Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aket-Atumdan star wars incelemesi®


Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

bir arkadaşımın kızarkadaşının ödevine yardım için yazmıştım, patilerle paylaşmak istedim. Yarın öbürgün belki bi şekilde işinize yarar da bakarsınız :) (imla hatalarının kusuruna bakmayın)


sonradan gelen not: farkettim ki yazılar çok garip çıkmış, düzeltmeyi bilen varsa mesaj atarsa sevinirim:)


YILDIZ SAVAŞLARI (STAR WARS)

1997 yılında 20. yıldönümü nedeniyle tekrar dünya sinemalarında gösterime giren STAR WARS popüler kültürün tartışılmaz bir öğesidir. Kısa zamanda sadece bir film olmaktan çıkıp kitaplardan giysilere birçok alana yayılması hatta bazı büyük hayranlar tarafından bir din olarak görülmesi de bunun bir kanıtıdır.

STAR WARS iki bölümde incelenebilir; klasik üçleme (a new hope, empire strikes back, return of the jedi) ve yeni üçleme ( pahntom menace, attack of the clones, revenge of the sith)


FİLMLER

Bölüm 4 – Yeni Bir Umut (Episode 4 – A New Hope)

1977 yılında çekilen ve kronolojik olarak 4. ama çekim sırası olarak ilk olan filmdir. Film büyük bir uzay gemisinin ufak bir uzay gemisini borda etmesi ile başlar. Büyük gemi galaksideki mutlak güç olan imparatorluğa, ufak gemi ise onlara karşı savaşan ve özgürlük arayan asilere aittir. Genç bir kız olan Prenses Leia (Carrie Fisher) 6 gilm boyunca görülen ufak robot r2d2 ya bir mesaj kaydeder ve beyaz zırhlı birtakım askerler tarafından yakalanır. Mesada “ yardım et bana obi-wan kenobi, tek umudum sensin” denmektedir. Bu esnada baştan aşağı simsiyah zırhı ve insandan çok cani bir robotu andıran havası ile sinema tarihinin en kötüsü olmaya aday bir karakter olan Darth Vader ise ilk kez beyaz perdede boy göstermiştir ve geminin kaptanını kısa bir sorgulama sonrası öldürmekle meşguldür. R2d2 ve robot arkadaşı C3PO bir şekilde gemiden kaçarak obi-wan kenobiyi bulmak için kum gezegeni olan Tatooine’e inmeyi başarırlar ama hurdacı yaratıklar olan Javaların ellerine düşerler. Javalar ise onları kaderin bir oyunu sonucu Owen ve Beru Lars çiftine satarlar, bu çiftin yanında da Owen’ın üvey kardeşinin oğlu Luke Skywalker(Mark Hamil) kalmaktadır… Luke r2’yi kurcalarken Prenses Leia tarafından kaydedilen mesajı bulur ve amcasının karşı çıkmasına rağmen robotları çölün diğer ucunda yaşayan ve deli muamelesi gören Ben Kenobi(Sir Alec Guinnes)’ye götürür. Orada geçmişi ile ilgili bilmedikleri ile yüzleşmeye babasının Darth Vader tarafından öldürüldüğünü öğrenerek başlar ve evine döndüğünde amcasının ve yengesinin öldürüldüğünü görür. Bir işi bu kadar sert ve beceriksizce yapabilecek tek bir güç vardır, İmparatorluk… ve Luke’un şansına İmparatorlukta Luke’un elindeki robotların peşindedir. Ben (yada Obi-Wan) Kenobi’nin önerisi doğrultusunda gezegenden kaçmak için uğraşırlarken kaçakçı Pilot Han Solo(Harrison Ford) ile tanışırlar ve gezegenden kaçarlar.

Bu esnada Prenses Leia’da imparatorluk adına bizzat Darth Vader tarafından Asi Üssünün yerini söylemesi için işkence görmektedir ve söylemezse vatanı olan Alderaan gezegeni yok edilecektir. Leia her ne kadar blöf yaparak kurtulmaya çalışşsada bu ona vatanının gözlerinin önünde patlatılmasına mal olur. Bu güçteki silah İmparatorun son oyuncağı Ölüm Yıldızı’dır.

Luke Skywwalker, Obi Wan Kenobi, Han Solo ve Han Solo’nun en yakın arkadaşı ve yardımcı pilotu Chewbacca Han Solonun gemisi Millenium Falcon ile gezegenden uzaklaşırlarken Obi-Wan bir anda “milyonların acı içinde çığlık atıp sustuğunu” hisseder, Alderaan’daki patlamayı hissetmiştir. Zaten çok gecikmeden de Ölüm Yıldızının çekim alanına girerler ve Obi Wan Ölüm Yıldızının güvertesinde bir şey daha hisseder, eski “ahbabı” Darth Vader… Han ve Luke Prenses Leia’yı kurtarmayı çalışırken Obi-Wan eski bir hesaplaşmayı sona erdirmek için Darth Vader ile yüzleşir ve tam Luke ve Han Leia’yı kurtarıp Millenium Falcon’a bindirecekken Luke’un gözlerinin önünde ölür, yada tam anlamıyla yok olur.

Prenses Leia’nın kurtarılması ile Luke ve Han artık Asi İttifakı içinde bayağı popülerlerdir, her ne kadar Han’ın tek derdi ödül olarak verilecek olan parayı alıp gangster Hutt Jabba’ya olan borcunu ödemek olsa bile… Prensesi kurtardıktan sonra Asilerin Ölüm Yıldızının planlarını ele geçirdiğini ve Ölüm Yıldızı’nı yok etmeye yönelik bir saldırı yapacaklarını öğrenen Luke hiç düşünmeden bu saldırıya dahil olur ve biraz da şansın (yada gücün) yardımı ile ve Obi-Wan’ın eski jedi teknikleri ile duyurduğu sesinin yardımıyla Ölüm Yıldızı’nın tek zayıf noktası olan egzoz çıkışını vurmayı başarır. İmparatorluğun gurur duyduğu oyuncağı bir balon gibi patlar, zalim Darth Vader bile patlama ile uzaya savrulur ama kurtulmanın bir yolunu bulur.


Bölüm 5 – İmparator (Episode 5 – The Empire Strikes Back)



Ölüm Yıldızı’nın yok edilmesi her ne kadar İmparatorluğu sarsmış olsa da İmpa
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

başka bi yerde hazırlayıp buraya paste etmişsin eline sağlıkta su c/p bugu yüzünden patates olmuş biraz.[signature][hline]Yerde Cenx
World Of Warcraft Cenx

Ophelia Quel. Elven Sorcerer (Fifth Age)
Elastros Silverblade Moon Elf Arcane Archer (FR)
Lia Silverblade (Daughter of Elastros) Harper Agent (FR)
Kith-Karus Human Monk (FR)
Sithas-Silvanos CG/CE Darkelf (Ultima Online)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sağol, ey forumların bilge kişisi

senin açtığın yoldan ilerleyeceğim


(abi allaşkına yazana kadar anam ağladı bide buglarla mı uğraşıcam?)[signature][hline]Aket Atum
Adını vermek istemeyeen bir pati, 06 Temmuz 2005 17:26 tarihinde aşağıdakini bir demiş pir demiş;
''Hiçbir dişi durduk yere şirinLik yapmaz''
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ellerine sağlık hakkaten bittiğine üzüldüğüm bi seri EP:3 zaten mükemmel olmuş.. (imzama bakarsanız sw hastalığımın boyutlarını görebilirsiniz ;) )[signature][hline]peace is a lie, there is only passion
through passion, i gain strength
through strength, i gain power
through power, i gain victory
through victory, my chains are broken
the force shall free me
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İnceleme değil sinopsis olmuş.
İnceleme olsaydı, detaya girmek lazım olurdu. Filmdeki ögelerin, günümüzden ya da geçmişten hangi olaylardan esinlenildiğini, kendi yorumlarınla beraber eklemen gerekirdi.

Yine de filmden zerre kadar haberi olmayan hocalara verilmek üzere, iyi bir lise ödevi olabilirmiş tabii. Emek var tabii, hoş iyi güzel bir anlatım olmuş.[signature][hline]It is such a quiet thing to 'fall'. But far more terrible is to admit it.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

güzel bir yazı olmuş eline sağlık tabii ki bilmeyen hocalar için iyi olur :)

Öncelikle Ufak gemi Corelian Corvette büyük gemi Star Destroyel oluyor :D söyleyeyim dedim :DDsfsddfsd[signature][hline]Eamer, 14 Kasım 2005 01:56 tarihinde demiş ki:
Superman'ın neden donunu dışarı giyeceğini ilerki bölümlerde öğrenebilecek miyiz?

Tık
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
hehehhe o gemileri kullanan kaptanların adına kadar biliyorum (mesela o corellian corvette yani Tantive IV'ü kullanan kişi episode 3 de yodayı, obiwanı ve amidala'yı luke ve leia'nın doğduğu gezegene götürürkende yine Tantive IV'e kaptanlık ediyor:) )

ama şimdi death starda saldırıda ölen pilotların adlarını da ölüm sırasına göre yazmanın da anlamı yok :)[signature][hline]Aket Atum
Adını vermek istemeyeen bir pati, 06 Temmuz 2005 17:26 tarihinde aşağıdakini bir demiş pir demiş;
''Hiçbir dişi durduk yere şirinLik yapmaz''
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

[spo1=&lerden kurtarmaya çalıştım.]bir arkadaşımın kızarkadaşının ödevine yardım için yazmıştım, patilerle paylaşmak istedim. Yarın öbürgün belki bi şekilde işinize yarar da bakarsınız (imla hatalarının kusuruna bakmayın)


sonradan gelen not: farkettim ki yazılar çok garip çıkmış, düzeltmeyi bilen varsa mesaj atarsa sevinirim


YILDIZ SAVAŞLARI (STAR WARS)

1997 yılında 20. yıldönümü nedeniyle tekrar dünya sinemalarında gösterime giren STAR WARS popüler kültürün tartışılmaz bir öğesidir. Kısa zamanda sadece bir film olmaktan çıkıp kitaplardan giysilere birçok alana yayılması hatta bazı büyük hayranlar tarafından bir din olarak görülmesi de bunun bir kanıtıdır.

STAR WARS iki bölümde incelenebilir; klasik üçleme (a new hope, empire strikes back, return of the jedi) ve yeni üçleme ( pahntom menace, attack of the clones, revenge of the sith)


FİLMLER

Bölüm 4 Yeni Bir Umut (Episode 4 A New Hope)

1977 yılında çekilen ve kronolojik olarak 4. ama çekim sırası olarak ilk olan filmdir. Film büyük bir uzay gemisinin ufak bir uzay gemisini borda etmesi ile başlar. Büyük gemi galaksideki mutlak güç olan imparatorluğa, ufak gemi ise onlara karşı savaşan ve özgürlük arayan asilere aittir. Genç bir kız olan Prenses Leia (Carrie Fisher) 6 gilm boyunca görülen ufak robot r2d2 ya bir mesaj kaydeder ve beyaz zırhlı birtakım askerler tarafından yakalanır. Mesajda "yardım et bana obi-wan kenobi, tek umudum sensin” denmektedir. Bu esnada baştan aşağı simsiyah zırhı ve insandan çok cani bir robotu andıran havası ile sinema tarihinin en kötüsü olmaya aday bir karakter olan Darth Vader ise ilk kez beyaz perdede boy göstermiştir ve geminin kaptanını kısa bir sorgulama sonrası öldürmekle meşguldür. R2d2 ve robot arkadaşı C3PO bir şekilde gemiden kaçarak obi-wan kenobiyi bulmak için kum gezegeni olan Tatooine'e inmeyi başarırlar ama hurdacı yaratıklar olan Javaların ellerine düşerler. Javalar ise onları kaderin bir oyunu sonucu Owen ve Beru Lars çiftine satarlar, bu çiftin yanında da Owen'ın üvey kardeşinin oğlu Luke Skywalker(Mark Hamil) kalmaktadır Luke r2'yi kurcalarken Prenses Leia tarafından kaydedilen mesajı bulur ve amcasının karşı çıkmasına rağmen robotları çölün diğer ucunda yaşayan ve deli muamelesi gören Ben Kenobi(Sir Alec Guinnes)'ye götürür. Orada geçmişi ile ilgili bilmedikleri ile yüzleşmeye babasının Darth Vader tarafından öldürüldüğünü öğrenerek başlar ve evine döndüğünde amcasının ve yengesinin öldürüldüğünü görür. Bir işi bu kadar sert ve beceriksizce yapabilecek tek bir güç vardır, İmparatorluk ve Luke'un şansına İmparatorlukta Luke'un elindeki robotların peşindedir. Ben (yada Obi-Wan) Kenobi'nin önerisi doğrultusunda gezegenden kaçmak için uğraşırlarken kaçakçı Pilot Han Solo(Harrison Ford) ile tanışırlar ve gezegenden kaçarlar.

Bu esnada Prenses Leia'da imparatorluk adına bizzat Darth Vader tarafından Asi Üssünün yerini söylemesi için işkence görmektedir ve söylemezse vatanı olan Alderaan gezegeni yok edilecektir. Leia her ne kadar blöf yaparak kurtulmaya çalışşsada bu ona vatanının gözlerinin önünde patlatılmasına mal olur. Bu güçteki silah İmparatorun son oyuncağı Ölüm Yıldızı'dır.

Luke Skywwalker, Obi Wan Kenobi, Han Solo ve Han Solo'nun en yakın arkadaşı ve yardımcı pilotu Chewbacca Han Solonun gemisi Millenium Falcon ile gezegenden uzaklaşırlarken Obi-Wan bir anda "milyonların acı içinde çığlık atıp sustuğunu" hisseder, Alderaan'daki patlamayı hissetmiştir. Zaten çok gecikmeden de Ölüm Yıldızının çekim alanına girerler ve Obi Wan Ölüm Yıldızının güvertesinde bir şey daha hisseder, eski ahbabı Darth Vader Han ve Luke Prenses Leia'yı kurtarmayı çalışırken Obi-Wan eski bir hesaplaşmayı sona erdirmek için Darth Vader ile yüzleşir ve tam Luke ve Han Leia'yı kurtarıp Millenium Falcon'a bindirecekken Luke'un gözlerinin önünde ölür, yada tam anlamıyla yok olur.

Prenses Leia'nın kurtarılması ile Luke ve Han artık Asi İttifakı içinde bayağı popülerlerdir, her ne kadar Han'ın tek derdi ödül olarak verilecek olan parayı alıp gangster Hutt Jabba'ya olan borcunu ödemek olsa bile Prensesi kurtardıktan sonra Asilerin Ölüm Yıldızının planlarını ele geçirdiğini ve Ölüm Yıldızı'nı yok etmeye yönelik bir saldırı yapacaklarını öğrenen Luke hiç düşünmeden bu saldırıya dahil olur ve biraz da şansın (yada gücün) yardımı ile ve Obi-Wan'ın eski jedi teknikleri ile duyurduğu sesinin yardımıyla Ölüm Yıldızı'nın tek zayıf noktası olan egzoz çıkışını vurmayı başarır. İmparatorluğun gurur duyduğu oyuncağı bir balon gibi patlar, zalim Darth Vader bile patlama ile uzaya savrulur ama kurtulmanın bir yolunu bulur.


Bölüm 5 İmparator (Episode 5 The Empire Strikes Back)



Ölüm Yıldızı'nın yok edilmesi her ne kadar İmparatorluğu sarsmış olsa da İmparatorluk hala galaksideki tek otorite ve süper güçtür, ve artık Asilerden nefret etmek için daha çok nedeni vardır. Bu amaçla galaksinin her yanına Luke Skywalker'ı aramaları için milyonlarca robot gönderilir ve bunlardan biri mevcut Asi üssüne ev sah
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...