Zopik Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Aşağıya kopyaladığım yazı bir e-mail grubundan gönderilmiş. Doğru olduğunu varsayıyorum çünkü yalan olamayacak kadar gerçek görünüyor. Sonuna kadar okumanızı ve "vay bee","helal olsun adama","türküz işte nolcak" şeklinde yorumlar yapmamanızı rica edicem. Bunların hiç birimize faydası yok. Fakat konu üzerine tartışmanın ve şimdiye kadar ki deneyimleri paylaşmanın oldukça var. Adını sanını bilmediğimiz okula faydası olmayacaksa bile bizim bilinçlenmemize faydası var. Şimdiye kadar bu tip şeyleri görmezden gelen ya da hiç aklına bile gelmeyen patilerden birkaçının kafasındaki ampülü yakacak olmasında fayda var. Kişisel'de aşkından bunalmış olanların kafasının dağılmasında, "nasıl bir tipim ki ben karı kız için ölücem. salak mıyım?" diye düşündürecek olmasında fayda var. Herhangi bir şekilde yazacak birşey bulamayan ya da şu yukarıdaki etkilere uğramayanlar hepimiz iyi olalım diye direk Konu Dışı'na dönebilir ve başka konularda gezinip her zamanki bilindik tavrına dönebilir. Gerçtekten çok kolay bunu yapmak. İnanmıyorsanız deneyin! Yazıyı pek düzeltemedim, kusura bakmayın o yüzden. Buyrun; [spo1=Tık]Asagidaki mektubun yazari bir ögretmen... Ancak, adını ve nerede çalıstıgnı gizlemek zorunda kalmiş; tahmin edebileceginiz nedenlerle... Mektup, asagıdaki haliyle bir üniversitemizin "Ögretmenler Günü" toplantısında da okunmus, gözyaslarıyla... Merhaba! Istanbul'da bir lisede ögretmenlik yapiyorum. Çalistigim okul, çogunlugu Anadolu'nun en ücra köylerinden gelip yerlesen (yerlesemeyen) insanlarin oturdugu bir çevrede. Etrafimiz gecekondu mahalleri. Gecekondu olmayan yerlerde de dermeçatma binalar var. Istanbul'un pek çok yerinde artik görmeye alistigimiz bir manzara var aslinda burada ! da. Sözünü ettigim yerlesim yerinin5 dakikalik mesafesinde modern bir alisveris merkezi var! Atardamarin hemen üzerinde bu okul. BUNLARIN HEPSI GERÇEK: *Biliyor musunuz, bu yil lise1. sinifta okumayazma bilmeyen bir ögrenci var. *Biliyor musunuz, bir ögrenci okula "satir" getirmektenuzaklastirma cezasi aldi. *Biliyor musunuz, iki hafta önce okulun önünde çikan bir kavgadabir ögrencimin boynu döner biçagi ile kesildi; 28 dikisatildi. (Çok sükür sah damarina gelmedi) *Biliyor musunuz, bu çevrede kimse kisin aksam besten sonrasokakta yalniz yürümüyor. *Biliyor musunuz, geçtigimiz hafta, bebek bekleyen müdüryardimcimiz bir ögrenci tarafindan karni tekmelenmekle tehditedildi. *Biliyor musunuz, disaridan elini kolunu sallaya sallaya girenbir adam, kendisini disari çikarmaya çalisan kat nöbetçisibayan ögretmeni biçakla tehdit etti. *Biliyor musunuz, derste sikinti yarattigi için ögretmenitarafindan cezalandirilan ögrencinin asiret olan ailesi okulubasti. *Biliyor musunuz, bir ögretmenimiz sinifta biraktigiögrenciden tehdit telefonlari aldi. *Biliyor musunuz, ögrencilerimizin %86'si sigara içiyor. *Biliyor musunuz, ögrencilerimizin %42'si hap kullaniyor.! ; *Biliyor musunuz, okulun etrafinda hap satanlari, okulun içindehap kullananlari polis biliyor. *Biliyor musunuz, ögrencilerimizin %23'ü ensest iliskimagduru. *Biliyor musunuz,geçtigimiz yil bir kiz ögrencimizin babasi çocugundan(ögrencimizden) dayakyedigi için okula sigindi. *Biliyor musunuz, yalnizca koridorda birbirlerine çarptiklariiçin kavgaya tutusan iki kiz ögrencinin aileleri okulunönünde birbirlerine yumruk yumruga saldirdilar. *Biliyor musunuz, bazi kiz ögrenciler 100 kontör karsiligindaminibüs soförlerine, hali saha sahiplerine kendilerinikullandirtiyorlar (cinsel anlamda) *Biliyor musunuz, bu yil bir erkek ögrenci, bir kizögrencinin kendisine cinsel tacizde bulundugunu söyleyereksikayette bulundu. *Biliyor musunuz, geçtigimiz yil bir anne, kizinin saçininboyali olmasi üzerine okula çagirildiginda, kizini okula kocabulmak için gönderdigini bu nedenle de süslenmesi gerektiginisöyledi. *Biliyor musunuz, velilerin %42'si kayittan sonra bir dahaokula ugramiyor. *Biliyor musunuz, maddi yetersizlikten dolayi üç, dört ailebir oda-bir salon bir evi paylasiyorlar.(Sayilariazimsanamayacak ölçüde.) *Biliyor musunuz, her ay ögretmenler aramizda para toplayip birögrenciye bot, palto veya okul araç gereçleri aliyoruz. *Biliyor musunuz, geçtigimiz yil cuma okul kapanisitöreninde bayginlik geçiren bir ögrencinin iki gündür hiçbirsey yemedigini ögreniyoruz. *Biliyor musunuz, ögrencilerin çogunun hayatinda kan davasi,intihar, bosanma, dayak, kaçma, kaçirilma, hapis gibi hikayelervar. (Ailelerinde yasanmis) *Biliyor musunuz, geçtigimiz yil iki gün boyunca evine gitmeyenbir ögrenciyi velisi gelip okulda ariyor. (Kizin biriylekaçtigi anlasiliyor daha sonra.) *Biliyor musunuz, annesi babasi ayri veya bosanmis olanögrencilerin çogu uzak akrabalarin yaninda kaliyor. Anne ya dababa almak istemiyorlar veya! üvey anne babalar istemiyor. *Biliyor musunuz, geçtigimiz yil sorun çikardigi içinmüdür t
Dragonmax Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 hepsini okudum, çok kötü yaaa :([signature][hline]Designer® | Kâh çıkarım göklere, seyreylerim dünyayı.. Kâh inerim yeryüzüne, dünya seyreyler beni.. Tasarım Sayfası
kickass Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 etkilendim acıkcası[signature][hline]Misiskickass, 26 Aralık 2005 00:56 tarihinde demiş ki: rezil etcem seni ayrıca attırcam seni tek amacım bu :) benimle hiç ilgilenmiyorsun bu pati yüzünden !!
Mayhem Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 said: Biliyor musunuz, bazi kiz ögrenciler 100 kontör karsiligindaminibüs soförlerine, hali saha sahiplerine kendilerinikullandirtiyorlar (cinsel anlamda) Biliyor musunuz, geçtigimiz yil bir anne, kizinin saçininboyali olmasi üzerine okula çagirildiginda, kizini okula kocabulmak için gönderdigini bu nedenle de süslenmesi gerektigini söyledi. Buraları gibi beni şoka ugratmıyan ancak ciddi anlamda üzen bir yazı.. Kötü gerçekten..[signature][hline]I still feel the pain.. I still feel your love.. Personel Web Page
SeLDoM Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 üzücü hemde çok...[signature][hline]Etraf Lesh kokuo Sen ne Gonusuon!!
Lothrodel Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 acı gerçekler...[signature][hline]god hates us all Beşiktaş
AnAemiA Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 *Biliyor musunuz, maddi durumu iyi olan sayili ögrencilerdenbirinin velisi, geçtigimiz yil akan damimizi onardi.(Notlarinin hemen hepsi zayif olan ögrencinin sinif geçmesisartiyla!) Her öğretmen ya da okul tarafından olmasa da böyle tekliflerin kabul edildiği de gerçek...[signature][hline]Rape me Rape me my friend Rape me Rape me again I'm not the only one!..
vaniLLe Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 heh. cok aci gercekten. üzülerek ve saskinlikla okudum =/.[signature][hline][/b]Selamon 30 Kasım 2005 19:40 tarihinde demiş ki: Gotiğim ben 6 yaşından beri hiç gülmedim
Krusty Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 bizim burda da var böyle okullar. bu yüzden insan tiksiniyor bazen yaşadığı şehirden.[signature][hline]-- homines libenter quod volunt credunt.
wildpervert Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 çok fena ya :/[signature][hline]Boo, are you happy now?
Bungala Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 3kelimeyle; Etkileyeci... Düşündürücü... Kişiye göre değişen son bir duygu yaratan bir kelime...[signature][hline]At-Avrat-Silah-Pc-Mp3çalar-Kola... Bunlar da noktalar... Kar tatili muhabbeti yapılmaktadır.Sınıfın imamı için söylenen bir söz sınıfı yakar... -Bizim imamın duaları critical çakar... Dipnot:LF1Hatun for kalp badge
Asteroth Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 said: Biliyor musunuz,sinifta gezinerek ders anlatirken Atatürk'ün gözleriyle karsilasmamaya çalisiyorum, kafami kaldirip resmine bakamiyorum. Çok etkileyici, üzücü :([signature][hline][b]"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
elaidizm Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Eh Türkiye'nin öbür yüzü. Her ülkede var. Amerikada da var. Evet acı. Ama gerçek. Ve değişeceğini sanmıyorum. Türkiye'nin ekonomik düzeninde daha doğrusu kapitalizm bağlamında fakirler hep olacak. fakir derken gerçekten fakir olanlardan bahsediyorum. Burada yazanlar kadar fakir olanlardan bahsediyorum. Fakir insanı kışkırtmak o insana yön vermek çok kolay bişey. Hapa da başlatırsın ota da boka da. Sigara olayıysa çok normal geldi bana, yaşadıkları düzeni göz önünde bulundurunca. Sokaklarda büyüyolar kavgalarla büyüyolar. Korku nedir bilmiyolar çünkü daha çocukken gördükleri bu duyguyu kaybettiriyo. Kaybedicek hiçbişeyi olmayan çocuklar gençler bunlar. E hal böyle olunca tabii hiçbişeyi yapmaktan çekinmiyolar. Açıkçası okurken hiç ama hiç şaşırmadım. Nesine şaşırayım ki? Zaten her gün gazetelerin üçüncü sayfasını okuyan insanlar bu durumun var olduğunu böyle şeylerin yaşandığını bilir. Bazen baş sayfada skandal niteliği taşıyan haberler de bu durumu bize anlatıyo zaten. Eh peki neye şaşırıyoruz? Üzülüyoruz belki tamam ona bişey diyemem. Tabi ki üzülücez çünkü bu Türkiye'nin genel durumu. 3-4 büyük şehirde yaşayan elit tabakanın dışındaki insanların yaşam standartları gerçekten düşük. Hiç standardı olmayan aileler yoksulluktan, yokluktan, umutsuzluktan, nefretten illegal şeyler yaparak çalarak gasp ederek öyle yada böyle yaparak hayatını geçindiriyo. E sen şimdi elindeki telefonu gasp yoluyla almış bir çocuğun müdürün odasına gelip tehdit etmesini beklemez misin? Ha o sadece erkek öğretmenlerle görüşen veliye gelince, her gün karşılaştığımız yobaz insanlardan bi tanesi. Şaşırılıcak bir durum yok üzülmek de bişey kazandırmıyo. Değişecek birşey değil dicem en az 10 kişi atlicak, DEĞİŞEMEZ DİCENE BİŞEYLER YAP, veya DEĞİŞEMEZ DİYİP KABULLENENLER YÜZÜNDEN BÖYLE OLUYO. Eee napayım yani? Ben kabullendim. Her ülkede böyle olduğuna göre demekki bu sistem böyle şeyleri zorunlu kılıyo. Bazıları çok kötüyken bazıları çok iyi oluyo. Napıcaksınız sisteme karşımı geliceksiniz. yok işe yaramıyo çok denediler malesef. Keşke herkes çok zengin olsa veya hayat standartları yüksek olsa ama olmuyo. Ben şuna inanıyorum. Tamam hayata bir kez geliyoruz ve birşekilde yaşıyoruz ve ölüyoruz. Bıçaklanarak, kanserden, açlıktan, veya kazadan. Ama bu yaşayış şekli bir şekilde en başta belirleniyo, ve her insanın eşit standartlara sahip olmadığını, ve bir kere geldiğimiz şu hayatta da bu durumu kabullenmeyi ve böyle insanların elit tabakaya duyduğu nefretin gereksiz olduğunu, ayrıca onlara duydukları bu nefretle onlara zarar verme isteklerini reddediyorum. Gelip diyebilirsiniz, e onlar napsın öyle doğdularsa? İşte bunu demeye çalışıyorum. Öyle doğdular. Ya adam gibi çalışıp kütüphaneye üye sayısının 7'den fazla olması için çabalarlar, yada hayatlarını it kopuk veya bir hiç olarak sürdürür ölürler. Kusura bakmayın ama hayat bazen zor olabiliyo. Göğüs gerip daha iyiye getirmeyi çabalamak lazım. Böyle örnekleri okuyup oturup hüzünlenmek hiçbişeye yaramıyo. He ben bişey yapabilir miyim? O bu sen bişey yapabilir misiniz? Hayır.. iş beyinde bitiyo. Orda bitirdikleri zaman anca adam olabilirler. yoksa siz onlara para verin, okutun çabalatın bi boka da yaramaz. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği için geçmişte çocuk okutuyodu annem. Her ay 20 çocuğun masraflarını karşılıyodu. Ve bu çocukların hepsi üniversitede doktorluk okuyodu. Emin olun büyük çoğunluğu bu yazıda bahsedildiği gibi mahallelerden gelmişti. Şu an hepsi çok iyi yerlerde doktor akıllarında bitirdikleri zaman hallettiler. Annemin başı ağrısa hemen gelirler en ufak detayları bile düşünüp, her ihtimali düşünüp, tedavi ederler en ufak tedavi bile olsa. Bu insanlar hayat standartlarını daha yükseğe taşımak istemiş. Sokakta uyuşturucu satan, adam bıçaklayan, hap satan insanlardan olabilirlerdi. Hayata bi kere gelmişler ve buna razı olmayıp daha iyi yaşamak istemişler. Kazananlar onlar oluyo o insanlar arasından. Türkiyenin diğer yüzü işte bok hükümet olayı da değil bu olay. Olması gereken bi tabaka, sadece kendi bilinçleriyle azalabilirler. Ama hep olacaklar. Hiçbişey de bunu değiştiremez.
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 milli benliği ve bilinci oturmuş insan sayısı yetersiz olması buna ek olarak nesli yetiştiren neslide eğitmenin gerekliliği(aile,çevre faktörü) ortaya çıkmakta. Bu bağlamda sorunun çözümü geleceğe yani eğitime yatırım yapmak ve bu süreçte milletin biliçlendirilmesi gerekmekte.Emperyalizm'e karşı başka bir kurtuluş savaşı... [Bu mesaj Arthur_HellsFire tarafından 26 Aralık 2005 07:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Christoph_Vassel Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 acı üzücü ama gerçek olaylar bunlar[signature][hline]Don't you know the snow is getting colder, And I miss you like hell... And I'm feeling the stars... I miss your laugh, I miss your smile, I miss everything about you...
MyDyingBride Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 said: Biliyor musunuz,sinifta gezinerek ders anlatirken Atatürk'ün gözleriyle karsilasmamaya çalisiyorum, kafami kaldirip resmine bakamiyorum.Basimin üzerinden "Ey Türk Gençligi!" diye bagirdikça utancimdanomuzlarima gömülüyorum. Biliyor musunuz, 10 Kasim'larda, 29Ekim'lerde siirler okunurken, marsimizi dinlerken agladigimdaherkes günün anlamina agladigimi saniyor; oysaçaresizlige agliyorum.Muhtaç oldugu kudretin dolastigi asil kani uyusturucuylazehirleyen ögrencilerimi kurtaramiyorum.Ögrenmeye direnen,kendini kapatan ögrencilerime Istiklal Marsi'nin anlamini bileögretemiyorum Abartmiyorum.. Resmen aglamakli oldum ve tuylerim diken diken oldu.Lanet olsun bu kadar kötü olmamali dio insan bu kadar kötü bu kadar caresiz bi halde olmamali.. cook uzucu :( said: Biliyor musunuz, bazi kiz ögrenciler 100 kontör karsiligindaminibüs soförlerine, hali saha sahiplerine kendilerinikullandirtiyorlar (cinsel anlamda) Namus bizim icin ne kadar onemlidir her Türk bilir.. peki bu nedir ? yazik.. yazik..[signature][hline]Through purity and through light And the grace of the night We sing and we dance To our black heart romance * msn
BlackRose Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 sözde o namusu kadınların bir yerlerine sabitlemiş insanların derdi o senin dediğin halbuki yerde bulduğun parayı cebe atmamanın da namusla ilişkisini kurabilsek, göle akan mazotun yarattığı kirliliğe göz yumup, uğraşmayıp elde bidonlarla mazot toplamaya gitmemiş olsak yani özetle yoksul olmasak namuslu da olabilme ihtimalimiz var belki ama bu durumda zor gibi görünüyor tabi yoksulluğun tek çaresi namussuzluk değil ama namussuzların büyük kısmının yoksul olduğunu söylemek yanlış olmazdı[signature][hline]Halatsız A3 .:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche [Bu mesaj BlackRose tarafından 26 Aralık 2005 08:19 tarihinde değiştirilmiştir]
MyDyingBride Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 maalesef haklisin Blackrose.. yane yerde gordugumuz parayi cebe atmak bile namussuzluktur.hatta cuzdani alip karistirmak onu bi karakola bildirmemek v.s. ama bu cok acimasizca.. o halisaha sahiplerinin v.s.lerin kendi kiz cocuklari yokmudur bu nasil mantiktir ? kiz cocugu yoksa bile kiz yigenleri ulan onlari birak anneleri bacilari var.. ama bunu herzaman demiormuyuz ? yoldan gecen bi kiza laf atan birine, "seninde bacin var senin bacina laf atsak olur mu ?" diye.. cok uzuldum bunlari okuyunca.. cok..[signature][hline]Through purity and through light And the grace of the night We sing and we dance To our black heart romance * msn
InneR_ChaoS Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Hiç acımıyorum böylelerine,acımakla bi şey çözülmez.Hayvan babaları 10 tane çocuk yapıp,salmasaydı,nüfus bu kadar çok olmasaydı,gerizekalı halkımız biraz bilinçli olsaydı bunların hiçbiri başımıza gelmezdi.Cahillik en büyük suçtur.Evet,biraz acımasızca ama gerçek olan bu.Ne yazık ki dangalak insanoğlunun evriminin tamamlanmasına çok var.Ve evrimin bu iğrenç geçiş zamanında dünyaya geldiğimiz için şanssızız.Ve cehaletin eğitimle sonradan giderilebileceğine inanmıyorum.Çünkü o içine işlemiştir bireyin,içgüdüleriyle tıpkı bir hayvan gibi yaşamasının nedeni de budur.Çaresi mi?Var ama faşistçe...Topyekün soykırım...[signature][hline]Order Within Chaos....
elaidizm Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 İnsanoğlu zaten devamlı evrim geçiren bir sınıf zaten nasıl bitebilir ki? sadece uygarlık diyebilirsin ki, evet çok gerideyiz.
elaidizm Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 said: Arthur_HellsFire, 26 Aralık 2005 07:32 tarihinde demiş ki: .Emperyalizm'e karşı başka bir kurtuluş savaşı... Bir de emperyalizmle alakasını anlatırsan çok rica edicem sevinirim.
matama Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 asiret acaba hangi irki hatirlatiyor size aa yine onlar var bu istede
Head Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 ne trend olmuş türklere bok atmak. ayriyetten yazan olayların bazıları benim şahit olduklarım. okulda bir kız vardı da 1 hafta gelmedi okula,sonradan öğrendik ki bir minibüs şöförüyle diyarbakır'a kaçmış. kolej'de okuyorduk hatta yani,biraz absürd bir durum sanki.[signature][hline]valandil ownz j0o! arkadaşım bi dakka ya. WoW - Retired,getting a life now.
InneR_ChaoS Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2005 Bu kolej kelimesini anlamıyorum."College"den mi gelmiş?Eğer öyleyse Üni oluyor o.Özel okullar için neden kolej kelimesini kullanılıyor?Onları yüceltmek için mi?Yanlış anlamayın ezmiyorum zaten ben de "kolej"de okudum.[signature][hline]Order Within Chaos....
Öne çıkan mesajlar