Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Source oyunlarında Sinematik Efekt devri geliyor.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Valve Source motorunu geliştirmeye devam ediyor. Bildiğiniz üzere DoD:Source'un çıkmasıyla Valve source'a HDR teknolojisini eklemişti.

Şimdi ise Valve bir sürü sinematik efekti Source'a eklemeye hazırlanıyor. Açıkçası benim yıllardır beklediğim bir olaydı bu. Görünce resmen sevinçten dört köşe falan oldum. Valve bu efektleri yakında DoD:Source'a eklemeyi düşünüyor. Bence bu efektler oyun dünyasında önemli bir adımdır. Bump-mapping gibi yalan efektlere abanan anlamsız oyunlardan sonra oyun atmosferini gerçekten olumlu yönde etkileyecek
Depth of Field, blur, Color Correction efektleri çok koskoca bir adım olacak.

Bu konuyu FPS bölümü yerine buraya açmamın nedeni bu efektlerin diğer oyun yapımcıları tarafındanda kullanılacağındandır. İleride çıkacak oyunların ne kadar gerçekçi ve sinematik bir yapıda yapılacağının göstergesidir.

Ayrıntılı bilgiyi Bit-Tech'in "Cinematic Effects in Source" makalesinde bulabilirsiniz. Ayrıca 204 MB'lık trailerıda çekip efektleri yüksek çözünürlükte izleyebilirsiniz. Birde 350 MB'lik bütün videoların olduğu bir torrent var. Onda trailer dahil diğer ayrıntılı videolarda var.

[signature][hline]LathspeLL (a.k.a seth)
Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor

[Bu mesaj LathspeLL tarafından 11 Aralık 2005 00:52 tarihinde değiştirilmiştir]

Mesaj tarihi:
efektler acayip sağlam. uzun zamandır hayalini kurduğum bir şeydi.
böyle bir half life 3 düşündüm bi anlığına. bu sefer 6 kere bitiririm herhalde.[signature][hline] smiling in the midst of the moor
Mesaj tarihi:
bu valve'deki programcı elemanların nasıl bir matematik bilgisi vardır anlamadım gitti
zaten hdr aşmış bir olaydı buna yuha diyorum sadece[signature][hline]i'm a spy in the house of love
Mz : Prekazi United FC
Mesaj tarihi:
aklıma geldi; source,sinematik efektin ilk kullanıldığı motor değil
geçen sene Nosferatu: bilmem bişey isimli oyunda ilk çıkmıştı bu olay yanlış hatırlamıyorsam (belki daha önceden olmuş da olabilir)[signature][hline]i'm a spy in the house of love
Mesaj tarihi:

source motorunun gücünü gösteren aslında bu resim
[spo1=spocan][/spo][signature][hline]i'm a spy in the house of love

[Bu mesaj nameless13 tarafından 11 Aralık 2005 18:34 tarihinde değiştirilmiştir]

Mesaj tarihi:
said:
nameless13, 11 Aralık 2005 18:33 tarihinde demiş ki:
source motorunun gücünü gösteren aslında bu resim
[spo1=spocan][/spo]

Bu hangi mod'dan? Ayrıca bu mod'u hiçbir sistem çalıştırmaz heralde.[signature][hline]LathspeLL (a.k.a seth)
Mesaj tarihi:
7800ler, dual core işlemciler var, çok güzel çalıştırır :( bir de para olsa.. hehe[signature][hline]What i do you? WHY do you block me?
ANSWER ME! I follow you 'cos your my best friend.
I AM NOT GIVE YOUR INFORMATIONS! But, you are stoneheart.
Mesaj tarihi:
mod'un ismini hatırlamıyorum ama sadece source'un gücünü göstemek üzere hazırlanmış küçük bir şey olduğunu biliyorum[signature][hline]i'm a spy in the house of love
Mesaj tarihi:
nameless13, şimdi araştırdım o resim source motoru ile yapılmamış. Maya programı ile yapılmış :P Yani bir çizim.[signature][hline]LathspeLL (a.k.a seth)
Mesaj tarihi:
bu resmi gördükden sonra annemi falan herkezi herseyi pixelli görmeye basladim[signature][hline]Zopik, 23 Ekim 2005 14:14 tarihinde demiş ki: fatoş hop(photoshop)
Cintonik, 23 Ekim 2005 14:13 tarihinde demiş ki:
Orası kesin canım. Tanrıda evreni fotoşop ve 3dsmax ile yaratmış zaten.

• Yeni Oluştur...