Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hep Osmanlı Olmasını Anlayamayanlar ->

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
osmanlı devleti cok halklı bi yapıdaydı
ve osmanlı halkı olusturma cabaları pek basarılı olmadı
simdi bole bir yapıda turk halkının osmanlı ıcın onem bildigim kadarı ile ( okulda ogretilenleri soluyorum ) oldukca azdı
yanı turk halkı egıtımsız ve onemsız bı halkdı millet bilinci yokdu
yanı sen nesin diytince muslumanım diyorudu
turkum bilinci yokdu.

simdi bole bir halka miliyetcilik duygusu katarak ataturk bir millet yarattı ancak. osmanlıda cok daha on planda olan iger devletlerin osmanlı ile ilgisi yomkmus gibi dusunurken. dunya turkleri osmanlı olarak goruyo
digeceksinizki osmanlıyı ilk kuran turklerdı ondan
peki ancak ileri donemlerde ( bu barbar dige adlandırılan gelismenın en ust safasında) osmanlı yonetiminde devsirmeler ve de yabancılar soz hakına oldukca fazla hatta bir turkden daha fazla sahipdi.
iste benım anlatmak istedigim biz osmanlı digiliz bilinci bu.
yani osmanlı imp. bizim bir parcamız ona hic bi lafım yok
gurur duyamasamda yaptıklarıyla (cagına gore uygun oldugu icin kınamıyorumda) donemı icinde bu kadar buyuk bi guce sahip olması benı onur duyuyorum. ancak ben osmanlı digilim ben tc vatandasıyım
tc nin yaptıklarıyla sorumluyum
osmanlının digil ( bakınız ermeni soykırımı)
Mesaj tarihi:
birincisi osmanlı ermeni soykırımı yapmamıştır öldürdüğü ermenilerde kendileri kaşındı ama bu bir soykırım seviyesinde deyildi hiç bir zaman adamların soykırım iddasıyla söylediği sayıda ermeni osmanlı toprağında yaşamadı zaten yurt dışında bu konuda bizi savunan ermenilerde var gerçeği bilen kardeşlerimiz diyorum ben onlara her orataya atılan saçma iddaya biz osmanlı deyiliz onun sonrunu denemez çünkü biz osmanlının torunlarıyız.

[Bu mesaj TheSilver tarafından 17 August 2003 23:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
osmanlı idealine sahip digiliz anlamında yanı su anda osmanlı kadar guclu bir durumda olsak avrupayi ele gecirme gibi bir idealimiz yok.
ha bu bi orta cag dusuncesiydi diyeceksiniz ancak avrupada bize hala barbar gozu ile bakan buryuk bir kısım var.

yani osmanlının yaptıgı barbarlıkdan biz sorumlu digiliz mantıgı yerlesmeli.

size bi olay anlatıgım
gectigimiz ay dedem ve annannem almanyada yasıyan teyzemı gormeye gittiler.
oldukca luks bi sarpcıda sarap ciktikden sonra almanyanın yerlisi ve zengin oldugu her halinnden belli zil zurna sarhos bi adam cıkısda annannemin kolunda enisden dedimin kolunda teyzem ( hepsi sarhos) gorunce yanlarına yaklasır ve konusmaya baslarlar.
bir sure sonra adam annanneme (ki almanca bilmiyo teyzemin tercumesi ile) nerelisiniz der ve de teyzem turk diye cvp verince sasrır.
olamaz der turkler kaba pis insanlar gibi bi cevap verir
teyzem her ulkede oludugu gibi bizdede elit ve alt tabaka var diyip keser atar.
ve adam dalgalı bi edayla biz osmanlılardan korkarız (onlar barbardır gibi bi cumleyle) diyerek uzaklasır.......
Mesaj tarihi:
said:
TheSilver, 17 August 2003 23:50 tarihinde demiş ki:
yurt dışında bu konuda bizi savunan ermenilerde var gerçeği bilen kardeşlerimiz diyorum

Merak ettim yurtdisindaki hangi ermeni medyasi yada lobisi ermeni soykirimi vakasinda bize destek oluyor. Eger dedigin 3 5 kisiyse anlarim ama dergi gazete gibi guclu kurumlarsa gözümden kacmis olmali.[hline]Confucius say, "Man who walk through airport door sideways, surely going to Bangkok."
Mesaj tarihi:
gerizekalı salak bir sarhoş adamın aptalca lafı almanlar germenler barbarın en önde gelenidir tarih bilmeyen bir salağın lafı osmanlının yaptığı barbarlıkmış ne barbarlık yapmış osamanlı herzaman söylerim almanlar fazla zeki deyildir bizi savunan ermeni sanırım 1,2 tane falan ama güçlü bir iş adamıydı adını hatılamıyorum Türkiyede doğmuş falan başka destekleyen yok bildiğim kadarıyla.
Mesaj tarihi:
maddi durumu iyi ve egitimli bi insandan soz ediyorum yani avrupada yasayanlara gore tc ile osmanlının bir farkı yok. ki bu dusunceye onları ıtıcek dolu sebebvar
bası baglı pis insanlar oluyo turkler demis adam yanı avrupaya giden iscilerimizin bi kısmı ne yazıkkı siyasaet ve dini karıstırmakdan hoslanan bunu amac edinen bir kitle ve avrupada ki kotu un bundan kaaynaklı.
Mesaj tarihi:
said:
birincisi osmanlı ermeni soykırımı yapmamıştır öldürdüğü ermenilerde kendileri kaşındı ama bu bir soykırım seviyesinde deyildi hiç bir zaman adamların soykırım iddasıyla söylediği sayıda ermeni osmanlı toprağında yaşamadı zaten yurt dışında bu konuda bizi savunan ermenilerde var gerçeği bilen kardeşlerimiz diyorum ben onlara her orataya atılan saçma iddaya biz osmanlı deyiliz onun sonrunu denemez çünkü biz osmanlının torunlarıyız.

osmanlıların soykırım yaptıgını solemedim. sadece bir ornek vardim. sonucda osmanlının yaptıgı bısıden sorumlu tutulmak hos bisi diil. ki bu konuda yapmıs dahi olsa osmanlıya hak veriyorum.(bagzen)
2. olarak osmanlının torunu meselesi sacma dedigim gibi osmanlıda turkhalkı onemsiz sayılıyodu bir. osmanlı diye bi halk yok 2.
3. olarak osmanlının asıl sahipleri osman ogulları ki nerdeyse kimsenin soyu bu soydan gelmıyo yanı sen osmanlının torunu olmayı sadece keni kafanda dusunuyosun.

yanı olmaytan bi halkın olmayan torunuuyum diyosun
halbuki sen turk sun ve atalarında truk yanı osmanlının diil turklerin torunusun.
osmanlı ilk zamanda bi turk devletide olsa ileri zamanlarda yonetimde turklerden cok yabancıların sozu geciyodu.
Mesaj tarihi:
ileriki zamanlarda deyil yıkılmadan önceki son zamanlarda buda çeşitli yaptırımların kaldırılması sonucu padişahların yetersiz kalmasıyla haremdeki kadınların yönetimi ele geçirmsesi olayı sonucu falan ama osmanlıda Türkler geri plana falan itilmedi böyle bir şeyi ilk senden duyuyorum yok böyle bir olay tabiki Türküz ve osmanlıylada büyük bir Türk imparatorluğu olduğu için gurur duyuyorum osmanlı Türk deyildir gibi şeyler saçma zengin tarihimiz büyük bir parçası üstünde atalarımızın yaşadığı devlet bu gün tarihi olmayan devletler uyduruk kaydırık bir tarih ortaya atıp (amerika) milliyetçilik duygusu yaratmaya çalışıyor bizim kapı gibi tarihiz varken biz buna sahip çıkmazsak bizim ayıbımız olur osmanlı Türktür.
Mesaj tarihi:
Sen osmanlının torunu felan olabilirsin silver ama ben değilim.Benim büyük büyük bilmem ne kadar büyük babam felan osman bey değil.

Devam et silver devam et.Doğru yola ulaşırsın elbet bir gün.Geç de olsa güç olmasın derim...

Konuyu toparlamak amacıyla başlığı tekrar hatırlatıyorum (Bazı arkadaşlar değişik konulara dağılmış çünkü.):
Hep Osmanlı Olmasını Anlayamayanlar[hline]Dracula Mager[Humanity]
Cesur Yurek = Ulrich Honorsword,WhiteOne [Army of Freedom]

Herşey Moonglow içindi...
Nasıl imza seviyoruz?-Paticik
Mesaj tarihi:
dracula sen turkiye cumhuriyetinin devlet-i osman olmamasiyla, etnik koken kavramlarinin farkini tam olusturamamissin kafanda henuz bence.
buyuk buyuk baban elbetteki osman bey. veya sonucta osmanli da yasayan vladimir petkovic veya her kim ise.

onemli olan turkiyenin SU ANDA osmanli degil yeni bir ulke oldugunu kavramak, onemli olan kendin yapmadigin, uretmedigin bir seyden gereksiz boburlenmemek, ayni sekilde kendi islemedigin bir suctan utanc duymamak.

bunu carpitip, `biz tamamen osmanliyiz, sanliyiz` diyenler oldugu gibi, baska sekillerde carpitip, enteresan sekilde `hayir turkiye cumhuriyetinin kokeninde osmanli yoktur, alakasi yoktur` diyenler de var.
osmanlinin TURK olmamasi, islamci bir anlayisa sahip olup bircok halktan olusmasi farkli birsey, osmanlinin turkiyenin kokeni olmasi baska birsey.

osmanli turkiyenin kokeni degildir belki, osmanli yikildiktan ve butun osmanli vatandaslari oldukten sonra anadolu kiyisinda yasayan baliklarin bazilari kiyiya vurup akciger gelistirmis, zamanla insana evrimlesmistir. bu insanlar yepyeni bir turkiye cumhuriyeti kurmuslardir. sonra sahte belgeler duzenlenerek osmanlinin cokusunden kalan insanlarin turkiyeyi kurdugu sacmaligi kafamiza sokulmustur.

tabii daha mantikli buldugumuz teoriye gore osmanli devlet yapisi olarak tamamen coktukten sonra osmanli vatandaslari turkiye cumhuriyetini kurmustur. bu da devlet-i ali osmani turkiye cumhuriyetinin gayet guzel, reddedilmeyecek bir sekilde kokeni yapar.
osmanli tarihini de turk, turkiye tarihine baglar.
Mesaj tarihi:
gimli, wanderer ve unity tarih tartışmasını, dark gene bitirici açıklamasını yapmış, kaçırdığıma üzüldüm doğrusu bu tartışmayı. kablom olacaktı aaah ah! osmanlı onca yüzyıl bir kablo çekememiş yazıklar olsun!

esas başlık konusunda dark'ın yazısıyla hemfikirim bir nokta haricinde: osmanlı'nın başarılarıyla övünür, yanlışlarından utanırım çünkü benim tarihim, geçmişimdir doğrudan. türkiye cumhuriyeti devleti daha mı yakındır bana? içinde pekçok değişik milleti barındırmıyor mu bugünkü devletimiz de? geçmişinde imparatorluk ya da monarşi sahibi olmakutanılacak, kaçınılacak birşey mi? bugün yok yere övündüğümüz cumhuriyet demokrasi olmasa monarşiden çok öte, çok daha iyi bir sistem midir? ırak, çin, liberya gibi ülkeler de cumhuriyet değil midir?

cumhuriyet düşmanı değilim yüzyıllar öncesinin monarşik yapısını kötüleyip de 21. yüzyılda sade cumhuriyeti ellerim patlayana kadar alkışlayacak da değilim. 21. yüzyılda demokrasiye ulaşılmışsa monarşiden geçmiştir öncesinde bütün dünya. imparatorluklar geçirilmiştir. "onun bunun dölüyle oluşmuş" demek komik olur imparatorluklar için, demokrasinin beşiği amerika'yla yarışamaz ki kimse bu konuda.. :)

unity gene muhalif tutumunu sürdürmüş ama havamda değilim şu an pek onunla dalaşmayayım.. :-p osmanlı'yı olduğundan byük göstermeye çalışan anlayıştan da, olduğundan küçük gösteren anlayıştan da hoşlanmıyorum, yanlış buluyorum. sadece orta ve yakın doğu'nun tarihinde çok önemli etkileri bile bulunmuşsa bir devlet dünya tarihinde gayet önemli bir etkisi olmuştur. son 1000 yılın dünya tarihini en çok etkileyen kıtası avrupa olmuşsa da bunu şüphesiz yakın ve orta doğu takip etmiştir son 200-300 yıla kadar. samurai'lik ve çay seromonilerinden fazla sunacak fazla birşeyi olmayan uzakdoğu bile günümüzde bu denli cafcaflı sunumlarla önümüze yeniden konurken neden eski dünyanın (avrupa, asya, afrika) kalbini elinde tutmuş iki imparatorluktan biri olan osmanlı'yı küçük görmek için mazeret uydurayım?

gösterişçi tarih anlayışını da, kendinden utanmayı da bırakmalıyız..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Mesaj tarihi:
Osmanlı vatandaşı olmak farklı osmanlı'nın torunu olmak başka.
Ben aslen Türk'üm diyen adamın bi ilişkisi yoktur zaten o sarayda saltanat yaşayan insanlarla.
Asıllarına bakınca ertuğrul gazi'nin vs. persten geldikleri de bi gerçek sayılabilir.Bunu da Türk dışında tüm ırklara verdikleri önemden algılayabiliriz.

Dark'a hitaben:
osmanlıyı anadolu üzerinde Türkiye'den önce kurulmuş bir devlet olarak kabullenmek zorunda olduğumuz bir gerçek ama silver gibi böbürlene böbürlene asmışık,kesmişik gibisinden abuk subuk şeyler yazmanın yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyorum.
[hline]Dracula Mager[Humanity]
Cesur Yurek = Ulrich Honorsword,WhiteOne [Army of Freedom]

Herşey Moonglow içindi...
Nasıl imza seviyoruz?-Paticik

[Bu mesaj DraculaVigorous tarafından 19 August 2003 18:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:

Bilindigi gibi Ermeniler'de tipki Rum'lar gibi 1.Dünya Savasi Öncesinde Avrupa'da gelisen ulusculuk hareketlerinden etkilenmislerdi. Harp yilalrindaki bu gelismelerin ve 1915-1918 yillarinda yasanan olaylarin taniklarindan olan tarihci Ahmet Refik, Ruslarla ittifak halinde hareket eden Ermeni cetelerin (Tasnaklar) Van sehrine saldirisini firsat bilen Ittihatcilarin bölgede giristikleri katliamlar ve sonrasindaki kapsamli tehci ve kiyimlari, gerisindeki güc odakalrinida vererek, oldukca izdirapli bir vicdan haliyle su cümlelerle anlatiyor.
"Nihayet Ermenilerin Van kitäli, askeri hareketlere engel teskil etmeleri, Ittihatcilarin milli gayeleri icin mühim bir firsat vücuda getirdi... fakat Ittihatcilar Ermenileri imha etmek ve bu suretle Vlayet-i Sitte meselesini de ortadan kaldirmak istediler...Ermeni,Türk binlerce vatan evladi komitelerin ayaklari altinda cignendi.Harbin bidayetinde Anadolu'ya Istanbul'dan bircok ceteler gönderilmisti. Bu ceteler hapisden cikarilan katillerden ve hirsizlardan olusuyordu.Bunlar Harbiye Nezareti meydaninda bir hafta egitim görürüler, Teskilati Mahsusu marifetiyle Kafkas hududuna getiririlerdi.Ermeni mezaliminde en büyük cinayetleri bu ceteler yapti (Ahmet Refik,1994:279)
Yurt genelinde tehcir ve etnik ayiklanmaya maruz kalan Ermeniler, Osmanli hakimiyetinin büyük bir zaman diliminde Dogu Anadolu'nun büyük bir bölümünde ve Bati Anadolu'nun bazi kentlerinde önemli bir nüfus teskil etmekteyken, karsilikli kurulan "milliyetci" komita ve cetelerin yol actigi katliamlarla ve ardindan gelen tehcir kanunuyla Anadolu'dan büyük bir ölcüde tasfiye oldular.Bircoklari doguya Kafkasya bölgesine veya güneye Suriye topraklarina sürgün edildiler.Bu arada yolda hastalik ve aclikdan büyük ölcüde kirildilar.

Erhan Gürsel Ersoy (Hacettepe Uni. Antroploji Bölümü)
Mesaj tarihi:
said:
Sam, 19 August 2003 12:22 tarihinde demiş ki:
samurai'lik ve çay seromonilerinden fazla sunacak fazla birşeyi olmayan uzakdoğu bile günümüzde bu denli cafcaflı sunumlarla önümüze yeniden konurken
[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001

uzakdoguyu cok hafife aldin. gunumuzde bir cok uyumlu, toplum alaninda kaynasarak yasamayi guden, icinde yasanilan dunya ve ortama saygili ogreti daha avrupa ve ortadoguda kimse ilk adimini atamadan uzakdoguda ortaya cikmistir.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
hmm kabul etmeliyim ki bu konuda haklısın, paslanmışım biraz argüman sunmada.. :)

ekleme: öte taraftan devlet tarihi bakımından konuya yaklaşılacak olursa gene de bizim tarihimizin uzakdoğu tarihinden daha zengin olduğu kanısındayım..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001

[Bu mesaj Sam tarafından 21 August 2003 13:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
hindistan'ı uzakdoğu'ya dahil sayabileceğimizi sanmıyorum, devlet tarihlerine de görkemli diyemeyiz hiçbirinin avrupa, türk ve moğol devletleriyle karşılaştırırsak. uygarlık tarihi başka bir konu, mesela yunanlıların uygarlık tarihi romalılardan üstündür fakat devlet tarihleri değildir..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Mesaj tarihi:
uzakdoğuya hindistan girmiyo tabi. o ortadoğu oluyo. Da çin gerçekten her yönüyle önemli bi medeniyet olmuş herzaman. gerek askeri gücüyle. gerek işgücüyle. gerek sanatıyla. gerek fenni tekamülüyle. gerekse tarihte işgal ettiği yer olarak. azımsanıcak bişi diil yani.[hline]Böyle de kültürlü bi insanım yani.
  • Yeni Oluştur...