Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İmam hatiplilere açık öğretim formülü

TRA_GS

Öne çıkan mesajlar

e diğerleri islam diniyle alakalı derslerse benim nasıl din dersi olarak, imam hatiplilerle aynı dersleri gördüğümü savunabiliyorsun ?[signature][hline]Hayatım ve hayatıma olan saygım üzerine yemin ederim ki, başka hiçkimse için yaşamayacağım ve başka hiçkimseyi kendim için yaşatmayacağım

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Prawler, 14 Aralık 2005 13:56 tarihinde demiş ki:
e diğerleri islam diniyle alakalı derslerse benim nasıl din dersi olarak, imam hatiplilerle aynı dersleri gördüğümü savunabiliyorsun ?

bana anlatmaya çalıştığın şeyi sen anlamamışsın.

din dersi ni imam hatiplerde, diğer tüm liselerde görüyor.
fazla olan diğer dersler oluyor
tefsir, kuran filan ayrı ders, din dersi adı altında görülmüyor.
din dersi derken din kültürü ve ahlak bilgisi den bahsediyoruz di mi ikimizde.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Prawler, 14 Aralık 2005 20:08 tarihinde demiş ki:
tamam benden bu kadar..
birşey demiyorum.

bir şey dmene gerekmiyor zaten illa
burdan kimseye kimsenin düşüncesini beynine yerleştirmek gibi bir olanak yok zaten.

herkes düşüncelerini aktarıyor.

ben imam hatip hakkımda bilgi vermek istemiştim, söylediklerimde doğru bilgilerdi; işin gerçeğini anladıysanız benim mutlu olmam için yeterlidir.

bundan ötesi zaten kişinin kendisine kalmıştır, beğenirsin, beğenmessin, katılırsın katılmassın.

önemli olan ben senle muhattap deilim babs, yaş kaç kenk, senin kadar saçmasını görmedim yobax demeden tartışabilmektir.

şimdilik benden de bu kadar.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam işte, ben de fikrimi savundum anlattım. Bu noktadan sonra diyecek fazla birşey yok benim açımdan.

Düşüncelerin sana aittir, sen savunuyorsundur. Ne sen benim düşüncelerimi değiştirebilirsin ne de ben seninkileri değiştirebilirim.

Sadece benim açımdan daha fazla uzatmaya gerek yok.[signature][hline]Hayatım ve hayatıma olan saygım üzerine yemin ederim ki, başka hiçkimse için yaşamayacağım ve başka hiçkimseyi kendim için yaşatmayacağım

Sosyal ağlarda paylaş

Haberlerde izlerken güldüm kendi kendime
Sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tadında biri olmasaydı bu konudaki fikirlerim değişebilirdi.
Ancak şu aşamada konunun tartışılacak bi yönü yoktur amaç bellidir.
Çok uzun vadede imam hatip lisesinin kokusuyla yetişmiş kardeşlerimizin önü açılacak daha rahat bi şekilde istedikleri bi bölüme girip kariyer yapacak ve yönetim kadrolaşmadaki açığı ilgili bölümlerde kariyer sağlamış bu kardeşlerimizle kapatacaktır olay bundan öte değildir.

Not:Ben hiç bi yönetimde bu kadar hızlı kadrolaşma görmedim helal olsun diyorum başka bişey gelmiyo aklıma.[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol...
Sosyal ağlarda paylaş

ya onlar imamhatibe ilahiyat okumak imam din adamı vb olmak için gitmiyorlar mı çok saöma o zmn özelleşmiş(güzel sanatlar, meslek lis. ve bilimum lise)liselerin suçu ne ah bu din-düşünce uyumsuzluğu yiyip bitiriyor beni[signature][hline]ı know the pieces fit
Cause ı watched them fall away..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Whiskey, 15 Aralık 2005 00:49 tarihinde demiş ki:
Haberlerde izlerken güldüm kendi kendime
Sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tadında biri olmasaydı bu konudaki fikirlerim değişebilirdi.
Ancak şu aşamada konunun tartışılacak bi yönü yoktur amaç bellidir.
Çok uzun vadede imam hatip lisesinin kokusuyla yetişmiş kardeşlerimizin önü açılacak daha rahat bi şekilde istedikleri bi bölüme girip kariyer yapacak ve yönetim kadrolaşmadaki açığı ilgili bölümlerde kariyer sağlamış bu kardeşlerimizle kapatacaktır olay bundan öte değildir.

Not:Ben hiç bi yönetimde bu kadar hızlı kadrolaşma görmedim helal olsun diyorum başka bişey gelmiyo aklıma.

+1
ee o zaman meslek lisesi kardeşlerimizede verilsin çift diploma onlara neden verilmiyor veya fen lisesi okuyanlara ?
yani milletin gözü önünde yapılıyor şunlar ve resmen dalga geçermiş gibi helal olsun ne diyim[signature][hline]Nan Curunir
A LittLe Less conversation
A LittLe more action pLeasee
Sosyal ağlarda paylaş

din adami olmak isteyen imam-hatip benzeri okullar okur, elektrikci olmak isteyen meslek lisesi okur, uni`ye gitmek isteyen duz lise okur. bu neredeyse butun modern dunya da boyledir. cunku mantikli olan sistem budur.

eger imam hatip mezunlari duz liselerin gordugu dersleri goruyorlar ustune ek dersler goruyorlarsa o zaman bozuk olan imam-hatiplerdir. matematik-fen derslerini azaltirsin, ihtiyac yoktur cunku. hem dinimi cok iyi ogreniyim hem egitimi tam alayim dersen onun cozumunu olaganustu sartlar haricinde (ogretmen ihtiyaci, belli bir sektore ara eleman ihtiyaci gibi) devlet sunamaz sana, cunku sundugu zaman dengesizlik cikar. senin veya ailenin onun cozumunu kendi basiniza bulmaniz lazimdir.

eger din adami yetistirmesi gereken okullar hem normal okullarla ayni dersleri gorsun hem din dersleri gorsun dersen egitimde ikilik yaratmis olursun. dengesizlik yaratirsin, huzursuzluk yaratirsin. bir gun gelir cevabini alirsin. baska da bir halta yaramaz yaptigin.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
malik, 12 Aralık 2005 14:35 tarihinde demiş ki:
inş istediği hak ve özgürlükleri bir an önce elde ederler.
sadece ilahiyat okumaya giden yok oraya,dini ve pozitif ilimleri birarada görmek isteyenlerde var ben gibi.
çıktık bu yüzden boş boşuna orta 3te.
nese tartışmayacam hayırlısı olsun

hiç güleceğim yoktu, pozitif ilimmiş...
lol

Edit : Ya ben bunu anlamıyorum işte, madem imam olmicaksın niye giriyosun kardeşim. Adı üstünde imam -hatip.

[Bu mesaj Mulf tarafından 16 Aralık 2005 12:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ya şimdi malik arkadaşımıza saygı duyuyorum. pozitif ilimler ile dini bir arada götürmek istiyor anlıyorum. abi o zaman sen orta öğretim olayını kavramadın. tamam dandik eğitim sistemi ama. liseler kaça ayrılıo. pozitif ilimleri örenmek için fen matematik bölümünde olman gerek. oldu olcak ts'ciler de desin ben tarih ile pizitif bilimleri bir arada örenmek istiyorum. benim de fen katsayılarımı yükseltin. şimdi bu yasanın meslek lisesi boyutu da var da. herkes bilio neyin ne olduğunu. öküz gibi direksiyon çevirmek var. usulünce çevirmek var. türkiyenin gerçeklerini devlet adamalrı benden daha ii bilio. ona formül bulamıolar mı. bulurlar. ama imam hatipleri işin içine katmak istiolar. olay bu.

malik arkadaşıma dönersek. baba sen ben ilahiyat okucam ama pozitif ilimle de uraşcam diosan. engel olan yok ama. bunu imam hatip okuyarak yapamassın. bunun kuralları belli. 2 şey istersen 2 defa okursun. okursun imam hatip. gider ilahiyat okursun. sonra fizik okursun bişi yaparsın.[signature][hline]EU-Frostwhisper; No Skill Just Luckers (guild)
lvl60 Human Mage (31arcane/20fire !)
Sosyal ağlarda paylaş

Bu konuda tarafsızım ama imam hatip liseleri bildiğim kadarıyla mesleki eğitim veren diğer liselerin sadece %4-5ini oluşturuyor. İmam hatiplilere açık öğretim formülü dendiği zaman geriye kalan %95lik meslek lisesi mezunları yok sayılmış oluyor ve bu bence pekde samimi değil. Genelde bizim basınımız işin daha rahatsız edici noktalarını deşmeyi ve öne çıkarmayı sever.. İmam hatip olayıda biraz böyle olan konulardan.

Şimdi işin öss boyutunu bir kenara koyup düşünürseniz, elektirik elektronik meslek lisesi mezunu bir adamdan düz lise mezunu birine kıyasla kalifiye personel yerine daha iyi bir mühendis olabilir. Çünkü olay sadece 4 senelik üniversite eğitiminin çok ötesinde lisede alınan eğitimle desteklenmiş oluyor. Ama Türkiyedeki bakış açısıda bunun tam tersi.. Bir an önce bu insanlar liseyi bitirsin ve işe başlayıp ayak işlerini yapsın mantığıyla bakılıyor. Bunun hastalıklı bir yaklaşım olduğunu söylememe bilmem gerek varmı. Çünkü bu memlekette ayak işi için usta-çırak ilişkisi hala geçerli olan sistem. Pekala bir lise mezunuda girip bir motor atölyesinde çırak olarak başlayıp zamanla usta olabilir. Bunun için meselek lisesi komik.. Yani demek istediğim Türkiye'de her konuda olduğu gibi buda temelinde çok ciddi yanlışlıklar barındıran bir durum. En azından bunu kabullenmiş bile olsak mühendis olmak isteyen bir meslek liselinin önünü kesmek yersiz. Direk puansız geçiş olarak yerleştirdikleri okullarda 2 senelik meslek yüksek okulları. Bunu öss'de kazanmak için pek bir efor sarfetmek zaten gerekmiyor. Sınava girmelerinin nedenide 2 senelik yerine 4 senelik başka bir meslek yüksek okuluna girebilmek.. Sizi bilmem ama şahsen ben üzülüyorum bu konumda olan insanlara.

Açık öğretimi bir kenara bırakalım. Zaten bu olmadanda parası olan kişiler (Tayyip Erdoğan'ın kızının yaptığı gibi) imam hatip mezunu olup,ardından yurt dışında sağlam bir üniverstede iyi bir bölümü bitirip burda işveren statüsünde iyi işlerde çalışabiliyorlardı. Yada üni. olarak açık öğretim'de alakasız bir bölümü bitirip bir devlet dairesinde imamlıkla hiçbir alakası olmayan farklı işlerle uğraşabiliyorlardı.Bu açıdan değişen birşey olmamış.Hatta iyi bile olmuş.. Çünkü normal lisede okuyan kişilerde isterlerse aynı şekilde açık öğretimden bir meslek lisesi mezunu olabiliyorlar. Yani düz lise mezunu biride fark dersleri verip isterse imam hatip (yada diğer bölümlerden biri) mezunu sayılabilir. Bunuda göz önüne alırsak adil bir çözüm olmuş. Tabi buna nekadar çözüm denirse..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...