmel ölçülere sahip olması amaçlandı. İşte bu testlerden örnekler.Robot ayak testi: Laboratuvardaki robot ayak sistemi, aynı vuruşu aynı noktaya aynı şiddette defalarca yapma özelliğine sahip. Robot ayağın her darbesini ve bunun top üzerindeki etkisini gözlemek için de yüksek hızlı bir kamera kullanıldı.Çevre testi: FIFA'nın bir futbol topunun çevresi için verdiği ölçü 68.5-69,5 cm idi. Bu testte her müsabaka topu 10 ayrı noktadan ölçüldü. Sonuçta ideal ölçü 69 cm'ye ulaştı.Sürekli yuvarlaklık testi: Maç sırasında kontrolün daha iyi olması, havada daha iyi süzülmesi için topun yuvarlaklığının sürekli olması şart. Bunun için 16 farklı noktadan topun çapı ölçüldü. Aralarındaki fark yüzde biri geçmiyordu.Basınç testi: Özellikle uzun paslar için topun hiç hava kaçırmaması şart. Bu testte top azami ölçüde şişirilip üç gün bekletildi. FIFA'nın yüzde 20'lik basınç kaybı sınırına karşın bu üç günde sadece yüzde 11 hava kaybetti.[signature][hline]Eskiden yeterdim kendime Artardım bile Şimdi ne yapsam nafile!... Ve Kim demiş "can eskimez" diye Bu can tedirgin bu tende Can da eskimiş ben de /Bedri Rahmi Eyüboğlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 "takımruhu" güsel isim...[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır arap atasözü oldu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 desenler demode bi top havası veriyo ama teknoloji konuşturmuşlar bize laf düşmez.top yuvarlak hakkaten.[signature][hline]FİLTHY PLAY / when it rains the ground gets wet! MZ : FC Antalya United / The Paticik Cup =o= II / silkroad|troy|Washi|baydı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 tebrikler & alkışlar adidasa.[signature][hline][b]porsuk, 03 Ekim 2005 23:10 tarihinde demiş ki: herkez kopmuş yarılmış iptal olmus ama biz ingilizce bilmiyoz bu ne kültür boyle. bu nasıl bir bilimsellik bu nasıl evrensel yaklaşım bu nasıl yitirilmemiş felsevi birikim betime uyum ahenk lisan skuhut u fosforik cümle kapitalitik osturafyon [/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loli-pop Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 topun tipi mukemmel olmuş ismi de geyet hoş..:)[signature][hline]-houston, üşüdüm olm ben güneşe yaklaşıcam biraz. -apollo bu cok tehlikeli yapma. gemiye zarrar verebilirsin. -hey .....na koyum ne değerli geminiz varmışş sicem yaa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 İsmi çok güzel zaten ligimizdede görürüz bunu umarım. Bu topa Türk futbolcularının vuramaması çok yazık[signature][hline]Eskiden yeterdim kendime Artardım bile Şimdi ne yapsam nafile!... Ve Kim demiş "can eskimez" diye Bu can tedirgin bu tende Can da eskimiş ben de /Bedri Rahmi Eyüboğlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tony_montana Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 adidas top konusunda aşmış bi marka tebrikler...[signature][hline]1905 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redogski Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 said: bLackcha0s, 25 Aralık 2005 18:13 tarihinde demiş ki: Robot ayağın her darbesini ve bunun top üzerindeki etkisini gözlemek için de yüksek hızlı bir kamera kullanıldı. bunun videosa bulunmuyo deme nette?[signature][hline]Belki cehennemde birgün karşılaşırız.Sen kalp hırsızı olduğun için,ben ise tanrıyı bırakıp sana taptığım için... pogodi, 25 Aralık 2005 16:52 tarihinde demiş ki: evet anılın göbeğinden seksapel bişe yok bu dünyada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SmoLaFein Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 Şeklı sankı dıerlerıne oranla daha basık ama goruntu ıtıbarı we teknolojık ozellıklerıyle mukemmel olsa gerek[signature][hline]Apache, 05 Eylül 2005 12:20 tarihinde demiş ki: ankara bes tepe iki tepe acıgı var atom bombası yıyebılırız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 said: Redogski, 25 Aralık 2005 18:29 tarihinde demiş ki: said: bLackcha0s, 25 Aralık 2005 18:13 tarihinde demiş ki: Robot ayağın her darbesini ve bunun top üzerindeki etkisini gözlemek için de yüksek hızlı bir kamera kullanıldı. bunun videosa bulunmuyo deme nette? bulunuyor yada bulunmuyor demedim ki hehehe bulabiliyorsan bul paylaş[signature][hline]Eskiden yeterdim kendime Artardım bile Şimdi ne yapsam nafile!... Ve Kim demiş "can eskimez" diye Bu can tedirgin bu tende Can da eskimiş ben de /Bedri Rahmi Eyüboğlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
laverda Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 hoş olmuş. almak lazım ama alcan da nerde oynaycan[signature][hline]laverda yalan oldu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revenge Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 Ben Pelias kullanılacak diye biliyordum ama değişmiş heralde[signature][hline] Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır. G3NKs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
johndoe Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 çok güzel olmuş satılmaya başlandıktan kısa süre sonra alan biryle top oynamak lazım her ne kaar adamı sevmesekte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redogski Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 @black haberi aldıın yerde belki oda vardır die düşünmüştüm:D[signature][hline]Belki cehennemde birgün karşılaşırız.Sen kalp hırsızı olduğun için,ben ise tanrıyı bırakıp sana taptığım için... pogodi, 25 Aralık 2005 16:52 tarihinde demiş ki: evet anılın göbeğinden seksapel bişe yok bu dünyada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tony_montana Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 bu top gerçekten çok güzel ama benim en çok hoşuma gideni Euro 2000 de oynanan futbol topuydu 2000-01 sezonunda ligimizde de oynanmaya başlamıştı hatta fenerli bi arkadaşım johnson un frikiğinde ona gelen bi topu getirdiğinde uzun süre inceleme fırsatım olmuştu güzel toptu vesselam :)[signature][hline]1905 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_MysteriouS_ Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2005 hoş bişeye benzior. Ligimizde görmek isterim ama bn bu topu nıke il yapılan anlaşma yüzündün göremicez herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 nike ın topları daha iyi diye duyuyordum ben ama.. özellikle fever nova faciasından sonra adidasın bu sefer çok daha iyi bi top çıkartması gerekiyor..[signature][hline]My Space Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RabbiT Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Benim pek hoşuma gitmedi açıkçası baştan bi tıktık yapmam lazım. =P[signature][hline]()_() ('o' ) <== Be Horrible! Like Me! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finrod Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 adamlar yapıyor[signature][hline]Ve Buddha onlara dedi: "-Size benim kim olduğum sorulduğunda, ne cevap vereceksiniz?" Onlar dediler: "-Sen bizim varoluşumuzun temelindeki eskatalojik manifestasyon ve açıklanan öz benliğimiz bağlamının ontolojik temelisin." Ve Buddha cevap verdi: "-HA!?" msn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Fiyat Tahmini bence 1500YTL eder bu top hatta fazla[signature][hline]1 Kişi tüm insanlığa bedel olabilir.Tek başına Dünyayı ve insanlığı değiştirebilir.O sadece ve sadece gerçeği bilen bir Bilim Adamıdır. Tuğrul Güner(diablotg) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Rotario muydu 2004'de kullanılan Portekizde..O daha şıkdı dizayn olarak kanımca..[signature][hline]D'akmor so 80's Haklıyım tabi! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lahoya Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 said: tony_montana, 25 Aralık 2005 18:24 tarihinde demiş ki: adidas top konusunda aşmış bi marka tebrikler... +1[signature][hline]Genç bir insanı olgun bi kadınla birlikte olmak kadar olgunlaştıracak başka bişe yoktur. TOLSTOY Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lahoya Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2005 manyoq[signature][hline]Genç bir insanı olgun bi kadınla birlikte olmak kadar olgunlaştıracak başka bişe yoktur. TOLSTOY Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar