Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

My World, Mashattan, Dubai Thingies vs vs

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ne düşünüyorsunuz bu isimler hakkında? neden Dubai Hedeleri onu anladık da (hani parayı veren düdüğü çalar o bakımdan) ama Ataşehirde My World diye bir yerleşim, dünyanın 9 harikası diye lanse edilen isimler; Andromeda, Diamond, Equinox, Highpark, Moontown, Starland, Southside, Suncity, Myclub...uzayıp gidiyor

bu kadar özenti olmak zorunda mıyız (Mashattan) yoksa benim anlamadığım bir şey mi var bu konuda? daha önce de bir çok şey girmişti hayatımıza belki ama böyle devasa yapılar ve İstanbul gibi tarihi çok değerli olan bir yerin böyle başkalaşması...

adını bile söyleyemeyeceğimiz bir takım binalar, yoksa bunların adını söyleyebilecek nesiller için mi?

-evladım 1 damacana su istiyorum
-nereye hanım teyze?
-sun...su...taci neydi buranın adı? hah sunciti evladım 5inci kata...

fikirleriniz lütfen[signature][hline]Halatsız A3

.:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche

[Bu mesaj BlackRose tarafından 16 Aralık 2005 08:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Ben genel olarak rahatsız olurum bu isim özentiliği hikayesinden zaten ama o Mashattan beni de bitirdi gerçekten, benim için son damla oldu kendisi.

Yeri gelmişken isim babasına ve gerek isim, gerek reklam bazında emeği geçen arkadaşlara buradan selam etmek isterim.

[Bu mesaj Nefr tarafından 16 Aralık 2005 09:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Mashattan'ı görünce bende bir afalladım. Halbuki daha güzel isimler var, Ohaya, New Cock gibi.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Mesaj tarihi:
Benim bu konudaki düşüncem hani doğrumudur bilemem bu yapıların çou yabancı sermaye ile yapıldığı için hani kredi vs gibi acaba onların empozesi mi bilemiorum ama otellere de bakarsak binalara da bakarsak yabancı adların çokta olduğu bariz ortada.
Bu tabiki tamamen yabancı sermayeye dayandırılamaz ama yabancıları çekmek mi desek yoksa yurdumuzun insanınımı orasını bilemicem ama herşey ülkemize Mc DOnalds ın girmesiyle daha çok başladı yabancı şeylere ilgimiz daha da arttı
ki kimbilir kendi etimizle bize verilen hamburgerler o binalar gibi acı bence de.
Black bu arada aslında konunla ilişkili ama dikkat ettin mi genelde hepimizin niki de Yabancı ( Blackrose, Seldom vs vs ) aslında bizde az suçlu deiliz hani hehe :)

Sevgiler[signature][hline]Etraf Lesh kokuo Sen ne Gonusuon!!
Mesaj tarihi:
40 yıllık mahalle terzısı taılor remzı kuafor caiffore 30 yıllık durumcu mehemet efendı mehmet bristro kosedekı pastane patiserrie gibi abuk ısımlere alıstık bunada alısırız kultur emperyalızmı ezık ınsanalrın oldugu her yerde varlıgını surdurucektur[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi...
31 CD ve 4-5 DVD tutan arşivi...
Görmek için mail filan atmayın,ben sizi ararım bir ara...

"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Mesaj tarihi:
abi mashattan beni kafadan kopardı ya. sinanoğlu ve işte dil savunucuları bursa da orda burda tabelaları türkçeleştirio, konyada bilmem ne alışveriş merkezinin adını türkçeleştirdik die sevinio. tamam haklılar da. ÖEH be kardeşim. yani hadi yabancı kelime koydun da mashattan mı koyulur. bu nasıl bir yaratıcı fikirdir. bu projeyi tasarlayana kafam girsin zira gören yabancı kıçıyla gülmezse bu isme adam deilim haha. özentilik de deil. direkt mankafalık. manhattan-mashattan :D dubaililere de, hatta donald trumpa da kafam girsin, tabi ona ayrıyetten kılım hehe.

yani çok konuşulcak bi tarafı yok konunun. tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış. adamlar yapmış projeyi, yaparlar ucuza, araziyi de beleşe kapamışlardır zaten. ala razzı veren razı biz de burda çene yoruoz. tee. kafaları harekete geçirmek lazım. hem kafaların fiziksel potansiyelini (sokmak gibi) hem de yaratıcı potansiyelini (üretmek çalışmak gibi) kinetiğe çevirmek lazım.[signature][hline]EU-Frostwhisper; No Skill Just Luckers (guild)
lvl60 Human Mage (31arcane/20fire !)
Mesaj tarihi:
sonuçta bunlar kamunun hizmetinde yerler, hepimizin gözü önünde yaşayacak ve belki de hep varolacaklar, bizim burda kullandığımız takma isimlerle bağdaşan bir durum yok bence çünkü bu ismi ben kullanıyorum ve benim özel tercihim, buraya üye olan insanlar blackrose un ne demek olduğunu bilir belki ama ben çıkıp da milletvekilliğine Blackrose ismiyle aday olsam pek olmaz ;)

mcdonalds gibi isimlerle de pek benzer değil durum, çünkü o bir marka, dünya üzerinde her yerde mevcut bir firmanın ismi, yabancı sermaya demişsiniz ama bunlardan büyük kısmı malesef yerli firmaların yaptığı konutlar, binalar, yabancı kredi olabilir ama şirketler tamamen Türk firmaları

ve asıl sorun da böyle marka, isim yaratacaz diye bir yerlerini yırtıp Mashattan gibi üstün zeka ürünü isimler icat etmeleri

bence burda daha çok "yabancı isim olursa daha fazla ilgi çeker, tercih edilir" durumu var, yapılan bir araştırma da firma isimlerinin, markaların yabancı kelimelerden seçilmesinin satış rakamlarında etkili olduğunu ortaya koyuyor (mesela ramsey, ramstore, gazellini gibi firmalar)[signature][hline]Halatsız A3

.:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche

[Bu mesaj BlackRose tarafından 16 Aralık 2005 11:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Binaları yaptıkları yerlerde yabancı sermayeye peşkeş çekilen devlet arazileri.
Çok kapalı düşünen bir insan deyilim ama istanbulun göbeğinde Dubai towers diye birşey olması...
Hong-Kong ta boyle heryer gokdelen falan ama cocuk fuhusunda dunya birincisi.[signature][hline]Nietsche is dead...
God!!!
Mesaj tarihi:
Ya Türkiye aslında A.B.D'nin bir eyaleti olabilir ya,katılalım yani,
resmi olmasada zaten A.B.D'nin eyalati gibiyiz(!)

Dubailer de,çin mahallesi gibi,burda dubai mahallesine sahip olurlar oh mis gibi,tam bir eyalet!![signature][hline]Even the most beautiful woman in the world can not give more than she has...
msn gmail
Mesaj tarihi:
said:
Fistan, 16 Aralık 2005 14:30 tarihinde demiş ki:
bu binaları yapanlar yabancı sermaye oldugu için olabilir mi?

yukarıda yazdım, hepsi yabancı sermaye değil, Myworld zıkkımını yapan firma Ağaoğlu, bi ton da konut projesi var

ha adam gidip yabancı kredi ile yapıyodur ama kredinin isimlendirmedeki payı nedir yani var mı böyle bir olay? kredi kredidir, alırsın parayı yaparsın, böyle çok var yerli firmaların Türkiyedeki projelerinde[signature][hline]Halatsız A3

- Friedrich Nietzsche
Mesaj tarihi:
abi aslında şöle şeyler düşünüom bu adamlar hani o türk kültürünü bozup, çarpık bir kültürmü kurmak istiolar nedir yani osmanlı gibi bişi mi istiolar annamadık ki. biri sultan bahçe koyar başka bişiler koyar koyu islamcılık yapar biri amerikan uşaklığı yapar.[signature][hline]EU-Frostwhisper; No Skill Just Luckers (guild)
lvl60 Human Mage (31arcane/20fire !)
Mesaj tarihi:
said:
BlackRose, 16 Aralık 2005 14:43 tarihinde demiş ki:
yukarıda yazdım, hepsi yabancı sermaye değil, Myworld zıkkımını yapan firma Ağaoğlu, bi ton da konut projesi var

ha adam gidip yabancı kredi ile yapıyodur ama kredinin isimlendirmedeki payı nedir yani var mı böyle bir olay? kredi kredidir, alırsın parayı yaparsın, böyle çok var yerli firmaların Türkiyedeki projelerinde

o ağaoğlunun myworld zıkkımının maketinin yapımında calıştım... böle boktan bi planlama olamaz yarappim ne boktan bi yerleşim planıdır o öle ya!

Mimarıden zaten bahsetmiyorum[signature][hline]Beş Hececiler
64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE
Eskiden herzaman boş yer olurdu
Mesaj tarihi:
bu myworld (atasehir) hatta bati atasehir diil mi ??

ayrica atasehir var mesela isim olarak , ve en gozde sitelerden birtanesi ..[signature][hline]:hrr:God has disobeyed me and created you !!:hrr:
  • Yeni Oluştur...