Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Source oyunlarında Sinematik Efekt devri geliyor.


LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

Valve Source motorunu geliştirmeye devam ediyor. Bildiğiniz üzere DoD:Source'un çıkmasıyla Valve source'a HDR teknolojisini eklemişti.

Şimdi ise Valve bir sürü sinematik efekti Source'a eklemeye hazırlanıyor. Açıkçası benim yıllardır beklediğim bir olaydı bu. Görünce resmen sevinçten dört köşe falan oldum. Valve bu efektleri yakında DoD:Source'a eklemeyi düşünüyor. Bence bu efektler oyun dünyasında önemli bir adımdır. Bump-mapping gibi yalan efektlere abanan anlamsız oyunlardan sonra oyun atmosferini gerçekten olumlu yönde etkileyecek
Depth of Field, blur, Color Correction efektleri çok koskoca bir adım olacak.

Bu konuyu FPS bölümü yerine buraya açmamın nedeni bu efektlerin diğer oyun yapımcıları tarafındanda kullanılacağındandır. İleride çıkacak oyunların ne kadar gerçekçi ve sinematik bir yapıda yapılacağının göstergesidir.

Ayrıntılı bilgiyi Bit-Tech'in "Cinematic Effects in Source" makalesinde bulabilirsiniz. Ayrıca 204 MB'lık trailerıda çekip efektleri yüksek çözünürlükte izleyebilirsiniz. Birde 350 MB'lik bütün videoların olduğu bir torrent var. Onda trailer dahil diğer ayrıntılı videolarda var.





[signature][hline]LathspeLL (a.k.a seth)
Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor

[Bu mesaj LathspeLL tarafından 11 Aralık 2005 00:52 tarihinde değiştirilmiştir]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu resmi gördükden sonra annemi falan herkezi herseyi pixelli görmeye basladim[signature][hline]Zopik, 23 Ekim 2005 14:14 tarihinde demiş ki: fatoş hop(photoshop)
Cintonik, 23 Ekim 2005 14:13 tarihinde demiş ki:
Orası kesin canım. Tanrıda evreni fotoşop ve 3dsmax ile yaratmış zaten.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...