Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BMW 3 Series Coupe Convertible

sbora

Öne çıkan mesajlar

selam,

satış rakamları alım gücü + marka bağımlılığı + elaleme gösteriş faktörü ile orantılıdır.

zamanında audi ne derece tanınıyordu? yeni a3 çıkana kadar kaç kişi audi'e dikkatli bakmıştı? ve şimdi kaç kişi audiyi bmw'i tanıdığı kadar iyi tanıyor? size şöyle bir örnek vereyim;
kardeşim 2001'de sabancı uni mekatronik mühendisliğini burslu kazandığında deli oluyordu nereyi kazandın sorularına.
- nereyi kazandın kızım?
- sabancı mekatronik burslu :))
- işletmeye punanın yetmedi mi?
- grrrrrrrr...!!!!

e şimdi audinin de hali böyle. mercedes ve bmw'i almancılarla tanıyan bir toplum daha yeni yeni diğer markaları keşvediyor. italyan yıldızı lancia nerelerde sorarım size? şimdi lancia tr'e gelse ve satılamasa bunun sebebi olarak ne gösterilebilir? lancia ne abi, fiat gibi italyan işte. iş çıkmaz bundan lafları dolanır birçok kişinin ağzında. kaldı ki ferrarinin satışları da porscheden düşük. bu onun prestijini ne derece etkiliyor? toyota corolla en çok satan otomobil dünyada. bir 3 serisi ile kıyası ne derece mümkün?

o yüzden satış rakamlarının konuşulması yanlış olur.
misal benimki gibi şartlandırılmış bir beyin bmw cabrio nekadar güzel olursa olsun -ki bir önceki kasasını gerçekten beğeniyordum- gidip audi cabrio satın alır. marka bağımlılığı faktörü bende ağır basar :P

saygılar.[signature][hline]www.audiworld.com
Vorsprung durch Technik
Sosyal ağlarda paylaş

valla para sabanciyla audi yi bir tutma

sabanci faso fiso audinin bir kalitesi var:)

bir allahin kulu bana sabanci milletin bu kadar vay buyuktur abi demesini hak edicek ne yapmis solerse sevincem

buyuk bir bulus mu yapti mezunlari acaip buyuk yerlerdemi?

e ne var bu okulda iki 4 sene oldu bir durun hele ya
Sosyal ağlarda paylaş

simdi a4 le 3 serisini karsilastirmaya bile gelmez

3 serisi harbi cok daha iyi. Audinin a4 unu toptan bir yenilmesi lazim. Motoru gucsuz ic kalitesi dusuk acikcasi a4 yaramaz bir araba. Verdigin aoraya deymiyor. ayni sey C serisi icinde gecerli.

cabrioyaya gelince doverler adami abi bmw ile audi karsilastirmasina

bir kere bmw de bir cabrio kulturu var audi gibi cikarmak icin cikarmiyor. 6 serisinde var 3 serisinde var var yani.

ha onun disinda audinin cekisi iyidir vs dersin agzimi acmam. Ama designdir kalitedir motordur 3 serisi a4 den gercekten onde.
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

evet, motor yönünde bmw işi iyice abartmış. kıskanmadım dersem yalan olur :P

cabrio konusuna gelirsek eğer kültür değil de gelenek diyebiliriz. audide quattro olması gibi. o sebeple zaten cabrio tanıtımları cafcaflı olur hep bmwnin.

ama gerçekten şimdiki tasarım çizgisi kaba yaa :( gerçi bana göre öyle tabi. misal ben daha sakin ve ağır başlı çizgilerden hoşlanıyorum. spor olsa bile göze batmayacak şekilde olmalı. hoşlanan da olabilir, birşey diyemem.

abisi bekleyin, audi de motor konusunda revizyona gitmiş ;) dönüşümüz muhteşem olacak eheuehuehuehue.

Vorsprung durch Technik
Sosyal ağlarda paylaş

lol paticiği takip ediyo demek ki herifler :p
geçenki RS4 videosunu izlemişler bak motoru 400+ beygire çıkarıyolar :D

erdener: hanım halatımı getir

hanımı: astım kuruyo bekle biraz...[signature][hline]Halatsız A3

.:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Redogski, 13 Aralık 2005 15:18 tarihinde demiş ki:
üstü açık spor arabamı olurmuş pff

burdan sana 0.o yaparım ben :D öeah be cabriolét gibisi var mı?
bi de BMW ^M3 motoru artık V8 olacak audi gibin. Ayrıca Audinin A4 cabriolét'i çok zarif, ama BMW ile aralarında seçim yapmaya kalksam oturur ağlarım :P[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true
Sosyal ağlarda paylaş

marka bağımlılığı diye birşey bende de var ilk ve ikinci arabamın bmw olmasından dolayı. ancak türk insanının kafa yapısına bakarak söylüyorum bu satışlar konusunda audi'nin a3vs1 serisi hariç bmw'nin satışarını geçebileceği bir modeli yok ülkemizde bence şuan. belki a6 olabilirdi ancak duyduğuma göre onunda fiyatları 5 serisinin üstündeymiş.

ama ileride olabilir belki a3 sayesinde :)

bu arada açıkçası ben yeni 3 serisini beğenmedim. 3.20 dizel kullandım yeni kasa, bundan sonra 3. arabamda 3 serisi olur diyordum ama sanmıyorum. coupe belki olabilir ama sedan ihtimalini çıkardım kafamdan. coupe'u tam görebilme şansımız bir türlü olamadı zaten henüz.
Sosyal ağlarda paylaş

motor olarak çok performanslı buldum hiç bir lafım yok mükemmel gerçekten, içeriye gelen motor seside hiç rahatsız edici değil aksine hoşuma gitti. arabanın arkası bence çok başarısız bir bmw'nin her tarafı güzel olmalı bana göre :)

1-2 makyaj yaparlarsa belki biraz toparlayabilirler. şöyle birşeyde var zaten arabayı yollarda pek göremiyoruz eskiden 3 serisi çıktığında patlama olurdu adeta ama sanki bu sefer biraz daha ağır gidiyor. belki göz alışmadığından olabilir. yani daha iyisini bekliyordum ben dizayn olarak ama arkasını görünce hayal kırıklığı yaşadım. benim şuan kullandığım(e46 kasa 3.18) arabamın içi çok daha rahat yenisinden.
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

e46'ı şimdi nette aratıp buldum. evet, işte benim beğendiğim bmw kasası ve karizması bu. önü de, arkası da, yanı da güzel bir kasa. şimdiki ise -daha önce de dediğim gibi- her zevke hitap etmiyor. biraz fazla sert çizgiler kullanılmış ve zerafet faktörü ortadan kaldırılmış. bu çizgiye sahip 5, 6 ve 7 serilerinin hiç birinde zerafet faktörü eskisi kadar yüksek değil. bu tasarım makyajla bile düzelmez. kısmet bir sonraki kasaya artık.

motoru zaten güzel olan bmw, bir sonraki kasasında tasarımı da düzeltirse çok güzel bir rakip olacak :) sonuçta o da alman ;)

Vorsprung durch Technik
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...