Muhallebi Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Bu ülkenin her vatandaşı ülkesinin menfaati uğruna herşeyi yapmalıdır. Bunu yapmayan bir vatandaşın ülkesi yıkılmaya mahkumdur. Sen kendi vatanına sahip çıkmayacaksan gelip başkası sahip çıkar.[signature][hline]The Blood is Love. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 bütün bireyleri öldürmek değil, belli bir etnik, dini vb grubu sadece o özelliklerine dayanarak katletmek. misal burda ölen pkk lılar için kürt soykırımı denemez. kürt olduğu için değil dağda çatıştıkları için öldüler.[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 elaidi hayat sana adil davranmadı belli.. artık bıraksan şu bilinçsizce muhalefet olma tavırlarını. nereye baksam birilerine karşı çıkıyorsun be kardeşim?[signature][hline]G3NK-Ster paradayzo! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 FORUM KURALLARI said: ... yada çok miktarlarda istenmeyen mesajlar göndermek; din, dil, ırk ayrımına yönelik iletiler göndermek ve materyaller kullanmak, siyasi içerikli propaganda yapmak, herhangi bir yasa dışı örgüt döküman/dökümanları yayınlamak ve/veya bu konuda herhangi bir açıklama yapmak, herhangi yasa dışı bir örgüt/kurum/kuruluş üyesi yada sempatizanı olmak, Atatürk ilke ve inkilaplarını ve Türk milletini rencide edici/edebilecek unsurları, Anayasanın değişemez/değişmesi teklif edilemez kelimeleri ile güvenceye alınmış konularını tartışmaya kalkmak, paticik.com'dan yetkili bir kişi gibi davranmak. Verilen hizmetleri, paticik.com temsilcilerini, moderatörleri ve diğer forum kullanıcılarını küçümser davranışlar sergilemek; bilerek yada bilmeyerek herhangi bir yerel... ... Bu lisansta yasaklanan davranışlarda bulunmanız veya bu lisansı çiğnemeye teşebbüs etmeniz halinde asagidaki durumlardan biriyle ya da daha fazlasıyla karşılaşabilirsiniz: Forumlarımızdaki kullanım hakkınız geçici veya kalıcı olarak kapatılabilir, yorumlarınız silinebilir, internet hesabınızı kullanmanız geçici yada kalıcı olarak engellenebilir, hesabınız tamamen kapatılabilir. Şimdi yada gelecekte paticik.com ve yan teşebbüsleri ve ...[signature][hline]FİLTHY PLAY / when it rains the ground gets wet! MZ : FC Antalya United / The Paticik Cup =o= II / silkroad|troy|Washi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidizm Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Bi kere benim nereye gidiceme sen karar veremezsin bu bir. İkincisi, bazı fransızlar yok derken bazıları da var diyo. E nolucak şimdi? Napıcaz? Mahalle maçlarındaki gibi. ADAMIN DEVAM ETTİ!!! diyip soykırım yok mu dicez? Ya geçin ya.. 6 dilde küfür edebilme yeteneğin varsa da kendine saklarsın çok istersen gider bu küfürleri aynada kendi suratına söler böbürlenirsin 6 dilde ağır küfür edebiliyorum diye. Bu konu hiç bitmicek. Belki ileride kesin bir çözüm bulunur. Yanılırım inşallah, benim de hoşuma gitmiyor görmek böyle bişeyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidizm Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 hayat bana size davrandığından daha adil davrandı. Bazı kavramlar göz kör etmemeli. Sadece bunu savunuyorum. Ben adım gibi emin değilim soykırımın doğruluğundan. Aksi kanıtlanır inşallah diyorum herşeyiyle tamamen, ben doğudaki insanlardan duyduklarımdan bahsediyorum. Kesin tarihsel kanıtlara değil de orda yaşayan insanların dediklerine dayanarak konuşuyorum. Fikrime uymayan şeylere de muhalefet ederim. Ayrıca Fistan, Türk milletini rencide edici konuşmuyorum. Burda gelip türklerle dalga geçen 30 tane topic açıyosunuz ben de bundan rencide oluyorum o zaman. Tarih konuşuyoruz burda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Muhallebi Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 elaidizm; bence sen amerika ve peşindeki ülkelerin türkiye üzerinde uyguladıkları kültürel emperyalizmin sonuçlarını göstermek için canlı bir örneksin. Benim düşüncem. Public forum ayağı. edit: cümle anlamı düzeltimi[signature][hline]The Blood is Love. [Bu mesaj Muhallebi tarafından 22 Aralık 2005 00:53 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidizm Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 şahsi fikrindir saygı duyarım. ne kadar katılmasam da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Hayır değildir işte. Uluslararası hukuğa göre soykırım dediğimiz olayın üç kriteri vardır. Bu kriterleri incelerseniz genel hatlarıyla bir grup insanın, sırf bir etnik kökenin parçası oldukları için öldürülmesine soykırım deniyor. O etnik kökenin tamamının yok edilmesi gibi bir kriter yok yani Fistan'ın dediğinin aksine. Bu bağlamda balkanlarda yaşanan olayların üzerine Türkiye'de bir ermeni düşmanlığı oldu. Zorunlu göç kararı bir katliam amacı gütmüyordu, ancak bu göç sırasında sırf ermeni olduğu için bir çok insan katledildi ve tekrar söylüyorum, uluslararası hukuk kriterlerine göre bu bile ermeni soykırımının varolduğunu kanıtlamak için yeterlidir. Peki Osmanlı'nın sorumluluğu neydi bu konuda? Bu katle göz yumdu, gerçekleşmesine izin verdi. Bu demek mi ki atalarımız katildiler doğrudan adam katlettiler? Yo hayır, tabii ki değil, hiç bir şey siyah-beyaz değildir, ermeni soykırımının kabulü, o günkü şartları tamamen gözardı etmek değildir. Aynı şekilde 100 sene önceki başka bir hükümetin aldığı kararın bugünkü hükümete tazminata malolması mantığı da saçmadır. Ancak en nihayetinde, en azından hukuksal açıdan ermeni soykırımı vardır ve artık bunu görmezden gelip halı altına süpürmenin bir faydası yoktur.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidizm Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Ayrıca şunu da belirteyim de, Türkiye hükümetlerinin bu soykırımdan sorumlu tutulmasına karşıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 elaidi ne tarihi?. doğu'dan insanlardan duyarak tarih mi oluyor? bu ülkede askerliğini yaparken ölen kürt asıllı askerimizin cenazesinde kürtçe ağıt yakan , silahını verin görevini ben tamamlıyım diyen Türkiye'sini çok seven kürt anneler var. ayrıca 6 ayrı dilde küfür duyman için gerekli şartlar yukarda belirtilmiş. önce yazıyı okumayı, pekiştirmeyi ve sonrada anlamayı öğren.istersen F1 tuşuna basarak başla bir yerlerden. her konuda birilerine laf atıyorsun sataşıyorsun. söyle kuzum senin problemin nedir? geçmişinde neler oldu paylaş bizimle.[signature][hline]G3NK-Ster paradayzo! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Muhallebi Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 @elaidizm. hah bende öyle diyordum. osmanlı imparatorluğundan bize ne? Ama öyle olmuyor. Peşini bırakmazlar. O tazminatları söke söke alırlar. Yurdun birliğinin yokolma tehlikesi var. Kabul etmiyeceksin. Hem gerçekliği hala tartışılır. Olmadığı hakkında mantıklı yorumlar var. Osmanlı onca yıl boyunca bu azınlıkları içinde bulundurmuş. Sonra birden neden bir soykırıma kalksın ki? Göçe zorlanmışlar.Keyfimizden mi göçe zorlamışız? Keyiften kılıçtan adam geçiren bi milletmiyiz biz? evet aslında (:[signature][hline]The Blood is Love. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 İyi de o zaman ermeni soykırımını kabul etmeniz lazım. Ermeni soykırımıyla, ermeni soykırımından türkiye cumhuriyeti hükümetinin sorumlu tutulması çok ayrı çerçevelerde incelenmesi gereken çok ayrı konular.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidizm Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 ne diyim.. bilmeden konuşuyoruz işte. o kürtçe ağıt yakan silahını verin ben tamamliym diyen insanlarla konunun ne alakası var ki? fikrime uymuyo dedikleriniz, ben de tartışıyorum. her tartışmamı da insanlar sataşmak laf atmak olarak algılıyor. Ne diyeyim.. Bir de gelip böyle insanlar bana geçmişimi soruyo, neler yaşadın diyo ya.. Allah akıl fikir verir bigün inşallah da gerçi biraz geç kalmış kendisi bu konuda. Körlüğe tedavi bulundu bu arada. Araştırın derim. Biraz duygusal fedakarlık gerektiriyo ama size ne kadar gelir bilemicem. @Muhallebi. Bunu diyorum. Osmanlı neden yapmış bilemicem. Belki de halk nefretinden yapmıştır, osmanlı da göz yummuştur. Ki böyle oldu diye biliyorum. [Bu mesaj elaidizm tarafından 22 Aralık 2005 01:03 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 osmanlı imparatorluğundan nasıl sanane? osmanlı'nın anlaşmalarından tut borçlarına kadar sen sorumluyken. bütün miraslarından da sen sorumlu olucaksın. ayrıca almanya'nın yahudilere yaptığı soykırım nazilerin soykırımı diye isimlendirilirken sen gelip osmanlı ermenilere soykırım yapmıştır gibi bir cümle kurarsan almanya'nın yaptığı soykırıma nazilerin soykırımı diyen dünya, osmanlının soykırımı vardır diyen siz sallabaşlara cevabı Türkiye'nin soykırımı olucaktır. utanın ya tayyip bile ülkesini sizden iyi savunabiliyor en azından gayret ediyor.[signature][hline]G3NK-Ster paradayzo! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Muhallebi Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Geçmişinde ne oldu sorusu biraz bayat kaçtı ama biraz asabilik olduğu kesin (: Neden bu kadar asabisin diye sorulabilir mesela.[signature][hline]The Blood is Love. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Persky Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Fransızlarda o kadar çok köle katletti. Amerikalılar kızılderilileri katlettiler. Saddamda şiileri katletti. Sırplarda katliam yaptı.Almanlar yahudileri katletti hatta sabun yaptı. Ne oldu yani bizde 500-600 tane ermeniyi öldürmüşüz. Şahsen ben inanmıyorum ama hadi öldürdük diyelim. Eee ne olacak yani öldürmüş olabiliriz. Öldürdük desek ne ne değişecek? Dünya üstünde taş çatlasa istanbulun nufusu kadar bile etmeyen bi toplum kınamı yakacak bi tarafına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Arkadaşlar, hoşunuza gitsin gitmesin. Ermeni soykırımı oldu. En azından hukuksal açıdan oldu. Bunu artık kabullenmenin zamanı geldi. Ha, bu soykırımı kimler yaptı, biz miydik, değil miydik, bu soykırım bize bırakılmış bir lanet midir, olmaması mı gerekir, bunlar apayrı platformlarda tartışılacak apayrı tartışmalar. Ancak şu gerçeği kimsenin inkar edebileceğini zannetmiyorum: zorunlu göç sırasında balkanlarda yaşanan olayların da etkisiyle sırf ermeni olduğu için bir çok insan katledildi.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre. [Bu mesaj Antimodes52 tarafından 22 Aralık 2005 01:08 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidizm Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Asabi değilim. Böyle saçma sorular tepkiler gelince kızıyorum sadece. Geffen. Nazi soykırımı vs Osmanlı soykırımı dimi. Baklavacıdan baklava çalmak. Louvre Müzesi'nden Mona Lisa'yı çalmak. İkisi de hırsızlık sanırım. Anlatabildiğimi umuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Ben, diğer ülkeler haklı da biz haksızız demiyorum arkadaşlar. Ancak, hukukta yer alan bir soykırım tanımı var ve ermenilere zorunlu göç esnasında yapılanlar bu soykırım tanımına oturuyor. Dolayısıyla, en nihayetinde yapılan iddialara verilecek bir karşılık yoktur, ermeni soykırımı hukuksal platformda gerçekleşmiş olarak kabul edilmek zorundadır.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 yok ebesinin ali sami..[signature][hline]FİLTHY PLAY / when it rains the ground gets wet! MZ : FC Antalya United / The Paticik Cup =o= II / silkroad|troy|Washi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Muhallebi Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Ama kabul etmememiz gerekiyor. Oda bu kadar basittir.[signature][hline]The Blood is Love. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 said: elaidizm, 22 Aralık 2005 01:01 tarihinde demiş ki: bla bla.. o kürtçe ağıt yakan silahını verin ben tamamliym diyen insanlarla konunun ne alakası var ki? yine bla bla.. ne alakası olduğunu ben doğudaki insanlardan duydum ben araştırmacı gasteciyim diyen sana sormak lazım. kendi cümlenden yola çıkarak alakasını kavrayabilirsin. inanıyorum sana. neyse at gözlüğü ile bakmak deyimine on puan örneksin. cahil adam herşeyi bilir lafını da aklıma getirerek senin fikrinden asla dönmiyceğini düşünürek aksine kişilere zıtlaşmak için süt siyahtır bile diyebileceğini düşündüğümden daha fazla yazmıycam.. önce yazdıklarımı adam gibi oku, adam gibi anla sonra bana cevap ver.[signature][hline]G3NK-Ster paradayzo! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 sözde ermeni soykırımını(?) kabul etmemizin sonucunda olacakları biliyor musunuz peki?[signature][hline]FİLTHY PLAY / when it rains the ground gets wet! MZ : FC Antalya United / The Paticik Cup =o= II / silkroad|troy|Washi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Evet ancak Türkiye bu noktada yanlış bir politika izliyor. Hukuksal açıdan ermeni soykırımı iddialarını kabul etmemek yerine, hükümet değişikliğini öne sürerek sorumluluğun İstanbul hükümetinde olduğunu, bu süreçte Ankara hükümetinin, yani Türkiye Cumhuriyetini temsil eden hükümetin varolmadığını savunmaları gerekir. Şu anda Türkiye ermeni soykırımı iddiaları konusunda öyle bir tutum içinde ki, dışarıdan bakan sanki sendin bendik ermenileri öldüren. Bu konu resmen bir tabuya dönüştü, hukuksal açıyı geçtim, sosyolojik olarak bile konuşmak ayıpmış gibi davranılıyor.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar