Way Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 hep aklımda bole yazı yazmak bugune denk geldi..evet exalted oldum(baya oldu :) ) horde olarak AV e aldım alabildigim herseyi ve bir daha girmiyorum..sorun su ki 2. karakterim olan warrior imla 1. kez bile av kazanamadan exalted oldum..simdi derler ally sole horde bole o yuzden yeniliyo sunuz falan diye bunları bi gecelim..cunku ben bu isin horde un kotu ally in iyi olusundan kaynaklandıgını sanmıyorum.. simdi zaten horde da en az 5+ kisi farm yapar savasla ilgisi olmaz cogu kisi hem lvl kasiim hem de rep alıyım 60 ta kral oliyim mantigiyla geliyo horde da..yenmek yenilmek umrunda degil milletin.. simdi sole bisi olsa ya bole olmasa? 40 kisi de savassa ne olacak?10 larca kez av e girdim 5-10 kez resmen horde un yenmek istedigini anladım 40 kisi de savasıyo..ilerlemeye calisiyoruz snowfall u alıyoruz daha sora millet ee?? demeye baslıyo stoneheart gy e gitmek icin arada 13123 tane guard var diyelim onları gectin yavas yavas (allylara ragmen) biri kesin oyunun en kolay yapılabilecek seyi olan iceblood gy i capture ediyo patlıyoruz.. simdi 40 kisi saldırırken biz stonehearth gy i ele geciremezken 2-3 kisi bizim ana gy imizi nasi ele geciriyo?bunları bi kenara bırakım onlar iceblood i alinca towerlar direk yalan oluyo bi de bakıyoruz adamlar frostwolf gy e saldırıyo biz 40 kisi savunma yaparken..ee simdi en iyi ihtimal olsun diyelim hersey horde lehine gitsin.. ally ların bunker larını patlattık diyelim stormpike gy e dogru yola cıkıyoruz..o kadar sacma bi yer olmus ki frostwolf riders ya da ice lord u cagirmassan imkani yok ele geciremezsin stormpike gy i..o seviyeye kadar gelindiginde zaten onlar yapılıyo..evett en iyi ihtimal stormpike gy i ele gecirdik diyelim 40 kisi saldırıyoruz.. dun baldar da ole sote yerler varki random grup la iceri girmene imkan yok..istedigini yap warriorlar dalar 2 sn de oluyo cunku 2 bunker ve allylar saldırıyo..burayı da gecebilirsin eger ice lord falan cagırırsan da benim sordugum NEDEN BU KADAR ZOR? simdi ally larin taktigini soliyim sf i al ib gy e ninja yontemiyle ele gecir horde ların ole bi yere gitmesi gerekiyo ki reslenmek icin.. adamlar zaten o arada towerları patlatmıs oluyo frost wolf gy i al paladinler frostwolf keepteki guard lari ceksin digerleri towerları patlatsın gy alınsın gg bu arada bizde balinda i oldurelim :) evet cogu server da horde yeniyomus av i taktir ediyorum ama eminim ally ların kazanması hordeların kazanmasından daha zordur.. bunların asıl nedenine gelecek olursak av map i dir..sanki hersey ally in yenmesi icin hazırlanmıs gibi..bu konuda ki dusuncelerinizi paylasırsanız sevinirim..kimse bu av map ine bisi demez mi sizce dengeli mi?daha yazacak cok sey varda topic in nereye gidecegini kestiremedigimden yazmıyorum cogu kisi 3-5 aylık oyuncu olmasına ragmen benimle dalga gecmeye calısacagından.. not:biraz ciddiyet lutfen..learn 2 play vs diyeceginize biraz mantıklı cevaplar yazarsanız hepimizin yararına olur diye dusunuyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Twisty Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 av ye cok az girdim daha fri bile deilim hatta 1 kere bile horde nin kazandıgını goremedim hep kaybettik millet 10dk savasıo 5*10 adm lduruyo sonra uyuyolar boylede repu geliyo oylede rep geliyo mantıgı :D[signature][hline]Twisted Und Pri - EU Burning Legion Calia Und WarLock - EU Chromaggus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thanatos Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 benim AV oynarken en cok sikayet ettigim konu alliance atak yaparken horde base'ine dogru oldurecek adam bulamamamdi. paladinler zerg'un icine dalip aoe atiyor surekli, 2 tane vuruyorsun kafasina balonu acip kaciyor. saga bakiyorsun paladin, sola bakiyorsun paladin, paladin, paladin, pala... /afk, oh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eladuin Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Şimdi önce haklı olduğun yerler var haksız olduğun yerler var. 1. Hordeların son graveyardı kesinlikle daha kolay savunulur allyların ki daha önde. 2. Allyların base e girmek daha kolay yolu belli horde a girmek için kapalı mekanlardan savaşılıyo gayet zor yani. 3. FW GY allylarınkinden (adını unuttum) daha kolay ele geçiriliyor ona bişey diyemiycem.. Ivus her oyunumda çağırıldı ama horde ların ivus u (adı her neyse =D) daha hiç göremedim. 4. Başka serverlarda bu denge farklıymış bir düşün hordelarda 40 kişi gelse allyda 20 kişi yatsa tam tersi olur.[signature][hline]Burning Lagion Taluntain - 52 Lock Maghterion Magius - 60 Mage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rebelution Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Horde olarak son zamanlarda AV'yi 1-1,5 saatte bitiriyoruz güzel oluyo.. Ve de daha öncesinde sadece 2 kere yenildiğimize tanık oldum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Twisty Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 bl de kazandıgımızı hiç gormedim :D[signature][hline]Twisted Und Pri - EU Burning Legion Calia Und WarLock - EU Chromaggus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomex Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Ally olduguma bir kez daha av de rep kasmaya çalışırken lanet etmiştim .. Toplamda 30 ally - 15 hordeye karsı 3 oyun kazanarak exalted oldum bu da benim için av nin çok daha sıkıcı bi yer olmasını sağladı. Benim de dusuncem allyların base ine girilmesi daha kolay hatta cok cok daha kolay res olduktan sonra sadece dumduz bi kopru geçiosun, ally iken ise acık bi şekilde horde base in dısında res olup dısarıdan bi kale fethetmeye çalışıomuş edasıyla tekrar içeri hucüm ediosun .. Bu arada bizim serverda ortalama bi run 4 saat suruodu (3 ve 5 saat arasında değişiodu daha da sıkıcı bi hal alıodu ortam) Rekor u açıklıorum gunlerden salı idi akşamüstü 5 civarı av acıldı hopladık zıpladık en sonra serverın 15 dk sonra kapanacıgı mesajını gordugum de hala av suruodu 11 saat boyunca kimse mutlu sona ulasamamıstı ona ragmen oyun hala ortadaydı :) [Bu mesaj nomex tarafından 23 Aralık 2005 18:39 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 valla bende bizim serverda sadece 1 kez allyların yendigini gordum. genelde hep horde kazaniyor. ve sadece 1 kez icelord ve raiders cagrıldı. o oyunda zaten cook uzun surmustu. allylarda cagırmıstı filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shippy Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 av çok kıl yenmeden kasması cidden zor tırnakla saçla olcak gibi deil.[signature][hline]Zekice Ama Akıllıca Deil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raistlinthewiz Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 said: nomex, 23 Aralık 2005 18:36 tarihinde demiş ki: Benim de dusuncem allyların base ine girilmesi daha kolay hatta cok cok daha kolay res olduktan sonra sadece dumduz bi kopru geçiosun, birde hordde olup o kopruyu gecmeye calıssan :) olum koprusu dırekt, tartısmasız horde un en cok zorlandıgı yer[signature][hline]yet another PvPGN site: warcraft3r.mine.nu Da Blog BoneSoul - LVL60 Undead Mage - Burning Legion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Bir alliance olarka baktığımda: Stormpike gy frostwolf tan daha kolay ele geçirilebilir konumda, yol ayrımını zorlayan horde grubu, üst yolu kullanarak tepeden atlayıp çat diye stormpike ın tepesine iniyor. Ally ların bridge bölgesi hordeların kale önü kısmından daha kolay. Stonehearth ile iceblood arasında en defansifi yine iceblood zaten ally olarak iceblood ı ele geçirdikten sonra şöyle rahat bir heves alıyorum. Galvanger ile Belinda iki grup için aynı ulaşım imkanına sahip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Way Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 benim anlatmaya calistigim horde iyi oynar ally kotu vs olayları degil av map i ve saldırı sekilleri..tabiki ally lar da da 10 kisi afk macro yapsa 5 kisi farm yapsa onlarda elbet yenilir..ama acaba 40 vs 40 savaslarında esit kosullar altında mı savasıyoruz? ally da bunker var horde da 1 paladin 1 warr ın capture edebilecegi tower lar.. ally ların ana gy si (stoneheart gy) i almak iskence..aldın diyelim stormpike gy i almak daha buyuk sorun anca ally lar daha az sayıda olacakki ole alabilirsin.. base olarak kesinlikle ally lar daha ustun kucuk alanda savasmak her zaman daha zor olur..2 bunker +ally savunmasını gecip dun baldar gy i almak imkansız..bunker lardaki guard ları cekene kadar yatıyosun zaten horde larda paladin gibi balon u olan class olmadıgı icin.. bi de unutmayın bunker>tower.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raistlinthewiz Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Stormpike gy frostwolf tan daha kolay ele geçirilebilir konumda ya kusra bakma ama su lafı dıyosanız, blizz bi gun hade su haritayı ters duz edeyim dese, baseleri degistirse oyun kazanamazsınız..[signature][hline]yet another PvPGN site: warcraft3r.mine.nu Da Blog BoneSoul - LVL60 Undead Mage - Burning Legion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Way Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 gallant balinda ile galvangar aynı mesele de vs dersen adama de get derler..ally lar ib gy i aldıgında ve ilerlemeye calıstıklarında galvangar i oldurmek zorunda degiller..ve oraya ulasmanın 1313 tane yolu var guard lara hic dokunmadan..horde sh gy i almaya calıstıgına oraya gidene kadar 131 tane guard var..ve sh gy e gitmek icin baska yolda yok.. dedigim gibi 40 kisi saldırıp sh gy i alamazken 40vs40 ta..2-3 ally nası bizim tower ları gy ları capture edebiliyo??birileri gelip noluyo ya olmaz bole sey demiyo mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Way Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 nası daha kolay ele gecirilebilir ? stormpike gy e dalıyoruz da noluyo adamlar res oldukları gibi hic bisi olmamıs gibi tekrar saldırıyo gidecekleri yon bizim geldimiz yon? baska bi yol var mı? ya da guclerini dagıtmak icin bi yontem? ally da hurraaa diye dalsa horde da o yol da kim kazanır?stormpike daha kolay alınır diyenler gidip azcık oynasın av i daha buyuk alan mı avantajlı yoksa kucuk alan mı anlarlar ozaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Bizde hiç kazanamior Alienler :)[signature][hline] Once laughed so hard, I milked all over the floor. Darkhoof Elderone Antuan Ashkar Shadowthief Signature Avatar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Way Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 yeminle icimde kaldı lvl 51 ally ın elinde bile ice barbed var bende yok :) UF aldım ice barbed yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neverhood Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 said: Way, 23 Aralık 2005 19:42 tarihinde demiş ki: nası daha kolay ele gecirilebilir ? stormpike gy e dalıyoruz da noluyo adamlar res oldukları gibi hic bisi olmamıs gibi tekrar saldırıyo gidecekleri yon bizim geldimiz yon? baska bi yol var mı? ya da guclerini dagıtmak icin bi yontem? ally da hurraaa diye dalsa horde da o yol da kim kazanır?stormpike daha kolay alınır diyenler gidip azcık oynasın av i daha buyuk alan mı avantajlı yoksa kucuk alan mı anlarlar ozaman 1.7 de kalmışsın sanıyorum, iceblood gy eskiden olduğu gibi danalar şeklinde tepeden al bi yer değil, galvangarı öldürü iceblood towerı indirip alırsan savunma çöküyor, bu ikisi ayakta olduğu sürece savunulması oldukça kolay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 haritayla felan ilgisi yok. tamamen o sırada oynayan tarafların güçleri ve taktikleriyle ilgili bi olay.şöyle anlatayım, geçen hafta 8 saatlik bi av yaptık. ben girdiğmide 3 saat geçmişti ve allyde sf vardı sadece, daha fazla ilerleyememiştik. diğer oyunculardan duyduğum kadarıyla horde raidinin yarısı pre-maiddi ve baya dişli oynuyolardı.sfyi aldılar, belindayı kesip shyi aldılar, yolda ne varsa ezip stormpikeıda aldılar. ama bundan sonra o köprüde takıldılar. çünkü öyle bi savunma yapıyoruzki geçmek mümkün değil. artık bizim taraftaki herkes "olay şahsi oldu, sonuna kadar savunacaz ulan" kıvamına gelmiş, shredderlar, mind controller fearlar uçuşuyo köprüde. böyle böyle aynı yerde saatler boyunca savunma yaptık. sonra bizden 5 kişilik bi takım (invadoria takımı yanlarında nanette vardı) kuşatmayı bi şekilde yarıp arkadaki gyleri almaya başladı. sh, ib gy-tower, tower point derken frostwolf gyye kadar geldiler. durum öyle bi hale geldiki horde stormpikeı bi verse kendi baselerine dönecekler. tabii hordeun umrunda değil adamlar öylesine saldırıyo, arkalarına bile bakmıyolar. tabiiki ne oldu? bi kere yarıp stormpikeı aldık. sonrasını tahmin edebilirsiniz tabii. saatlerce savunduk, 15 dakkalık saldırıyla oyunu aldık. buradan çıkacak sonuç nedir? eğer horde arkadaki şeyleri savunmak için tek bir grup gönderse bunların hiçbiri olmazdı, bilmem anlatabildim mi? madem harita allylerin yararına, madem sizin gyler towerlar çok kolay alınıyo (ki hiç katılmıyorum buna) o zaman sizde orada ufak bi savunma bırakırsınız, olur biter.[signature][hline]Bi zamanlar PUMA'ydım ben.hazır nick değiştirme hala aktifken değiştiryim dedim ve değiştirdim.yaa işte öyle... Talaras, Lvl 60 NE Druid of Eclipse-BL (En sonunda...) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raistlinthewiz Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 said: Leopar, 23 Aralık 2005 20:26 tarihinde demiş ki: buradan çıkacak sonuç nedir? senin imba oldugun. helal ne cevirmissiniz oyunu bea, kralsın. he yanı sen su savasta bulundun, ve oyunu kazandıgınız icin sonuc su, harita cok normal tam dengeli onemli olan senın gıbı oyuncular[signature][hline]yet another PvPGN site: warcraft3r.mine.nu Da Blog BoneSoul - LVL60 Undead Mage - Burning Legion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 evet çok güzel çevirdik. efsanevi bi maç oldu ve bende çok zevk aldım...da, sen niye böyle giriştinki şimdi? ben imbayım, kralım şunu böyle aldım şöyle aldım gibi bi cümlede kurmamışım kendimle ilgili...bu maçıda çok özel olduğu, çok seyrek olan bi kapışma geçtiği için örnek verdim.ayrıca= said: Leopar, 23 Aralık 2005 20:26 tarihinde demiş ki: madem harita allylerin yararına, madem sizin gyler towerlar çok kolay alınıyo (ki hiç katılmıyorum buna) o zaman sizde orada ufak bi savunma bırakırsınız, olur biter. ben lafımı söyledim. ister dalga geç istersende ciddiye alma kendi bildiğni oku bu gerçeği değiştiremezsin.[signature][hline]Bi zamanlar PUMA'ydım ben.hazır nick değiştirme hala aktifken değiştiryim dedim ve değiştirdim.yaa işte öyle... Talaras, Lvl 60 NE Druid of Eclipse-BL (En sonunda...) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raistlinthewiz Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 topic giris: said: simdi derler ally sole horde bole o yuzden yeniliyo sunuz falan diye bunları bi gecelim. said: haritayla felan ilgisi yok. tamamen o sırada oynayan tarafların güçleri ve taktikleriyle ilgili bi olay.şöyle anlatayım[signature][hline]yet another PvPGN site: warcraft3r.mine.nu Da Blog BoneSoul - LVL60 Undead Mage - Burning Legion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 tamam bende spesifik bi taraf söylemedimki? horde kötü oynuyo, ally olarak süperiz hiperiz felan demedim. kendin gösterdin işte, "tamamen oynayan tarafların güçleri ve taktikleriyle ilgili"...horde yada ally yazmıyor.kaldıki arkadaş düşüncelerimizi öğrenmek için açmış topiği, benimde düşüncem bu. ben haritadan kaynaklanmadığını düşünüyorum. kanıt olarakda hem sunduğum örneği, hem diğer birçok serverda hordeun avyi hep kazandığı gerçeğini ortaya koyuyorum. her iki taraf içinde geçerli söylediğim şeyler. 5 kişilik bi grubu arkada tutarsınız, (yada 3 işte anladınız siz) bi yerlere saldırıldıkça gider geri alırlar. böylece "horde gylerinin alınması çok kolay, towerları zırt diye düşüyo" durumunuda karşılamış olursunuz.[signature][hline]Bi zamanlar PUMA'ydım ben.hazır nick değiştirme hala aktifken değiştiryim dedim ve değiştirdim.yaa işte öyle... Talaras, Lvl 60 NE Druid of Eclipse-BL (En sonunda...) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rice17 Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 hangi server bu cidden merak ettim exalted olana kadar 30 kere av yapmısımdır 1 kere kaybettik ondada ally de rank14 bi adam ve grubu vardı.[signature][hline]Astinus Darksoul Lvl 50 paladin 8L2 us Kay Astins Lvl 44 sorc 2L7 us Kay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Way Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 sole dusunuyorum ben bliz heralde ally ların av kazanacak kapasitede takım oyunu yapamayacaklarını dusunuyodu bu yuzden onlara bazı + lar verildi..av de dogru duzgun oynayan ally lar olsa cogu server da hic bi horde oyun kazanamaz diye dusunuyorum.. simdi nedir senin dedigin leopar? tower zor alınıyo bunker kolay mı ? ally olsam gidin (paladin rogue) patlatın tower i desem oyunu azcık bilen biri tower i capture edemez mi? paladin cekicek shield yapacak rogue stealth ten cıkacak capture edecek ? bunker oyle mi? bi de ole sacma bisi solemissin ki madem koruyun gerideki gy leri tower ları diyosun 40 kisiyle gecememisler nası gucleri bolunmus halde gececekler o savunmayı ? hadi diyelim imkansiz olan oldu patlattılar dun baldar daki bunker ları ally yine dedigin gibi 15 dk ileri hucum yapsa 2 sn de almıyo mu stormpike gy i? biz savunma yaptıgımızda geri puskurttugumuzde 1321 km gidiyoruz frostwolf gy i almak icin ve adamlar yine 1313 kisi bizi bekliyo giriste reslenmis bi sekilde? yani bole bi haritayı anca gerizekalı biri yapar ya da yanlı dusunen biri.. baska bi topic te 5 kisiyle towerları gy leri aldık diyodu biri sana en imba horde class ini verelim 5 tane shaman rogue herneyse..alabilir misin bunker ları? yani dedigim sekilde av de ally=horde degil..bunun ally ların iyi oynaması horde un kotu oynaması olarak nitelendirmek (ya da tam tersi) sacma ve gereksiz olur zaten cogu kisi bunun farkında.. atıyorum bir ab de iyi oynayan kazanıyo oynamıyan kaybediyo.. her iki taraf iyi oynarsa cok guzel bi oyun oluyo herkes zevk alıyo..ama av de ole degil..horde lidersiz farmcı vs olaylarını cektik iste 40 kisi saldırdıgında bile bazı yerlerde tıkanıyosun.. yani horde olarak kazananları gercekten tebrik etmek istiyorum ve son olarak AV de Horde un yenmek icin harcadıgı emek > ally ın ki diyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar