Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bir soru daha

Redogski

Öne çıkan mesajlar

Benim kendi tahminim şu yönde olurdu:
Dizel yakıt daha yüksek yanma ısısı ister benzinliye göre. Aldığı hava karışımı da farklıdır. Bundan dolayı sen benzinliye dizel koyduğun zaman dizel yakıt yanmayacak ya da az yanacak ve böylece motorun pörtleyecektir. Araba ilerleyemi başarsa bile verimi çok düşük olacaktır (bakınız termodinamik:P) ve büyük ihtimalle motorun pörtleme dediğimiz durumu vuku bulacaktır.
Gemici makinacısı adam bu kadar yazıyor şöyle has makinacı paramecium gelsinde doğru cevabı öğrenelim :)[signature][hline]Gölgelerin Yutucusu
Her Zaman Arkanda...
---ASSASSIN---
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

ben akvaryum motorlarından anlarım. hani çükülöm çükülöm hava basar ya, ha işte onlardan ;)

1. durum;
çalışan ve ilerleyen aracımızda benzin ışığı yandığı için diesel doldurttuk. gittikçe düşen bir verim ile ilerleriz ve bir noktadan sonra motor durur. diesel'i yakamaz çünkü.

2.durum;
cillop ötesi temiz depomuza ilk siftahı diesel ile yaptık. motor çalışmaz, akü bitiririz.

türler arasında geçiş ise bir problem doğurmaz. normal gereken araca kuruşunsuz, kurşunsuz iseteyn araca normal benzin konabildiği gibi aynı geçiş dieseller arasında da olabilir. tek sorun, katalitik konvertörün canına okuruz :D

saygılar.[signature][hline]www.audiworld.com
Vorsprung durch Technik
Sosyal ağlarda paylaş

Dizel araca benzin koyarsan, aracı yürütmediğin takdirde kurtarırsın. Acilen çekici çağırıp servise çektirir ve depoyu söktürür temizleriz.

Yürütürsen iş iyice kötü. Motoru eline alırsın bir. Tamiri için katalitik konvertördür, bütün yakıt pompasıdır, filtrelerdir, enjeksiyon hödöleridir değişmesi lazım ki masrafı ağlatır, yeni motor alsanız daha iyi.

Kısaca işgüzar benzincilere dikkat edin, bazen "DİZEEEL BU DİZEEEEL" yazan uyarıların hiçbirine bakmadan depoya kurşunsuz doldurmaya kalkıyorlar.[signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester

Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Yürütmemişler inşallah? Volvo servisine ben de "Koyarlarsa ne olur?" diye sordum. Servis müdürü sırıtıp "Aracı yürütmediysen in çekici çağır, pompacıyı döv. Yürüttüysen hurdacıyı ara, pompacıyı vur" dedi :D.[signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester

Sosyal ağlarda paylaş

selam,

aslında çok büyük problem değil. tek sorun hatta dahil olmuş olan benzinden kurtulmak.

bir de diesel yakıtı bitirip yolda kaldın mı dert :P ahh o hava yapma olayı yokmu, ömür köreltiyor. gerçi çok zor değil ama benzinli gibi dertsiz olsa keşke. seat bu konuda benden kötü not aldı ama. seat diesel alnlar 17-19 açık ağız anahtarsız çıkmasın yola :P

Vorsprung durch Technik
Sosyal ağlarda paylaş

Paracım, ne demek benzin bitirip yolda kalmak? Arabasını seven insan bırakır mı yakıtsız tcık tcık tcık, Audi böyle mi öğretti size? :D

Valla dizel beni iyice pimpirikli yaptı. Çeyrek depo kala gidip alıyorum bitmesin diye.[signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester

Sosyal ağlarda paylaş

selam,

ben ışık yandıktan sonra bile gitmeye devam :)

bir sabah evin orada arabaya bindim. 2 gündür ışık yanıyordu zaten. çalıştı gayet güzel. dedim iş yerinde gidip oradan alırım artık benzini. tek bir benzinciden alıyorum devamlı. soğuk motoru zorlamadan ilerledim karşıdan gelen araca yol vermek için sağ taraftaki boşluğa kaçtım. ehh çıkayım dedim boşluktan ama motor ben bittim dedi ;) evden uzaklık 30 metre! haydi giy paltoyu yallah göztepe BP'ye :P

işte o yüzden 1.8T enjeksiyonlu çok yaktığı için 2.0TFSI ile ekonomi yapayım diye düşünüyorum ehehehe

Vorsprung durch Technik
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Cafein, 15 Aralık 2005 14:15 tarihinde demiş ki:
Paracım, ne demek benzin bitirip yolda kalmak? Arabasını seven insan bırakır mı yakıtsız tcık tcık tcık, Audi böyle mi öğretti size? :D

Valla dizel beni iyice pimpirikli yaptı. Çeyrek depo kala gidip alıyorum bitmesin diye.

"öyle kaptırıp gidiyosun ki kendini sürüş zevkine, benzin lambasının yandığını bile unutuyosun"

şeklinde de yorumlayabiliriz bu durumu ;)
benim için öyle valla sizi bilmem :p[signature][hline]Halatsız A3

.:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

Haaaaa....
O durumda araba aşkı vs. sürüş aşkı.
Bende araba aşkı ağır basıyor, o bakımdan daima "tip-top" olsun deyü gözümü ibrelerden ayırmam, her dk motora kulak kabartırım, uçuş öncesi yer ekibi gibi arabaya binmeden etrafında dolanır bakınırım. Sanırım sürüş keyfini sizin kadar çıkartamıyorum.

Biraz vakit geçse, az eskise de cilalamaya başlasam :)[signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester

Sosyal ağlarda paylaş

yok o anlamda ben de kulak veririm, hatta da ilk günden arkadan bir takım tıkırtılar geldiğini farkettim, gittim gösterdim, iki kapılı modellerde olan bişe bu nası sizinkinde de çıkmış hayret diyip iki arka amortisörü değiştirdiler :p

yani sadece motor değil amortisörlere de kulak verilebilir ama sürüş keyfi bazen lambaları unutturuyor ;)[signature][hline]Halatsız A3

.:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

Nasıl yalannnnn neymiş arabamın sürüş zevkiymiş, yoğun iş temposuymuş. Ulan bu benzin pahalı be:D Ne kadar geç alırsak o kadar daha uzun tutuyor ekonomi hesapları. Benim Caddebostan dan Beşiktaş a gidip gelmem şu an tahmini 15m lik benzin yiyor.
İşte bundan dolayı hep ışıkları yanıyor:P[signature][hline]Gölgelerin Yutucusu
Her Zaman Arkanda...
---ASSASSIN---
Sosyal ağlarda paylaş

Ben daha o ışığı 1 kere yanarken gördüm. 50km sonra ben bitiyorm diyen bi yazı çıktı yol bilgisayarında zaten benzinliğe gidiyordum sorun çıkmadı.

Cafein, bizim arabalar Euro4 normlarına uygun yapıldığından dolayı normal dizel yakıt koyman bile arabana ciddi sorunlar yaşatır. 1 kereden birşey olmaz gibi bir düşünceye kapılmayasın sakın Ophell forumunda corsaya normal yakıt koyan bir arkadaşın başına gelenler bizede ders oldu.. Ayrıca olurda arabanı birisine ödünç verirsende sıkı sıkı tembihle EuroDiesel koymasını. Ben UltraEuroDiesel alıyorum Opet ten diğerleri Euro3 çünkü Opetteki Euro4.
Euro4 50ppm ise, Euro3ler 550ppm diye biliyorum kükürt oranı. Ucuz Euro2 yakıtlarda 50000 lerde imiş galiba[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

zaten şu opeller oldum olayı yakıt konusunda hassaslar :)
audilerde acil koşullarda buldukları mazotu koyan kişiler tanıyorum ve motorları gayet güzel hala aktif. çekiş düşüyor, o bir gerçek. ama uzun süreli kullanım anasını ağlatıyor resmen.

Vorsprung durch Technik
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Petrol Ofisçiyim, bizim burada alıştığım benzinciden alıyorum. Benim alışkanlık/takıntımdır, asla tanımadığım yerden almam (306ya farklı istasyondan sadece 2 kere mecbur kaldığım için benzin koydurdum 4 sene içerisinde, onda da 2 kefil var diye arkadaşlarımdan)

Valla Euro4 diye başka benzinciye gideceğimi hiç sanmamaktayım. Bana da o kadar kasacağını söylemediler. Hatta delikanlıysam mazotla yürüyeceğini, fakat servise temizlik ve bakım için getirmekten bıkıp arabayı haşat edeceğimi, o bakımdan Eurodizel kullanmam gerektiğini söylediler alırken.

Kamyon mazotunu zaten arabama sürdürmem, hatta koklatmam. Ne var ki gördüm, devlet baba olaya uyanıp Eurodizel'e öpücüklü vergi koymuş, onu da farkettim.

Du bakalım, haftasonu bir uzunyola vurayım, ne kadar yakıyor göreyim. 120 sabitle giderken 100kmde 4 litre yakıyor gözüküyordu.[signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester

Sosyal ağlarda paylaş

Paramecium Audilere kamyon mazotu koysan sorun çıkarmaz çünkü TDI motorların yapısına aykırı değil. Common Rail Dizel teknolojisine sahip motorlar EuroDiesel ile yürüyor. Sen Audiye bin tartartartar bando mızıka eşliğinde.. :)

Haa bak bu bir avantaj diyecek olursan, Sana 1.9 TDI motordan elde edilen 90hp gücün, 1.3 CDTI motordan elde edildiğinden bahsedeyim istersen üstelik çok daha sessiz olarak :D

1.9 TDI motordan elde edilen 130bg den bahsedeceksen, 1.9 CDTI motordan elde edilen 150gb dende bahsedebilirim :p

Cafein, 120km hızla giderken benimkisi 5.1 lt tüketim gösteriyor. Tabi bende Cruise Control yok o yüzden net olarak sabit hızda gittiğimden bahsedemiyorum ama o civarda birşey yakıyor işte.. 4.0lt gib birşey yakması imkansız olur aracın doğasına aykırı fabrika verileri bile okadar düşük değildir.[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

Vodan ben yabancısıyım motor beynidir, göstergedir, uyarıdır :D Yoktu bizim Fransız beygirinde böyle şeyler...

Durun bakalım, depo azalıyor yine, bir fulleyip yola vurayım, yapabildiğim kadar 150-160 gidip arada kökleyip bir motoru zorlayıp kendine getireyim.

Dönüş yolunda kaçta kaç olayına girerim. Bunun anlık benzin tüketim göstergesi gaz pedalına duyarlı sanırsam, o bakımdan sabit hız olmadığı sürece ne kadar sağlıklı veri verir bilemiyorum.

Bu arada Volvo'ya hantal dedim ya... Tanımadığımdan sanırsam. Anti patinaj olayından geçip STCyi kapatınca ve dizelden performans almak için 2000 devirde gaz vererek kaldırınca yıkıyor ortalığı, yalnız lastik ömrü için hoş olmuyor :)[signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester

Sosyal ağlarda paylaş

Bizim Opel le şu ana kadar 1 depoyla 530 km yi geçemedik. Tabii hep şehir içi olduğunu unutmayalım.
Cafein ne artistlik yapıyorsun bizim astralarda da esp kapanabiliyor, bizimkide yırtıyor ortalığı:P (Biraz daha zorlasam kendi yırtılacak:P)[signature][hline]Gölgelerin Yutucusu
Her Zaman Arkanda...
---ASSASSIN---
Sosyal ağlarda paylaş

Ya artistlik yapmıyorum da... arabanın sınırlarını zorlama aşamasındayım diyelim. Yoksa kalan vaktimde çok mülayimim, tın tın tın gidiyorum. Görmemişin dizeli olmuş, basmış balatasını kopartmış diyelim :)

Ben uzun yol yapmadan rahatlayıp gevezeliği kesemeyeceğim anlaşılan. Her sabah her sabah köprü trafiği çarpıyor tabi adamı![signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...